Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: Arta guvernarii

<< Previous thread | Next thread >>
S-ar putea cladi o alternativa ? De ce nu avem AER (Actiuni pentru Eliberarea Romaniei)
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Zalmodegikos
Fri Jul 13 2012, 12:06PM
Registered Member #2989

S-ar putea clădi o alternativă ? De ce nu avem AER (Acţiuni pentru Eliberarea României) [MANIFEST PRELUAT] Citeva posibile explicaţii pentru faptul că nu se ridică o forţă politică antisistem autentică, de 22 de ani, oricît de mare ar fi nevoia:

1.) Dorinţa multora de a nu da socoteala pentru ce s-a intimplat in aceşti 22 de ani, de a-şi ascunde delictele, greşelile sau pasivitatea, de a fi trataţi cu respect sau a se privi fără jenă în oglindă .

2.) Piedicile puse de paraziţii uzurpatori de la putere, uniţi împotriva apariţiei unei rezistenţe politice autentice, chiar cînd se ceartă între ei pentru privilegii.

3.) Rezistenţa grupurilor securisto-comuniste care guverneaza din umbră, schimbînd doar păpuşile de pe scena politică.

4.) Interesul mafiei îmbogăţite , care dispune de arme financiare pentru războiul politic, de a evita controlul averilor şi confiscarea celor necurate, după o eventuală răsturnare radicală.

5.) Inerţia mentalităţilor şi intereselor fesenisto-comuniste, rezistenţa ocupanţilor instituţiilor neepurate, folosite contra interesului public: administraţie, poliţie, SRI, etc.

6.) Funcţionarea antijustiţiară şi antisocială a legislativului şi justiţiei, care protejează marii infractori şi împiedică pedepsirea vinovaţilor.

7.) Farsa luptei dintre ramurile FSN (USL, PDL şi sateliţi)- care au ocupat tot spectrul politic, pe măsluita axă "dreapta/stînga", satelizînd micile formaţiuni care se făceau că activează.

8.) Diversiunile de gen PRM sau PPDD- care compromit tocmai revolta pe care pretind a o susţine, determinînd publicul să nu mai creadă în revoltă şi rezistenţă

9.) Trădarea intelectualităţii , care simulează şi azi "rezistenţa prin cultură", emanînd cîte un conunicat găunos, alergînd după chilipiruri, capital nejustificat de imagine şi stăpîni generoşi.

10.) Degradarea în masă a conştiinţelor, datorită adapării, compromisurilor, "descurcării"- în putreda societate românească.

11.) Distrugerea învăţămîntului şi deformarea intelectuală a noilor generaţii.

12.) Intoxicarea, manipularea, diversiunea, imbecilizarea, domesticirea- urmărite de media ocupată, pe care nimeni nu pare a mai încearca să o elibereze sau contracareze eficient.

13.) Deturnarea atentiei spre piste false, cum ar fi salvarea prin guvernare militară, reinstaurarea comunismului, revenirea la cirma a regelui Mihai si mostenitorilor sai etc.

14.) Indemnurile la cuminţenie, iertare a călăilor, evitare a confruntărilor sociale, făcute de mentorii de serviciu, banaliştii politici, sau capii bisericii necurăţite de colaboraţionişti

15.) Complicitatea şi solidaritatea profitorilor dinafara României, interesaţi neocolonial în menţinerea unor pseudo-reprezentanţi ai populaţiei aservite, de la care pot obţine ieftin ce vor

16.) Copierea unor forme fără fond, în avantajul păturii parazitare, din societatea occidentală, inadecvate nevoilor României, dar nu şi adoptarea ideilor civice utile celor dominaţi

17.) Dezamagirea produsă de înşelarea speranţelor pînă acum, prin acţiuni sterile eşuate, care au fost percepute de publicul neiniţiat ca încercări valide, arătînd imposibilitatea evadării

18.) Criza valorilor, produsă de "descîntarea" socială, politică şi filosofică postmodernistă, efectul paralizant al lucidităţii neînsoţite de vitalitate creatoare

19.) Complexitea problemei organizării sănatoase a societăţii şi existenţa multiplelor temeiuri de neînţelegere, competiţie şi divergenţă, care împiedică ajungerea la un numitor comun

20.) Uzura activiştilor civici reali care s-au risipit în eforturi sterile, luptînd în lipsa masei critice necesare, pe care nu au putut s-o adune.

21.) Tare ale românilor, incapacitatea lor de a acţiona temeinic, curajos, solidar, consecvent, generos, de a sprijini eforturile altora- în loc să invite pe ceilalţi sub steagul propriu.

22.) Condiţia umana precară, victoria animalului din om, atunci cînd supravieţuirea e pusă în pericol, rapacitatea consumistă sufoca spiritualitatea şi comoditatea învinge demnitatea.

Cum toate cauzele de mai sus par aplicabile, putem măcar scăpa de stupefacţie. Efectele sînt fireşti. Ar fi de mirare să apară o rezistenţă politică, în aceste condiţii groaznice. Cei care ar reuşi să le depăşească ar realiza o performanţă formidabilă. Care cere, cred eu, abordarea colectivă şi serioasă a tuturor problemelor semnalate. Amatori?

Aştept opinii despre cele 22 de explicaţii (sau altele, neglijate de mine) , în spaţiul AER:
LINK

Ioan Roşca , 5 iulie 2012

PS Actualizare, in urma interventiilor

23.) Frica des schimbare, de tulburări, de riscuri, demai rău - pe care o au au cei care şi-au găsit un anumit echilibru, poate chiar o anumită bunăstare în mijlocul catastrofei generale.

24.) Fenomenul Piteşti. Numărul ridicat a celor care au făcut lucruri mai mult sau mai puţin urîte ca să se "descurce" şi nu au chef de răscolirea terecutului recent.

25.) Absenţa specialiştilor care ar fi trebuit să formuleze proiecte viabile. Numărul redus al economiştilor, juriştilor, inginerilor, medicilor, managerilor etc - implicabili util într-o revoluţie politică. Ocuparea scenei publice cu poeţi, critici literari, actori, fotbalişti, manechine, banalişti etc.

26.) Compromiterea naţionalismului sănătos şi legitim prin patriotism găunos promovat de paraziţi interni şi internaţionalism păgubos promovat de paraziţi externi

27.) Conflictul de generaţii degenerat în prăpastie, care împiedică colaborarea dintre înţelepciunea bazată pe experienţă şi creativitatea bazată pe vitalitate.

28.) Mercantilizarea politicii, discriminarea in favoarea celor care au bani pentru a-si promova interesele, dezavantajarea independentilor si partidelor mici- incit sa nu se poata ridica

29.) Faptul ca nu a avut loc procesul comunismului si procesul celor care l-au impiedicat, dupa 1989

30.) Faptul ca nu a avut loc procesul celor care au deturnat revolutia din decembrie si au organizat Contrarevolutia FSN din 1990.

31.) Jefuirea si pauperizarea populaţiei, care ar fi trebuit să devină proprietara acumulărilor din lagărul comunist, prin destructurarea economiei, intreprinderilor si agriculturii, vînzările şi privatizările banditeşti, cedarea ieftina a resurselor, devalorizarea monedei şi falimentarea bancilor de stat- manevre care au ămpiedicat formarea unei clase de mijloc, unei distribuţii sănatoase a proprietăţii

32.) Determinarea plecării în străinătate, la muncă sau definitivă, a celor care nu au suportat condiţiile ingrate create in România oamenilor capabili, muncitori şi cinstiţi

33.) Colonialismul şi speculaţiile cămătăriei internaţionale ne-au adus in situaţia de sclavi fără libertate de mişcare. La noi nimeni nu pune problema "odious debt", adica anulari datoriilor folosite impotriva poporului pseudo-reprezentat. Creditele împovorătoare sînt lăudate de cei care profită de înşelăciunile financiare.

34.) Agravarea falsităţii aşa zisei "reprezentări", care a transformat democraţia în farsă. Nepromovarea democraţiei reale, directe, a puterii cetăţeanului, folosind noile instrumente de consultare cum ar fi Internetul.

35.) Efectul pervers al nemulţumirii legitime a populaţiei, pe care unii o exploatează întru nostalgie pentru epoca comunistă, ca şi cum nu din ea se trage actuala nenorocire, nu dintre activişti şi securişti provin actualii patroni. Confuzia fiind sporită de doctrinarii de serviciu, care uită că "dreapta" apară la noi oligarhia roşie. Confiscarea denuntarii nedreptăţilor şi crimelor comunismului- de propaganda pentru explotarea capitalista.

36.) Capcana alegerilor binare (între comunism şi capitalism, dreapta şi stinga, anarhie şi dictatura, violenţă şi supunere, "răul mai mic" etc) , care ascunde multitudinea alternativelor şi în general simplismul care compromite judecăţile

37.) Lipsa de transparenţă care protejează răufăcătorii. Blocarea arhivelor demascatoare. Aceesul privilegiat al uzurpatorilor puterii la informaţii. Pentru supuşi- interdicţii şi spionare. Pentru stăpîni- confidenţialitate, chiar în acte de interes public- în numele interesului naţional.

38.) Intimidarea criticilor şi denuţurilor împotriva abuzurilor şi "ingineriilor" prin procese de defăimare, daune de imagine etc.

39.) Activitatea antidemocratică şi infracţională a unor S(ecu)RI(şti) care , în loc să apare interesele colective, au sprijinit multe afaceri criminale şi au susţinut reţeaua de şantaj reciproc care a paralizat penalizarea infractorilor.

40.) Activitatea ocultă a unor grupuri de interese şi societăţi secrete, care urmăresc dirijarea societăţii în direcţia convenabilă lor. Pe lîngă asocierea în grupuri căutînd să exploateze şi manipuleze mulţimea celor care participă la societate ca indivizi neînhăitaţi, funcţionînd şi solidarizarea emergentă a celor care au de profitat din întreţinerea unor reguli socio-economice inechitabile.

41.) Promovarea cultului unor personalitati mediocre si neglijarea sau uitarea celor care au platit un tribut greu in interesul comunitatii.

42.) Lipsa de patriotism a conducătorilor armatei parazitare, fără activităţi reale de apărare naţională dar cu pretenţii materiale, care , în loc să sară în apărea poporului român capturat pe dinăuntru , a stat cu spatele la realitate sau chiar a protejat regimul ilegitim şi Securitatea, în momente cheie.

43.) Frica şi laşitatea infiltrate în oase. Clasicul "nu mă bag, aştept să văd ce iese".

44.) Explotarea diferenţelor legitime de interese , viziuni şi ţeluri şi învrăjbirea categoriilor care ar trebui să se sprijine în clădirea unei societăţi sănătoase

45.) Folosirea unor instrumente improprii de coordonare (ca facebook, un mediu bun pentru ciorovaiala intre adolescenti dar care nu permite organizarea coerenta macar a unui dialog)

ACTUALIZARE :
46.) Interesul pentru indivizi in loc de ideile lor, cultul personalitatii, viciul birfei si atacului la persoana- si, pe de alta parte, absenta unor lideri de calitate (curajosi, onesti, inteligenti si solidari)

47.) Dorinta liderilor micilor formatiuni de a ramine "fruntasi la sat", pretentia lor la "pozitii", atunci cind negociaza parteneriate, tradind prin asta ca nu sint minati in primul rind de interesul tarii,

48.) Ne-adoptarea unei infrastructuri tehnice adecvate catalizarii procesului de coagulare, raminindu-se la nivelul instrumentelor improprii organizarii unui dialog convergent, ca facebook, blog-uri etc.

49.) Masivitatea exodului provocat de evolutia patologica a societatii romanesti, care a creat o diaspora ce nu mai are o perceptie fina a realitatii romanesti si o populatie care se complace in compromisuri, vaduvita de fortele celor plecati.

50 Mirajul grabei perpetue, a urmaririi isterice a actualitatii, fuga dupa rezultate imediate, in locul abordarii problemelor de fond, atentia indreptata spre efecte neglijindu-se cauzele, superficialitatea generalizata. Pe de alta parte, decuplarea teoreticienilor de realitatea imediata, in lipsa interventiei lor corectoare, tara fiind lasata la cheremul manipulatorilor, care o indreapta spre cu totul alta directie decit viseaza teoreticienii in biblioteci.

Ioan Roşca

Aştept opinii despre cele 50 de explicaţii (sau altele, neglijate de mine) , în spaţiul AER:
LINK

Am explicat scopul proiectului AER si la :
LINK

Back to top
1 User said Thank to Zalmodegikos for this Post :
 Stel (17 Jul 2012, 09:45)
Stel
Sat Aug 04 2012, 04:12PM
Registered Member #2461

Stiu raspunsul corect la intrebarea: De ce nu avem AER? Toate cele enumerate de tine sunt cauze, dar toate sunt derivate dintr-una singura. Sau, daca vrei, acestea sunt doar mecanisme de lucru, efecte create de o alta cauza, una comuna.

Nu este un secret pentru nimeni ca se lucraza intens pentru realizarea unui proiect numit Uniunea Europeana sau Statele Unite ale Europei. Dar acest proiect este doar parte a unui mare program care se numeste Statul Planetar, ascuns in spatele sintagmei GLOBALIZARE.

Statul Planetar nu este un obiectiv rau in sine, daca artizanii lui ar fi de buna credinta si ar lucra pentru binele comun. Din pacate, nu asta urmaresc ei ci PUTEREA ABSOLUTA. Metodele nu conteaza, motto-ul lor fiind SCOPUL SCUZA MIJLOACELE. Nici sacrificarea vietilor omenesti nu conteaza pentru ei, reducerea drastica a populatiei globului fiind unul dintre efectele scontate.

Toate acestea se realizeaza prin legi. Proiectul este conceput astfel incat implementarea sistemului sa aiba efect la nivelul fiecarui individ. Pentru aceasta (realizarea statului planetar, adica), realizarea Statelor Continentale s-a dovedit a fi o etapa necesara. Principiul este simplu: Stat Planetar - Grupari Continentate - State/Natiuni - Individ. Cum se face implementarea?! Cam asa: LINK

Ce este o directivă?

Directiva europeană stabileşte obiectivele care trebuie atinse de către statele membre, lăsând alegerea mijloacelor la latitudinea autorităţilor naţionale. Se adresează unuia, mai multor sau tuturor statelor membre. Pentru ca principiile enunţate de directivă să producă efecte la nivelul cetăţeanului, legiuitorul naţional trebuie să adopte un act de transpunere în legislaţia naţională prin care aceasta din urmă va fi adaptată la obiectivele definite în directivă.

Directiva prevede un termen de transpunere în legislaţia naţională: statele membre dispun de o marjă de manevră care le permite să ţină cont de specificităţile naţionale. Transpunerea trebuie să aibă loc în termenul prevăzut de directivă.

Directiva serveşte la armonizarea (a se citi subordonarea!!!)legislaţiilor naţionale, în special în vederea realizării pieţei unice (de exemplu, normele referitoare la siguranţa produselor).

Este clar ca directivele europene sunt astfel concepute incat sa aiba efecte la nivelul cetateanului. Intelegem acum ca statul (oricare ar fi el dintre statele membre, nu numai cel roman) este doar instrumentul prin care Uniunea lucreaza asupra cetatenilor. Efectele se vad si sunt dezastruoase nu numai pentru Romania. Si daca acestea sunt efectele inseamna ca avem doua explicatii posibile:

1) ASTA se urmareste - ceea ce inseamna ca avem de a face cu un proiect distructiv de identitate nationala, acaparator de suveranitate (pentru ca statele membre CEDEAZA SUVERANITATE!!!) si deci PROIECTUL UE ESTE NOCIV;

2) INCAPACITATEA celor care elaboreaza acele directive de a produce efectele benefice scontate la nivelul cetateanului, ceea ce inseamna ca ar trebui trasi la raspundere.

Eu ASA vad lucrurile si nu cred ca gresesc. Pot accepta ca avem o clasa politica tradatoare, incompetenta, etc, daca si voi acceptati ca Grecia, Italia, Spania, Argentina, SUA, etc, sunt in aceeasi situatie sau chiar mai rau. Si daca au clase politice tradatoare ale interesului national, inseamna ca exista si un BENEFICIAR AL TRADARII LOR. CINE este acel beneficiar?!

Sa nu-mi spuneti ca intru in teoria conspiratiei...
Back to top
ALM
Sat Aug 04 2012, 06:10PM
Registered Member #2039

AER avem, cu apa stăm mai rău! Şi de aici până la creşterea abruptă a preţurilor la energie şi păpică mai este doar un pas ...
Back to top
DESTEPTUL
Sat Aug 04 2012, 08:34PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

De ce nu avem AER??? Intrebare retorica...
Si totusi haideti sa va dau un exemplu din cele cateva...si sper sa intelegeti exact ce vreau sa spun.. LINK
Back to top
Stel
Sat Aug 04 2012, 11:51PM
Registered Member #2461

ALM wrote ...

AER avem, cu apa stăm mai rău! Şi de aici până la creşterea abruptă a preţurilor la energie şi păpică mai este doar un pas ...

Asta inseamna cateva lucruri:

-Ca cei care au vandut Regia de Apa unor "investitori" straini ar trebui trasi la raspundere;

-Ca trebuie verificata de urgenta situatia de la Hidroelectrica. Trebuie sa vedem cum de a intrat in insolventa peste noapte, cine este "investitorul strategic", etc, si trebuie re-examinat dosarul. In fond, Nu scrie la protocol ca trebuie "sa luam masa in genunchi" in fatza FMI!

-Trebuie investit in infrastructura pentru distributia energiei produse de parcurile eoliene;

-Trebuie sa mancam mai putin, pentru ca este un obicei pagubos acela de a manca zilnic... Si inca de trei ori pe zi!!!!!
Back to top
1 User said Thank to Stel for this Post :
 ALM (05 Aug 2012, 07:12)
Boribum
Sun Aug 05 2012, 12:27AM
boribum
Registered Member #2395

Adevarul e ca românul manânca cam mult si nu are cele mai sanatoase apucaturi culinare,si nici sport nu face.

@Zamoldegikos : lasa analizele si hai la un jogging.Amitiés légionnaires
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Zalmodegikos (06 Aug 2012, 12:44)
Stel
Sun Aug 05 2012, 01:42AM
Registered Member #2461

DESTEPTUL wrote ...

De ce nu avem AER??? Intrebare retorica...
Si totusi haideti sa va dau un exemplu din cele cateva...si sper sa intelegeti exact ce vreau sa spun.. LINK

Dragule, am vazut materialul dar ... sunt cam grea de cap. Vrei sa spui ca nu avem AER pentru ca nu avem bani, in timp ce stam pe o comoara nepretuita? Sau ca aceasta comoara nu ne apartine?!

Vad ca toate resursele noastre ii imbogatesc pe altii... O fi sau nu o fi si asta vreo teorie a conspiratiei?!

Back to top
criss-cross
Sun Aug 05 2012, 10:56AM
Registered Member #4853

...lectie de demnitate si hotarare...
(min 1:25)

sau...

Doua forme de raspuns pentru situatii care ne pun in balanta siguranta si demnitatea nationala...cand o sa avem in fruntea tarii romani care sa stie ca tara asta nu este numai a lor, ci si a noastra ?!
Back to top
Boribum
Sun Aug 05 2012, 03:28PM
boribum
Registered Member #2395

Criss-Cross : ala e un film,iar domnul este Gheorghe Cozorici,un actor bun actualmente decedat. Aia nu este realitatea,ci fictiunea

Ca sa va distrati si voi un pic,va atasez trei fotografii ale unora care voiau (si cred ca mai vor,daca nu cumva sunt în vacanta) sa renasca România,s-o iubeasca în toate felurile,sa faca,sa dreaga... . Nu stiu cum se vede de la voi,dar eu unul când ma uit la pozele astea si vad ca din 20 de oameni nu ai suficiente piese sa faci unul întreg ma gândesc foarte serios ca ar trebui facut un fel de parc de distractii...exponate ar fi !

Nota : fotografiile circula în natura,si sunt libere de copyright.

Back to top
Boribum
Sun Aug 05 2012, 04:17PM
boribum
Registered Member #2395

Si acum,pentru ca sunt baiat serios si citesc totusi ce mi se baga sub nas,va redau câteva rânduri din AER-ul asta :

"Personal, nu mai sînt dispus să mă implic, decît punîndu-mi experienţa şi credibilitatea în sprijinul formării unui eventual bulgăre şi oferindu-mi părerile celor interesaţi. Nu mă explic aici, dar pot garanta că mă voi ţine de cuvînt. Cine mi-ar observa activitatea, ar vedea ca mi-am risipit 22 de ani în van." LINK

Proiect serios,nu gluma ...

Back to top
criss-cross
Sun Aug 05 2012, 04:19PM
Registered Member #4853

....si cu ce ne impiedica sa putem transforma fictiunea in realitate?! ca, doar, realitatea inspira fictiunea si invers... fictiunea nu este un ,,produs" al omului?! replicile astea nu sunt create de om?! sunt ele venite de undeva din neant? cineva le-a simtit inainte de a le da viata...
hai sa nu fim carcotashi! poate, o alternativa buna ar fi sa punem in practica macar o mica parte din ceea ce ne imaginam, sa fim ceea ce ne-am dori a fi, sa vorbim vorbe care sa aseze faptele si sa le aduca unde le e locul. Cat este adevar sau inchipuire din toata istoria noastra, nu vom stii niciodata dar putem sa acceptam ca macar ideea de loialitate si sacrificiu a existat odata....
Back to top
Boribum
Sun Aug 05 2012, 04:26PM
boribum
Registered Member #2395

Nu mai stiu cine spunea : haideti sa haidem... .

Macar sa lasam naibii avânturile astea analiste de analisti care analizeaza.Sa învete lumea sa traverseze strada prin locurile marcate,sa zica "buna ziua" si "buna seara",chestii mai simple, dar de baza. Dupa...om vedea.
Back to top
criss-cross
Sun Aug 05 2012, 04:31PM
Registered Member #4853

Atunci, haideti sa haidem! adica, daca tot stim sa ne dam parerile cap in cap, sa incercam sa ,,haidem" ... catre unde?! catre care oriunde? cu ce si cum? nu mai intreb si cand pentru a nu fi acuzata ca fac si analiza gramaticala....
Back to top
Boribum
Sun Aug 05 2012, 04:39PM
boribum
Registered Member #2395

Eu am putina treaba,nu pot sa "haid"

Nu stiu cum si în ce fal,dar limpede nu pe baza unei "platforme" (sau ce-o fi asta cu aer ) în care fondatorul zice "haidem sa facem,eu va pun la dispozitie experienta mea,care va arata ca am pierdut vremea degeaba".

Hai sa facem programe nutritioniste mâncând un Big Mag,cum ar veni.

Back to top
Boribum
Sun Aug 05 2012, 04:43PM
boribum
Registered Member #2395

Luati-o asa,poate iese mai bine :

Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF