Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Ucraina
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Thu Jul 16 2015, 02:26PM

Registered Member #2323

Djebel,ce mai teapa pe ''colegii' care au venit de la granita cu Rusia pe granita noastra.Amu,nu le vreau binele mafiotilor vecini.Simplul fapt ca smecherii locali stau bine mersi e insa semn ca la vecini treaba e maro.
Amu,Iarosh si Pravy Sektor aveau de gand mai de multisor sa accepte separarea estului rusnac.Daca toti veteranii din Donbas vin incoace,nu-i vad bine pe multi.Vedem cine castiga runda nr 2.
In ce priveste ce zice Russia Today despre Sectorul de Dreapta,poti sa folosesti hartia igienica.
Back to top
djebel
Thu Jul 16 2015, 09:08PM
Registered Member #3603

Mihais wrote ...

In ce priveste ce zice Russia Today despre Sectorul de Dreapta,poti sa folosesti hartia igienica.

Oh, stai linistit, chiar o folosesc . Doar ca stirea respectiva am incercat sa o iau din mai multe surse printre care si Russia Today. Stirea mi s-a parut interesanta deoarece are legatura directa cu noi: contrabanda cu tigari.
Back to top
Mihais
Thu Jul 16 2015, 09:48PM

Registered Member #2323

Pai se vede ceva efect de cand au parut baietii veseli in zona?Sau inca se joaca meciul vis-a-vis de tine?
Back to top
djebel
Sat Jul 18 2015, 03:50PM
Registered Member #3603

Problema are rădăcini mult prea adânci. Dupa cum o vad eu, o piata trebuie aprovizionata si nu prea conteaza cine o face. Exista cerere si oferta. Ce declara Sector Dreapta cum ca lupta impotriva contrabandei (as vrea eu sa fie asa) cred ca e apa de ploaie: se pare ca gruparea a ajuns cu finantele la limita si nu prea mai are surse de finantare. Cert e un lucru: granicerilor ucraineni le e cam frică de Donbas.
Back to top
djebel
Mon Jul 20 2015, 11:57AM
Registered Member #3603

Gruparea ucraineană Sectorul Dreptei a instalat un punct de control la graniţa cu Transnistria LINK
...Organizaţia ultranaţionalistă, implicată în protestele violente care au condus la înlăturarea regimului prorus Viktor Ianukovici la începutul anului 2014 şi în conflictul separatist din estul Ucrainei, refuză predarea armelor, argumentând că vrea să oprească traficul ilegal cu ţigări spre Ungaria şi Slovacia, în contextul în care contrabanda i-ar îmbogăţi pe politicienii ucraineni.

Sa inteleg ca traficul spre Romania este OK? Ma rog. Si un articol care confirma cele afirmate de mine (sau e in acelasi spirit) LINK :

Libanul de la granița României

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a anunțat că ar putea declanșa o operațiune antiteroristă în Transcarpatia, acolo unde, săptămâna trecută, membrii grupării Pravi Sektor (Sectorul de Dreapta) s-au angajat în lupte cu forțele de poliție și cu miliția personală a unui politician local. În realitate, nu e vorba despre „terorism”, ci despre un război pentu controlul rutelor de contrabandă spre Europa.

Ucraina este un stat eșuat, care a devenit teritoriul armatelor personale și al milițiilor ideologice, cam ca Libanul anilor ’80. În luna martie, armata personală a oligarhului Igor Kolomoiski, pe atunci guvernator al regiunii Dniepropetrovsk, a luat cu asalt sediul companiei naționale de transport de petrol, UkrTransNafta, pentru că noul șef numit de președintele (oligarh) Petro Poroșenko nu mai livra petrol la prețuri preferențiale rafinăriei lui Kolomoiski. Au avut loc lupte între SBU și trupele lui Kolomosiki și, în cele din urmă, Poroșenko l-a demis pe omul pe care Vladimir Putin l-a descris drept un „escroc remarcabil care a reușit să îl înșele chiar și pe Roman Abramovici”.

Acum, situația pare să se repete în vestul Ucrainei, în Transcarpatia, dar de data aceasta este implicată gruparea/miliție/partid politic Pravi Sektor. Sâmbăta trecută a avut loc la Mukacevo (Muncaci în română și maghiară) o întâlnire la vârf între reprezentanții Pravi Sektor și liderii mafiei care controlează traficul cu țigări spre România, Ungaria și Slovacia din Vestul Ucrainei.

Când spunem „liderii mafiei locale” ne referim inclusiv la oficiali guvernamentali locali, pentru că în Ucraina, cele două noțiuni nu se exclud. Ceva n-a mers deloc bine la summit-ul respectiv, pentru că a ieșit cu împușcături între cei 20 de reprezentanți ai Pravi Sektor, pe de o parte, și poliția locală și armata personală a unui politician local, pe de alta, iar doi membri ai Pravi Sektor au fost uciși. Alţi 13 oameni au fost răniți. Drept pentru care luptătorii Pravi Sektor s-au refugiat prin pădurile din apropiere de unde au declanșat lupta de gherilă împotriva autorităților din regiune și au blocat șoseaua spre Kiev, cerând demisia ministrului de interne.

Șeful miliției, Dmitro Iaroș, susține că autoritățile locale sunt corupte și că Pravi Sektor luptă împotriva traficanților de țigări care îmbogățesc oligarhii de la Kiev sub protecția poliției. Vestea proastă este că are dreptate. Vestea și mai proastă este că în loc să fie o fraternitate de cavaleri ai dreptății care luptă împotriva corupției, Pravi Sektor este interesată ea însăși să preia controlul asupra operațiunilor de contrabandă din vestul Ucrainei. În fond, de ce n-ar face-o? E vorba de o miliție de cel puțin 2000 de oameni, foarte bine înarmată, ai cărei membri luptă ca voluntari în cele mai grele bătălii de pe frontul de Est împotriva rușilor.

Ca partid, Pravi Sektor n-a luat decât 2% din voturi la alegeri, dar ca miliție, există milioane de ucraineni care îi simpatizează și îi consideră autentici patrioți ucraineni. Or, armele, uniformele și vehiculele costă și nu se plătesc de la sine, așa că operațiunile de contrabandă valorând sute de milioane de dolari reprezintă o bună sursă de venit.

Problema este că Pravi Sektor nu sunt doar violenți, ci și ignoranți. Muncaci a fost odinioară o localitate înfloritoare, singurul oraș cu majoritate evreiască din Rutenia. Apoi au venit naziștii. Acum, Pravi Sektor își propune nu numai de-rusificarea totală a Ucrainei, ci și ucrainizarea totală a regiunilor din vest, asta însemnând în limbajul lor, eliminarea oricăror elemente europene și occidentale. În Transcarpatia acest lucru s-ar putea traduce printr-un conflict deschis în primul rând cu minoritatea maghiară – iar guvernul de la Budapesta și-a exprimat deja „preocuparea extremă” față de situația din vestul Ucrainei și, dacă avansează spre sud, cu minoritatea românească.

Acțiunile Pravi Sektor par extrase din manualul de propagandă al KGB. Deși se proclamă patrioți ucraineni, ceea ce fac vine mănușă Moscovei, iar Viktor Orban nu putea să piardă ocazia să îi facă un serviciu prietenului Putin.

Dar, pe de altă parte, este tot atât de adevărat că Pravi Sektor reprezintă un factor de destabilizare serios la granița de nord a României, iar Poroșenko nu pare nici dornic, nici capabil să îl țină sub control. În aceste condiții, președintele Iohannis trebuie să ia în considerare planuri pentru protejarea graniței de nord și est, dar mai ales a minorității românești din Ucraina.
Back to top
Mihais
Wed Jul 22 2015, 05:56PM

Registered Member #2323

Astea imi par din ciclul ''hai sa cautam Acarul Paun''.Pravi Sektor e urmarea nesimtirii sovietice.Ca de bine nu se rasculau aia.La noi,de bine de rau mai merge una-alta.E ,deseori,aproape de a trece linia suportabilitatii.Dar de,ai nostri is cu 5 minute mai smecheri,iar noi mai le dam uneori peste bot.
La vecini statul si mafia e tot una,cam ca la noi,numai ca la noi te fac din pix,la ei din AK.Deci la noi merge cu DNA,cu un miting,cu avocati etc... La ei statul/mafia stiu doar de frica.Nenorocitii aia au distrus un stat plin de resurse,dar destabilizatori sunt cei care incearca sa le dea peste cap.Si care sunt putinii ce fac sa nu avem granita pe Prut cu Rusia,ceea ce inseamna de facto razboi.

Strict pragmatic,daca miza ar fi contrabanda cu tigari,as prefera ca Pravi Sector sa ia banul,nu borfasii de pana acum.Fix din cauza ca lupta contra rusilor.
Si pt. ca pana nu se calmeaza treaba in est,romanii nostri nu vor fi mai oprimati decat sunt.Iar ce-i priveste pe romani,nu de malorusi sa ne rugam sa-i trateze bine,ci de statul nostru,sa-i stranga de oaua pe vecini daca nu o fac.Ca avem cu ce.

Morala:Pravi Sektor nu e momentan nici dusman,nici pericol pt. Romania.Iar noi am face bine sa nu picam in fund pt. ca asa e corect politic.Rusii nu-i au dragi,mafioti vecini nu-i au dragi,vesticii nu-i au dragi ca aia vad nazisti peste tot.Noi insa trebe sa fim pragmatici.Si sa nu dam cu piatra in aia care cruta sangele si banii nostri.Nu zic sa-i iubim,ci sa ne vedem de ale noastre.

[ Edited Wed Jul 22 2015, 05:57PM ]
Back to top
djebel
Fri Jul 24 2015, 02:24AM
Registered Member #3603

E drept ce zici tu, doar ca, pentru o secunda (de,sunt egoist si mi-am vazut interesul imediat), chiar mi-am dorit ca cineva de dincolo sa ia atitudine in legatura cu contrabanda. Nu de alta, dar ajunsesem sa visez numai tigari. Acum lucrurile s-au mai domolit (dintr-un anumit punct de vedere): pun ai nostri botul la savarina mai mult decat coledzii de peste hat.
Back to top
Mihais
Fri Jul 24 2015, 02:17PM

Registered Member #2323

Te cred.Am si io momente cand visez numai cetateni heuropeni,cu drepturi.

La voi se vede ca nu a ajuns inca DNA.Mai pi sientrul tarii s-au mai redus si pretentiile la spaga si a crescut si calitatea serviciilor.Cel putin pana se adapteaza

[ Edited Fri Jul 24 2015, 02:18PM ]
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 djebel (24 Jul 2015, 14:50)
djebel
Wed Sep 23 2015, 03:36PM
Registered Member #3603

Stirea aparuta pe Agerpres LINK

Comunicat MAE LINK

Articolul din Capital LINK :

RUSIA susţine că armata Ucrainei se pregăteşte de un război cu România. Ministerul român de Externe cere explicaţii Kievului

Armata Ucrainei va înfiinţa o unitate militară care va avea misiunea să riposteze împotriva unui eventual atac din partea României. Această informaţie a fost difuzată de agenţia de presă rusă TASS, care citează o publicaţie locală din Ucraina, conform Agerpres.

Ministerul de Externe al României a anunţat, miercuri, că “a instructat Ambasada României la Kiev şi Consulatul general al României la Cernăuţi să verifice autenticitatea informaţiilor vehiculate în spaţiul mediatic”.

Potrivit comunicatului MAE, instrucţiunile au fost transmise de la Bucureşti către cele două reprezentanţe diplomatice din Ucraina la data de 21 septembrie.

Ulterior, la data de 22 septembrie 2015, “reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Externe au avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei la Bucureşti”.

La întâlnirea de marţi “a fost transmisă dorinţa părţii române de a obţine, în cel mai scurt timp posibil, de la partea ucraineană informaţii complete şi verificate privind veridicitatea celor circulate în mass-media pe această temă. S-a exprimat speranţa fermă că statul ucrainean nu a întreprins o astfel de măsură, în condiţiile în care, prin atitudinea şi acţiunile sale România susţine necondiţionat independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, oficialii ucraineni exprimând în mod repetat aprecierea statului vecin pentru poziţiile constante şi ferme ale României”, subliniază comunicatul MAE.

Ştirea lansată de agenţia rusă TASS susţine că informaţiile privind noua brigadă a armatei ucrainene provin de la comandantul brigăzii, colonelul Vasyl Zubanych, precum şi de la șeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ Zapad (Vest), colonelul Viktor Kevljuk.

“Ministrul Apărării al Ucrainei a luat decizia de forma o nouă brigadă montană de asalt cu numărul 10. Locul de cartiruire al brigăzii va fi Kolomyia. Avem sarcina de a vedea ce a rămas acolo din obiectivele militare, de a desfășura acțiuni de reconstrucție și reutilare a cazărmilor. După aceasta, vom fi gata să angajăm pe bază de contract în jur de o mie de voluntari”, ar fi declarat Kevljuk în oraşul Ivano-Frankivsk.

Potrivit acestuia, “obiectivul principal al brigăzii este apărarea în fața unor ipotetice pretenții teritoriale asupra Bucovinei din partea României”. Totuşi, mai există un teritoriu unde ar putea fi nevoie de combatanți care “să știe să lupte foarte bine în munți — Crimeea”.

Conform planificării, procesul de constituire a noii brigăzi ucrainene se va finaliza până la 30 octombrie.

Back to top
Terentius
Wed Sep 23 2015, 03:47PM
Terentius
Registered Member #2186

Ministerul Afacerilor Externe roman s-a aruncat ca ratza la muci la informatii, cum insusi comunicatul lor precizeaza " vehiculate în mass-media la 21 septembrie 2015" si s-a apucat sa ceara socoteala. Inadecvare din asta nu am mai intalnit de cateva luni, cand, la nu stiu ce comunicat belicos dat de nu stiu ce obscur "expert" de mana a cincea de prin ministerul aparatii de la Moscova s-a gasit sa se otarasca nimeni altul decat seful SMG. "Generalul desertului".....
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 Boribum (23 Sep 2015, 16:32)
Terentius
Wed Sep 23 2015, 03:56PM
Terentius
Registered Member #2186

"Această informaţie a fost difuzată de agenţia de presă rusă TASS, care citează o publicaţie locală din Ucraina, conform Agerpres."
Back to top
Boribum
Wed Sep 23 2015, 04:39PM
boribum
Registered Member #2395

"S-a convenit să se rămână în dialog, pentru clarificarea acestor informaţii." (http://www.mae.ro/node/33695) Bine ca nu s-a convenit sa se înceapa un mic razboi,asa,preventiv... .

Cam de rahat,treaba asta. De la indicatorii de recolta de "doctori în securitate" produsi în România care umbla bezmetici prin SNS,parca nu te-ai astepta la asemenea tâmpenii.
Back to top
Mihais
Wed Sep 23 2015, 06:27PM

Registered Member #2323

Da pi buni,brie,tu ai stat vrodata tete a tete cu un doctor d'asta?Io mai in tinerete am avut neplacerea.
Din fericire nu am fost obligat sa stau buson la buson,vorba lui nea Marin.
Back to top
Mihais
Wed Sep 23 2015, 06:31PM

Registered Member #2323

In alta ordine de idei,americanii aeropurtatii care-i instruiesc pe haholi,zic ca de fapt e invers.Le explica vecinii despre senzatiile tari de sub tirul artileriei ruse si despre abilitatile muscalesti in razbelu electronic.
Asta din urma e o treaba ce ne priveste direct.Ca unica chestie unde putem trage speranta e la comanda si control.In rest au ei mai multe si mai bune,dar daca avem comanda mai buna,putem spera.
Back to top
Terentius
Wed Sep 23 2015, 07:48PM
Terentius
Registered Member #2186

Cat de imbecil trebuie sa fii, institutional vorbind, ca sa nu vezi ca stirea asta e o gulguta ruseasca, cat inteleg idiotii aia (MAE....) din relatiile internationale in general, daca ei nici acum nu stiu ca asta e un pattern al Rusiei, sa bage zinzania intre tinta lor (Ucraina in cazul asta) si vecinii acesteia? Oare Poreshenko nu o avea altele mai bune de facut in plin conflict nedeclarat cu Rusia decat sa infiinteze o brigada care sa lupte cu Romania?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF