Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Proiect de Reforma a Sistemului National pentru Situatii de Urgenta
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
negruingura
Thu Nov 14 2013, 11:11PM
Registered Member #2952

Cu domeniul situatiilor de urgenta am avut contact inca din decembrie 89 pe cand imi faceam datoria in Spitalul Judetean Timisoara.... Am vazut si vii si morti, si fericiti si neferici... Roata vietii m-a adus la un moment dat din nou in tangenta cu acest domeniu inscriindu-ma ca voluntar intr-un SVSU, si la un moment dat s-a aprins o mica flacara a pasiunii, asa ca in timp ce altii mergeau la pescuit sau pe stadioane eu frunzaream (sau cum io fii spunand) netul citind unele-altele... Tot citind mi-am dat seama ca domeniul situatiilor nu este chiar bun, ba din contra de multe ori realitatea este complet opusa! Gandindu-ma ce este de facut am gasit ca una din solutii ar fii un plus de instruire, un plus de dezvoltare si profesionalizare (ma refer la partea de voluntariat).... Am mers in audienta la primarul Ciuhandu al Timisorii si i-am propus sa organizam in cadrul aparatului stufos al primariei o structura de intruire si formare de voluntari si in timp sa avem tot mai multi oamenii instruiti si formatii... Primarul s-a luminat la fata, mi-a zambit, si-a dat drumul la gura si a povestit indelung pe unde a umblat prin Europa si ce lucruri bune a vazut in acest domeniu al voluntariatului... Eu mai un pic si pocneam de fericire ca propunerea mea va merge inainte!!!! Apoi sec mi-a spus ca el nu va face nimic si daca vreau sa fac, pot sa fac, dar fara el ... Tavanul s-a apropiat brusc de mine si m-a pocnit si el in moalele capului, am iesit nauc din audienta... Cu urmatorul primar am patit la fel, la IGSU, unde am fost in audienta la inspectorul general adjunct la fel.......... Dupa ce m-am adunat vreo luna doua in toamna anului trecut am inteles ca eu nu am probleme cu oamenii cu nume si prenume ci este o problema de sistem !!! Asa ca am inceput sa ma gandesc la o solutie de modificare, prima varianta a fost sub forma de ganduri (le-am denumit considerente) pe care in 1 februarie le-am postat pe site-ul meu, si mai apoi am incercat sa le distribui ... Unii au inteles, altii mai putin dar considerarea generala a fost ca gandesc utopic.... Au trecut luni de zile si problema m-a framantat incontinuare ca sa ii gasesc macar un inceput de rezolvare: asa ca am trecut la treaba serioasa si am scris acest proiect sub o forma finala, aceea a unui proiect de ordonanta de urgenta!!! Nu ma astept sa fie primit cu bratele deschise mai ales ca contine multe teze noi pentru tara noastra si in formule ferme. Dar primul pas este sa diseminez informatia reformei radicale si sa astept ca timpul sa le rezolve pe toate !!!
LINK

[ Edited Thu Nov 14 2013, 11:17PM ]
Back to top
2 User said Thank to negruingura for this Post :
 Klaus (15 Nov 2013, 00:23) , Radu89 (17 Nov 2013, 14:06)
negruingura
Thu Nov 14 2013, 11:35PM
Registered Member #2952

De cateva zile am primit raspunsul Presidentiei sub semnatura Domnului General cu patru stele Oprisor, secretarul CSAT, in care mi se spune ca initiativa legislativa sau schimbarile de urgenta realizate prin ordonanta de urgenta nu sunt de competenta nici a Presidentiei nici a Consilului Superior de Aparare a Tari (stiam acest lucru dar informatia trebuie diseminata in toate directiile...). Inca astept raspunsul din partea Domnului Prim Ministru, sau macar de la SGG ...
Back to top
Klaus
Fri Nov 15 2013, 12:41AM
Registered Member #3279

Laudabila initiativa si perseverenta.
Am apucat sa citesc pe diagonala proiectul, imi voi face timp sa il parcurg in amununt. Desigur ca este perfectibil, este o baza de discutii.
Adevarat, problema cea mai mare este inertia sistemului birocratizat si incapabil in a-si proiecta utilitatea si necesitatea intro situatie de reala urgenta la nivel national mai ales. Un '77 in zilele de azi ar fi o tragedie nationala.

Cat despre audienta la IGSU, daca a fost la adjuncti... nicio sansa, imi pare rau sa o spun, au ascultat, dar n-au inteles nimic (si nici n-au vrut), pun pariu. Este ca in reclama mea preferata, aia cu Cava D'Oro si replica N-ai cu cine, ba, n-ai cu cine!

[ Edited Fri Nov 15 2013, 12:47AM ]
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF