Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
Airsoft-modalitate de antrenament
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Fri Mar 16 2018, 08:23AM

Registered Member #2323

Haoleooo,maestre,noua reglementare? Is prea multe deja si oricum aia care cica se ocupa de asta habar nu au de propria lege.Lasa asa ca e bine.
Prin reglementare se intelege vreo restrictie la achizitie.Folosirea jucariilor e deja reglementata.Cf legii,in spatii special amenajate,cu acordul autoritatilor locale,in cazul in care e pe domeniul public.Orice altceva,gen scos jucarii in trafic este deja legiferat.Si ilegal.
Cum padurile nu-s toate pe domeniul public iar fabricile abandonate nici ele,nimeni nu deranjeaza pe nimeni,pana cand se vor gandi niste unii sa interzica distractia.

[ Edited Fri Mar 16 2018, 11:49AM ]
Back to top
truepride
Fri Mar 16 2018, 04:30PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Da cunosc partea cu sanctiunile, chiar recentul "pistolar"- cat de inepti sunt astia din presa, a fost sanctionat contraventional.
In principiu tipul asta de comportament intradevar nu poate fi redus prin, sa sanctiuni pecuniare. Dar totusi ma intreb, ce se poate face.Reglementari in plus ar insemna, in perceptia romaneasca, doar birocratie mai mare. Sincer nu am idee, nicio propunere de lege ferenda, ergo nu sunt bun de legiuitor...
Back to top
truepride
Sun Mar 18 2018, 02:38PM

Registered Member #996

Intreb si eu, poate nu zic bine: nu ar fi o idee fiecare jucarie de genul sa aiba o serie si sa te duci la politie cu jucaria pe care politia doar sa o ia in evidenta. Nu permise si alte bazaconii, deci zero conditionare. Doar sa aiba o baza de data cu jucaria si persoana.
Parerea mea...
Back to top
Mihais
Sun Mar 18 2018, 07:01PM

Registered Member #2323

Ca sa ce?Ce sa faca cu baza de date?

Nu e mai simplu si corect sa nu o dam in absurditati sa interzicem prostia presei ?

Ma confirmi.Orice noua lege e doar birocratie in plus.Tentativa e pedepsita deja.Crima si hotia is deja pedepsite.Ce ar fi sa nu pierdem vremea cu fleacuri ce fac viata omului mizerabila.

Orice jucarie poate fi aratata de catre un maimutoi ce tine musai sa ia una in freza.Ne apucam sa trecem pe la politie inainte de a cumpara jucarii pt copii?

La serviciul arme se intampla sa fie in practica muuulti natarai ce nu cunosc propria lege.Asa incat in practica aplicarea legii are 40 de variante.Aia care stiu si muncesc is deja plini pana peste cap rezolvand spetele proprii si pe ale altora.Birocratia existenta si ''procedurile'' is deja inutil de stufoase,fiind cauza principala a blocajului,intarzierilor si abuzurilor.
Tot sistemul are nevoie de simplificare,pt a putea sa faca bine ce trebuie sa faca de fapt:cautat armele detinute ilegal de infractori si sanctionat cele 3 duzini de contraventii/infractiuni savarsite anual de sfertul de milion de detinatori legali.`

[ Edited Sun Mar 18 2018, 09:04PM ]
Back to top
Boribum
Sun Mar 18 2018, 09:21PM
boribum
Registered Member #2395

truepride wrote ...

Dar totusi ma intreb, ce se poate face.

Se poate aplica legea care exista, dacă e buna. Dacă nu sa se facă alta (n-are cine, dar na...) . Dacă cineva face prostii cu o arma reala sau factice, plătește. Un jaf armat, ca e făcut cu o arma de foc sau cu o replica , e jaf și basta și se judeca ca atare.

După atentatele din 2015, se plimbau unii prin metroul parizian cu pistoale din plastic prin buzunare, cică sa impresioneze eventualii atentatori. După ce le-a explicat politia ca e periculos sa ai o arma nefuncțională și ca își risca viata, au înțeles. Alții au încercat hold-up -uri cu arme d-astea de jucărie. Când au primit gloanțe reale în cap, au înțeles și ei.

La ce ar servi un fișier cu deținătorii de arme airsoft ? Sunt replici de arma care par mai reale decît cele mai reale arme airsoft și copii de 6-7-8-10 ani care le dețin. Sa fie fișați copiii, părintii ? E inutil.
Back to top
truepride
Mon Mar 19 2018, 05:18PM

Registered Member #996

Sa inteleg sa am sustinut/propus "absurditati". In general o propunere de lege ferenda este discutabila sau eventual criticabila atunci cand intra in conflict cu alta lege deja existenta.
Ma gandesc ca este clar faptul ca nu mi-au venit idei contampland eminescian asupra nemuririi sufletului. In UE exista reglementari diferite, Spania, Elvetia si Germania le reglementeaza ca si arme neletale de tir sportiv conform regimului armelor si munitilor.Se supun autorizarizarii oricat de aberant pare.
Partea cu birocratia (si nu inteleg ce anume confirm sau infirm) este paralela cu functionalitatea. Scurt exemplu: pentru munca prestala ar trebui omul sa primeasca o solda respectiv salariu in functie de situatie. Ai putea sa ai o caserie, deschisa miercuri de la 10 la 11.30 dimineata care sa iti dea banii in mana pe urma unei solicitari scrise. La predarea sumei se semneaza o declaratie pe propie raspundere ca ai primit suma respectiva. Aberant cu adevarat. Sau poti sa ii virezi la om pe card suma x in x-a lunii. Chestiunea asta nu are nicio tangenta cu functionalitatea. Birocratia inseamna un sistem care isi justifica existenta prin ea insasi.La fel si cu ultimul grad de invaliditate. Ii aduci pe oameni periodic pentru stampila ca poate la un amarat intre timp ii creste un picior amputat.
Bun revenind la lege, care lege anume sanctioneaza? Ca eu nu o gasesc. Va pot descrie in linii mari variantele. Prima este o amenda contraventionala, pe ordine publica, iar a doua este un dosar penal cu o fundamentare discutabila deoarece, nu exista lege.In dreptul penal se fundamenteaza principiul lex certa asadar analogia nu este permisa, eventual cu titlu de exceptie si intodeauna in favoarea inculpatului. Obiectele respective nu sunt reglementate nicaieri. Asadar daca as fi in locul procurorului de caz eu nu as merge cu asa ceva in instanta. Daca exista (inca) respect fata de profesie.
Referitor la politisti, imi pare rau ca aveti acesta opinie, nu lucrez la politie, nu lucrez cu polita(aia civila) dar cu toate astea 2-3 domni subofiteri si ofiteri pe care ii cunosc de la arme si munitii par a fi oameni de toata isprava. Prin ii cunosc se intelege nu trecem unii pe langa altii fara sa ne salutam distant dar politicos.
Alta problema si cred cea mai importanta este insasi legiuitorul, daca m-ar durea fix in basca de problema asta intr-un stat in care legiunitorul asigura o minima consecventa in Romania, nu este cazul.
Si aici sunt doua variante, legislatie proactiva si legislatie reactiva. Intodeauna legislatia proactiva este mai permisiva iar cea reactiva este imbecil de restrictiva. Cum in cazul legislatiei romanesti este 99% reactiva, nu m-as mira daca ii vine ideea unui parlamentar sa interzica ad integrum airsoftul pe fondul cresterii evenimentelor ilicite. Caci eu doar de aceste evenimente vorbesc. Din partea MAI ma gandesc ca vine doar, nu avem lege nu avem pe ce sanctiona.Iar leguitorul cum nu face nicio diferenta intre cei ce vad acesta activitate ca si tir sportiv, sport sau orice altceva si tampitii care trag prin intersectii cu asa ceva iarasi nu va mirati daca apare legislatie reactiva in sensul interzicerii, caci asta este in mintea celor care emit legi este cel mai simplu si accesibil lucru.
Chiar ma gandeam cum ar trebui protejati cei ce practica acest sport si cum pot fi sanctionati cei ce trag prin trafic.
Totusi m-as feri sa le numesc jucarii. Nu le-as spune nici arme desigur. O jucarie in opinia mea este un trenulet lego. Niciodata o jucarie nu va putea vatama una din valorile sociale protejate pin intermediul unui cod penal.
Din cate inteleg obiectele respective pot fi cumparate de persoane ce au 18 ani indepliniti.Din pacate cred ca in acea zi cand o persoana va primi un glont in cap pentru ca detine/ se joaca cu un astfel de obiect va fi foarte tarziu.
De acolo doar legislatie reactiva si restrictiva mai poate urma si nimic mai mult.
Totusi, nu luati cuvantul meu, poate vorbesc aberatii. Priviti ce se intampla cand apar evenimente cu arme de foc. Ca sunt obtinute legal sau ilegal este irelevant, solutia este tot timpul aceasi: inasprirea regimului armelor si munitilor respectiv il strangi in menghina si mai mult fix pe ala care a sarit precum cainele la circ prin toate solicitarile posibile si imposibile. Nu stiu daca stiti sau nu, dupa ultimele evenimente s-au dublat orele de instruire teoretica la cursul in vederea autorizarii obtinerii permisului de port arma. Daca era practica ar fi ok.
In fine este doar parerea mea, rigida, militarizata care intra in conflict cu sitatii neprevazute de regulamente ori legi. De acolo necesitatea de a reglementa pana si mersul la baie, in mintea mea cel putin.

[ Edited Mon Mar 19 2018, 05:24PM ]
Back to top
Mihais
Tue Mar 20 2018, 08:56AM

Registered Member #2323

Meister,societatea nu-i armata,nici invers.Dupa cum legi putine si moravuri sanatoase sunt mai bune decat invers.Cea mai sigura modalitate de a intra pe calea ingradirilor e sa vrei sa ''protejezi''.
Vezi chestiunea teoretic si de la distanta.Eu o vad in practica si de aproape SI nu doar din perspectiva proprie si limitata.Se intampla sa cunosc detalii din f multe judete.Deci nu glumesc cand spun ca birocratii aplica legea dupa ureche.Cu nuante.Cativa is ok.Pt restul serviciul e o corvoada pt ca sunt intre ciocan si nicovala iar ei nu au pregatirea profesionala de a lua decizii corecte.Cine vine in fata lor in genere cunoaste legea bine.
Si da,birocratia aceasta isi serveste siesi,nu cetateanului.Birocratii sunt cei care in practica scriu legea.Stiu ca amicii din politie pot sa-mi sara in cap,dar in parlament se voteaza ce li se pune in fata.E destul sa li se zica ''inasprim legea'' ca sa le para de bine dpdv politic.Inaspritul asta are valoare practica zero,in sensul ca nu creste cu nimic siguranta publica,dar sicaneaza sute de mii insi ce nu fac nimic rau.

Spui de legislatia reactiva.In 2016 deja a fost unu' care se plictisea si a cerut interzicerea sportului.

Spui de uz ilicit care se inmulteste.Asta devine un cliseu.In 2014 un jeniu a motivat astfel o propunere de lege:''datorita trendului ascendent al incidentelor raportate in presa... acum 2 ani au fost 93 de incidente,anul trecut 92.'' Cred ca intelegi de ce is sceptic cand aud expresii gen ''uz ilicit'',''incident,'' ,''in crestere''etc... Incident poate sa fie uz legal,ceea ce e de bine.Mai multi golani opriti din a face rau.Dar conform presei si legiuitorului,e incident,adica e de rau.Si aci tre sa clarific ceva,meister.Pt tine am toata stima si admiratia,dar cunosc efectul pervers pe care il are consensul public asupra individului.Iar ''consensul'' sau mai degraba aparenta consensului e ca legea e blanda,iar golanii se impusca tot mai des cu pistoale(de jucarie,chiar).Daca par o acritura,nu e doar o aparenta,doar ca nu e indreptata impotriva persoanei tale,ci impotriva hidrei care a stat in spatele perceptiei ca e ''o problema si ca trebuie sa facem ceva''.

Imi permit sa afirm ca pt a legifera ceva ar trebui sa avem o problema,apoi sa stim amploarea si natura ei,apoi sa stim daca chiar e o problema in crestere sau dimpotriva,una care scade.Pt ca daca is zece cazuri de tembeli in trafic cu pisoale de jucarie,10 amenzi ajung.Pt ca e un incident la 10000 de altii care nu fac nimic ilicit.Pt ca altfel ne batem iar cuie in talpa.Hai sa facem un serviciu care sa inregistreze jucarii.Cati birocrati trebuie platiti anual pt asta?Ce costuri implica pt public?In general oamenii au treaba ziua,taman cand birocratii au deschis,deci trebuie sa se invoiasca de la munca(costa bani),sa mearga la oficiu(alti bani) si sa injure legea(deci respectul pt ea se duce naibii).

E simplu sa luam masuri.Dar mult mai practic in timp va fi sa se puna piciorul in prag si sa spuna ''ho!mai incepeti sa umblati dupa golani''.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 Terentius (20 Mar 2018, 10:49)
Boribum
Tue Mar 20 2018, 10:37AM
boribum
Registered Member #2395

truepride wrote ...

Bun revenind la lege, care lege anume sanctioneaza? Ca eu nu o gasesc.

Nu înțeleg ce anume nu sancționează legea. Exista legislații europene foarte limpezi care pot fi copiate fără probleme și aplicate, dacă cea existenta nu convine.

Exista o clasificare a armelor, pe categorii ? Exista. În privinta celor de airsoft, legea zice ca "sunt interzise portul și folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice" și prevede o amenda . Bun ! Adica un om care se plimba pe strada cu o arma de airsoft ca sa se joace de-a politistul undercover sau cine stie ce alta nazbâtie poate fi amendat. Dacă același om intra într-o banca și o amentinta pe tanti casiera cu aceeași arma, legea nu mai face (sau nu ar trebui sa facă) diferența dacă arma e un MP-7 de airsoft care trage cu bile la 20 de Jouli sau un AK-M de 7,62 furat de la Ciorogârla, păstrat de la Revoluție ori cumpărat de la niște moldoveni ori ucraineni. Si e judecat pentru tâlharie.

Pe nenii astia care se joaca de-a cowboy-ii pe strada, dacă instantele i-ar obliga sa urmeze niște tratamente psihiatrice și sa presteze niște munci în interesul comunității, s-ar încetățeni ideea ca nu poți sa faci orice în spațiul public doar pentru ca te apuca spumele.

În același timp, când legiuitorul însuși e un condamnat penal...e mai greu de impus respectul, și pentru el și pentru produsele lui legislative. Când lucrurile stau asa LINK e mai complicat de vorbit de „domnia legii”. Oricărei legi.

[ Edited Tue Mar 20 2018, 10:38AM ]
Back to top
Terentius
Tue Mar 20 2018, 10:55AM
Terentius
Registered Member #2186

În timpul ăsta, un cetăţean surdo-mut este amendat de Jandarmerie pentru că ar fi scandat lozinci anti PSD, cu ocazia Congresului (XV).

".....Ploaie de amenzi după Congresul PSD. "Nu vom pleca capul în faţa infractorului Dragnea"
După Congresul PSD din 10 martie, mai mulţi protestatari au fost amendaţi pe motiv că au scandat lozinci. Printre cei amendaţi se numără şi un cetăţean surdomut...."
LINK
Credeţi că bancul ăla a apărut din senin, despre cum cântă un surdo-mut "M-am născut în România"? Îşi dă pumni în cap...

[ Edited Tue Mar 20 2018, 10:57AM ]
Back to top
truepride
Tue Mar 20 2018, 04:32PM

Registered Member #996

Poate daca societatea ar fi un pic militarizata ar fi mai bine ( Si vis pacem, para pacem ergo stultus sum ). Vai ce am zis…

Asta explicam, cand avem deja o problema e tarziu ca paracetamolul la mortul ingopat de 3 zile. Pe chestia asta, cu stam, cu asteptam sa avem o problema, am pierdut vreo 28 de ani la constructia de autostrazi. Stam sa avem o problema cu traficul si apoi facem autostrazi. Nu, ar trebui sa fie fix invers. Sa iti dai seama cand vei avea o problema si sa incerci “preemtive” sa o rezolvi.
As putea spune ca si tu vezi problema legislativa de la distanta dar ma feresc de chestia asta. Nu as tine pe cineva la distanta de o discutie doar ca nu-I de specialitate. In conditile astea am discuta pe forum cu poza legitimatiei de serviciu/livret la imaginea din stanga. Oricine altcineva emite opinii pe aceste teme l-am trimite la plimbare – ca civil neinstruit.
Legislativ in schimb, asta ii si baiul, numesc ilicit si nu ilegal deoarece daca nu exista reglementare nu are cum sa fie ilegal. Cu toate ca se face mentiune in 295 referitor la aceste obiecte-replici de arma mai departe nu avem nimic.Vidurile astea legislative atunci cand au creat probleme, niciodata nu au fost rezolvate intr-un mod obiectiv – constructiv ci prin “capul lui Motoc il vrem”. Mai mult zic sa nu te astepti de la acest popor reprezentat prin alesii sai cei mai de seama in Parlament.
Nu cred ca solutia ii sa nu ai legislatie pe un domeniu, ci sa o ai, simpla, clara, logica, minim invaziva si nebirocratica(statul la cozi si modul tampit de lucru este cu totul alta discutie).
Imi vei datora o bere, cand acel “geniu” va avea in spate si o gloata de prostovani, ergo sustinerea publica, sa interzica acest sport pe fondul nevrozelor generate artificial de presa. Cu acel drum la politie, ar scapa ieftin, existand o legislatie justa si proactiva in acest sens. Poate la iesire din politie airsoftistul ia si un pliant din ala cu scoala de subofiteri, au facut-o de un an si locuri cat incape, fara limita de varsta sau inaltime. Numai sa vrei. Oricum ala de la arme explozivi si substante nu umbla dupa golani. Acolo fiecare ii cu zeama lui, una de gaina, alta de vita, chiar si de porc.Strict referitor la programul lor, ar trebui sa existe si sambata-duminica o persoana acolo.
Oricum cu acel drum ai rezolvat-o, iar ala de trage ca dobitocul prin intersectii ai si pe ce sa-l arzi.
Citeam despre SUA si mai multe reglementari in domeniu. Mi-a captat atentia cele privind reglementarea ca arme de tir sportiv si existenta unor cluburi de tir sportiv-airsoft ce apartin de US Army, US National Guard ori State Police.Ca gluma, se zvoneste ca exista o astfel de echipa si la CIA dar nu i-a vazut nimeni niciodata. Culmea, in tara in care poti cumpara de la Walmart, de langa raionul cu lactate, un PSL cal 50 BMG ca nu sti niciodata cand te ataca cineva cu un blindat usor.
Desigur si americanii au pe Nicolicea lor asadar citez:
“ However, some municipalities and states place restrictions on Airsoft guns. New York City, Washington, D.C., Chicago, San Francisco, and parts of Michigan outlaw Airsoft guns entirely.”
Dar PSL-ul tot poti sa-l cumperi de la Walmart.Face sens...
Refritor la opinia de mai sus, aici sunt 100% de acord:
Imi permit sa citez niste aspecte, ca mai apoi sa le comentez.
“Nu înțeleg ce anume nu sancționează legea. Exista legislații europene foarte limpezi care pot fi copiate fără probleme și aplicate, dacă cea existenta nu convine. “
100% corect, aceste legislatii nu a fost transpuse inca in legea romaneasca

“Exista o clasificare a armelor, pe categorii ? Exista. În privinta celor de airsoft, legea zice ca "sunt interzise portul și folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice" și prevede o amenda . Bun ! Adica un om care se plimba pe strada cu o arma de airsoft ca sa se joace de-a politistul undercover sau cine stie ce alta nazbâtie poate fi amendat.”
Da, perfect de acord.Am mentionat ca se poate sanctiona contraventional, iar obiectul juridic protejat prin excelenta de legislatia contraventionala este “ordinea publica” in multitudinea sa de forme.
“Dacă același om intra într-o banca și o amentinta pe tanti casiera cu aceeași arma, legea nu mai face (sau nu ar trebui sa facă) diferența dacă arma e un MP-7 de airsoft care trage cu bile la 20 de Jouli sau un AK-M de 7,62 furat de la Ciorogârla, păstrat de la Revoluție ori cumpărat de la niște moldoveni ori ucraineni. Si e judecat pentru tâlharie. “
Aici este un pic diferit. Infractiunea de talharie este independenta de obiectul folosit in vederea amenintarii ori violentei. La fel de grav ar fi un cutit, un topor, levier, orice va puteti imagina. Ca atare, sa nu credeti ca vorbesc gratuit, aveti aici LINK – regasiti doar condamnari pentru talharie. Dar la talharie, problema principala nu este portul/neportul de arma sau replica ci furtul realizat prin mijloace violente.

