Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International
 
<< Previous thread | Next thread >>
Ucraina
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ultra'
Mon Mar 03 2014, 08:25PM
Registered Member #2406
Joined: Fri Dec 25 2009, 01:26PM

Posts: 440
Thanked 52 time in 38 post
Am facut un topic nou ca deja nu mai vorbim de revolte in cazul Ucrainei.

Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să îi plângem pe ucraineni


Există în ultimele zile o sensibilitate deosebită faţă de Ucraina. Rusia a invadat Crimeea, pe care acum o stăpâneşte. Aparent am fi în pragul unui război rece, iar Rusia nu doreşte să bată înapoi. Pentru România, o Ucraină democratică, cel puţin la nivelul ţării noastre, ar fi perfectă, dar e posibil oare acest lucru?

Iată câteva motive pentru care noi, românii, cu siguranţă nu trebuie să îi plângem prea mult pe ucraineni (sau să fim ultimii care facem acest lucru):

- în 1918 au dorit anexarea Basarabiei şi doar prezenţa militară a românilor a forţat retragerea acestei cereri; - în 1945 au dorit anexarea Basarabiei şi doar presiunea lui Stalin a forţat eliminarea acestei pretenţii;

- în 1992 au participat cu trupe la războiul de pe Nistru, alături de trupele ruse împotriva celor româneşti, pentru a desprinde regiunea transnistreană, pe care şi-o doreau atât de mult pentru ei;

- din 1992 până în prezent au fost parte activă din formatul de negociere pentru regiunea transnistreană; în mod permanent au susţinut poziţia Rusiei şi au făcut tot ceea ce este posibil ca negocierele să fie formale şi să eşueze;

- cea mai mare parte a mafiei ce a condus Republica Moldova după 1991 este reprezentată de ucraineni şi nu de ruşi; aceştia aveau rolul clar dat de la Kiev ca Republica Moldova să eşueze pe toate planurile;

- cei care au condus regiunea transnistreană, care promovează separatismul la Bălţi, Cahul şi Găgăuzia sunt ucraineni şi nu ruşi;

- ucrainenii au dus o politică de distrugere a identităţii româneşti din teritoriile ocupate, mai dură chiar decât Stalin în restul imperiului;

- Ucraina a preluat Insula Şerpilor, pământ românesc ce niciodată nu i-a aparţinut; timp ce câţiva ani ne-am certat pe la Haga, iar acum ei sunt foarte supăraţi pe noi pentru pierderea platformei continentale;

- una din problemele principale ce stă în calea reunirii celor două state româneşti este tocmai Ucraina, ce manifestă o opoziţie mai mare chiar decât Rusia; ea vede în această reunire eventuale pretenţii teritoriale ale ţării noastre asupra teritoriului ucrainean;

- prima măsură luată de "europeniştii ucrainieni" a fost aceea de a interzice limbile regionale, inclusiv limba română; tare mă tem că poporul a vrut ceva şi va obţine altceva;

- Crimeea nu a aparţinut niciodată Ucrainei, iar aceştia sunt minoritari acolo; ea a fost dăruită în semn de prietenie de către Rusia în perioada sovietică, un gest mai mult formal şi niciodată efectiv; cererea Rusiei este una normală (din perspectiva dreptului istoric şi nu cel internaţional) din moment ce aceasta era un inel de nuntă; voi face o analogie uşor forţată

- e ca atunci când Ardealul era la Unguri. În Crimeea prezenţa ucraineană era mai mult formală. Putin vrea de fapt înapoi ceea ce îi aparţine, adică bunurile pe care le avea înainte de căsătorie. Mă voi opri aici şi vă las pe voi să mai completaţi prin comentarii. Cred că o parte din atitudinea rece a preşedintelui vine tocmai de la înţelegerea faptului că Ucraina păţeşte de fapt ceea ce a susţinut până acum.

P.S. Acţiunile GazProm au scăzut cu peste 10% în această dimineaţă faţă de sesiunea de vineri dimineaţă. În acest timp rubla s-a prăbuşit. Situaţia este similară şi la celelalte companii ruseşti. Iată cum Putin nu a înţeles că nu e nevoie de tancuri ca să câştigi războaie.

sursa: Lulea Marius Dorin/adevarul.ro
Back to top
Ultra'
Mon Mar 03 2014, 08:35PM
Registered Member #2406
Joined: Fri Dec 25 2009, 01:26PM

Posts: 440
Thanked 52 time in 38 post


Pot fi luate în considerare patru scenarii pentru Ucraina: Un război pentru Ucraina care să implice mai mulţi actori decât Kievul şi Moscova este puţin probabil, în ciuda Memorandumului de la Budapesta din 1994, invocat abundent şi cu temei de diplomaţia ucraineană în aceste zile.

Consecinţele sale ar fi de neimaginat în acest moment. Dincolo de o asemenea evoluţie inacceptabilă pentru nimeni, deocamdată se concretizează patru scenarii pentru Ucraina, care vor sta sub semnul lui «o pace strâmbă este mai bună decât un război drept»:

1. „Scenariul transnistrean”: Rusia preia controlul asupra Crimeii, iar Kievul îl pierde şi pe cel pe care îl mai are. Se face un referendum pentru independenţă sau apartenenţă la Rusia, armatele ruse se transformă în „pacificatori”, regiunea devine un soi de protectorat rusesc, indiferent de statutul pe care îl va căpăta formal. Este o ruptură a Ucrainei, de facto, dacă nu şi de jure. Rusia câştigă, dar Occidentul nu recunoaşte regiunea şi consideră, în continuare, că Ucraina rămâne «independentă şi suverană», precum R. Moldova.

2. «Scenariul georgian»: Conflictul bilateral devine dur, cu implicare militară serioasă, Crimeea se radicalizează, la fel şi Rusia, conse­cinţa fiind o ruptură de facto şi de jure, chiar dacă nerecunoscută ca atare. Este un scenariu din care Ucraina şi Occidentul ies extrem de prost, o nouă Georgie, la marginea Europei, de data asta, fiind geu de înghiţit.

3. «Scenariul federalist»: Ucraina devine o federaţie, statutul Crimeii va fi, astfel, diluat, la fel şi înfrângerea Kievului. Primii care vor dori aşa ceva vor fi cei din zonele din Estul republicii, mai bogate şi relativ sponsori al regiunilor proeuropene din vestul ţării. Rusia va fi mulţumită, «federalismul» este o soluţie «europeană», iar într­o asemenea construcţie Moscova va avea pârghii serioase de influenţă prin ­intermediul Estului şi sudului Ucrainei. O soluţie pe care ambele părţi, atât Vestul, cât şi Estul, o pot vinde relativ bine publicurilor lor.

4. «Condominium ruso-occidental asupra Ucrainei». Deşi nu se va folosi acest termen şi nu va fi denumit ca atare acest scenariu, el rămâne plauzibil. Va rezulta în urma unor negocieri dincolo de puterea Kievului de a interveni, dar cu consultarea lui. Ucraina rămâne aşa cum este acum, unită, dar ţinută în picioare doar de presiunile care se vor compensa reciproc dinspre Est şi Vest. Nu se va semna nimic decisiv, nici Acordul de Asociere, nici apartenenţa la Uniunea Vamală. Nici Vestul nici Estul nu vor avea pârghii decisive în Ucraina, aşa cum s­a dovedit recent că stau, în realitate, lucrurile şi cu ocazia evenimentelor recente. Ţinta finală pentru un asemenea scenariu este convergenţa visată între spaţiul european de liber schimb al Bruxellesului şi Uniunea vamală ghidonată de Moscova.

Tăcerile Iuliei Timoșenko

Tăcerea Iuliei Timoşenko din aceste zile este extrem de semnificativă. În cazul în care va fi evitată o confruntare militară globală pentru Ucraina, esenţial este cine vor fi actorii din Ucraina care vor gira aceste soluţii: liderii pieţei, în special Klicko, nu pot pretinde asemenea poziţii, pentru că fostul campion la box a ales postura dură, radicală, războinică. În acest caz, rolul Iuliei Timoşenko poate spori simţitor, ea având încă nişte canale bune de comunicare atât la Berlin, cât şi la Moscova. Faptul că va face curând o vizită la Moscova este semnificativ. Este foarte probabil ca asemenea tipuri de lideri să fie cei mai indicaţi pentru o soluţie în care Ucraina rămâne ce a fost de la început, aşa cum se traduce literar, respectiv „la hotare”.

Implicaţiile pentru Moldova

Există trei chestiuni care se pot deduce din agresiunea asupra Ucrainei:

1. Nu are nici o garanţie de securitate, iar ideea de neutralitate (negarantată) din Constituţie nu înseamnă, de fapt, nimic. Iluzia neutralităţii şi jocul „inteligent” la două capete ­ şi cu Estul şi cu Vestul – rămân ceea ce sunt: iluzii naive şi primejdioase.

2. Transnistria se poate oricând radicaliza, ceea ce va pune Chişinăul într­o situaţie imposibilă. Nu va avea pur şi simplu ce să facă. Puterea de negociere sau de ripostă a Chişinăului este incomparabil mai mică decât cea a Kievului, la fel şi relevanţa globală a unui posibil conflict.

3. Este clar că va trebui să îşi gândească, cel puţin implicit, viitorul european fără Transnistria, pentru că e greu de imaginat că trupele ruseşti se vor (mai) retrage vreodată de acolo, iar o soluţionare a conflictului s­ar putea produce în interesul R. Moldova. Nistrul este perceput de Moscova ca frontieră de război şi va rămâne aşa de aici încolo.
Un articol de: Dan Dungaciu

LINK
Back to top
Ultra'
Mon Mar 03 2014, 08:42PM
Registered Member #2406
Joined: Fri Dec 25 2009, 01:26PM

Posts: 440
Thanked 52 time in 38 post
Rusia neagă existența unui ultimatum și acuză presa din Ucraina. Merkel către Obama despre Putin: Este în altă lume

Noaptea trecută avioanele de luptă ruseşti au încălcat de două ori frontiera aeriană a Ucrainei, scrie unian.net. Despre acest lucru a anunţat Ministerul Apărării din Ucraina.

(20:00 Ministerul Apărării din FR neagă informațiile despre ultimatumul impus de Flota Mării Negre armatei ucrainene din Crimeea. Aceștie afirmă că acele invinuiri ar fi un "nonsens total" și a declarată că ei nu au impus niciun fel de ultimatum colegilor ucraineni. (N.red - Toți militarii care ocupă acum baze militare din Ucraina nu poartă însemnele F.Ruse, iar unii militari ucraineni au fost "impuși" să jure "credință poporului din Crimeea".

"Am obosit de declarațiile zilnice despre acțiunile militare în care ar fi implicată F. Rusă pe care le tirajează presa ucraineană", se menționează în comunicat.

"Scopul acestor întrebări nu este nou, este evident ce se ascunde în spate. Nimic nou după Iugoslavia, Irak și Siria, acești "păpușari" nu pot inventa. N-o să le reușească să ne provoace la o încăierare în Crimee".

(17:38) Comandantul Flotei Mării Negere a F. Ruse, Alexandr Vitko a emis un ultimatum militarilor ucraineni din Crimeea. Acest lucru a fost făcut public de către Ministerul Apărării, scrie Interfax Ucraina.

"Dacă până la ora 5 dimineață ei nu se predau, va începe asedierea unităților Forțelor Armate ale Ucrainei pe întreg teritoriul Crimeiei", a declarat ministrul apărării.

(17:30) C. Ashton vine pe 4-5 martie în Ucraina.

(17:25) Puterea de la Kiev a încercat de mai multe ori în ultimele zile să-l contacteze telefonic pe Lavrov. Din cele relatate de presă ucraineană, partea rusă ignoră cererea Ucrainei și nu le-a oferit niciun fel de răspuns.

(16.50) Premierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Medvedev, a cerut unei companii de stat să înceapă pregătirile pentru construcţia unui pod peste strâmtoarea Kerci, scrie unian.net.

(16.47) Banca Naţională a Ucrainei ar fi acoperit scheme de spălări de bani pe piaţa valutară. Despre acest lucru a anunţat premierul Arseni Iaţeniuk la o întâlnire cu oamenii de afaceri ucraineni, scrie finance.liga.net.

(16.45) Ministrul Comerţului din Australia şi-a amânat vizita planificată în Federaţia Rusă în semn de protest faţă de invazia militară în Ucraina, scrie unian.net.

(16.39) Persoane necunoscute ar fi încercat să preia controlul asupra penitenciarelor din Crimeea, scrie unian.net.

(16.32) Baza aeriană număr 204, care deţine 49 de avioane ale Forţelor Aeriene ale Ucrainei, a trecut de partea autorităţilor din Crimeea. Totodată, Sovietul suprem din Crimeea a învinuit oficialii de la Kiev de faptul că pregătesc o intervenţie armată în treburile autonomiei, scrie vesti.ru.

(15.51) Secretarul de Externe britanic William Hague, a declarat că toată lumea susține Ucraina și nu o va lăsa pe cont propriu. "Ceea ce are loc în Crimeea acum este o violare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Vom lua măsuri decisive pentru a opri acest lucru. Lumea nu va abandona Ucraina".
Back to top
apkah
Mon Mar 03 2014, 09:11PM
arcan
Registered Member #566
Joined: Sat May 19 2007, 11:14AM

Posts: 3278
Thanked 252 time in 179 post
As mai adauga samavolnicia Ucrainei in conflictul cu Romania pentru canalul Bistroie...
Back to top
Boribum
Mon Mar 03 2014, 09:42PM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
Si pentru asta merita sa moara,eventual sub priviri românesti superioare.

Au si ucrainenii "oamenii lor de bine",aia care peste cine stie cât timp vor ajunge fara dinti în gura,supravietuind din povesti si amintiri despre "ce bine era când ne spunea Rusia când sa respiram" .

"Ieri, în timpul acțiunilor care au avut loc în orașul Harkov (al doilea oraș ca mărime din Ucraina, situat în nord-estul țării) care au avut ca scop ocuparea și preluarea clădirilor administrativ-teritoriale și guvernamentale cetățenii ucraineni civili au fost bătuți și umiliți în timp ce erau scoși din clădirile publice.

Doua persoane au decedat sambata la Harkov, dupa ce au fost batute de activistii pro-rusi, anunta presa din Republica Moldova.

Pe internet au început să circule imagini şi scurte filmări cu protestatari proeuropeni bătuţi şi umiliţi de manifestanţii rusofili, unele dintre victime fiind tineri depăşiţi numeric şi fără apărare. Susţinătorii Rusiei îi înconjurau pe manifestanţii anti-Ianukovici şi-i obligau să îngenuncheze în faţa lor, după care îi loveau în mijlocul aglomeraţiei generale.

Printre civilii bătuți au fost și copii." Etc.,etc. LINK
Back to top
msimula
Mon Mar 03 2014, 09:58PM
Registered Member #2287
Joined: Mon Nov 16 2009, 01:53PM

Posts: 1037
Thanked 84 time in 61 post
@apkah
Pe un alt topic, toate aceste “frecusuri” existente intre noi si ucrainieni sunt trecute cu vederea, (sunt destule “frecusuri”, fara numar) si se trateaza alt aspect.
Peste tot in lumea asta larga relatiile cu vecinii sunt unele delicate care merita mai multa atentie din partea tuturor. Asa cum Mexicul, Cuba, Nicaragua, etc, vor ramane pe veci vecini cu SUA (a se citi in sfera de influenta), noi vom ramane pe veci in “bazinul Marii Negre”, alaturi de Ucraina, Rusia, Turcia si Bulgaria, ordinea poate-i alta, iar pe partea de vest cu sarbii si maghiarii. Important este sa stim sa gestionam vecinatatea cu acestia si sa nu uitam ca peste tot in aceste tari avem interese, etnici romani sau chiar cetateni ai Romaniei.
Back to top
apkah
Mon Mar 03 2014, 11:20PM
arcan
Registered Member #566
Joined: Sat May 19 2007, 11:14AM

Posts: 3278
Thanked 252 time in 179 post
Eu spuneam ca,mi se pare cam umilitor ca Romania sa trateze ranitii ucrainieni,in conditiile in care Ucraina ne-a tratat cu maxim dispret,si in conditiile in care cetatenii romani platitori de CAS sunt obligati de spitale sa isi cumpere medicamente si instrumentar chirurgical...
Nu am spus ca trebuie sa moara,si nici ca nu sunt vecini.Dar sunt vecini si cu alte tari,si nu s-a inghesuit niciuna sa trimita avioane de transport sa le ia ranitii...
Ca gest umanitar e laudabil,dar nu isi are locul.
Back to top
Ultra'
Tue Mar 04 2014, 12:19AM
Registered Member #2406
Joined: Fri Dec 25 2009, 01:26PM

Posts: 440
Thanked 52 time in 38 post
(UCRAINA - RUSIA) Cacealmaua se joacă o singură dată

Un principiu de negociere arată la fel ca şi păcăleala, amenințarea nu funcționează decât o singură dată. A doua oară este necesară acțiunea pentru că altfel orice amenințare ulterioară va fi decredibilizată.

Rusia testează de mult timp (practic de la consolidarea puterii lui Putin, undeva la mijlocul anilor 2000) seriozitatea Occidentului în ceea ce o priveşte. Episodul Georgia în 2008 este emblematic, dar Rusia nu s-a oprit acolo. Am văzut Rusia supralicitând şi câştigând în cazul Siriei iar alte zeci de episoade rămân prea puţin cunoscute. Manevrele militare de încercare, perpendiculare pe spațiul NATO (la fel ca la o invazie) sunt acum frecvente, fie peste cercul polar de nord, fie prin Marea Neagră, spre România. Acest joc de-a șoarecele și pisica, specific Războiului Rece, arăta de mult că Rusia se pregătea de ceva. Revoluția de la Kiev nu o găsește nepregătită ci, din contră, este gata să folosească evenimentele în avantajul ei.

Ați auzit poate amănuntul că soldații care au securizat Crimeea nu purtau însemnele unei armate. V-ați întrebat de ce? Evident că dacă îi excluzi pe extratereștri, ajungi logic la concluzia că soldații respectivi nu pot fi decât ruși. Dar de ce vrea Rusia să păstreze o minimă aparență a respectării dreptului internațional?

De acum este evident, cred, că nici Crimeea, nici alte regiuni din Ucraina nu vor fi pur și simplu alipite Rusiei, chiar dacă la Donbas (unde joacă nea Mircea) și în alte regiuni au izbucnit sau vor izbucni revoluțiile pro-ruse sub protecția unor trupe fără însemne, care nu sunt totuși extraterestre. Până să-și dea seama autoritățile de la Kiev ce se întâmplă, până să-și mobilizeze armata și până să afle câți dintre generalii ei sunt racolați de ruși, Ucraina va pierde aproape jumătate din teritoriu și cam 70% din PIB, ba chiar e destul de posibil să piardă și deschiderea la Marea Neagră.

Este mai probabil ca Rusia să sprijine aceste regiuni rebele într-o Ucraină separatistă decât să le alipească sieşi. O republică separatistă de la Donețk și până Tiraspol și Odessa tot ucraineană s-ar numi și, tocmai de aceea, va emite pretenții asupra întregului teritoriu al țării, nu numai asupra spațiului scos de sub autoritatea Kievului. Un astfel de șah permanent la adresa Kievului îi convine lui Putin mult mai mult decât câteva gubernii în plus.

Acesta pare a fi planul singurului om care pare a avea un plan în toată această poveste. Ce va face America? Nimic! Ce va face Europa dependentă de gazul rusesc? Nimic! Amenințările sunt deja un bluf testat de ţarul roşu. În plus, mărețul plan al lui Putin îi lasă acestuia opțiunea de a avea într-o zi, din nou, întreaga Ucraină la ordinele sale.

Și totuși planul său poate avea un punct slab. Unul singur. Dacă naționalismul ucrainean izbucnește, dacă armata acestei țări se opune ocupației așa cum NU a făcut-o în Crimeea, probabil Putin va da înapoi. Ucraina nu este Georgia, iar cacialmaua e tot cacialma indiferent cine o joacă.

P.S. Eu cred că dacă în iunie 1940 România respingea ultimatumul sovietic şi apăra Basarabia, lucrurile ar fi stat altfel decât în cazul Poloniei. Polonia a fost invadată de URSS doar după ce fusese lovită năprasnic de Germania. Acum Ucraina este în situaţia în care s-a aflat România în 1940.

Sursa: biziday.ro
Autor: Moise Guran
Back to top
alin
Tue Mar 04 2014, 02:55AM
Registered Member #1206
Joined: Fri Sep 26 2008, 04:58PM

Posts: 382
Thanked 35 time in 30 post
Ma intreb, la minutul 3:26, ii blagosloveste sau ii afuriseste??
Back to top
Mihais
Tue Mar 04 2014, 08:23AM

Registered Member #2323
Joined: Mon Nov 30 2009, 11:22PM

Posts: 3943
Thanked 457 time in 321 post
apkah wrote ...

Eu spuneam ca,mi se pare cam umilitor ca Romania sa trateze ranitii ucrainieni,in conditiile in care Ucraina ne-a tratat cu maxim dispret,si in conditiile in care cetatenii romani platitori de CAS sunt obligati de spitale sa isi cumpere medicamente si instrumentar chirurgical...
Nu am spus ca trebuie sa moara,si nici ca nu sunt vecini.Dar sunt vecini si cu alte tari,si nu s-a inghesuit niciuna sa trimita avioane de transport sa le ia ranitii...
Ca gest umanitar e laudabil,dar nu isi are locul.


Arkan,data trecuta cand Romania a trebuit sa asiste la evenimente asemanatoare ne-am purtat foarte frumos cu vecinii.Nu le-am invadat teritoriul,am primit refugiati,desi eram comparativ mult mai praf decat acum,am respins cererile marilor si tarilor de atunci de a ne purta ca niste magari.

Si Cehoslovacia si Polonia si-au amintit treaba asta si am ramas prieteni de atunci,chit ca nu mai avem granita comuna.De Ucraina imi pare rau a nu am facut mai multe pt. ei,pt. ca e evident ca noua Ucraina va diferi de vechea Ucraina.

Ai perfecta dreptate ca la noi platesti taxe degeaba si asta va duce la crize nasoale si la noi,dar una-s treburile in familie si alta e ce aratam musafirilor.

Back to top
apkah
Tue Mar 04 2014, 09:50AM
arcan
Registered Member #566
Joined: Sat May 19 2007, 11:14AM

Posts: 3278
Thanked 252 time in 179 post
Ultima data pe care mi-o amintesc eu a fost razboiul din Yugoslavia.Dar atunci nu am ajutat fratii sirbi ci am dat aeroportul americanilor de unde sa isi decoleze avioanele.Avioane care au atacat Yugoslavia...Unde e echidistanta aia de care vorbiti?Nu imi aduc aminte sa fi tratat vreun sirb in Romania.
Slugarnicia de acum ne va costa..
Back to top
djebel
Tue Mar 04 2014, 12:50PM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
apkah wrote ...

Dar atunci nu am ajutat fratii sirbi ci am dat aeroportul americanilor de unde sa isi decoleze avioanele.


Da, dar fratii sarbi sper ca n-au uitat de carburantul livrat de romani in ciuda embargoului. Si nu ma refer la contrabanda cu salupa (pe persoana fizica ), ci la multele garnituri de tren care treceau noaptea,pe sestache . Evident, cu concursul unor... oameni


[ Edited Tue Mar 04 2014, 12:51PM ]
Back to top
bufnita006
Tue Mar 04 2014, 01:47PM
bufnita006
Registered Member #3500
Joined: Tue Nov 23 2010, 08:46PM

Posts: 788
Thanked 39 time in 37 post


Back to top
Boribum
Tue Mar 04 2014, 02:40PM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
Poate va aude Dumnezeu rugile (daca o exista si n-o fi ocupat cu altceva) si face cumva sa permita înfratiri d-astea în mai multe locuri pe planeta. Ar fi chiar nedrept sa n-o faca.
Back to top
djebel
Tue Mar 04 2014, 02:58PM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
Ce pasnici sunt 'liberatorii rusi! Da' poate aratati si niste fotografii cu ei de prin Afganistan sau din Cecenia. Sa vezi acolo umanism!!!
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
  (19 Aug 2014, 02:26)
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.