Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Stiinta si Tehnologie :: Robotica

<< Previous thread | Next thread >>
Impactul robotilor asupra societatii si conflictelor moderne
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Mon May 26 2014, 08:39PM
Registered Member #3603

Off-topic

Unii au zis ca sunt prea multe, asa ca Inteligenţa interpersonală+Inteligenţa intrapersonală= Inteligenta emotionala.
Un concept mai smecher
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Stel (26 May 2014, 22:02)
Stel
Mon May 26 2014, 11:26PM
Registered Member #2461

Va multumesc tare mult, dragii mei!

Adevarul este ca experientele in domeniul inteligentei artificiale sunt top secret si, prin urmare, informatiile la care avem acces sunt extrem de putine. Dar poate cineva dintre noi sa creada ca cercetarile au batut pasul pe loc din 1950 incoace ?! Poate cineva sa creada ca a fost abandonata cercetarea in acest domeniu?! Nu cred. Este suficient sa analizam putin socul viitorului pe care il traim acum, noi toi. Cati dintre noi nu se simt depasiti de viteza cu care apar noi tipuri de telefoane mobile, de tablete, de aplicatii pentru ele, de tehnologiile noi?! Cate ceva putem intui, totusi, citind printre randurile oferite cu zgarcenie de bazarul google:

"Roboții sunt realizați mai ales prin combinația disciplinelor: mecanică, electrotehnică și informatică. Între timp s-a creat din legătura acestora mecatronica. Pentru realizarea de sisteme autonome (care să găsească singure soluții) este necesară legătura a cât mai multor discipline de robotică. Aici se pune accent pe legătura conceptelor de inteligență artificială sau neuroinformatică (parte a informaticii) precum și idealul lor biologic biocibernetică (parte a biologiei). Din legătura între biologie și tehnică s-a dezvoltat bionica." LINK

Cu certitudine, cea mai fabuloasa dintre toate este tehnologia ANDROID.

"Robot umanoid (sau android)
Robotul umanoid ASIMO

Imaginea roboților umanoizi a luat formă în literatură, mai ales în romanele lui Isaac Asimov în anii 1940. Acești roboți au fost pentru un timp lung irealizabili. Pentru realizarea lor trebuiesc rezolvate multe probleme importante. Ei trebuie să acționeze și să reacționeze autonom în mediu, mobilitatea lor fiind restrânsă la cele două picioare ca locomoție. Pe deasupra mai trebuie să fie capabili de a lucra cu brațele și mâinile. Din anul 2000 probleme de bază par să fie rezolvate (cu apariția lui ASIMO (Honda) de exemplu [1]). Între timp apar dezvoltări noi în acest domeniu.

Roboții umanoizi pot fi descriși ca roboți pășitori."

Si asta nu e o glumitza: in prezent, se lucreaza la roboti capabili de afectiune, de frica... Fantastic, nu-i asa?! Pe masura ce oamenii devin tot mai egoisti, mai individualisti, mai insensibili, apar roboti capabili de ... sentimente!

LINK

LINK

Cat despre testul Turing... internetul, si in special messenger-ul, este mana cereasca!
Back to top
criss-cross
Mon May 26 2014, 11:44PM
Registered Member #4853

djebel wrote ...

Off-topic

Unii au zis ca sunt prea multe, asa ca Inteligenţa interpersonală+Inteligenţa intrapersonală= Inteligenta emotionala.
Un concept mai smecher

...de ceva timp,scoala acorda importanta cuvenita inteligentei emotionale constatand ca , in conditiile de azi, copiii trebuie sa deprinda abilitati socio-emotionale inaintea celor intelectuale...sunt o multime de cursuri si dezbateri pe aceasta tema....pe mine ma bucura ca ,macar in privinta asta, ne-am trezit.
Asadar,as vrea sa vad si eu robotul care sa scrie postari de suflet, sa se supere cand il jigneste cineva, sa injure cand il enervezi!
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Stel (27 May 2014, 00:00)
Stel
Tue May 27 2014, 12:04AM
Registered Member #2461

criss-cross wrote ...

Asadar,as vrea sa vad si eu robotul care sa scrie postari de suflet, sa se supere cand il jigneste cineva, sa injure cand il enervezi!

Chiar daca se intampla, nu ai de unde sa stii... Tu crezi ca discuti pe mess cu un internaut oarecare...
Back to top
1 User said Thank to Stel for this Post :
 0050 (19 Jun 2014, 22:02)
Pârvu Florin
Fri Aug 15 2014, 12:18AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Are si traducere in romana.

LINK
Back to top
cosmonat
Thu Sep 07 2017, 06:31AM
Registered Member #10260

Robotica / printarea 3d ( foarte utila de exemplu daca vrei sa faci gen o mina - nepermisa folosirea ei actual ) o printezi din plastic - nu o gaseste nici naiba cu detectorul de metale , sunt materiale cu diferite proprietati , unele chiar elastice , conductive de ex , cautati Ninjaflex filament .
app baieti , stiti cat costa bucata aia de plastic de pe manerul pistolului ? mai mult decat credeti si vine mai rar decat o eclipsa , sa il inlocuiesti ... dar uite aici bucata din stanga e originalul , cea galbena e printata 3d, acasa
https://semperfidelis.ro/e107_files/public/1504755052_10260_FT79224_received_1248582828503988.jpeg][/link]

[ Edited Thu Sep 07 2017, 06:33AM ]
Back to top
cosmonat
Thu Sep 07 2017, 06:39AM
Registered Member #10260

ma rog, US and A au inceput acum sa le utilizeze pe front in ideea de a inlocui piesele uzate la fata locului , ori sa aduca imbunatatiri la cele existente , in timp ce inginerii lor stau la racoare in Las Vegas, produsul e expediat via Email si in mana celui ce executa reparatia / upgradeul in aceeasi zi , in partea cealalta a planetei. vorbim de orice e plastic si mai toate sunt de plastic
LINK

[ Edited Thu Sep 07 2017, 07:03AM ]
Back to top
Boribum
Thu Sep 07 2017, 06:31PM
boribum
Registered Member #2395

cosmonat wrote ...

Robotica / printarea 3d ( foarte utila de exemplu daca vrei sa faci gen o mina - nepermisa folosirea ei actual ) o printezi din plastic - nu o gaseste nici naiba cu detectorul de metale

Cu detectorul dă metale n-o găsește, da' cu detectoru' dă plastic o găsește! Și ăla e mai eftin dăcât e imprimanta 3D. Da dă ce să vrei să copiezi o mină? E mai sinplu și rentabil să faci iezi.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF