Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Transfer SRI
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Fire Angel
Tue Feb 24 2015, 07:48PM
Registered Member #10110

Buna ziua. As dori si eu sa stiu daca ma puteti ajuta cu o mica întrebare. Se poate face transfer de la MAI la SRI ? Cum se pot face transferuri intr-e politie , pompieri , jandarmi ? Intreb Intrucat pe situl SRI una din metodele de intrare in SRI e si transferul .. Eu fiind pompier din Timisoara , as avea vre-o sansa ??
Va multumesc anticipat.
Back to top
Klaus
Tue Feb 24 2015, 09:40PM
Registered Member #3279

Din postura (tot) de pompier imi dau (doar) cu parerea.

Nu trebuie sa faci confuzie intre trecerea de la o arma la alta in cadrul MAI (din cele enumerate de tine), unde este mai simplu, fiind toate sub acelasi ministru (ordonator de credite). La unele concursuri organizate chiar se specifica faptul ca pot participa cadre militare sau politisti. Si la MAI teoretic pot veni prin transfer cadre militare din celelalte sisteme militarizate, gen SRI, SIE, SPP, STS si care or mai fi, dar nu prea am auzit de vreo 10 ani (doar daca nu te cheama Gelaledin Nezir )... Problema este ce oferi tu pentru ca din postura de pompier sa fii compatibil cu cerintele lor si sa fi luat prin transfer. Esti cumva un mic geniu in ale IT-ului, ceva capacitati extrasenzoriale, un maestru (nedescoperit) al filajului sau mai stiu eu ce? Daca da, fii sigur ca te gaseau ei... Glumeam, desigur. Nu te condamna nimeni daca faci un raport pe care sa-l depui la seful structurii teritoriale, in care sa-ti expui solicitarea, dand si ceva argumente pentru a convinge ca poti fi o achizitie valoroasa pentru ei.
O cale neoficiala este sa-ti gasesti ceva recomnadari in interior, rude, o incuscrire ar prinde bine. Na, ca iar am dat-o in gluma

Bafta
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Stel (26 Feb 2015, 18:29)
andyy
Tue Feb 24 2015, 10:23PM
andyy
Registered Member #3496

Transfer nu merge iti zic sigur!Din toata bascalia pe care a facut-o @klaus iti da si o informatie valoroasa "da si ceva argumente pentru a convinge ca poti fi o achizitie valoroasa pentru ei" si daca ei sunt interesati de persoana ta chiar nu mai conteaza modalitatea de intrare!
Back to top
Hannibal
Tue Feb 24 2015, 10:38PM
.
Registered Member #1460

Sa se roage sa nu primeasca un test de gramatica...
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 Illusionist (25 Feb 2015, 20:25)
andyy
Tue Feb 24 2015, 10:45PM
andyy
Registered Member #3496

Mama ei de cratima!:)
Back to top
Fire Angel
Wed Feb 25 2015, 10:14AM
Registered Member #10110

Multumesc Klaus si Andyy . hanibal... e usor de criticat .. mai greu e de ajutat sau tu esti de la Isu Tm ?? atunci as intelege ca nu te omori cu ajutatul colegilor !
Back to top
justme
Wed Feb 25 2015, 03:29PM

Registered Member #2073

Eu vad transferul doar daca ai ceva pile si este liber postul de pompier la "destinatie".
Back to top
truepride
Wed Feb 25 2015, 05:10PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

In principiu puteti incerca, insa discutam de multe variabile, de la categoria de personal la criterile generale de admitere in institutie, la profilul psiho-socio-emotional.Doar sa fiti sigur ca in directia asta doriti sa mergeti...

Back to top
rogabi
Wed Feb 25 2015, 07:48PM
Registered Member #8688

Cu siguranta, pe cai normale nu se poate! Permite-mi sa te intreb, reprezinta demisia o problema? Esti cumva ofiter, inca presat de primul contract? Nota de plata nu e chiar astronomica, dar avantajele si dezavantajele dintre cele doua directii, MAI-SRI trebuiesc cantarite cu atentie.
Back to top
Klaus
Thu Feb 26 2015, 11:50PM
Registered Member #3279

@Fire Angel - cel mai simplu si sanatos ar fi sa gasesti pe cineva din sistem, care sa te orienteze in timp si spatiu, sa afli de ceva oportunitati, in sensul ca nu toata lumea de acolo este mare analist sau IT-ist, mai sunt si soferi, si pe la intretinere sedii, si transport posta militara, si pe la DS. Odata intrat in sistem te poti reorienta, functie de studii + abilitati.
La urma urmei, poti primi un raspuns negativ daca depui raportul ala personal, dar barem stii ca ai incercat. Ce te costa? Un A4...
Back to top
andyy
Fri Feb 27 2015, 12:43PM
andyy
Registered Member #3496

Nu inteleg de ce fiecare da sfaturi dupa cum il duce capul!Intrebarea pompierului "@Fire Angel" a fost daca se poate transfera de la pompieri( MAI) la SRI si raspunsul este doar unul singur NU.
Motivul este doar unul singur SRI-ul nu face parte din MAI el se subordoneaza direct parlamentului.Intradevar in SRI au ales sa lucreze oameni din armata, jandarmerie, politie dar pompieri chiar nu am auzit.
Nu este normal sa se apuce cineva (chiar daca stie )sa descrie cum este structurat pe ce compartimente si ce face fiecare in parte ....totusi este un serviciu secret.
Modalitatea cea mai simpla si normala este sa iei legatura cu biroul resurse umane iar cei de acolo dupa o discutie indelungata cu tine la care participa si un psiholog isi vor da seama daca abilitatile/studiile tale sunt compatibile cu activitatea lor.
Modalitatea prin care esti angajat in sistem este doar una singura indiferent de cate relatii ai ori "cat de bun esti" iti dai demisia din institutia in care esti activ (asta dupa ce dai toate examenele /probele si este sigura angajarea)
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF