Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General
 
<< Previous thread | Next thread >>
Spionajul high-tech si afacerile
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
om simplu
Mon Jun 25 2007, 03:01PM
Registered Member #298
Joined: Mon Dec 25 2006, 12:18PM

Posts: 1035
Thanked 1 time in 1 post
ex-ad, colonelul> mi-am permis sa folosesc titlul cartii scrise de voi, pentru a lansa acest topic care mi se pare a fi interesant in contextul discutiilor care au si vor avea loc referitor la legile sigurantei nationale. Drepturile de autor imi apartin in intregime doar referitor la textul publicat :-)>

Premize Generale


RAZBOI

astazi Romania participa activ la razboiul dus de civilizatia moderna impotriva terorismului international.

TOTAL

acest razboi afecteaza practic toate activitatile umane cunoscute, fiind purtat pe toate planurile posibile : militare, ideologice, politice, sociale, psihologice, mediatice, tehnologice, economice, artistice, etc.,

PERMANENT

fiind vorba de un razboi ideologic care a ajuns sa recurga la violenta extrema ca si forma de manifestare, sfirsitul acestui conflict nu poate fi prevazut, singura siguranta fiind aceia ca finalul acestei confruntari nu este nicidecum apropiat.

NECONVENTIONAL

istoria, experienta, regulile stabilite pentru angajarea in conflicte militare nu mai sunt suficiente (citeodata contra productive) pentru a face fata unui tip total nou de amenintari, mijloace, obiective.

STRUCTURAL

avind in vedere ca partile beligerante in cea mai pare parte nu se mai confrunta direct pentru apararea unor granite fizic delimitate si in general se confrunta pe plan informational in medii care functioneaza sub aparentul calm al pacii, face ca acest tip nou de razboi total, permanent sa devina parte structurala a unui nou tip de pace, o pace protejata pro-activ "in prima linie" si in primul rind cu mijloace informationale.

MUTANT

modern, neconventional, asimetric, hi-tech.... sunt de fapt incercari de a defini caracterul permanent inovativ, evolutiv al formelor pe care noul tip de conflict le dezvolta imprumutind si de multe ori anticipind evolutia generala a societatii pe care doreste sa o distruga.

CUNOASTERE

societatea cunoasterii pentru a se putea protejata trebuie sa fie pregatita pentru a duce un razboi pe planul cunoasterii (intelligence), in toate domeniile dar mai ales in acelea care prezinta o dinamica accelerata si mutidisciplinara (telecomunicatii, informatica, nanotehnologie, biotehnolgie, etc.,).

INTELLIGENCE

serviciile specializate in achizitionarea, procesarea, stocarea, analizarea si utilizarea cunoasterii (date->informatii->cunoastere) specifice obiectivelor de siguranta nationala si internationala impotriva amenintarii teroriste si nu numai, depind din ce in ce mai mult de accesul la cunoastere, de excelenta profesionala, in contextul rolului din ce in ce mai important pe care il au de jucat in noile structuri ce evolueaza odata cu escaladarea razboiului.

SPECIALIZARE

cei mai buni profesionisti in domeniul cunoasterii vor duce razboi cu cei mai buni profesionisti in domeniul cunoasterii, vor cistiga cei care vor asimila cel mai repede cele mai avansate tehnologii si le vor aplica pentru garantarea pacii protejate pentru care sunt raspunzatori.


Exista mentalitatea educata pentru asimilarea unor astfel de evolutii, pot institutii, care prin importanta si puterea pe care trebuie sa o detina, sa promoveze si implementeze standarde de moralitate si corectitudine care sa elimine pericolul de abuz al acestor puteri, pot institutii care opereaza servicii de importanta vitala pentru siguranta statului democratic de drept sa opereze si activitati comerciale care functioneza de multe ori pe principii diametral opuse celor de interes statal, este societatea traumatizata de comunism si tranzitie pregatita sa i-a decizia de a inarma cu puterea necesara (vitala) aceste servicii, astazi, cind este nevoie mai mult decit oricind in istoria tarii de a cistiga razboiul impotriva terorismului de orice fel ar fi el, coruptia fiind atit o forma de terorism cit si o cauza plus efect al acesteia ?









[ Edited Mon Jun 25 2007, 03:04PM ]
Back to top
1 User said Thank to om simplu for this Post :
 Radu89 (02 Jan 2014, 15:46)
alexandru
Mon Jun 25 2007, 04:45PM
alexandru
Registered Member #169
Joined: Mon Aug 14 2006, 09:13AM

Posts: 178
Thanked 0 time in 0 post
O idee foarte interesanta , dar care era intrebarea ???
Back to top
om simplu
Mon Jun 25 2007, 06:19PM
Registered Member #298
Joined: Mon Dec 25 2006, 12:18PM

Posts: 1035
Thanked 1 time in 1 post
alexandru>sunt mai multe intrebari :

mentalitatea "scolii" plesita, caraman, priboi este adecvata atingerii scopului propus - increderea si suportul acordat de societate unor institutii de siguranta nationala puternice dar care sa actioneze in sensul pe care siguranta nationala il are astazi, nu in curricumul vechii securitati/mentalitati ?

pot aceste institutii sa lucreze in scopul maximizarii efectului economic al societatilor comerciale pe care le detin (in domenii specifice - telecomunicatii, informatica, etc.,) si sa protejeze conform legislatiei in vigoare acele companii care dezvolta produse ce intra in competitie cu activitatile comerciale desfasurate de aceleasi institutii ? (cam paradoxal)

suntem pregatiti sa acceptam ca siguranta nationala sub toate aspectele ei este datoria fiecarui cetatean care astfel devine prima baza de suport a acestor institutii ?

in ce masura coruptia, modul defectuos in care justitia functioneaza, ineficienta existenta in aparatul de stat reprezinta astazi tot atitea amenintari la capabilitatea statului de a isi proteja cetatenii ?

alege una dintre intrebari si contribuie cu ideile pe care le ai pe subiect(e).

eu voi mai dezvolta subiectul si voi prezenta citeva studii de caz, va invit sa faceti la fel, daca exercitiul reuseste, cu permisiunea si colaborarea ex-ad voi publica materialele cele mai reprezentative.
Back to top
ex-ad
Mon Jun 25 2007, 07:13PM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
baga mare, frate! poate scoatem revista, ar fi si mai interesant, nu?

btw - legile securitatii, nu sigurantei... vezi ca exista o stire cu precizarile terminologice....
Back to top
om simplu
Tue Jun 26 2007, 02:11AM
Registered Member #298
Joined: Mon Dec 25 2006, 12:18PM

Posts: 1035
Thanked 1 time in 1 post
stiu....!.... da'm vine greu sa zic "securitate" :-(

bag "blana" surioara, da' o revista cu poz(n)e ar fi de mare belea :-) .... stiu' si eu niste domni care are tipografie .... in anglia !!!!

Back to top
om simplu
Wed Jun 27 2007, 07:55AM
Registered Member #298
Joined: Mon Dec 25 2006, 12:18PM

Posts: 1035
Thanked 1 time in 1 post
Dorobant> Spionajul hi-tech vs. low-tech

"A fi spion este o meserie de senior" asa incepe manualul de spionaj al Abwer, prefatat de amiralul Wilhelm Canaris.

cind faci aceasta meserie trebuie sa performezi la cele mai inalte (high) standarde, fie ele tehnologice (tech), intelectuale (humint), relationale, etc. nu este nimic low despre spionaj, sunt low doar cei care cred ca dezinformarea, minciuna si furtul facute cu acoperirea legii ii califica si pe ei de niscai spioni - mi-l imaginez pe grumaz, cico, vladescu si cu nicolaescu spionind si pe bulgaru cu sirbu si cu pesterau contraspionind si voi fi vesel toata ziua.

"The fellow who thinks he knows it all is especially annoying to those of us who do." (Harold Coffin)

[ Edited Wed Jun 27 2007, 08:00AM ]
Back to top
dorobant
Fri Jun 29 2007, 09:53PM

Registered Member #457
Joined: Fri Mar 23 2007, 06:42PM

Posts: 968
Thanked 20 time in 11 post
om simplu> ... datorita meseriei nu stiu prea multe despre humint si in partea de hightech am habar (mai mult teoretic) despre sigint, comint, elint si EW, toate astea fiind extren de evoluate tehnologic. Si oricum Einstein a spus-o, orice chestie desteapta descopera oamenii de stiinta, politicienii vor face din ea o arma ... Asta e lumea in care traim!
Back to top
Contele
Sat Dec 26 2009, 08:45PM
"ATUM" - RA.
Registered Member #2201
Joined: Sun Oct 18 2009, 09:08PM

Posts: 200
Thanked 0 time in 0 post

Distrugerea armelor chimice si biologice.
O fabrica, al carei scop consta in dezactivarea unor stocuri mari de arm chimice detinute de Rusia, s-a infintat in Siberia. Aceasta este partial finantata de catre Statele Unite, in contextul unui program ce are drept scop demontarea a ceea ce a fost odinioare cel mai mare arsenal de arme chimice si biologice. Fabrica, situata in Sucia, in Muntii Ural este programata sa distruga cinci tone si jumatate de arme chimice, printre care si gaze ce ataca sistemul nervos, via X si sarin.

Cu consideratie Contele
Back to top
Contele
Sun Dec 27 2009, 02:48PM
"ATUM" - RA.
Registered Member #2201
Joined: Sun Oct 18 2009, 09:08PM

Posts: 200
Thanked 0 time in 0 post
Scutul american antiracheta pentru protejarea Europei de un atac iranian ar fi ineficient in fata tipului de rachete pe care probabil ca le-ar folosi Teheranul. Vor mai trece cel putin cinci ani pana cand Iranul va putea dezvolta focoase nucleare si o racheta capabila sa le poarte pe distante mari. Iar, daca Iranul ar incerca un astfel de atac, si-ar asigura propria distrugere.
- "Amenintarea din partea Iranului spre Europa nu este iminenta". Iranul a facut pasi tehnologici importanti, probabil va putea construi un dispozitiv nuclear simplu in 1-3 ani. Apoi ar fi necesari cinci ani pentru construirea unui focos nuclear care sa se potriveasca pe una dintre rachetele Iranului.

Cu consideratie Contele.
Back to top
Boribum
Tue Dec 29 2009, 05:32PM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
Contele wrote ...

Scutul american antiracheta pentru protejarea Europei de un atac iranian ar fi ineficient in fata tipului de rachete pe care probabil ca le-ar folosi Teheranul. Vor mai trece cel putin cinci ani pana cand Iranul va putea dezvolta focoase nucleare si o racheta capabila sa le poarte pe distante mari. Iar, daca Iranul ar incerca un astfel de atac, si-ar asigura propria distrugere.
- "Amenintarea din partea Iranului spre Europa nu este iminenta". Iranul a facut pasi tehnologici importanti, probabil va putea construi un dispozitiv nuclear simplu in 1-3 ani. Apoi ar fi necesari cinci ani pentru construirea unui focos nuclear care sa se potriveasca pe una dintre rachetele Iranului.

Cu consideratie Contele.



Mai stai vreo 4 luni si o sa vezi ce iminenta devine... . E doar asa,o vorba...
Back to top
Contele
Tue Dec 29 2009, 08:50PM
"ATUM" - RA.
Registered Member #2201
Joined: Sun Oct 18 2009, 09:08PM

Posts: 200
Thanked 0 time in 0 post
@ ACH Boribum
Eu am vorbit de scutul antiracheta pentru protjarea Europei, si amenintarea din partea Iranului spre Europa care nu este iminenta.

- Pe de alta parte aveti dreptate, poate chiar mai repede de 4 luni...
Am scris pe scurt pe forum acest pericol la anunturi, tema: Plecari in Afganistan urgent.

Cu consideratie Contele
Back to top
seven
Mon Jan 25 2010, 07:34PM
Registered Member #524
Joined: Wed Apr 25 2007, 06:44PM

Posts: 61
Thanked 1 time in 1 post
Aici am gasit potrivit acest subiect. Nu ma intrebati de ce
Romania Libera

A vandut Romania detectoare false de bombe in Irak?

Presedintele companiei ATSC Ltd. din Marea Britanie, Jim McCormick, a fost arestat pentru vanzarea catre Irak a unor detectoare de bombe nefunctionale. In scandal a fost atrasa si o firma din Romania, care apare ca furnizor alaturi de societatea ATSC. Ar fi vorba de MIRA TELECOM, potrivit unor informatii aparute pe site-uri britanice.Guvernul irakian ar fi platit 60.0000 dolari pentru un detector ADE 651, desi costul de fabricatie ar fi de doar 250 dolari. Irakienii au achitat in total circa 85 milioane dolari pentru 1.500 de detectoare. Testarile stiintifice ar fi demonstrat ca detectoarele ADE 651 ar fi ineficiente. Reprezentatii ATSC Ltd au declarat ca detectoarele ar fi fost achizitionate de 20 de tari. Se pare ca echipamentele ar fi ajuns si in Afganistan, iar testarile speciale ar fi fost demarate dupa ce mai multe convoaie din Irak si Afganistan ar fi fost aruncate in aer deoarece detectoarele de bombe nu ar fi descoperit explozibilul. In pliantele publicitare ale detectorului ADE 651 se afirma ca acesta ar descoperi si droguri.McCormick, asociatul romanului Stelian Ilie Potrivit unor site-uri din Marea Britanie, asociatul lui McCormick din Romania ar fi omul de afaceri Stelian Ilie, prin societatea MIRA TELECOM. Informatia este confirmata de Monitorul Oficial, potrivit caruia Ilie i-a cesionat lui James William McCormick un numar de 1.803 parti sociale din SC MIRA TELECOM SRL, reprezentand 15% din capitalul social al firmei. James William McCormick are aceleasi date de stare civila si adrese ca si Jim McCormick, presedintele ATSC Ltd.Detectoare false pe aeroporturile romanesti?In Romania, Stelian Ilie a intrat pe piata produselor si serviciilor de securitate in anul 2001. Potrivit ziarului "Gardianul", Ilie ar fi fost sprijinit in dezvoltarea afacerilor de catre fostul sef al SPP Gabriel Nagy. Pe vremea ultimului mandat prezidential al lui Ion Iliescu, societatea lui Ilie ar fi livrat, in schimbul a sase miliarde lei vechi, echipamentele pentru detectarea unor substante explozive la Palatul Cotroceni. Echipamentul nu ar fi functionat la parametri normali, sustine "Gardianul". In afara de SPP, MIRA TELECOM ar fi obtinut contracte cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, cu Ministerul de Interne, cu Ministerul Justitiei si cu Ministerul Apararii Nationale. De asemenea, Ilie ar fi livrat detectoarele de bombe si droguri necesare aeroporturilor din Romania. Dragos Basmaluta, administratorul SC MIRA TELECOM, declara anul trecut ca "avem castigat un proiect pe opt aeroporturi din Romania, in valoare de 4-5 milioane euro, iar la Ministerul Justitiei un proiect pentru controlul antitero. De asemenea, este in curs de finalizare un proiect pentru supravegherea traficului la Marea Neagra, cu Internele, in valoare de 18 milioane euro". Nu am reusit sa luam legatura cu Stelian Ilie, nici cu actualul ministru al Apararii, Gabriel Oprea, pentru a obtine detalii despre ultimul contract incheiat intre Ministerul Apararii – UM 02415 si MIRA TELECOM.

2010-01-25
Back to top
msimula
Mon Jan 25 2010, 08:18PM
Registered Member #2287
Joined: Mon Nov 16 2009, 01:53PM

Posts: 1037
Thanked 84 time in 61 post
Interesanta abordare, numai ca, dintotdeauna spionajul a fost o imbinare a inaltei tehnologii, cu mintile "ascutite" si a tot ce este de avangarda. Un topic care se anunta a fi foarte interesant si foarte alert. Am observat la inceput o enumerare de nume, care din punctul meu de vedere au facut cinste, la vremea lor, acestui sistem care se numeste S.N., ba pardon Securitate Nationala. Ar trebui sa ne obisnuim, mai ales cei mai tineri, sa nu facem diferenta intre generatiile de luptatori ai frontului nevazut, pentru ca intr-un fel sau altul toti acesti oameni de la Moruzov, Cristescu, pana la cei de azi, au servit si servesc Patria. Tuturor celor ce servesc si fac aceasta munca dificila, "jos palaria". Intr-adevar astazi, in era hightech, cand toate activitatile se intrepatrund, adica afacerile, lumea bancara si informatiile sunt intr-o continua miscare, acest subict este "fierbinte" si trebuie dezbatut.
Back to top
om simplu
Thu Nov 25 2010, 02:25PM
Registered Member #298
Joined: Mon Dec 25 2006, 12:18PM

Posts: 1035
Thanked 1 time in 1 post
LINK

Microsoft Ingerul Pazitor U.M. 0666

Back to top
om simplu
Thu Nov 25 2010, 02:37PM
Registered Member #298
Joined: Mon Dec 25 2006, 12:18PM

Posts: 1035
Thanked 1 time in 1 post
LINK

VI. CONCLUSION
Microsoft’s conduct over the last two decades has demonstrated Microsoft’s willingness
and ability to engage in unlawful conduct to protect and extend its core monopolies. This
conduct has caused real harm to consumers, who continue to pay high prices and use lower
quality products than would have prevailed in a competitive market. By understanding
Microsoft’s history of anticompetitive conduct, developers, consumer groups, and government
authorities will be better equipped to recognize current and future Microsoft misconduct at an
early stage and intervene to prevent Microsoft from using tactics other than competition on the merits. ECIS remains hopeful that the European Commission’s latest Statement of Objections
addressing Microsoft’s misconduct will finally mark the beginning of the end of Microsoft’s two decades of anticompetitive behavior and consumer harm.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.