Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
rromi sau tzigani
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
dorobant
Sat Nov 17 2007, 07:42PM

Registered Member #457

AKM > toata stima si tot respectul (AKM - GB 120/MK 5 este arma mea favorita)
noi romanii trebuie sa beneficiem de toate avantajele de membri UE la noi in tzara, nu aiurea in Evropa
pana cand nu vom fi tratati ca atare efortul ONG de integrare va fi doar in comisioane bagate in buzunar de cei pa care nici nu ii intereseaza.
o intrebare, nemernica: in Romania sunt cam 80.000 de Rromi de religie reformata, domnul UDMR cu popa Tokes de ce nu-i inegreaza?
Back to top
AKM
Sun Nov 18 2007, 08:12PM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768

k nu vb magyara.
Back to top
Sofast
Sun Nov 18 2007, 10:11PM
Registered Member #789

Premierul român a cerut fonduri europene pentru romi fără să ştie că în România s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro pentru conferinţe, cursuri şi evaluări.
jurnalul national
Back to top
Sofast
Sun Nov 18 2007, 10:14PM
Registered Member #789

SUNT CETATENI ROMANI SI NU AU MAI MULTE DREPTURI DECAT ORI CE CETATEAN ROMAN!
Back to top
Skorpy
Mon Nov 19 2007, 03:49PM
Registered Member #233

Din nefericire au mai multe drepturi decat ceilalti cetateni romani. Cum este cu locurile rezervate pentru ei in invatamantul preuniversitar si universitar ? DREPTURI EGALE, SANSE EGALE ! Parca asta este sloganul. Si atunci, de ce nu concureaza in mod egal cu toti ceilalti ? Daca ar exista astfel de discriminare pozitiva cu toate etniile care convietuiesc in Romania unde ar mai fi loc pentru nationalitatea romana ? Iata, zic eu, cateva intrebari la care ar trebui sa meditam.
Fac o armata de copii care sa cerseasca si sa fure pentru ei si de pe urma carora sa beneficieze de ajutoarele sociale. Isi schilodesc copii din fasa ca sa "dea mai bine la imagine" cand cersesc. Isi folosesc copii ca pe niste ghioage in dispute...Ce fel de oameni (daca le putem spune oameni) sunt astia ? O mie de ani de civilizatie europeana nu au reusit sa ii integreze si o sa reusim noi, acum, in cativa ani, in conditiile in care pentru majoritatea dintre ei scoala reprezinta un mediu ostil, greu de inteles si de suportat ? Dati-mi voie sa ma indoiesc. Si in sprijinul acestor idei, iata cateva repere istorice in ce-i priveste:
In jurul anului 1000 le este atestata prezenta in Imperiul Bizantin;
1300 - intrarea tiganilor in Europa;
1400 - sunt mentionati in Bulgaria ca fiind "in numar mare";
1417 - regele Sigismund al Ungariei emite ordin de libera trecere pentru nomazii tigani
1422 - Roma primeste primii tigani;
1427 - ajung la portile Parisului;
Iata asadar, ca Europa ii primeste pe tigani, acceptandu-i fara xenofobie, fara ura rasiala, fara discriminari. Insa in scurt timp...
1449 - Sunt goniti din Frankfurt pe Main;
1471 - in Elvetia se promulga primele legi antitiganesti;
1482 - Brandemburgul emite primele legi impotriva lor;
1492 - Apar primele legi antitiganesti in Spania;
1496 - parlamentele din Landau si Freiburg ii declara pe tigani tradatori ai crestinatatii si aducatori de ciuma;
1504 - Ludovic al XII-lea ii goneste din Franta;
1525 - in Olanda, sunt somati sa paraseasca tara in doua zile;
1530 - in Anglia este introdusa prima lege de izgonire a tiganilor;
1541 - tiganii din Praga sunt acuzati de incendierea orasului;
1568 - papa Pius al V-lea ordona expulzarea tiganilor de pe domeniile Bisericii Romano-Catolice;
1600 - ligislatia Spaniei permite populatiei sa se constituie in grupari armate care sa-i vaneze pe tigani;
1650 - au loc ultimele executii ale tiganilor in Anglia, pedeapsa transformandu-se in deportare in America;
1685 - Portugalia deporteaza tiganii in Brazilia;
1753 - Stefan Valy, un student ungur, descopera originea Punjabi a limbii tiganesti;
1803 - Napoleon interzice dreptul de rezidenta al tiganilor in Franta
Si de ce oare aceasta prigoana grozava in tari europene care la vremea aceea erau deja la o cota superioara de dezvoltare economica si culturala ?
Si pentru ca se vorbeste atat de mult despre toleranta, istoria a dovedit ca romanii au fost si sunt cel mai tolerant popor.
1834 - domnitorul Alexandru Ghica elibereaza toti tiganii din Tara Romaneasca;
1844 - 1847 - bisericile Moldovei si Valahiei elibereaza robii tigani;
1856 - Sclavia este abolita in Principatele Romane, ceea ce marcheaza inceputul unei mari migratii spre vest;
1864 - domnitorul Alexandru Ioan Cuza recunoaste libertatea totala a tiganilor din Principatele Unite, in timp ce, in 1864, cancelarul Otto von Bismark da o circulara prin care interzice intrarea tiganilor in Germania;
1885 - Statele Unite ale Americii ii forteaza pe tigani sa se intoarca in Europa
1904 - parlamentul Prusiei reglementeaza deplasarea si modul de viata al tiganilor (deci, disciplinare si civilizare prin constrangere).
Apelativul de "tigan" ii irita si il considera dezonorant, de aceea ei prefera sa li se spuna "rromi", care se traduce prin sotz sau barbat, in vreme ce in europa sunt numiti GITANOS (Spania), MANOUCHE (Franta) sau SINTI (Germania).
Cineva spunea (si pe buna dreptate), ca in ritmul in care scade populatia nationalitatii romane si cresterea vertiginoasa a puielnitzei tiganesti, in 30-40 de ani Romania se va scrie cu doi de "R".
Cam atat pentru astazi dragii mei. Analizati datele si meditati profund.
Back to top
ex-ad
Mon Nov 19 2007, 06:48PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

V-as propune sa venim cu solutii. Fara indoaial, tiganii sint o problema in Ro, dar hai sa vedem cum se poate rezolva.
Back to top
dorobant
Mon Nov 19 2007, 10:11PM

Registered Member #457

Skorpy > toate cele amintite de tine trebuie aduse la cunostinta - oficial - parlamentului Europei
Problema nu este a Romaniei, este a Europei care a incurajat si alimentat discriminarea ...
Back to top
enforcer
Tue Jan 08 2008, 08:26AM
Registered Member #293

intr-adevar problema este si a Europei: LINK

[ Edited Tue Jan 08 2008, 08:35AM ]
Back to top
enforcer
Tue Jan 08 2008, 08:34AM
Registered Member #293

LINK
Back to top
enforcer
Thu Jan 10 2008, 04:01PM
Registered Member #293

LINK
Back to top
magy
Thu Jan 10 2008, 05:51PM
Registered Member #800

Nu cred ca e ceva de rezolvat in privinta tiganilor. Pana nu locuiesti cu ei sau macar sa fii vecin cu ei nu poti vorbi despre tigani. Eu am fost vecin cu ei timp de 20 de ani, din cauza unui primar dement care s-a gandit sa-i integreze mutand familiile de tigani de la marginea orasului in aproape toate blocurile din oras. Nu pot reda in cuvinte ce am patimit cu tiganii si ceea ce simt fata de tigani. Nu sunt rasist, consider ca toti oamenii sunt egali in drepturi dar aceasta etnie imi repugna total. Au un caracter execrabil si nu se vor integra in veci.
Uitati-va la serialul "clanul Spranceana", fara a face reclama acestui serial sau a postului care il transmite si inchipuiti-va ca acolo e redata a 10-a parte din caracterul acestor oameni.
Back to top
ronin
Tue Jan 22 2008, 06:40PM
Registered Member #70

Tziganii reprezinta un pericol sub mai multe aspecte...ma uit la unii dintre nepotii mei si ma 'incrucesc'...
Acolo unde creierul nu este dezvoltat, alimentat...manelele prin asa de bine la tineret care reprezinta viitorul de maine...pentru a intelege cu adevarat caracterul mizerabil al tiganilor, traiti putin printre ei si incercati sa 'dialogati' pe o problema in contradictoriu...sar la scandal si se simt buricul pamantului ...in special cei 'iesiti' pe afara (Italia, Franta, Spania, etc)...sunt destul de mizerabili incat este de inteles atitudinea comunitatii italiene...ce este grav ca sunt asociati cu romania si romanii...solutii...in cazul lor (pana cand vor pune burta pe carte) NU ramane decat solutii prin constrangere iar in unele cazuri, solutii dure...
Sunt si mici exceptii...care trebuiesc 'folosite' la inaintare...cunosc limba, obiceiuri, etc...asta ca sa se vada ca se incearca diplomatia inaintea batei...
Back to top
ronin
Tue Jan 22 2008, 06:50PM
Registered Member #70

Fiti atenti replici:

"pt toti romanii in special pt cei rasisti!!!
de romank_juniorita in data de 2007-11-20 00:33:55
de ce fecezti fratilor d`astea?oare am gresit k ne am nascut noi Rromii? discriminati mai mult dekt va imaginati ceea ce nu este bine suntem foarte numerosi si foarte RAZBUNATORI
Raspunde
pt tiganii cu tupeu
de antiRrom in data de 2007-12-04 22:34:00
pt mine tot tigani imputiti ramaneti.Inainte sa aveti tupeu sa comentati mi bine ati vedea ca pe zi ce trece in presa apar din ce in ce mai multe stiri impotriva tiganilor.Toti incep sa va urasca din ce in ce mai mult.Razbunatori? las ca vedeti voi razbunare pt ceea ce sunteti.tigan borat nu e ala care se naste negru,e ala care se poarta ca o c***** rapciugoasa.Poate nu stiati dar s au infiintat ASOCIATII IMPOTRIVA citeste ..."

"geneticianule.....
de naayram in data de 2007-11-12 18:09:57
lasa stiinta...si fi atent:suntem mai mult de 2 milioane..suntem vreo 10 milioane...cate romance s-au f* cu romi..si cate rrome s-au f* cu romani ?si cati copii metisati au iesit?..cal pursange ce eshti..."

Back to top
ronin
Thu Jan 24 2008, 11:56AM
Registered Member #70

Cum putem afla etnia romanilor impuscati prin Italia...???
Back to top
Altair
Thu Jan 24 2008, 12:27PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

cata vreme nu ne vom delimita clar de ei,din pacate ne vom trezi cu romani care viziteaza italia si isi iau o ranga in cap in timp ce ies din catedrala san pietro.Asta e pretul pt laudale ce ni se aduc cu privirile la statutul de campioni ai drepturilor minoritatilor.pai ei au ajuns a doua categorie de privilegiati dupa parlamentari.daca pana acum doar alesii erau mai egali ca si noi,mai nou si minoritatile etnice sunt mai egale decat noi.pai cum dracu vrem noi sa facem armonie cand in loc sa faci populatia care S-A NASCUT in romania sa stie vorbi romaneste,tu le faci manuale unguresti ca sa nu ramana nescoliti? pai nu are nimeni treaba ca acasa vb ungureste sau ca au intre materii limba maghiara,da nu se poate ca limba romana sa fie studiata ca si limba straina,si toate materiile sa fie studiate in limba materna.
deci,revin.pana nu vor aparea si la noi miscari in genul celor din italia,in care sa afle toata europa ca ne-am saturat sa fim asemuiti cu tiganii,ca ne-am saturat sa nu putem lasa copiii pe strada daca nu locuim in centrul oraselor,ca nu putem sa ii lasam la joaca in parcuri,ca ne-am saturat sa platim dijma la semafor ca sa nu ne fie scuipate masinile,ca ne-am saturat sa platim tributuri prin gari si statii de tramvai,prin piete si pe scarile bisericilor pt a fi lasati in pace,de parca nu am trai in tara noastra,......asadar pana atunci ne vom juca in continuare in laturi si ne vor manca porcii.

[ Edited Thu Jan 24 2008, 12:29PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF