Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Scoala militara vs sursa externa
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ionica H
Sun May 04 2014, 02:06PM
Ionica H
Registered Member #1930

/

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:11PM ]
Back to top
Radu89
Sun May 04 2014, 08:38PM

Registered Member #918

Baieti , sper ca noul titlu este mai bun decat precedentul pentru ca discutiile sa fie mai in tema, desi nici acesta nu mi se pare extraordinar de bun. Parerea mea. Nu zic sa nu vorbim si despre cei cu pile , pentru ca asta este si dorinta integrata a autorului venita cu acest topic. Dar daca se doreste o dezbatere mai larga despre combaterea nepotismului , exista si aici un loc pentru extinderea discutiei : LINK
Back to top
Ionica H
Sun May 04 2014, 09:05PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:10PM ]
Back to top
2 User said Thank to Ionica H for this Post :
 Illusionist (04 May 2014, 22:26) , justice (05 May 2014, 06:44)
JJAACCKK80
Mon May 05 2014, 02:29PM
Registered Member #8739

Turap tu spui ceva...daca sar autosesiza careva sau cineva,nu am vedea altceva decat o groaza de demisii,pentru ca ar incepe cu ei insisi,cred ca doar din cauza lor s-a ajuns aici..ma refer la nepotisme,pile relatii etc.Dar asta nu cred ca am s-o mai traiesc eu,..si treaba asta cred ca este generalizata peste tot in Romanica noastra,la toate institutiile,nu cred ca mai conteaza competenta unde-va la stat,doar s-a ai pe "cineva"..dar pe mine ma deranjeaza cei care au pretentii de la noi (palmasii,pleva societatii dupa unii),iar ei nu sunt in stare de nimica,nici macar la ei la birou si functiile sa le ocupe doar cei mai buni dintre noi astfel cand spui cdt.detasament,cdt.echipaj sau sef G I S,apoi el sa fie cel mai cel dintre toti,nr1 interventii si sport,si functia sa dureze cat timp poti sa tii pasul,cand nu mai poti te retragi intr-o functie corespunzatoare pe care o poti controla,dar la noi functia este pana la pensie si bineanteles o ocupa cine "trebuie"...va salut
Back to top
1 User said Thank to JJAACCKK80 for this Post :
 Glaucom (05 May 2014, 16:06)
Glaucom
Mon May 05 2014, 04:12PM
Registered Member #8863

de demisii nu se pune problema,fiindca arogantii si analfabetii nostri nu au onoare... Au tupeu si se cred ofiteri adevarati,majoritatea chiar nu realizeaza ca au ajuns pe functiile alea fiindca a fost tata,unchiul sau cine o mai fi fost prin comisii la angajare,la avansari,la trecerea in corpul ofiterilor,etc... Sant unii pe care maine i-as da afara si i-as pune sa dea banii inapoi la minister,intr-atat de prosti,incompetenti sant si prin cele mai finutze tehnici de frauda au ajuns ofiteri(conditii de participare la examen croite pentru ei la fix,deci eliminarea concurentei din start,mi se pare un abuz)...Ma insel oare?
Back to top
Klaus
Mon May 05 2014, 05:15PM
Registered Member #3279

Glaucom wrote ...

... prin cele mai finutze tehnici de frauda au ajuns ofiteri(conditii de participare la examen croite pentru ei la fix,deci eliminarea concurentei din start,mi se pare un abuz)...Ma insel oare?

Da, te inseli. La ce comisii am participat testele erau facute in mai multe variante, cu 10 intrebari de cultura generala militara si 20 intrebari de specialitate (bibliografia anuntata din timp, gen capitolul Y din Legea nr.80/1995, nu toata legea), nu mai retin daca erau cu 3 sau 4 variante de raspuns pe grila (dintre care vreo 3 cu raspuns multiplu), inchise in plicuri seara, iar dimineata, la 8,00, ales un plic de cineva din conducerea IGSU (care era prezent la serviciu), trimis prin posta electronica la judete, multiplicat si dat in sali, unde tot de la ora 08,00 asteptau candidatii. Dupa care trimisa grila de corectare pe la vreo 10,00, se faceau matrite si se aplicau pe grilele cu raspunsuri si se calcula punctajul obtinut.
Pentru anumite functii (gen juristi) concursurile se tineau la Localul 1 IGSU, tot cu mai multe variante de raspunsuri tip grila, cu comisii diferite de intocmire subiecte si de corectare.
Iar intre timp CI-stul dadea tarcoale prin zona.

Asta din proprie experienta, nu din auzite
Back to top
Glaucom
Mon May 05 2014, 07:02PM
Registered Member #8863

Nu la asta ma refeream... S-au tot dat tot felul de examene pt tot felul de functii.Din proprie experienta,nu din auzite:functie de cdt detasament scoasa la concurs.Posibil candidati-un locotenent,absolvent Academie,medie mare,super tipul,al 2-lea,maior,apelul bocancilor,a intrat in corpul ofiterilor fara examen prin 2000,nici un curs la activ,un retrograd de om,bun de nimic... In ultima clipa ,conditie de participare la examenul pe functia asta,candidatul sa aiba minim gradul de capitan.Si atunci,intreb,dle Klaus,nu este asta o tehnica finutza de frauda???
Back to top
Glaucom
Mon May 05 2014, 07:09PM
Registered Member #8863

Aaaa,si un alt egzenplu: cu cateva zile inainte de un alt examen pt o functie anume,unui posibil candidat ,un tip destept si scolit,i s-a aplicat o sanctiune si astfel nu a mai putut participa la egzamen:) Pana a facut el contestatie (desi i s-a spus ceva de genul"ciocu mic"),egzamenele s-au dat,a iesit cine a trebuit sa iasa si gata,apele s-au linistit de atat de aranjate cat au fost,dragele de ele...
Back to top
1 User said Thank to Glaucom for this Post :
 ŽELJKO (07 May 2014, 16:27)
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF