Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Sa parasesc MAI-ul pentru MAPN?
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apocalipse
Fri Jul 10 2015, 07:20PM
Registered Member #10331

Dragi prieteni, asa cum spune si titlul acestui topic v-as ruga pe cei care lucrati in MAPN sa imi dati cateva sfaturi cu privire la oportunitatea unui politist de a pleca din MAI pentru a intra in randurile MAPN-ului, eventual care sunt partile bune, partile negative, sanse de avansare, salariu. Precizez ca lucrez in MAI de 11 ani si am absolvit Scoala de Subofiteri de la Campina, sunt absolvent de studii postuniversitare juridice, iar pe zi ce trece vad tot mai multa bataie de joc fata de politisti din partea sefilor, unii facuti la apelul bocancilor. Pe de alta parte sanse de avansare din randul agentilor in randul ofiterilor sunt practic inexistente. Din punctul meu de vedere, ca un observator din afara structurilor MAPN, in aceasta institutie exista mai mult respect fata de angajati (poate gresesc), insa cred ca uniforma militara impune mai mult respect si decenta. Asadar astept sfaturile dvs. oricare ar fi ele. Cu stima!
Back to top
Hannibal
Sat Jul 11 2015, 11:05AM
.
Registered Member #1460

In armata e cam la fel, daca nu mai de-a p***...
Back to top
apocalipse
Sat Jul 11 2015, 01:01PM
Registered Member #10331

La ce te referi Hannibal cand zici ca in armata e la fel? Poti detalia un pic? Multumesc!
Back to top
djebel
Sat Jul 11 2015, 01:24PM
Registered Member #3603

@apocalipse, la intrebarea ta doar cineva care a facut traseul asta (MAI-MApN) iti poate da un raspuns ceva mai realist. O parere personala, in MApN nu sunt sindicate .
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 ALM (11 Jul 2015, 14:44)
Hannibal
Sat Jul 11 2015, 03:45PM
.
Registered Member #1460

Apocalipse, tot ce ai zis tu se întâmplă si in MApN. Eu mai am cate ceva de adăugat, dar, in privat...
Back to top
Hannibal
Sat Jul 11 2015, 03:50PM
.
Registered Member #1460

S-apoi, cum ai putea tu sa te muti din MAI in MApN. Pai altii au băgat bulau la Pitesti un an, poate doi si tu, de la Campina (care nu se compara cu scoala de la Pitesti, la Campina oamenii sunt priviti ca oameni - am prieteni care au terminat sau sunt la Câmpina, deci stiu) sa te muti in Armata. N-am mai auzit, sincer...
Back to top
andyy
Sun Jul 12 2015, 09:06AM
andyy
Registered Member #3496

Cred ca esti nebun!din punctul meu de vedere este ca si cum ai pleca de la banca la ecosal:(
Back to top
1 User said Thank to andyy for this Post :
 rogabi (12 Jul 2015, 11:49)
Hannibal
Sun Jul 12 2015, 10:21AM
.
Registered Member #1460

O fi vazut reclama la "Rambo", pe Pro TV, si i s-a pus fisa pe MApN...
Back to top
Klaus
Sun Jul 12 2015, 11:36AM
Registered Member #3279

@apocalipse - depinde ce asteptari ai.
Adevarul este ca in MApN exista mai multa disciplina institutionala, mai multe reglementari interne, pe linie de specialitate, si de aici mai multa rigurozitate in stabilirea atributiilor si a raporturilor ierarhice.
In ambele ministere gasesti exceptii de la regula, dar parca mai multe in MAI. Capraria este patentata in MApN, dar perfectionata in MAI. Asa ca nu te astepta ca in MApN sa gasesti un sistem in care fiecare om sa fie o rotita a unui angrenaj care sa ticaie intre anumite limite, iar relatiile de serviciu sa fie impersonale si fara subiectivisme, sa zic asa, unde militarul este apreciat dupa ce si cum face, nu dupa cine sau al cui este. Daca iti vezi de treaba te poti realiza in ambele structuri, singura problema este sa fii in statia de metrou, pe peronul potrivit, in ziua si ora la care se deschide o usa (a se intelege oportunitate)... Dar asta o poti astepta pana la pensie, pentru ca ai gresit statia, ziua sau ora.

C'asa-i in tenis, vorba lui Caragiu...

Si da, mie mi-a placut mai mult in MApN (fiind venit din MApN in MAI, ca militar)
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 djebel (12 Jul 2015, 11:59) , ALM (12 Jul 2015, 17:55)
apkah
Sun Jul 12 2015, 06:35PM
arcan
Registered Member #566

E o chestie relativa...In MApN esti tratat ca si o chestie dispensabila si total inutila...(luati o caciula de bani...sunt 100 la poarta...nu iti suna cunoscut?).
MAI are o alta abordare..esti om..nu foarte important dar totusi, om..
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Hannibal (12 Jul 2015, 19:42)
Hannibal
Sun Jul 12 2015, 07:42PM
.
Registered Member #1460

Uite cine stie! Bravo, Apkah.
Exista si ofiteri, mai dezghetati, care nu se mai ghideaza dupa ideea pe care ai scris-o in paranteza. Pentru ca, adevarul e ca nu prea mai stau oamenii la poarta. Un salariu apropriat de cel de 1550 de lei, cat ia un soldat cu un an vechime, se poate gasi si in civilie.
Insa trebuie sa se tine cont si de conditiile de munca care sunt, la ora actuala, in armata. Ca sa nu mai vorbim de cerinte care, uneori, sunt aberante.
Ca urmare, multi si-au dat demisia sau nu si-au mai prelungit contractele, majoritatea luand calea strainatatii. Si s-a ajuns (in destule u.m) ca numarul subofiterilor sa fie mai mare decat cel al s.g.p-ilor.
Vizavi de cerinte, m-am dus sa-mi fac o copie xerox, la Personal, si m-a luat un subofiter in .... (sa vorbim militareste) ca de ce nu m-am dus cu hartie, ca el n-are...Pardon? Cum adica EL n-are? Da` m-am dus la el acasa, sa-mi xeroxeze!?
Unii mai repara Aro-urile cu bani din buzunarele proprii...
Si mai sunt multe de spus despre marea familie a armatei romane...

[ Edited Sun Jul 12 2015, 07:53PM ]
Back to top
Klaus
Sun Jul 12 2015, 09:05PM
Registered Member #3279

@apkah - vinzi castraveti gradinarului? La coasa facuta de Igas in 2011 la prima mana au fost taiate toate functiile neincadrate, bugetate sau nu, fara a avea un studiu din ce motiv erau neocupate, nu, au fost taiate mecanic, daca erau neocupate insemna ca merge si fara. La mana a doua au fost dati oameni afara cu scoala militara, cu ani de experienta in spate, iar onor conducerea ministerului i-a catalogat ca fiind fara sange in instalatie. Prin asta se poate intelege ca respectivii au fost tratati drept oameni? Iar cei ramasi au preluat, prin redistribuire, si sarcinile lor, pe aceeasi bani. Iarasi crezi ca au fost tratati ca oameni?
IGSU a ramas dupa etapele astea cu vreo 45% posturi mai putine si cateva mii de oameni dati afara nu pentru incompetenta, ci pentru ca asa a gandit cineva, acolo sus. Iar acum se plang ca nu sunt destui oameni sa acopere cerintele si s-a bagat programul 24/48 in loc de 24/72 ore timp de un an. Citeste topicul pompierii si vezi nemultumirile oamenilor, pentru ca tot apreciai ca sunt tratati ca oameni. Asa sunt tratati oamenii, obligandu-i sa munceasca aproape dublul normei, iar in luna in care au CO sa nu li se scada din norma? Vezi ca si in MAI sunt oameni care se plang ca sunt obligati, direct sau indirect, sa sustina sistemul din banii lor in ce priveste toate cele necesare indeplinirii atributiilor.
Singurul avantaj al politistilor este ca au dreptul institutional sa maraie in front, sa arunce cu caschetele, sa se lege cu lanturi in fata ministerului si alte cele. In rest, angajatii nu sunt tratati nici colo, nici colo, cu respectul si demnitatea specifica unor asa sisteme.
S-a spus ca de vina ar fi garda veche, ca ar fi de educatie comunista, ca ar fi niste limitati, ca... ca... Uite ca au inceput sa vina in fata lupii tineri, scoliti dupa '89. Ceva schimbari in bine? Aiurea, parca din rau in mai rau...

[ Edited Sun Jul 12 2015, 09:07PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Kuji In (05 Aug 2015, 11:08)
Terentius
Sun Jul 12 2015, 11:44PM
Terentius
Registered Member #2186

Un transfer de la MAI la MApN ar fi ca în bancul ăla de pe timpul lui Ceaşcă, cu tipul care a încercat să fugă din România. Şi ăştia l-au prins şi l-au băgat la Psihiatrie, nu la bulău. Pentru că omul nostru încercase să fugă în URSS....
Back to top
3 User said Thank to Terentius for this Post :
 Hannibal (13 Jul 2015, 00:05) , ALM (13 Jul 2015, 06:13) , apkah (13 Jul 2015, 21:38)
apocalipse
Mon Jul 13 2015, 09:52AM
Registered Member #10331

Am citit posturile voastre, unele chiar m-au amuzat! Treaba cu sindicatele in MAI e ca si cum te-ai spala pe dinti cu apa si atat unii lideri de sindicat ca sa fie apropiati de unii sefi, imbatraniti in mentalitate, au ales cele mai bune functii, nu sprijina in niciun fel activitatea sindicala cand discutam sa intentam o actiune in instanta se codesc ca ne punem rau cu sefii. Asa ca treaba cu sindicatele nu va ganditi ca e cine stie ce (spre dseosebire de militari care nu au dreptul la sindicat). In ceea ce priveste deschiderea topicului eu vroiam sa vad care ar fi diferenta dintre MAPN si MAI din cate vad bine in MAPN este mai rau decat in MAI dar ca o comparatie sa va zic cateva probleme din MAI: lipsa carburantului ca sa ajungi la un apel 112 sau accident trebuie sa faci cheta cu colegul fiecare cate 10-15 lei sa cumperi combustibil, daca intarzii la apel sau accident si ajunge presa inaintea ta esti facut cu ou si otet de sefi ca are de suferit imaginea Politiei, fiecare isi cumpara coli, pixuri, tipizate xeroxate(vorbesc de 2 topuri la o luna si jumatate), esti chemat sambata duminica, cate 3-4 ore sa lucrezi, nu ai o planificare reala trebuie sa ai telefonul deschis tot timpul ca poate suna vreun sef sa mergi la o actiune, ai petitii, audiente, contestatii toate cu termen de 4-5 zile, ai dosare pe care trebuie sa le solutionezi intr-un termen cat mai scurt sa stai pe la usile procurorilor doar o zi pe saptamana cand ai program cu parchetul. Daca nu respecti termenele, care sunt sub limita bunului simt (am primit o petitie cu termen 4 ore!!!), primesti cercetari prealabile si mai nou cei de la inspectia interna nu mai fac verificari ci declina la parchet dosarul pe abuz in serviciu sau neglijenta sau altceva (mai te cerceteaza si domnii procurori - declaratii, rapoarte toate in timpul liber). Instruiri din timpul liber care nu se regasesc nicaieri in pontaje. Ca sa nu mai zic ca intervii la scandaluri si daca nu ai tactica politieneasca te trezesti cu o sticla in cap sau un cutit in spate ma stai si prin spital. Nu mai zic de reclamatii ca iti faci treaba si aplici legea asa cum e ea proasta buna asta e! Astea sunt cateva dintre problemele care imi vin in minte acum. NU cred ca cei din MAPN au stresul mai mare decat al celor din MAI.
Back to top
apocalipse
Mon Jul 13 2015, 10:09AM
Registered Member #10331

Ca o parere chelnerul Igas care a luat BAC-ul la 25 ani, a fost cel mai prost ministru al MAI-ului. De ce as vrea sa plec din MAI: mi-e scarba cand vad situatia urmatoare: eu am terminat o Scoala de Politie -Campina (care presupunea sa invatam si sa facem instructie asta prin 2003 - nu mai stiu ce este acum cred ca nu se mai pune accent pe instructie, noi bagam sectoare, faceam marsuri, aveam alarme, consemnari la greu)o facultate la fara Taxa Drept 4 ani la zi, master In Drept si am un salariu aproape egal cu al unui comunitar care a luat BAC-ul la 32 ani fara alte studii? Autoritatea Politiei a scazut o data cu demilitarizarea institutiei! Ajungi sa fii egal cu soferul primarului, secretara prefectului! Poate ca salariul unui agent din Politie este un pic mai mare decat al unui subofiter din MAPN dar la cel din urma stresul nici nu se compara cu al celui din MAI!
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF