News Item: Curul comandantului
(Category: DE LA MEMBRI)
Posted by colonelul
Tuesday 09 January 2007 - 05:21:33

Idee preluata dupa conceptul lui Mircea Badea - basanaul demnitarului - lansat aseara, si tranformata kantianic in critica ratiunii pure a curului de comandant.


Un comandant este un individ ajuns printr-o imprejurare sau printr-un complex de imprejurari sa-si propteasca epoletii intr-un birou cu cel putin 1 steag, 3 icoane, 5 statuete, 7 tablouri, 10 telefoane, o biblioteca plina cu carti necitite, o camaruta dosnica dotata cu pat, frigider si amanta personala, si nu in ultimul rind cu planta ornamentala pedepsita intr-un colt.
Ca orice alt individ cu o anatomie completa si pentru a-si indeplini atributiile in conformitate cu cerintele militare si personale, in conditii de inalt standard moral si profesional, comandantul trebuie sa dispuna in mod obligatoriu de o portiune din organism dedicata echilibrului, sustinerii, odihnei si, in mod deosebit, senzitivitatii (sau simtirii, cum doriti).

Acea portiune se numeste cur.

Fiind atit de indragit de romanul din popor, curul a primit porecle: poponeata, dos, dorsala, buci, basanau, multi numindu-l chiar fund gindindu-se, probabil, ce frumos poate fierbe un cur pe un fund de oala. Desigur, fiecare porecla corespunde unei anumite marimi si unei anumite apropieri fata de purtatorul de cur. Aspectele stiintifice care privesc aparatul excretor nu ne intereseaza in analiza de fata.

In sistemul militar national, curul este elementul definitoriu pentru munca si cariera unui comandant. Curul este tehnica de lupta, dar si arma, este loc de relaxare, dar si instrument de meditatie, este RG1, dar si toate celelalte RG-uri pe rind sau la un loc, este icoana cu leduri la care se-nchina dimineata si seara. Cind curul comandantului se bese, aerul miroase a liliac inflorit si prajituri de la bunica. Cind curul comandantului se aseza pe scaun, pixul lui se ridica pentru a mai semna un ordin, iar planta din colt lesina instantaneu. Cind curul comandantului isi freaca cele doua buci prin unitate, intr-o perfecta miscare oscilatorie armonica, amperajul face electroliza in galeata femeii de serviciu.

Comandatii se deosebesc intre ei, la fel ca orice alti indivizi din alte domenii, dar toti raspund criteriilor de organizare piramidala militara. Astfel, in functie de scaun si prin multiple analize empirice s-a ajuns la urmatoarea clasificare:
- la baza piramidei se afla comandantii diareici cu poponeata. La sosirea superiorilor fac instantaneu pe ei si sint usor de altoit in caz ca fac prostioare. Folosescu curul cu precadere pentru relaxare si meditatie. Trag pirturi sfioase si steagul lor nu miroase intotdeauna a liliac.
- la virful piramidei se afla comandantii constipati cu basanau. Nu se sinchisesc decit de maharii cei mai mahari si au curul tantos si tare ca statuia lui Lenin. Din ora in ora dau drumul la leduri si ling icoana cu propriul portret. Trag basini ca salvele de tun in zi de sarbatoare. Pentru ei, in fiecare zi e sarbatoare.
Desigur, intre aceste doua categorii exista variatiile de rigoare.

Curul are propria personalitate si nu poti acuza un comandant, fie el diareic sau constipat, pentru fapte de care numai curul este responsabil. Bunaoara, cind un cur vrea sa avanseze in cariera, comandantul nu se poate impotrivi. Ba, deseori il si ajuta cu antrenamente corespunzatoare si lovituri specifice. De aici si expresia binecunoscuta: "a da cu curul". Cu cit tehnica de antrenament este mai perfectionata, cu atit avansarea este mai rapida. Si cum meritele deosebite in lupta sint recompensate cu decoratii militare si multe stele, ni se pare incorect ca acestea sa fie prinse pe pieptul si pe umerii comandantului, cind locul lor este pe cur.

In loc de concluzie reamintim comandatilor nostri:
Exista un singur Cur Suprem in tara asta - Basescu. Si steagul lui miroase glorios.


Trimis de Aiko


This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://semperfidelis.ro/news.php?extend.262 )