News Item: ... la UE (5) Anghel Andreescu pleaca. Vanghelionul continua.
(Category: Proiect SEMPER FIDELIS)
Posted by colonelul
Tuesday 17 March 2009 - 19:12:33

Ultimul pilon de echilibru si stabilitate din MAI a ales astazi sa-si dea demisia. Anghel Andreescu pleaca din minister. Grupul Vanghelie - Catalin Voicu - Dumitru Iliescu - Marian Santion si altii pe care nu are sens sa-i mai enumeram, in frunte cu marioneta Nica, au reusit performanta deplina de a distruge si mafiotiza definitv aceasta institutie. Cetatenii simpli isi pot lua adio de la orice urma de justitie si dreptate in Romania.
Mafiotii din minister au inceput deja sa se sfisie intre ei pentru cladirile, armamentul si masinile GSPI Acvila.

WIKIPEDIA:

Anghel Andreescu s-a născut la data de 5 septembrie 1950, în satul Valea Iaşului (judeţul Argeş). După absolvirea cursurilor Liceului “Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş, a urmat studii la Şcoala de ofiţeri activi a Ministerului Afacerilor Interne, arma miliţie (1972-1975), apoi la Facultatea de Drept din Bucureşti (1972-1977) şi la Facultatea Arme Întrunite din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare din Bucureşti (1982-1984).

A absolvit ulterior un curs postuniversitar de drept penal la Facultatea de drept a Universităţii Bucureşti, obţinând în anul 1995 titlul ştiinţific de doctor în ştiinţe militare.

După absolvirea Şcolii de ofiţeri în anul 1975, a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, îndeplinind funcţiile de comandant companie şi batalion elevi la Şcoala de Subofiţeri de Miliţie din Slatina - astăzi Centrul de Formare şi Perfecţionare a Pregătirii Agenţilor de Miliţie "Nicolae Golescu" din Slatina (1975-1982). Perfecţionându-şi pregătirea la Academia Militară, revine în anul 1984 la acelaşi centru, ocupând pe rând posturile de ofiţer specialist III, şef de catedră şi şef de stat major.

Între anii 1990-1997 a fost şef de stat major la Centrul de Studii Postuniversitare al Ministerului Administraţiei şi Internelor. La data de 3 ianuarie 1997, după ce a absolvit cursul postuniversitar de ştiinţe penale şi a obţinut titlul de Doctor în Ştiinţe Militare, colonelul dr. Anghel Andreescu a fost numit comandant al Brigăzii 11 Mobile de Jandarmi Bucureşti. Colonelul de jandarmi Anghel Andreescu a fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea) la 27 noiembrie 1997.

La data de 4 mai 1998, generalul de brigadă dr. Anghel Andreescu a fost numit în funcţia de director al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP). A fost eliberat din această funcţie prin decret prezidenţial la 21 ianuarie 1999.

În timpul Mineriadei din ianuarie 1999, deoarece generalul Stan Stângaciu nu reuşise să elaboreze un plan de acţiune care să oprească la Costeşti înaintarea minerilor lui Miron Cozma, generalul Anghel Andreescu a fost numit în funcţia de comandant al Jandarmeriei Române (1999-2001) pentru a gestiona acest moment de criză. Astfel, el a devenit cunoscut prin faptul că în calitate de şef al Jandarmeriei Române, a reuşit sa blocheze marşul minerilor spre Bucureşti, în celebra bătălie de la Stoeneşti.

În perioada cât a condus Jandarmeria Română, a fost înaintat la gradele de general de divizie (cu 2 stele) la 1 decembrie 1999 şi general de corp de armată (cu 3 stele) la 25 octombrie 2000.

După venirea PSD-ului la putere, generalul Andreescu a fost numit director la Centrul de Studii Postuniversitare al Ministerului Administraţiei şi Internelor (2001-2005), acolo unde au mai predat de-a lungul vremii, generalii Costică Voicu, Florin Sandu şi Pavel Abraham. În perioada iulie-august 2002, prin redenumirea redenumirea gradelor odată cu demilitarizarea Poliţiei Române, gradul militar de general cu trei stele a fost echivalat cu gradul profesional de chestor şef de poliţie.

La data de 20 ianuarie 2005, chestorul şef de poliţie Anghel Andreescu a fost numit în funcţia de secretar de stat, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor. I s-a acordat gradul profesional de chestor general de poliţie (cel mai înalt grad din ierarhia Poliţiei Române, echivalent cu cel militar de general cu 4 stele) la 31 ianuarie 2006.

De asemenea, chestorul Andreescu este profesor asociat la Colegiul de Stat Major de pe lângă Academia de Înalte Studii Militare şi profesor universitar la Academia de Poliţie “A. I. Cuza” din Bucureşti. A fost ales ca membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Pentru activitatea desfăşurată, generalul Andreescu a primit înalte distincţii, precum: Ordinul Pentru Merit - Franţa (1999); Ordinul "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer (2000); Crucea Patriarhală (2000). Începând din anul 2008 este membru in cadrul Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional “Steaua României”.

Chestorul Anghel Andreescu este căsătorit şi are doi copii.

În perioada cât a condus Jandarmeria Română, generalul Andreescu a semnat un număr de 16 „Protocoale de colaborare” cu Pierre Steinmetz, director general al Jandarmeriei Franceze, cu generalul de divizie Oskar Strohmeyer, comandantul central al Jandarmeriei Federale a Republicii Austria, şi cu Sergio Siracuza, comandantul Carabinierilor din Italia.

S-a remarcat ca specialist în strategie şi tactică militară, fiind conducator de doctorat şi autor a 38 de cărţi şi a 271 articole, publicate în reviste de specialitate. Este autor al unor lucrări de referinţă, precum: Acţiunile terorist–diversioniste şi implicaţiile acestora asupra Securităţii Naţionale a României (1996), Siguranţa Naţională şi Ordinea Publică (2002), Geneza Terorii (2007), Organizaţii Teroriste (2007), Jihadul Islamic (2008), dar şi al studiilor: Epistemologia Terorii: De la Simţul Divinităţii la Războiul Sfânt; Geneza şi Paradigmele Terorii. De la Hezbollah - Partidul lui Dumnezeu la Al Qaida – Albă.

El manifestă preocupări constante pentru cunoaşterea semnificaţiilor ce revin unor teme majore, marcate de Strategia Naţională de Securitate a României şi de Islam, care nu poate fi asociat cu Terorismul Islamic. Din anul 2007 este directorul Programului de master „Managementul Combaterii Terorismului şi a Criminalităţii Transfrontaliere” din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

În calitate de profesor universitar, chestorul Anghel Andreescu susţine cursuri la Colegiul Naţional de Apărare, Colegiul de Informaţii pentru Apărare, Colegiul de Management al Crizelor şi Operaţii Multinaţionale, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Din anul 2008 coordonează, în calitate de director de Proiect, cercetarea „Managementul terorii - psihologia kamikaze”, realizată de M.I.R.A. şi Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Catedra Forţe Terestre.

Chestorul general Anghel Andreescu este autorul şi coordonatorul a peste 38 de cărţi, prima dintre ele fiindu-i publicată în anul 1996. După cum declară el, "am abordat mai multe teme – terorism, ordine publică şi destul de multe pe linie de strategie şi tactică militară. La ultima carte, «Managementul stresului profesional», am fost coordonator".
[modifică] Cărţi

Dintre lucrările publicate de Anghel Andreescu menţionăm următoarele:

* Acţiunile terorist–diversioniste şi implicaţiile acestora asupra Securităţii Naţionale a României (1996)
* Noţiuni ale managementului din Ministerul de Interne (Ed. Ministerului de Interne, Bucureşti, 1999) - coautor
* Istoria Jandarmeriei Române (Ed. Ministerului de Interne, Bucureşti, 2000) - coordonator
* Siguranţa naţională şi ordinea publică 1859 – 2000 (Ed. Artprint, Bucureşti, 2002) - coautor
* Tehnici de autoapărare - manual necesar lucrătorilor din sistemul naţional de apărare (Ed. Lumina Lex, 2003)
* Terorismul internaţional - flagel al lumii contemporane (Ed. MAI, Bucureşti, 2003)
* Managementul stresului profesional – ghid pentru personalul din domeniul ordinii şi siguranţei publice (Ed. M.A.I., 2005) - coordonator
* Organizaţiile teroriste (Ed. Artprint Bucureşti, 2007) - coautor
* Terorismul, analiză psihologică
* Ordinea publică, componentă a securităţii naţionale
* Tehnici de comunicare
* Strategia apărării totale, prezent şi viitor
* Ordinea publică în unele state ale lumii
* Psihopedagogia militară
* Geneza Terorii. Măsuri corelative antiteroriste (Ed. ARTPRINT, Bucureşti, 2007) - coautor
* Organizaţii teroriste. Conceptualizarea terorii vs securitatea europeană (Ed. ARTPRINT, Bucureşti, 2007) - coautor
* Jihadul Islamic (Ed. MIRA, Bucureşti, 2008) - coautor

Proiecte de cercetare ştiinţifică

* Director al Proiectului "Managementul terorii - Psihologia Kamikaze, realizat de MIRA şi Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Catedra Forţe Terestre, Bucureşti, 2008.

* Membru în echipa de lucru pentru proiectul Trăsăturile leader-ului şi profilul modal al luptătorului antiterorist, realizat de MIRA şi Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Catedra Forţe Terestre, Bucureşti, 2008.

* Membru în echipa de lucru pentru proiectul Managementul selecţiei personalului destinat misiunilor speciale, realizat de MIRA şi Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Catedra Forţe Terestre, Bucureşti, 2008.



This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://semperfidelis.ro/news.php?extend.554 )