Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAE

<< Previous thread | Next thread >>
Despre viza U.S.A.
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mihai
Mon Jul 02 2007, 06:16PM
Registered Member #153

stie careva cat dureaza exact obtinerea vizei turistice pt state? 2-3 persoane mi-au zis ca minim 2 luni,iar informatiile de pe site par sa confirme asta

[ Edited Thu Aug 15 2013, 08:24PM ]
Back to top
Altair
Mon Jul 02 2007, 09:40PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

pai ai invitatie? daca da,atunci mergi la banca,platesti ceva taxa,si dupa suni la ambasada si introduci ceva cod pin,pe care il primesti la cand depui banii.Apoi in maximi 2 saptamani te suna de la ambasada si fixezi interviul.
Back to top
mihai
Mon Jul 02 2007, 11:32PM
Registered Member #153

nu invitatia e problema,e ca si cum as avea-o.stiu povestea cu taxa platita la bt,11 dolari sau asa ceva,de la ambasada te suna in 5 saptamani si apoi mai dureaza.deci...vroiam sa stiu daca e adevarat ca se rezolva in 2 luni.daca e asa,mi se pare foarte mult si o sa ma reorientez.viza business se da mai repede?
Back to top
Altair
Mon Jul 02 2007, 11:58PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

man,iti zic ca acu vreo doua luni, un prieten de-al meu a inceput demersurile pt viza,si a fost sunat dupa o saptamana jumate.nu stiu ce sa zic de aia business.diferenta pana acum era ca aia se lua mai usor,adica aveai sanse mai mari s-o primesti,dar acum se pare ca se dau dupa ureche,depinde cine a castigat all staru,supebowl-u,ce s-a intamplat la oscaruri,si daca demoiselele sunt sau nu pe stop.ma gandesc ca daca operatiunile ar merge mai repede in cazul business,s-ar spune asta si pe site.Ti-am spus un caz concret,si ma indoiesc ca a fost vreo exceptie,cata vreme mai am prietena care a beneficiat de acelasi tratament si nici unu nu avea nimic special.Probabil ca depinde de cate solicitari sunt,si de aia isi iau o marja de 2 luni.Mai vin concedii si e personal putin,sau mai stiu eu ce.
Back to top
ronin
Tue Jul 03 2007, 02:45PM
Registered Member #70

LINK
Back to top
ronin
Tue Jul 03 2007, 02:48PM
Registered Member #70

LINK
Back to top
ronin
Tue Jul 03 2007, 02:49PM
Registered Member #70

LINK
Back to top
Sherban
Tue Mar 16 2010, 05:15PM
Registered Member #2587

realizez ca a trecut ceva timp de la acest topic, dar e util pentru cei interesati:
LINK
Back to top
Radu89
Thu Sep 06 2012, 02:49PM

Registered Member #918

Ambasada SUA anunţă schimbarea procedurilor de solicitare a vizei

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a anunţat marţi lansarea unui nou serviciu de programare a interviurilor şi a unei noi proceduri de solicitare a vizelor temporare.

Iată ce anunţă ambasada SUA:

"Începând cu data de 13 septembrie 2012, următoarele servicii vor fi oferite gratuit solicitanţilor de viză:

· Programarea interviurilor de viză temporară prin telefon sau online. Solicitanţii pot apela numărul de telefon 031 780 0260 de pe teritoriul României sau (703)988-7105 din Statele Unite, sau se pot programa pe internet la adresa LINK. Centrul de programări poate fi contactat şi utilizând Skype prin ustraveldocs–România.

· Informaţii despre procedurile de solicitare a vizei.

· Expedierea documentelor către Ambasada SUA prin serviciul de curierat TNT, în cazul în care se solicită informaţii suplimentare după interviul de viză. (Acest serviciu va fi disponibil şi solicitanţilor de vize de imigrare).

· Expedierea paşaportului prin serviciul de curierat TNT după ce viza a fost aprobată. (Acest serviciu va fi disponibil şi solicitanţilor de vize de imigrare).

După achitarea taxei de solicitare a vizei temporare la orice sucursală BRD din România, serviciile menţionate vor deveni disponibile. Taxa de solicitare aferentă majorităţii categoriilor de vize temporare este de 160 de dolari şi se achită în RON.

Solicitanţii de vize temporare care şi-au programat interviul înainte de data de 13 septembrie 2012, trebuie să se prezinte la Secţia Consulară a Ambasadei SUA conform programării stabilite.

Solicitanţii de vize temporare care doresc să se programeze pe data de 13 septembrie sau după aceea trebuie să parcurgă următoarele proceduri..."

Apoi, textul enumeră şapte paşi de făcut de către cei interesaţi.

Pentru eventuale lămuriri, românii pot contacta centrul de programări la numărul de telefon 031 780 0260 din România sau (703)988-7105 din Statele Unite sau prin email la adresa -email-.

Centrul de programări poate fi contactat şi utilizând Skype prin ustraveldocs–România

De asemenea, poate fi consultată telefonic Secţia Consulară de luni până vineri între orele 14:00 şi 17:00 la numărul 021 270 6000.

Alte detalii sunt disponibile şi pe pagina web LINK.

Sursa : LINK
Back to top
Radu89
Sun Aug 11 2013, 10:52AM

Registered Member #918

Cea de-a treia reuniune a Grupului de lucru româno-american pe probleme consulare, inclusiv problematica vizelor

Tip: Comunicat de presă
Data: 09.08.2013

A treia reuniune a Grupului de lucru româno-american pe probleme consulare, inclusiv problematica vizelor, a avut loc, vineri, 9 august 2013. La reuniunea grupului de lucru româno-american, co-prezidată de Consulul General al SUA la Bucureşti, respectiv de directorul Direcţiei SUA şi Canada din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, au participat reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei şi Serviciului Român de Informaţii, precum şi oficiali ai Ambasadei SUA la București.

Activitatea acestui grup de lucru reflectă preocuparea comună pentru continuarea procesului de operaţionalizare a „Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi Statele Unite”, adoptată la Washington, la 13 septembrie 2011 şi reconfirmă, de asemenea, interesul celor două părţi pentru crearea premiselor necesare pentru accesul României în programul Visa Waiver.

Cu prilejul reuniunii au fost trecute în revistă evoluţiile relevante din domeniile circumscrise problematicii Visa Waiver, din intervalul scurs de la precedenta reuniune a Grupului de lucru (25 aprilie 2013).

De asemenea, au fost abordate, cu precădere, aspecte ale cooperării bilaterale în domeniul aplicării legii, fiind remarcat nivelul excelent al acesteia.

Back to top
Radu89
Thu Apr 24 2014, 08:14PM

Registered Member #918

Eliminarea vizelor

Senatorul PSD Mircea Geoană, în emisiunea "Jocuri de putere" difuzată de Realitatea TV, a informat că România va avea în toamna acestui an un răspuns din partea SUA atât în problema ambasadorului la Bucureşti, cât şi a eliminării vizelor, afirmând că, în cazul în care Congresul SUA nu adoptă până în august legea prin care ar putea fi eliminate vizele pentru o serie de ţări, lege de care ar urma să beneficieze şi România, există opţiunea unei legi speciale pentru ţara noastră alături de Polonia.

"Am vorbit extrem de clar şi sper să avem toată deschiderea, că dacă până în august, înainte de alegerile pentru Congresul american legea nu trece sau nu este respinsă, să scoatem legea noastră şi legea poloneză, suntem o singură lege, şi să putem să aprobăm o lege special pentru România şi Polonia (…) Este vorba de un sacrificiu pe care această ţară l-a făcut", a mai spus Geoană.

LINK
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF