News Item: Cursuri terorism
(Category: DIVERSE)
Posted by colonelul
Wednesday 03 January 2007 - 19:33:29

CURSURILE DE SPECIALIZARE I.S.C.T.
-Instututul de Studii si Cercetari ale Terorismului –
LINK

Cursuri obligatorii pentru evolutia profesionala

1. ARGUMENT

1.1. Development-ul cognitiv-comportamental din perspectiva carierei individuale trebuie sa fie un obiectiv constant in cariera fiecaruia ofiter si subofiter. Educatia continua permanenta, se materializeaza in cadrul departamentelor de munca care solicita formarea cu formatori de la Institutul I.S.C.T. Parcurgerea unor cursuri de specializare inseamna si mentinerea in circuitul informational propriu domeniului de activitate. in consecinta formarea este obligatorie pentru cei care doresc sa se plaseze in topul profesionistilor in prevenirea si combaterea terorismului. Altfel, programele de formare in prevenirea si combaerea terorismului se adreseaza celor care ocupa postul specific identificarilor factor de risc din MAI, MApN, MJ, SRI, SIE, SPP precum si cercetatori in acest domeniu. Momentul cand candidatul devine eficient depinde de capacitatea acestuia de a se adapta la noul context, de capacitatea sa de a invata noi reguli, de a intelege mecanismele functionale implicate. De aceea, o formare, privind abilitati de comunicare si relationare, o formare privind evolutia nevoilor profesionale certifica intr-o anumita masura atat constientizarea de catre candidat a importantei acestor aspecte, ca si deprinderea abilitatilor specifice domenului devenind altfel un expert domeniului format.

1.2. Formarea eficienta este tinuta de un formator competent si recunoscut in bransa profesionala. Nevoia de instruire specifica in domeniul prevenirii si combaterii terorismului este o consecinta directa a dezvoltarii actelor de manifestare a terorismului. Formarea este flexibila in ceea ce priveste orarul, oferind cursantilor programe de week-end intensive, ori personalizate pe disponibilitatile de timp existente. In plus exista si programe de vara, mai lungi, care pot fi urmate in concedii. Canditatilor la curs li se acorda materiale suport, iar bibliografia trebuie sa fie cat se poate de congruienta cu tematica si adaptata noilor teorii abordate relevante studiului in cauza. Fiecare canditat va beneficia de timp suficient de lucru individual, cu formatorul, iar modul de certificare al cunostintelor si abilitatilor deprinse trebuie sa se faca printr-o forma de examen. Cursurile sunt preponderent interactive si se desfasoara in modalitati atractive. Se lucreaza pe grupe de 15, maximum 50 persoane. Continutul programelor de formare este adaptat la necesitatile personale si de grup ale fiecarei grupe de candidati.

1.3. Certificatul de absolvire - preambulul studiilor de specializare, conditie necesara, dar nu suficienta. Certificatul de absolvire obtinut dupa terminarea unei forme de invatamant de lunga durata este extrem de importanta, dar nu suficienta pentru cariera. Certificatul de absolvire nu inseamna decat primul pas pe drumul acumularii experientei si competentelor cerute practic pe piata muncii. Spre deosebire de formele de invatamant obligatorii ori de lunga durata, care pun in principal accent pe formarea generala si teoretica, un curs de scurta durata (specializare sau training, stagiu de pregatire) are un preponderent caracter practic si formativ, oferind tematici de ultima actualitate in doneniul prevenirii si combaterii terorismului. Certificatul de absolvire va fi recunoscut in conformitate cu legile perfectionari si carierei profesionale.

2. INFORMATII RELEVANTE

2.1. Forma juridica: studiile sunt organizate in conformitate cu prevederile Legii, art.5 alin.d din statutul Asociatiei de Studii si Cercetari ale Terorismului pe temeiul legii Ordonantei Guvernului nr. 37/2003 art. 1 privind dezvoltarea educationala, Ordonanta Guvernului nr. 129/2000 privind organizarea si desfasurarea de activitati de formare profesionala si Ordonanta Guvernului 57/2002 privind organizarea si desfasurarea de activitati de cercetare stiintifica fiind de asemenea luati in evidenta de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii cu nr. 311 din 03.06.2004 pentru activitati educationale si de cercetare.

2.2. Participanti la studii: studiile se adreseaza subofiterilor si ofiterilor din domeniile de specialitate, angajatorilor de paza si protectie precum si cercetatorilor din acest domeniu.

2.3. Perioada de inscriere: inscrierile au loc in perioada 10/12/2006 pana in 20/01/2007. Vor fi serii de inscriere pana la formarea de grupe specifice.

2.4. Acte pentru inscriere: cerere de inscriere in A.S.C.T., adeverinta de la locul de munca, copie dupa actul de identitate, si dovada OP de la banca adica suma de 500 ron achitat pentru inscriere la curs.

2.5. Adresa de inscriere: I.S.C.T. Str. Eftimie Murgu nr. 2, Cluj-Napoca; -email-.

2.6. Taxa de studiu: 500 ron.

2.7. Forma de invatamant: participare la cursuri sambata sau duminica odata pe luna: accesul la cursuri, consultatii, activitati practice etc.

2.8. Locul unde se vor desfasura studiile: Bucuresti, Cluj, Timisoara.

2.9. Durata studiilor: 3 luni.

2.10. Forma de evaluare: examen scris.

2.11. Eliberare certificat: absolventii studiilor noastre primesc certificat de participare eliberat de I.S.C.T. in conformitate cu Ordonanta Guvernului nr. 129/2000 privind organizarea si desfasurarea de activitati de formare profesionala si Ordonanta Guvernului 57/2002 privind organizarea si desfasurarea de activitati de cercetare stiintifica.

2.12. Referenti stiintifici:
Terorismul economic - Prof. Univ. Dr. Marin Dumitru;
Educatie si terorism - Prof. Univ. Dr. Alexandru Stanescu;
Combaterea si prevenirea terorismului - Conf. Univ. Dr. Marcel Antipa;
Cultura si terorism - Conf. Univ. Dr. Sorin Crisan;
Religia si terorismul – Lector Univ. Dr. Stefan Popa;
Sociologia si psihologia terorismului - Dr. Cristian Barna;
Legislatie si terorism - Av. Drd. Aurelian Badulescu;
Geopolitica si terorism - Drd. Vasile Simileanu;
Spionaj si terorism – Asist. Univ. Drd. Tiberiu Troncota;
Cyberterorismul - Drd. Gabriel Anghelus;
Bioterorismul - Drd. Cucu Cornel;
Mass-media si terorismul – BBC, Camelia Jula.



This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://semperfidelis.ro/news.php?extend.259 )