Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Sa parasesc MAI-ul pentru MAPN?
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Mon Jul 13 2015, 12:12PM
Registered Member #3603

@apocalipse, traseul are de obicei sensul invers: MApN-MAI. Totusi, de dragul conversatiei, cam ce anume din MApN te intereseaza? Te intreb pentru ca prin transfer nu vad o arma echivalentă (nici macar politia militară, ca nu face munca de politie).
Back to top
apkah
Mon Jul 13 2015, 09:37PM
arcan
Registered Member #566

Klaus wrote ...

@apkah - vinzi castraveti gradinarului? La coasa facuta de Igas in 2011 la prima mana au fost taiate toate functiile neincadrate, bugetate sau nu, fara a avea un studiu din ce motiv erau neocupate, nu, au fost taiate mecanic, daca erau neocupate insemna ca merge si fara. La mana a doua au fost dati oameni afara cu scoala militara, cu ani de experienta in spate, iar onor conducerea ministerului i-a catalogat ca fiind fara sange in instalatie. Prin asta se poate intelege ca respectivii au fost tratati drept oameni? Iar cei ramasi au preluat, prin redistribuire, si sarcinile lor, pe aceeasi bani. Iarasi crezi ca au fost tratati ca oameni?
IGSU a ramas dupa etapele astea cu vreo 45% posturi mai putine si cateva mii de oameni dati afara nu pentru incompetenta, ci pentru ca asa a gandit cineva, acolo sus. Iar acum se plang ca nu sunt destui oameni sa acopere cerintele si s-a bagat programul 24/48 in loc de 24/72 ore timp de un an. Citeste topicul pompierii si vezi nemultumirile oamenilor, pentru ca tot apreciai ca sunt tratati ca oameni. Asa sunt tratati oamenii, obligandu-i sa munceasca aproape dublul normei, iar in luna in care au CO sa nu li se scada din norma? Vezi ca si in MAI sunt oameni care se plang ca sunt obligati, direct sau indirect, sa sustina sistemul din banii lor in ce priveste toate cele necesare indeplinirii atributiilor.
Singurul avantaj al politistilor este ca au dreptul institutional sa maraie in front, sa arunce cu caschetele, sa se lege cu lanturi in fata ministerului si alte cele. In rest, angajatii nu sunt tratati nici colo, nici colo, cu respectul si demnitatea specifica unor asa sisteme.
S-a spus ca de vina ar fi garda veche, ca ar fi de educatie comunista, ca ar fi niste limitati, ca... ca... Uite ca au inceput sa vina in fata lupii tineri, scoliti dupa '89. Ceva schimbari in bine? Aiurea, parca din rau in mai rau...

Chiar nu o fac.Tu te cam pripesti cand vorbesti de pompieri,care sunt militari, iar omul este din Politie adica civili.

Back to top
Klaus
Mon Jul 13 2015, 10:55PM
Registered Member #3279

apkah wrote ...
MAI are o alta abordare..esti om..nu foarte important dar totusi, om..

Inainte de a fi functionari publici civili cu statut special sau militari, angajatii MAI-ului sunt oameni. Jandarmii si/sau pompierii daca se supun Legii nr. 80/1995 nu inseamna ca sunt negri pe plantatie...
Iar eu m-am intrebat, normal ca retoric, in conditiile date, daca pompierii militari au fost (si sunt, in continuare) socotiti oameni in ministerul asta.
Pana la urma, in afara de aura asta de civil, daca este sa iei la purecat, si partea de politie si frontiera sunt structuri ierarhice, cu grade profesionale, unde un sef terorist le poate freca ridichea subordonatilor mai ceva ca un caporal mt-ilor de ciclu I.
Crede-ma ca am suportat multe controale (pe diferite obiective) venite de sus, tare de sus, si multi politisti care veneau sa-mi explice ca rata impunge chiar nu debordau de profesionalism, sa nu zic inteligenta, calitate lor era ca cerul gurii le era negru.
Back to top
apocalipse
Tue Jul 14 2015, 12:44PM
Registered Member #10331

Djebel eu nu m am hotărât sa aleg o arma in MAPN ci am întrebat dacă sunt oameni care au fost și în MAI și în MAPN sa îmi spună o părere dacă se merita transferuL sau nu! Tu cam ce arma crezi ca mi s ar potrivi? PS Alta decât Carpati modelul 74
Back to top
ALM
Tue Jul 14 2015, 01:44PM
Registered Member #2039

Bătaia de joc nu este un motiv, poate nu v-aţi câştigat încă respectul superiorilor. Până la urmă care ar fi motivul adevărat al transferului? Muncă de birou, paraşutism, pilot pe unul din puţinele avioane? Dacă sunteţi interesat de soldă, bănuiesc că în MAI este mai mare, poate nu suficient dar ...
Înţeleg că nu vă place Carpaţi 74. Dacă vorbeaţi cu Ponta poate vă aducea sabia lui Ştefan cel Mare.
Back to top
chimistul
Tue Jul 14 2015, 01:44PM
Registered Member #1234

@apocalipse mă bag şi eu în discuţie dar să nu te superi pe mine că am să fiu un pic mai direct ; din punctul meu de vedere ori ce-ai face tu in MAI (şi chiar nu mă interesează) , nu se compară cu MApN, iar @Klaus are mare dreptate, depinde de multe lucruri...iar cel mai important lucru este ,,peronul şi uşa,, el a spus-o în glumă dar este un adevăr crunt să fie clar şi să nu ai surprize... dar nu dealea plăcute....
Atenţie să ştii că şi @Terentius - are dreptate >:)
P.S.
Îmi aduc aminte că m-am zbătut vreo 2 ani să trec la MAI ...şi atenţie atunci îmi desfăşuram activitatea la ,,marina călăreaţă,, unde nici nu se compara cu activitatea celor de la uscat şi tot am vrut să plec dar nu a fost să fie - peronul l-am găsit dar uşa nu s-a deschis .... domnul Nemeş nu a vrut să aprobe, dar poate a fost mai bine...
A şi să nu uit umbla o vorbă printre cei de la MApN - Unde intră plutonierul adjutant de la MAI nu intră nici colonelul de la MApN - nu ştiu dacă o fi adevărat dar aşa era vorba
Back to top
Klaus
Tue Jul 14 2015, 04:50PM
Registered Member #3279

@ALM - confirm, in cazul meu, veniturile (d)in MAI sunt mai mari decat ale colegilor din MApN (ca functii similare/comparabile).

[ Edited Tue Jul 14 2015, 04:51PM ]
Back to top
djebel
Tue Jul 14 2015, 10:42PM
Registered Member #3603

@apocalipse, habar nu am care arma ti s-ar potrivi. Imi cer scuze, dar ma asteptam sa ai un proiect (chiar daca fantasmagoric) cu un obiectiv foarte clar, ceva gen "vreau sa ajung in FOS". Am intalnit ceva oameni care au schimbat MApN-ul pe MAI (doi dintre ei chiar ti-au raspuns), nu si invers. Ramane sa te întrebi de ce.
Back to top
Klaus
Tue Jul 14 2015, 11:35PM
Registered Member #3279

@djebel - eu am emigrat din MApN nu din cauza sistemului, ci a unui caprar ajuns sef (prea mare pentru IQ-ul lui), care nu se impunea prin competenta profesionala, ci prin urletele si jigniri, si asta numai pentru ca era sef. Prima oara am plecat din cauza lui in alta structura, dar cand a venit si acolo sef dupa ceva timp, am aplicat proverbul Cel mai destept cedeaza. Asa ca am cedat nervos si am sarit gardul .
Iar in MI, MIRA, MAI a trebuit sa ma adaptez noilor conditii, cum am mai scris, intr-un sistem militar supervizat de politisti, dar fara a avea un cadru normativ coerent.

[ Edited Wed Jul 15 2015, 12:16AM ]
Back to top
Resboiu
Wed Jul 15 2015, 12:05AM

Registered Member #2526

Domnule Klaus, nu am sa ma dau fata mare... sunt patit. Dar, glumind, v-as intreba daca l-ati lasat fara dintii din fata.

Stiu, raspunsurile oficiale.., Glumeam. Multumirile mele se indreapta catre cristian david si cine a ramas civil in urma rasbunarilor sale, ca si collateral damage.

Acuma, eu pot. Dar peste cate decenii fiecare va putea?
Back to top
apocalipse
Wed Jul 15 2015, 09:25AM
Registered Member #10331

Mulțumesc pentru răspunsuri! Motivația financiara este mai importanta decât unii caprari șefi!
Back to top
djebel
Wed Jul 15 2015, 12:37PM
Registered Member #3603

@Klaus, nu ma indoiesc ca cine a emigrat nu a avut motive temeinice pentru a o face (salariu mai mare, avansare mai rapida, posibilitatea unui loc de munca aproape de domiciliu, un sistem mai relaxat, etc.). Am fost crescut si educat in MApN, tusa finala (definitorie de altfel) dand-o LE, dar nu m-am putut reactiva in MApN pentru ca nu mai indeplineam niste conditii. Acum, dupa o anumita varsta si ceva ani de serviciu, cred ca prefer MAI dintr-un motiv foarte simplu: parca e mai usor de luptat aici cu...morile de vant . Basca salariul.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Klaus (15 Jul 2015, 18:22)
apocalipse
Thu Jul 16 2015, 12:11AM
Registered Member #10331

ALM wrote ...

Bătaia de joc nu este un motiv, poate nu v-aţi câştigat încă respectul superiorilor. Până la urmă care ar fi motivul adevărat al transferului? Muncă de birou, paraşutism, pilot pe unul din puţinele avioane? Dacă sunteţi interesat de soldă, bănuiesc că în MAI este mai mare, poate nu suficient dar ...
Înţeleg că nu vă place Carpaţi 74. Dacă vorbeaţi cu Ponta poate vă aducea sabia lui Ştefan cel Mare.

Motivul adevărat al transferului este ca am înțeles că poți avansa de la sof la of mai ușor în MAPN decât în MAI! Spre exemplu eu care sunt agent de 12 ani în MAI cu facultate la fără taxa nu pot avansa la ofițeri decât cu Academia de politie la FR! Nu pot sa mă inscriu la Academie și nici nu se mai fac avansări din rândul agenților cu examen cum a fost pana în 2008 cand Boc mititel și chiorul de Base a interzis avansarile din intern! La MAPN un prieten mi-a zis ca din sof dacă ai calificative de Fb pe ultimii 3 ani poți sa susții un examen și devii ofiter! Nu știu cât e de adevărat dar așa mi a spus! Dacă m-a mințit va rog sa mă contraziceți! Mulțumesc
Back to top
apocalipse
Thu Jul 16 2015, 10:44AM
Registered Member #10331

[quote]
[justify]Bătaia de joc nu este un motiv, poate nu v-aţi câştigat încă respectul superiorilor.
[/quote1437031636]
Domnule ALM, o sa va spun cum e cu respectul asta: cand mergi la o cercetare la fata locului in cazul unui accident de circulatie soldat cu un mort si 2 raniti grav , in care au fost implicate 3 masini si ai de-a face cu o cercetare complexa iar domnul ofiter zice: fa tu cercetarea ca eu stau la dirijat, cum crezi dumneata ca este cu respectul? Crezi ca omul ala nu ma apreciaza? Cand stie ca el nu se descurca ... Problema este ca acel om, dupa vreo 3 saptamani de la eveniment, uita cat de incompetent este si urla prin birou sa dau mai multe amenzi si sa iau mai multe permise si certificate de inmatriculare, ca am scazut la infractiuni constatate? inca mai credeti ca nu mi-am castigat respectul superiorului? Chiar daca noi politistii nu mai suntem militari, pentru ca ideea de descentralizare a fost prost inteleasa si aplicata in Romania din cauza unor analfabeti veniti la guvernare prin votul prostilor pacaliti, nu inseamana ca suntem civili, suntem functionari publici cu statut special pentru ca purtam uniforma si armamanet, in timp ce pompierii care sunt militari nu au armamanet! Va rog sa imi explicati ce inseamana un militar fara armament? Si aici nu vreau sa desconsider pe niciun pompier, desi unii dintre acestia, care au intrat stim noi cum , cand au calcat pe bec imi spun : stiti sunt si eu coleg cu dvs. imi dati un avertisment? Cum vi se pare situatia asta? O zi buna va doresc!
Back to top
Klaus
Thu Jul 16 2015, 07:05PM
Registered Member #3279

@apocalipse - sunteti in eroare, fiecare pompier militar are portia lui de armament si munitie in depozite, care se ridica la (anumite) alarmari sau la ordin. Si pentru ca au fost tot felul de probleme, totul se pastreaza centralizat, nu se mai tin la subunitati. Asta nu inseamna ca sunt mai putin militari. Ce diferenta este intre un MAI-st pompier militar si un movist, jurist, financiar, cadrist sau medic MApN-ist (sa zicem, enumerarea nefiind exhaustiva)? Prin natura fisei postului ei (si multi alti MApN-isti) nu sunt zilnic Rambo in poligon sa traga din toate pozitiile, daca au una, cel mult 2 sedinte de tragere pe an.
Cat despre ironia cum ca sunt unii pompieri intrati in sistem stim noi cum o consider gratuita si malitioasa.

[ Edited Thu Jul 16 2015, 08:01PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 bushes (16 Jul 2015, 21:01)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF