News Item: Bombardierul H-6K, capabil să lovească Guamul?
(Category: PRESA)
Posted by justme
Monday 15 June 2015 - 14:46:34

Ediţia din luna iunie a publicaţiei canadiene „Kanwa Defense Review” a inclus un material intitulat „China dezvoltă un bombardier de rază lungă”, care a analizat dacă bombardierul strategic de mare înălţime, H-6K, care se bănuieşte că este în curs de dezvoltare, va înlocui toate bombardierele din seria H-6 sau dacă va fi vorba doar de un stoc limitat.



Forţa Aeriană din cadrul Armatei de Eliberare a Poporului (FAAEP) a desfăşurat recent un forum pentru a discuta despre infrastructura sa strategică, oferind în acelaşi timp câteva răspunsuri la întrebarea de mai sus, conform publicaţiei Kanwa, citată de „Global Times”.

FAAEP a fost desemnată o forţă „strategică” în timpul forumului. Până acum, doar Corpul Nr.2 de Artilerie (rachete) din cadrul Armatei de Eliberare a Poporului avea această calitate. Totuşi, conform raportului Kanwa, această mişcare nu urmăreşte doar să întărească capacităţile nucleare ale forţei aeriene: sistemele de arme pe care forumul le-a considerat prioritare pentru dezvoltare sugerează faptul că realizarea unei flote aero a devenit de asemenea o nouă direcţie strategică pentru FAAEP.

Zona pe care trebuie să o protejeze FAAEP a fost extinsă de la tradiţionala porţiune 20 de km deasupra nivelului mării până în spaţiul cosmic. De asemenea, forumul a cerut dezvoltarea unui nou bombardier de rază lungă, a unei rachete antibalistice de rază medie, a unui sistem antisatelit, a unei rachete balistice cu sistem de avertizare timpurie şi a mai a făcut apel la întărirea capabilităţilor generale ale forţei aeriene, arată website-ul Want China Times.

Raportul Kanwa a susţinut că dezvoltarea unui bombardier de rază lungă a fost de două ori discutată la forum. Conform unul alt apel făcut în timpul discuţiilor, capabilităţile de avertizare timpurie, de bombardare şi supraveghere ale forţei aeriene chineze ar trebui să fie extinse către ceea ce China numeşte „al doilea lanţ de insule” din Pacific, care se întinde din Honshu până în Noua Guinee şi cuprinde insulele Bonin, Mariane şi Caroline. Acest bombardier ar putea fi folosit pentru atacarea bazelor inamice ale naţiunilor care ar putea folosi bombardiere şi rachete de croazieră în cazul izbucnirii unui conflict în Strâmtoarea Taiwanului, conform publicaţiei „Duowei News”, făcându-se o probabilă referire la bazele militare americane din Guam.

Specificaţiile noului bombardier nu au fost menţionate la forum. Totuşi, în baza cerinţelor menţionate la forum, bombardierul H-6K va avea probabil o rază de 2.500 – 3.000 km, va fi capabil să zboare la viteze supersonice şi va dispune de anumite capabilităţi stealth pentru a putea evita detectarea sa în afara graniţelor Chinei. Bombardierul va dispune probabil de un motor WS-18 şi va transporta rachete de croazieră CJ-20.

Raportul a susţinut că industria chineză a apărării nu are nicio experienţă în construirea unui bombardier supersonic de capacitate mare. În anii care au urmat prăbuşirii Uniunii Sovietice, rapoartele din Ucraina au sugerat că Beijing-ul a sperat să achiziţioneze din Ucraina tehnologia folosită pentru producţia bombardierului strategic Tupolev Tu-22 M „Backfire” de rază lungă şi pentru lovituri maritime şi a sperat chiar să achiziţioneze un bombardier din Ucraina. Propunerea totuşi a fost suspendată deoarece reprezenta o încălcarea a tratatelor internaţionale.

În procesul negocierilor dintre armatele chineză şi rusă, a existat de asemenea o speculaţie frecventă că Beijing-ul ar spera să achiziţioneze un bombardier Backfire din Rusia, dar acest lucru a fost negat în repetate rânduri de reprezentanţii ruşi la discuţiile dintre cele două naţiuni, mai susţine Kanwa.

LINK


This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://semperfidelis.ro/news.php?extend.4713 )