“Pe nenii astia care se joaca de-a cowboy-ii pe strada, dacă instantele i-ar obliga sa urmeze niște tratamente psihiatrice și sa presteze niște munci în interesul comunității, s-ar încetățeni ideea ca nu poți sa faci orice în spațiul public doar pentru ca te apuca spumele. “

Exact asta-i si va multumesc pentru ca ati pus punctul pe i, instanta nu are cum sa-i oblige. Si la asta ma refer printr-un control cam la fel de strict ca si rovignieta(te-ai dus, ai prezentat un act, ai primit o hartie in schimb si umbla apoi cat vrei pe unde vrei). In speta in care se da jos un tembel, nejucator de airsoft, detinator de astfel de obiecte – cumparate si datorita unor reclame precum pistol fara autorizatie – din masina, executa 3 focuri cu bila de plastic asupra unei alte masini. Unde-l incadrezi? Da poti sa-i dai amenda insa in opina mea, cred ca situatia este mai grava decat 500 ron in 24 de ore.
Si da asta imi doresc sa vad, mi se pare ca de 3-4 ani ne-am smitit toti, de la vot la comportament in societate, cum pe cei care ii apuca damblaua primesc si o recompensa pe masura.

“În același timp, când legiuitorul însuși e un condamnat penal...e mai greu de impus respectul, și pentru el și pentru produsele lui legislative. Când lucrurile stau asa LINK e mai complicat de vorbit de „domnia legii”. Oricărei legi.”
Aici nu am ce sa zic, asta este teama mea ca acest legiuitor… sa legifereze. In situatile de proactivitate mult prea rare propunere vine de regula de la organizatii de un fel sau de altul. Bine ca au strans suficiente semnaturi sa modifice constitutia pentru o tema prevazuta deja in legea organica dar pentru chestii cu adevarat importante nu se strange nimic. Si nu ma refer neaparat la airsoft neaparat ci la multe teme de importanta majora.
Ca sa rezum toata asta la o problema simpla: vreau sa-l ard pe boul ala cu pistolul de airsoft din intersectie, nu am o baza de data care sa ii diferenteze pe aia de la cluburi sportive care se joaca in padure(si bine fac) de ala care umbla cu pistolul intre fese ca asa a vazut el intr-un film cu afro-americani. Nu am nici baza de date, nu am nici lege.
PS. 1 In formula actuala la tot ce ne putem astepta dupa o serie de incidente, mai ales dupa unul prin care se alege careva cu un ochi de sticla este acea legislatie prohibitiva, “interzicerea cu desavarsire” si evident “inasprirea regimului armelor si munitilor”.
PS. 2 Si cu saracul surdo-mut ce au avut si jandarmii?

[ Edited Tue Mar 20 2018, 05:02PM ]
Back to top
Boribum
Tue Mar 20 2018, 05:29PM
boribum
Registered Member #2395

Ultraj contra bunelor moravuri, nu știu, exista asa ceva în legislație ?

Dacă trag cu pistolul cu bile pe strada, sau fac pipi pe trotuar în văzul lumii, sau încep sa înjur în gura mare (dacă ma comport necivilizat, adică) în mod normal ar trebui sa fiu amendat.

Problemele astea de comportament se pot regla simplu. În Orașul Luminilor, de pilda, când au realizat edilii ca străzile devin cam murdare, s-a instituit o amenda pentru cei prinsi ca arunca mucuri de țigări pe jos. 68 € pentru un chiștoc de țigară. Cine da amenda ? Cine are dreptul : politia, politia municipala, agenții primăriei. Sigur ca nu au dispărut instantaneu mucurile de țigări, dar după ce plătești o data, îți aduci aminte.

Pe golanul care scoate pistolul (încă o data, nu e vorba de ce poate face acel pistol, poate fi și jucăria copilului) dacă îl obliga judecătorul sa plătească o terapie la psiholog/psihiatru (pentru ca a face asa ceva denota un dezechilibru psihic limpede, ori o afecțiune psihiatrica) și sa facă ceva în folosul comunității, data viitoare când va simți nevoia sa facă scandal, dacă se va simți nedreptățit de vreun semen de-al lui, se va duce la politie. Asa cum e normal.

Nu sunt convins ca tratarea cu lejeritate a „bunelor moravuri” ori dezincriminarea insultei și a calomniei sunt neapărat lucruri bune între-o societate nu tocmai așezată. Dar asa e la noi, o problema ori nu exista, ori e cea mai grava dintre toate
Back to top
truepride
Tue Mar 20 2018, 05:42PM

Registered Member #996

Daca faceti pe ceea ce scrieti un program de guvernare, eu va votez. Am avea si noi o sansa la normalitate.

Exact polarizarea asta vad si eu a fi fundamentul problemelor, ori nu-s probleme ori mai este putin si explodeaza.
Partea cu insulta si calomnia, am scris la vremea respectiva, una din cele mai importante valori pe care un cod ar trebui sa le apere este deminitatea umana. Observati va rog un "trend" in care codul penal va fi doar garantul bunurilor materiale. Adica daca nu-i ceva palpabil ca prejudiciu si macar o violenta doua acolo, parca-parca nu am mai sanctiona.Hai fie, cel mult o amenda. Si puscaria a ajuns ceva select, fie esti profesionist in materie infractionala fie esti cineva foarte important deci trebuie sa intrii ca de nu rad colegii de tine.
Al naibii de mai pricep eu ceva din societatea pe care o bantui de niste zeci de ani...iar ce m-au invatat parintii cu sa nu scuipi, sa zici buna ziua si multumesc, sa nu scoti replica de airsoft la oameni sau bata cu un cui ruginit in ea... ei astea imi seamana acum a basmele lui Ispirescu.
Back to top
Boribum
Tue Mar 20 2018, 06:32PM
boribum
Registered Member #2395

Dacă nici dumneavoastră nu prea mai înțelegeți, ma liniștiți

Nu cred ca e vorba despre vreun program de guvernare ci despre normalitate . Am senzația ca societatea e cuprinsa de o graba (către ce?!?) pe care numai trecerea de la un sistem social bolnav (ala dinainte de '89) la unul care e în plina mutație (capitalismul asta al sec. XXI) o poate explica. Din graba, ne călcam în picioare, ne scuipam, ne îmbrîncim, ne urâm, ne înjuram... si sfârsim la 2 metri sub pamânt, obosiți si suparăți ca, uite, încă mai rămăsese ceva de scuipat, un punct de pus, un om de batut, etc. E o chestie de bagaj cultural, de temperament, de vremuri... o combinație greu de stapânit.

Legile anapoda sunt o consecință a tuturor factorilor ăștia. Zicala aia, „cum e turcu-i si pistolul”, se potrivește oarecum. .

Am câtiva amici care au intrat în politica : erau oameni cumsecade, apoi, la un moment dat, au luat-o pe coclauri. Unul dintre ei mi-a spus, odată, ca i-a fost imposibil sa ramâna cel care era : nu făcea politica de unul singur, iar mediul...ei bine, mediul ne schimba. Pe nesimtite, devenim altfel.

Back to top
Mihais
Tue Mar 20 2018, 07:33PM

Registered Member #2323

truepride wrote ...

Daca faceti pe ceea ce scrieti un program de guvernare, eu va votez. Am avea si noi o sansa la normalitate.

Exact polarizarea asta vad si eu a fi fundamentul problemelor, ori nu-s probleme ori mai este putin si explodeaza.
Partea cu insulta si calomnia, am scris la vremea respectiva, una din cele mai importante valori pe care un cod ar trebui sa le apere este deminitatea umana. Observati va rog un "trend" in care codul penal va fi doar garantul bunurilor materiale. Adica daca nu-i ceva palpabil ca prejudiciu si macar o violenta doua acolo, parca-parca nu am mai sanctiona.Hai fie, cel mult o amenda. Si puscaria a ajuns ceva select, fie esti profesionist in materie infractionala fie esti cineva foarte important deci trebuie sa intrii ca de nu rad colegii de tine.
Al naibii de mai pricep eu ceva din societatea pe care o bantui de niste zeci de ani...iar ce m-au invatat parintii cu sa nu scuipi, sa zici buna ziua si multumesc, sa nu scoti replica de airsoft la oameni sau bata cu un cui ruginit in ea... ei astea imi seamana acum a basmele lui Ispirescu.

Meister,scuze daca am parut deplasat.Chestiile astea cu arme is un subiect de la care mi se aprinde uneori pulberea(in sens de polemica,nu de alta natura).
Americanii de ii citezi is cei mai tampiti de la ei.Si nu,nu iei pusca de la Walmart nicaieri in State.Asta e un mit raspandit de mneaei za mass midia.Indiferent de unde iei,te duci cu un act la magazin,iar vanzatorul te cauta in baza de date daca nu ai antecedente care sa nu iti permita sa detii arma sau nu esti inscris
in baza de date cu tacaniti.Dupa cateva zile,chiar daca ai raspunsul imediat,poti lua arma.Sistemul la ei functioneaza in general.Cazurile cu probleme ras-raspandite de onorata presa nu sunt scapari de principiu,sunt scapari ale birocratiei.Gen unii care nu actualizeaza baza de date,altii care nu comunica si alte lucruri tampite comune birocratiei de pretutindeni.
Am vazut un caz comic.Un ziarist,evident anti-arme, a vrut sa arate cat e de usor sa iei o arma si a primit flit.O caftise pe nevasta cu 10 ani inainte.Good bye!Paranteza inchisa.

Cei de la arme nu fugaresc golanii,dar ce vreau io sa zic e ca pana sa dam sarcini in plus ar trebui sa avem un sistem capabil sa gestioneze ce are pe cap deja.
Parlamentul mirific poate sa emita orice tampenii(desi pe linie arme comisia europeana si parlamentul european au reusit sa ajunga momentan in pole position).Mai sunt si niscaiva principii care spun de raspunderea individuala,nu de grup.Le stii mai bine cum le zice,io is un biet taran.Iar cand principiile astea vor fi incalcate,vor fi incalcate si pt altele,mai importante decat jucariile.Moment in care se va ajunge oricum la inter arma,enim silent leges.

Si nu,nu-s de acord ca modul in care parintii nostrii ne-au crescut e gresit.Pus si simplu e randul generatiei noastre sa faca ce e de facut pt a tine raul sub control.
Back to top
truepride
Tue Mar 20 2018, 08:12PM

Registered Member #996

Domnilor, va port cel mai adanc respect pentru ceea ce postati si este o deosebita placere sa discut chiar si contradictoriu. Mixul de care spuneti stimate Boribum cred ca este fix reteta Molotovului actual.Iar cu politicienii, vai doamne ce bine au ajuns militarii care s-au facut politicieni.Bine pentru ei, evident. Nu stiu daca singurul pe care il cunosc si a ajuns politician(local, nici macar de ala mare) mi-a fost vreodata prieten.
Eram doar confunz de ce este abernat, nici vorba de deplasare(cu sau fara ruptura)- stimate Mihais. Deoarece eu gaseam ceva modele de aplicare din Europa aia cu staif, de imi place mie atat de mult.
Si nici eu nu cred ca parintii nostrii ne-au crescut gresit, cred ca ne-au crescut cu valori reale si nenegociabile.Dar sunt pe cale de diparitie, asta vreau sa spun, ia unii la fel ca si in basme se intreaba daca chiar a existat asa ceva vreodata. Eu din automatism dau un "Sar'mana" si femeii de serviciu, o tiganca harnica care tot timpul rapunde la salut cu un zambet asa cum poate o femeie la 50 si de ani.150% sustin insa ca a venit randul nostru sa facem ce este necesar sa tinem ura, lenea, nesimtirea sub control, pe cat se poate. Si da ceva de condamnat este orice tentativa de impunere a unor masuri de raspundere colectiva, administrativa sau penala.
O chestie as mai adauga la partea cu Walmartul, eu desi sunt ardelean, recunosc faptul ca am fost exact precum in bancul cu oltenii si girafa. Mi-au zis colegii, ba poti lua de la Walmart pusca, eu am zis da pe dracu, asa ceva nu exista. Ca norocul exista sfantul Gugal:
LINK
Poate cunoasteti site-ul poate nu, eu citesc constant LINK . Cred ca unele din cele mai bune legi in materie de arme si munitii este de fapt in Slovenia unde pana la urma poti detine si un PM pe "persoana fizica, responsabila, inregistrabila".

[ Edited Tue Mar 20 2018, 09:23PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF