Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Reactivare
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Radu89
Wed Feb 13 2013, 01:56PM

Registered Member #918

cine poate sa-mi raspunda ?

ROMAN Tue Apr 24 2012, 02:56PM
Registered Member #2386

ROMAN wrote ...

Am activat ca militar angajat pe baza de contract in perioada 2004-2010 intr-o unitate de "para", iar la sfarsitul lui 2010 am demisionat din motive personale. Va rog sa-mi spuneti daca imi pot depune iar dosarul de candidat la BIR-ul din zona unde locuiesc deoarece vreau sa imi reiau activitatea. Mentionez ca pe parcursul celor 6 ani cat am lucrat in MApN am avut doar aprecieri pozitive iar incetarea contractului de munca a avut loc ,,cu acordul ambelor parti,,Va multumesc si sper ca cineva de pe acest forum sa ma poata lamuri deoarece nu sunt in Romania momentan ca sa pot lua legatura cu un Birou de Informare-Recrutare.

truepride Tue Apr 24 2012, 07:29PM
truepride wrote ...

In primul rand, cititi regulamentul forumului.In al doilea rand gasiti niste topicuri ce trateaza probleme similare asadar se putea posta acolo.
"Reluarea activitatii" este un termen destul de general, astfel nu va pot lamuri cu exactitate.
In principiu este posibil daca nu depasiti conditiile generale-restrictive privind varsta, starea de sanatate, situatia juridica.
O seara buna.
Back to top
Ionutciocan
Wed Sep 14 2016, 05:32AM
Registered Member #10950

Salut numele meu e Ciocan Ionut sunt ofiter in rezerva din 2015 am facut o greseala ca am plecat din sistem si acum as vrea sa ma intorc, nu stiu ce sanse mai am pentru reactivare! Mentionez ca am fost plecat in Franta si acolo mi am dat seama ca avem cea mai frumoasa tara si ca nimic nu e mai frumos decat pamantul nostru romanesc cu bune si rele asa cum e . Daca ma puteti ajuta cu diferite informatii as fi recunoscator!?
Back to top
Ionutciocan
Wed Sep 14 2016, 05:33AM
Registered Member #10950

PS: Sunt locotenent in rezerva
Back to top
cosmonat
Thu Sep 22 2016, 07:27AM
Registered Member #10260

voi nu ati semnat foaia cu sunt deacord ca... nu voi fi rechemat pe timp de pace , iar in cazul in care chiar vreau si au nevoie ei, pierd gradul? formularea nu e aceeasi dar in linii mari

[ Edited Thu Sep 22 2016, 07:32AM ]
Back to top
cosmonat
Thu Sep 22 2016, 07:28AM
Registered Member #10260

PS: sublocotenent inginer in rezerva , prefer sa fac orice oriunde in lume mai putin sa ma intorc "acasa"

[ Edited Thu Sep 22 2016, 07:29AM ]
Back to top
1 User said Thank to cosmonat for this Post :
 Hannibal (22 Sep 2016, 09:38)
Hannibal
Thu Sep 22 2016, 09:40AM
.
Registered Member #1460

Si esti sublocotenent...
Gandeste-te la sgp-i sau la subofiteri. De noi chiar e vai de capu` si de zilele noastre.

Eh, da` lasa ca se va ajunge si la noi cu recrutare de straini. De prin Bangladesh, Uganda, Somalia, Afganistan, Sri Lanka. Poate Siria. Stai, ca sirienii sau somalezii or sa ceara bani, ca-s luptatori cu experienta.

[ Edited Thu Sep 22 2016, 10:06AM ]
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 Ragman (22 Sep 2016, 13:40)
truepride
Thu Sep 22 2016, 01:20PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Buna ziua,

Juridic problema sta asa:
1. Este nevoie sa existe locuri pentru ofteri ( filiera indirecta )
2. Pentru acele locuri, sa fie mentionat ca o sursa pot fi ofiterii in rezerva
3. Obligatoriu trebuie ca acele locuri, pentru care pot candida ofiteri in rezerva sa fie pe specialitatea dvs. Adica cum anul acesta au scos posturi pentru justitie militara, chiar daca una din surse ar fi ofiteri in rezerva, dvs nu sunteti eligibil.

Stiu ca acest proces atrage nenumrate critici dar demisia a schimbat raporturile dintre dvs si minister. Presupun ca sunteti absolvent de academie, dar cu toate astea dupa metodologia actuala accederea in sistem o puteti face doar pe filiera indirecta. "Reactivarea" in conditile actuale se face conform "nevoilor ministerului". Nevoile ministerului raportat la personal, posturi ce nu pot fi incadarte prin absolventii academiilor se materializeaza prin filiera indirecta.Asadar din pacate nu exista alta varianta.
Fundamentarea juridica o gasiti in Ordinul Ministrului Apararii Nationale M30 / 2012 completat de dispozitile Ordinului M57 / 2015.

Nota: Acum ca fapt divers, nu sunt genul de persoana care sa ma aplec asupra unor exemple de genul, dar stiti si dvs probabil cum s-a (mai) intrat pe filiera indirecta in sistem, cum au fost reactivati unii peste noapte, de la locotenenti la generali... etc. Eu v-am spus situatia juridica.

Edit:
M-am gandit sa fiu mai explict, poate va ajuta, si sa sparg politica de resurse umane la nivel de individ. Ca sa intelegeti de ce legea a fost redactata in acest sens. Postul dvs, in care ati activat sau pentru care ati fost pregatit dar datorita demisiei nu ati activat a fost incadrat cu un alt absolvent.Daca nu s-a putut la vremea respectiva, se incearca incadrarea postului anul viitor dupa o noua serie.Daca la nivel macro exista mai multe situatii asemanatoare si se creaza un deficit ce pe o perioada lunga de timp nu poate fi acoperit cu personal instruit in academie, atunci posturile se scot al concurs pe filiera indirecta.

[ Edited Thu Sep 22 2016, 01:30PM ]
Back to top
TATP
Sat Sep 24 2016, 07:14PM
Registered Member #10944

Ionutciocan wrote:
PS: Sunt locotenent in rezerva

E o voba pe la civili: "Unde scuip, nu ling!". La locotenenti nu se aplica?

[ Edited Sun Sep 25 2016, 09:14PM ]
Back to top
1 User said Thank to TATP for this Post :
 cosmonat (15 Dec 2016, 03:35)
cosmonat
Thu Dec 15 2016, 04:01AM
Registered Member #10260

Hannibal wrote ...

Si esti sublocotenent...
Gandeste-te la sgp-i sau la subofiteri. De noi chiar e vai de capu` si de zilele noastre.

Nu stiu ce sa zic.. m-am format cu ideea ca nu suport hotii si hotia . Am fost repartizat la o unitate unde (un procent foarte mare) din staff fura. Asta nu e o exagerare , literalmente , (un procent foarte mare) din personal , fura , prin inselaciune si nu a fost prima data cand au ajuns in presa unii din ei. Acum nu a mai fost ocazia , dar nu asta e idea. Nu pot veni la munca stiind ca vecinul de birou face necurate. Nu pot merge la sala de mese stiind ca trebuie sa stau langa x y cand stiu cu ce se ocupa.

Unii pot. Eu nu. Asa ca am ales sa plec, dar nu ar fi singurul motiv. Armata asta e o ... e greu de explicat. E o tranzitie lenta spre ceea ce ar trebui sa fie, prea lenta si care se recomanda a fi deja acolo.

Momentan nu ma declar implinit cu locul unde am ajuns , dar mai linistit , mai liber , mai impacat cu viata in general. Implinirea apare pe parcurs. Par cuvinte aiurea , eu insa am ajuns sa apreciez libertatea si sanatatea mentala mai mult decat beneficiile materiale si tinichelele de pe umar montate dupa calendar.

Apropo, am auzit ca va fi un prim - ministru posesor de cazier. Frumos.
Back to top
Ragman
Thu Dec 15 2016, 01:00PM
Registered Member #10237

Sa traiti ! Am cateva nelamuriri, sper ca ma puteti ajuta; sa zicem ca sunt militar in rezerva, am gradul de sergent, sergent major sau de sublocotenent si doresc sa intru (nu reintru) in activitate, la legile actuale imi voi pierde gradul ? Deasemenea tot pe legile actuale poti avansa cat timp esti in rezerva daca nu esti ofiter superior ?
Back to top
truepride
Mon Dec 19 2016, 04:30PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Buna ziua
Poate va pot lamuri eu putin, situatia este relativ bine reglementata de lege in sensul de claritate nu neaparat in sensul de utilitate. In mod normal reactivarea se face doar daca exista posturi scoase la concurs a carui filiera de incadrare sa fie indirecta, iar in cadrul aceste filiere indirecte sursa sa fie “persoane ce detin grade militare in rezerva, dar nu mai mari decat cele prevazute pentru functie”. Dispozitile le gasiti in “Instructiunle privind recrutarea, selectia, formarea profesionala si evolutia in cariera a personalului militar in activitate din cadrul Ministerului Apararii Nationale” din 2012.
Asadar nu pierdeti gradul dar nu va puteti reincadra decat daca sunt posturi pentru specialitatea/arma respectiva. In trecut s-a mai procedat in sensul renuntarii la gradele militare detinute in rezerva. In opinia mea aceasta varianta este criticabila, legalmente nu exista stabilita o procedura de “renuntare” la grade militare. O declaratie pe propie raspundere nu suplineste un vid legislativ. Mai mult, degradarea militara si nu renuntarea este ceva definit de codul penal.
Din perspectiva rezervei in schimb, aici din pacate este o nebuloasa. Rezerva a ajuns locul unde oricine poate fi avansat la orice grad fara o vizibilitate clara ori un process riguros in spate. Desi avansarea in rezerva ar trebui sa survina pe fondul unor convocari, lucru ce nu stiu sa se fi intamplat din anii 90’. Asadar nu va pot indica un process ori niste criterii pentru avansare in rezerva. Va pot da un exemplu in schimb: Adelin Petrisor, este locotenent in rezerva dupa ce a transmis din cele mai fierbinti zone de conflict de pe glob, a stat fata in fata cu Yasser Arafat si are cred la fel de multe ore de zbor, ca insotitor de bord pe F16 cat un pilot de F16. Munca lui in matereie de informare {CORECTA - de subliniat acest cuvant} pe domeniul militar este extraordinara si este unul din putinii oameni carora le poti spune jurnalist militar fara sa gresesti. Ontanu este general maior in rezerva fara sa fi comandat in viata lui nici macar un pluton. Ambii in rezerva.
Asadar, din pacate in rezerva nu exista o corelatie functie grad, iar avansarile se fac spun eu cel putin discutabil...

Edit: Nu are rost sa discutam de avansarile din perioada PDL si de ce toti din primaria Bucuresti se fataiau cu uniforme si grade pe umar ce le obtii dupa 30 de ani de cariera militara...Nu mai zic faptul ca respectand ad literam prevederile legale sigur nu aveau drept de port uniforma...

[ Edited Tue Dec 20 2016, 09:46AM ]
Back to top
2 User said Thank to truepride for this Post :
 Ragman (19 Dec 2016, 17:09) , TATP (20 Dec 2016, 17:24)
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF