Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Ucraina
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ultra'
Wed Apr 30 2014, 06:55PM
Registered Member #2406

Juramantul militar nu l-ati facut fata de Tara si Popor? Deci ce legatura au aia din fruntea statului care v-au inselat asteptarile? Deci credeti ca pe aia ii aparati in primul rand?
Sau onoarea militara e buna doar pe vremuri de pace si sa fie trambitata doar cand ne convine?
Back to top
1 User said Thank to Ultra' for this Post :
 djebel (30 Apr 2014, 21:18)
Terentius
Wed Apr 30 2014, 07:02PM
Terentius
Registered Member #2186

Folosiţi cu discernământ reţelele de socializare! Sunt mai puţin nevinovate decât par… by Moise Guran
Observ un defetism trist, pervers, cabotin în laşitatea sa prost camuflată când vine vorba de crize istorice, de România şi, de ce să ne ferim de acest cuvânt, de patriotism. O fi ăsta noul mod de a fi hipster, habar n-am, dar felul în care se răspândeşte pe reţelele de socializare mi se pare mie că are un efect psihologic devastator.
Concret, se ia un blogăraş foarte puţin cunoscut care scrie, de exemplu, o argumentaţie de trei lei în care explică el de ce n-ar merge pe front pentru ţara sa care nu i-a dat lui nicio şansă în viaţă. (Nu vă dau link-uri că ceea ce încerc acum este o dezintoxicare…)
A pus, la un moment dat, Băsescu problema numărării rezerviştilor (nici nu mi-e clar ce l-a apucat, dar nu contează) iar rezultatul ăsta a fost – vreo două trei articolaşe rostogolite pe net (deci cu target clar urban, 20-35 de ani) viralizate forţat, din care înţelegi că trăim oricum într-o ţară de rahat şi, deci, ce sens ar mai avea la o chestie să o aperi… De ce să îţi rişti preţioasa ta viaţă de năpăstuit? Ca să aperi baronii? Corupţia? Manelele? Sărăcia? No way frate! Nu face sens…
Mai adăugaţi la asta şi putinismul pacifist al unor site-uri de stânga care văd agenţi americani în cei care se opun expanisiunii URSS (amicul Costi Rogozanu m-a numit la un moment dat şi pe mine într-o listă de americanofili războinici, asta deşi cred că ştie că nu-s aşa, dar numa’ de-al naibii m-a pus acolo), iar ceea ce rezultă este răspândirea unei justificări, aparent logice, a defetismului de care vă spuneam la început.
Dragi tineri ai ţării noastre… Aşa de cacao cum o fi ea, ţara, este meritul nostru că e aşa. În internaţionalismul cosmopolit în care noi ne simţim mai europeni decât reuşim să fim, nu uitaţi că, până una alta, suntem cu adevărat bine primiţi doar aici, în România. Că, dacă părinţii şi bunicii noştri n-au reuşit să ne lase mai mult decât atât, este poate datoria noastră să fim mai buni, mai educaţi, mai curajoşi, mai vrednici şi mai eficienţi. Nu vă luaţi după istoria falsă pe care aţi învăţat-o sau nu, la şcoală…
Nu suntem şi n-am fost o naţie de eroi, ba chiar avem unele momente destul de jenante în istoria noastră. Sutele de mii de ţărani care au murit începând de la 1877 şi până în 1945, de la Plevna şi până la Cotul Donului sau în Tatra, probabil n-au ştiut nici ei exact de ce au murit.
Dar, chiar şi aşa, este un sacrificiu pe care ei, părinţii noştri l-au făcut şi nimic nu poate fi mai schilod din punct de vedere moral şi intelectual decât să spui acum că te doare în bascheţii tăi verzi de acel sacrificiu. Nu zice nimeni să vă urlaţi patriotismul pe străzi, nu zice nimeni să vă lăcrămaţi naţionalismul pe la televizor (oricum, cei care o fac sunt nişte deraiaţi mâncători de unguri şi uitaţi-vă cum au dispărut din peisaj când s-a pus problema unui pericol real şi actual).
Dar, cel puţin, nu mai share-uiţi astfel de construcţii propagandistice (profesional făcute, vă garantez) şi nu vă sinucideţi, în turmă, moralul naţional. Reţelele de socializare sunt un instrument perfect pentru inducerea stării de panică, a neliniştilor şi psihozelor colective şi chiar şi pentru stimularea neîncrederii în valorile naţionale, în capacitatea militară a României sau în superioritatea unei armate străine de invazie.
Tuturor ne este frică de război şi nimeni nu vrea să fie trimis pe front, la o adică. Avem familii, avem copii, avem treburi şi nu prea ne arde de chestia asta cu deranjul făcut de ruşi. Pe toţi ne enervează politicienii, baronii, corupţia, sărăcia, iar celor mai mulţi dintre noi ne vine şi greu să avem o opţiune politică. Dar nu confundaţi petardele mediatice ale lumii în care trăim cu oasele îngropate ale acelor ţărani analfabeţi din care ne tragem şi cărora, bună-rea, le datorăm această ţară.
Uitaţi-vă la amărâţii de soldaţi ucrainieni cum sunt dezarmaţi în doi timpi şi trei mişcări. Sunt profesionişti, chiar trupe de elită, dar, îngroziţi de un război cu Rusia, se predau imediat şi atunci tot războiul este de fapt starea de panică.
În schimb, ruşii au atacat rapid şi fără scrupule manifestaţia pro-ucraineană de la Donetsk, iar câte zeci, poate sute de mascaţi au răspândit ca pe potârnichi câteva mii de oameni paşnici care cereau doar ca oraşul lor să rămână în Ucraina. În toate cazurile nu e vorba decât de tupeu exercitat pe o stare de frică iniţial creată.
Fiţi conştienţi de faptul că războiul informaţional ţinteşte exact starea de spirit a unei naţiuni, că nu mai contează cât de puternic este adversarul dacă tu te declari dinainte gata să te predai şi că până la o chemare la oaste vom fi cu toţii chemaţi să susţinem un efort de înarmare. Deja s-a anunţat faptul că bugetul Apărării din acest an va fi suplimentat (cam cu 10%) şi astea nu sunt lucruri negociabile politic.
Cei care vă servesc, în numele păcii, motive să daţi cu flit României nu sunt foarte interesaţi de câţi hipsteri cu arma în mână ar strânge România, la o adică. Nu! Azi războaiele nu se mai poartă aşa, iar ţinta lor primă este capacitatea opiniei publice de a susţine un efort de război prin alocări bugetare, care deocamdată înseamnă doar tăieri de bani din altă parte dar care, da, s-ar putea ca într-o zi să însemne şi impozite suplimentare pentru a susţine apărarea ţării. Care s-ar putea face, într-adevăr, în profitul americanilor, v-am spus-o tot eu pe acest blog, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne predăm ruşilor doar pentru că americanii nu fac nimic gratis.
Să nu credeţi că acum 75 de ani sau acum 100 de ani lumea a luat foarte în serios izbucnirea războaielor mondiale. Retorica publică era exact ca şi acum… prea multe pierderi, nimeni nu îşi permite, nu va dura mai mult de şase luni, etc, etc. Istoria a arătat însă altceva şi dacă ne-a lăsat Dumnezeu pe pământ într-o ţară vecină cu un gigant agresiv, trebuie să ne înţelegem condiţia pentru a ne putea schimba soarta, nu pentru a ne resemna cu ea.
Băgaţi la cap! România este o democraţie. Şchioapă, chioară, ciungă, spuneţi-i cum vreţi, dar într-o democraţie opinia fiecăruia dintre noi contează, căci ea determină în final deciziile liderilor noştri. În momentele critice nu va fi unitate. Va fi dezbatere! Ceartă! Polarizare, iar campaniile electorale din acest an vor complica și mai mult lucrurile. Nimic nu poate fi mai rău pentru un moment în care ar fi nevoie de unitate şi de acţiune. Bineînţeles că şi Băsescu, şi Ponta, şi alţii vor încerca să folosească momentul istoric în toate aceste futile bătălii electorale.
Dar tot ce ne rămâne de făcut este să apărăm un fond unic al conştiinţei naţionale, un set minim de valori în care să credem cu toţii şi care să se dovedească în final inexpugnabil, indiferent cine ne conduce, cine ne atacă, cât de săraci sau cât de frustraţi ne simţim.
Baza, fundaţia acestui set, nu poate fi decât Patriotismul - acest cuvânt depăşit, obosit, uncool şi golit de conţinut de prea mulţii urlători de pe la tv.
Aşa că fiţi măcar conştienţi atunci când cineva ne atacă baza.

LINK
Back to top
4 User said Thank to Terentius for this Post :
 Ultra' (30 Apr 2014, 19:11) , Pârvu Florin (30 Apr 2014, 20:24) , djebel (30 Apr 2014, 21:22) , Karpov (01 May 2014, 03:28)
Ultra'
Wed Apr 30 2014, 07:43PM
Registered Member #2406

În cazul în care scenariul menţionat mai sus se produce şi Rusia ajunge să controleze Odessa şi sudul Ucrainei făcând joncţiunea cu Transnistria, Tighina ajunge sub control rusesc direct şi vă daţi seama la ce presiuni va fi supusă Republica Moldova. De aceea am subliniat cu altă ocazie faptul că în acest caz, Moldova va trebui să ocupe militar Tighina şi să securizeze podul de peste Nistru de aici imediat ce se produce ofensiva transnistreană spre Odessa, deoarece atunci Tighina va fi mai slab apărată.

Mai mult, armata română va trebui să facă tot posibilul pentru a evita ocuparea Bugeacului de către Rusia. Acest lucru nu este prea dificil, se poate realiza împreună cu Ucraina. Ucrainenii sunt dornici să dea un semnal cum că sunt sprijiniţi de alţii, cu atât mai mult cu cât ar fi vorba de un membru NATO. Ar trebui de pe acum să se înceapă nişte exerciţii militare comune româno-moldovene-ucrainene chiar în Bugeac, în urma cărora forţe mixte să ocupe preventiv linia Nistrului, pentru a evita extinderea republicii Odessa şi dincoace de Nistru.

Pentru România şi Moldova linia Nistrului este cea mai bună linie defensivă, iar Ucrainei i-ar prinde bine această lovitură de imagine care are meritul că i-ar mai reţine pe ruşi de la manevre agresive în vecinătatea unor trupe NATO. Desigur, ideal ar fi ca şi NATO să fie implicat în aceste exerciţii militare, ar fi cea mai bună măsură de sprijin a Ucrainei.
Putem presupune că Ucraina nu va fi de acord, dar este puţin probabil, nu se preocupă acum de Bugeac când este pe cale să piardă mai bine de o treime din teritoriu, asta în cazul în care nu face nimic.

Tot interviul cu Cristian Negrea il puteti citi aici: LINK
Back to top
Boribum
Wed Apr 30 2014, 08:20PM
boribum
Registered Member #2395

chimistul wrote ...

Domnule Boribum toată stima şi respectul meu pentru dumneavoastră , de la dumneavoastră pot primi oricând lecţii cu toate că nu ne cunoaştem decât după forum dar nu se ştie nici o dată ....

Prin modul în care puneţi dumneavoastră problema mă faceţi să mă simt vinovat dar vă rog să ţineţi cont că eu am fost educat pentru apărarea adevăratelor valori în care cred eu prin însuşirea de către mine, dea lungul acestei vieţi trecătoare a unor lucruri, fapte, idei, fenomene ce corespunde din punctul meu de vedere unor idealuri şi am JURAT pentru aceasta....dar vin unii jmecheri care cred că deţin adevărul absolut, bulversează tot sistemul nerespectând nici o lege, batându-şi joc de mine, de familia mea, de acest popor care face tot posibilul sa-l ţină în întuneric, construind enşpe mii de biserici dar şcoli nici una .... aceşti conducătorii de ieri şi de azi, aceste accidente ale istoriei, jalnice păpuşi de cârpă, complet lipsiţi de elementara înţelegere a rolului adevărat al armatei unei ţări şi al menirii acesteia ca instituţie fundamentală a statului.Asta este domnule Boribum.
Domnule Boribum accept cu deosebit respect mai ales de la dumneavoastră calificarea de ,,mercenar,, (nu am vrut să fiu acid nici un pic )- eu nu-i apăr cu sângele meu pe aceşti mafioţi să fie clar ,ei nu fac parte din valorile în care cred eu .Poate greşesc ....aste este... sunt şi eu om....om cu o mic ...nu am pretenţii absurde.Am puterea să-mi asum această greşeală.

Domnule,nimeni nu pune problema apararii cozilor astea de topor care sunt clasa politica a României,ci a României în cazul unui razboi. Doua lucruri :

1. Nimeni si nimic nu-i împiedica pe români ca la timp de pace sa faca în asa fel încât sa nu mai aiba o clasa conducatoare formata din cozi de topor.Sa fie,adica,cetateni.

2. Daca un om apara sau nu un teritoriu (asa cum e el) sau niste persoane functie de suma de bani pe care o primeste,atunci da,acela se cheama mercenariat. La o solda de 10€,cum se bate un soldat ? Dar la una de 10.000 ? Dar la 73.556 ? Când primesc banii la timp,mor convenabil,iar când nu-i primesc mor cu strigate ?

În ceea ce ma priveste,indiferent daca sunt multimit ori nu cum se petrec lucrurile în tara mea,daca vreodata va fi cazul sa revin sub arme pentru a o apara,o voi face. E o chestiune ce tine de :
a) sentimentrul patriotic
b) obligatie legala.

Daca nicuna din cele doua de mai sus n-ar exista/conta pentru mine si nu ar fi suficienta pentru a ma pune sa iau arma în mâna,atunci m-as grabi sa gasesc un alt loc sub soare unde sa traiesc. Ca sunt om,si animal social... .

Edit : în privinta unui razboi cu Rusia,as face chiar si turism militar,si nu as cere României sa-mi deconteze transportul pâna la locul ostilitatilor,m-as descuraca singur. Dar asta e chiar o chestiune personala : nu-mi place felul lor de a pune problema,nu mi-a placut niciodata,si mi-au deranjat familia rusa devenind sovietici. Asta e situatia... .

[ Edited Wed Apr 30 2014, 08:24PM ]
Back to top
3 User said Thank to Boribum for this Post :
 alin (30 Apr 2014, 21:25) , Mihais (30 Apr 2014, 23:19) , Karpov (01 May 2014, 03:31)
djebel
Wed Apr 30 2014, 09:38PM
Registered Member #3603

Off-topic
Nu vreau sa deschid cutia Pandorei, dar a-propos de mesajele aparute pe retelele de socializare (stiti la ce ma refer), mi-a sarit in ochi o fraza din postarea lui @EvigNatt: "vorbesc in calitate de fost elev de liceu militar" bla, bla, bla.... Si daca a facut liceul militar, ce? Liceul militar l-a facut vreun Sun Tzu, Machiavelli, Clausewitz, Foch sau mai stiu eu cine? A facut ceva sport, ceva disciplina, ceva instructie de front si cam atat.A, si lavage de cerveau (el fiind pasivul ). In concluzie, loaze sunt peste tot. Si-n liceul militar.
Back to top
alexius
Thu May 01 2014, 12:16AM
Registered Member #2949

Cred că discuția a devenit off-topic.
Back to top
Boribum
Thu May 01 2014, 01:29AM
boribum
Registered Member #2395

Da si nu,caci despre Ucraina -daca vrei sa te informezi -nu de pe Semper Fidelis o faci,în schimb pot fi interesante parerile unora si altora despre eventualul comportament al unor posibil rezervisti români în cazul unui ipotetic conflict militar cu Rusia.

Pe mine ma surprinde o chestie (si nu cautati vreo "sopârla" în ce zic,ca nu e niciuna,nu aici) : nu pricep cum poti servi o tara o viata întreaga (sau o parte a vietii) si dupa plecarea de sub drapel sa fie discutabila o eventuala reîntoarcere în caz de pericol pentru tara aceea,judecând lucrurile prin prisma celor ce ti s-au dat ori luat (bani,în speta). Nu de alta,dar daca un rezervist îsi baga picioarele în el de razboi ca i-a luat Boc ceva din pensie,nu boc o sa sufere,ci tara pe care acel rezervist a servit-o. Boc,Basescu,Ponta & Co,astia oricum vor fi departe în timpul unui razboi. Departe înapoi. Dar tara e sub bocancii tai de soldat care ai fost...nu ?

Foarte on-topic despre Ucraina : bine ca l-au eliberat pe Simon Ostrovsky,nu stiu mai nimic despre jurnalistul acela dar mi-e simpatic.
Back to top
djebel
Thu May 01 2014, 03:19AM
Registered Member #3603

Ca sa punem punct ideii bani vs rezervisti: Boc a taiat salariile tuturor (militari si politisti), da' n-am mai vazut pe niciunul activ sau nu, care sa-si conditioneze actiunile in functie de banii primiti. Daca am luat bani mai putin trebuie sa dezertam?

[ Edited Thu May 01 2014, 10:33AM ]
Back to top
ALM
Thu May 01 2014, 12:30PM
Registered Member #2039

He, he, Ucraina e pe drumul cel bun!
1. Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat un împrumut pentru Ucraina în valoare de 17,1 miliarde de dolari, anunţă BBC.
2. Împrumutul este condiţionat de măsuri ce privesc, printre altele, creşterea taxelor şi a preţurilor la energie.
3. Măsurile asumate de Ucraina vor fi verificate periodic de reprezentaţii Fondului, a anunţat Christine Lagarde, preşedintele FMI.

Sursa? Evident BBC!
Mie-mi "miroase" a bruderschaft pe sub masă ...
Back to top
Ultra'
Fri May 02 2014, 05:02PM
Registered Member #2406

(FIERBE UCRAINA / GALERIE FOTO / VIDEO): Forțele anti-teroriste i-au înconjurat pe separatiștii pro-ruși din Slaviansk. Teroriștii au doborât două elicoptere ucrainene

Armata ucraineană a lansat vineri dimineaţa o vastă operaţiune militară împotriva oraşului separatist prorus Slaviansk, au declarat rebelii pentru AFP.

(12:55) Video cum teroriștii trag spre elicopterul ucrainean.

(12:44) Ministerul Apărării de la Kiev a publicat mai multe poze cu separatiști pro-ruși capturați în timpul operațiunii anti-teroriste de astăzi.

(11:40) Rezistența informațională anunță că separatiștii ruși din Slaviansk folosesc femei și copii drept scut de protecție împotriva forțelor ucrainene.

(Locuitorii din Slaviansk care sunt de partea rușilor scandează "rușine". Post de control eliberat de teroriști de către forțele armate ale Ucraieni)

(10:39) Surse oficiale anunță că două elicoptere de tip Mi-24 au fost doborâte de separatiști. Doi piloți au decedat.

(Terorist pro-rus din Slaviansk)

(10:23) Separatiștii cheamă oameni în centrul Slavianskului pentru a lansa un apel video către Putin pentru a cere "ajutor".

(10:20) Martorii din Slavianks afirmă că rețeaua GSM nu funcționează.

LINK
Back to top
Ultra'
Fri May 02 2014, 05:07PM
Registered Member #2406

Pilot de elicopter capturat de rebeli dupa ce s-a prabusit:
Back to top
Ultra'
Fri May 02 2014, 05:25PM
Registered Member #2406

Incidente azi la Odessa intre fanii echipei gazda de fotbal si militantii pro-rusi:

Back to top
chimistul
Fri May 02 2014, 07:01PM
Registered Member #1234

LINK
newsfront2 Live
Back to top
apkah
Fri May 02 2014, 07:20PM
arcan
Registered Member #566

Another TV revolution...
Back to top
Ultra'
Sat May 03 2014, 10:47AM
Registered Member #2406

Donetk:

Odessa:

[ Edited Sat May 03 2014, 10:49AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF