News Item:
(Category: DIVERSE)
Posted by Pârvu Florin
Saturday 27 May 2023 - 15:17:54

de Sorin BRESUGLucrezi în privat și te interesează subiectul grevei profesorilor?

Foarte bine, ești un cetățean responsabil care se implică în treburile cetății și care încearcă să pună umărul la făurirea unei societăți mai bune, mai echitabile, în care să există egalitatea de șanse și în care discriminarea să fie doar o amintire urâtă.

Atâta doar că nu prea e treaba ta și părerea ta contează cam cât contează părerea boului care trage după el carul. În fapt, e o reglare de conturi între clanurile de bugetari care nu se înțeleg cum să-și împartă banii de la buget. Pentru că sunt banii lor, e țara lor, sunt drepturile lor.

Bun, nu e vorba de orice bugetari, ci de ăia care contează, care dispun de oameni și bani, care pot influența balanța politică. Cine crede că interesează pe cineva cu câți bani pleacă un profesor debutant acasă să mai bage o fisă. Aici scandalul e că niște zeci de mii de bugetari cu doctorate ciordite (că ăștia au în general influență) au observat că alți bugetari cu doctorate ciordite, adică cu același număr de decorații în piept, umflă câteva mii de lei în plus pe lună. E o inechitate strigatoare la cer ca la același nivel de hârtii pe care le-ai pus la dosar, unul să plece cu 6000 de lei acasă, iar altul cu 12000. Că până la urmă, nici doctorul nu ajungea doctor fără profesor, nici doamna aia de la regia de cazane nu putea ocupa funcția aia fără să-i îndrume pașii niște dascăli.

E complet irelevant că există profesori care livrează enorm, care își mănâncă sănătatea încercând să aducă un plus în educația fiecărui copil. Ăștia sunt o minoritate. Așa cum o minoritate sunt și militarii ăia care merită pensii speciale pentru că chiar au dus o viață epuizantă, practicând militărie adevărată. Așa cum sunt și magistrații care ajung niște epave la 50 de ani din cauza presiunilor și a stresului profesional. Pentru ăștia nu s-ar fi zbătut nimeni niciodată, ei doar joacă rolul de obiecte de marketing sindical pe cârca cărora trăiește marea masă de frecători de mentă.

Da cum spuneam, e țara lor, sunt banii lor, n-avem noi nicio treabă.

Cel mai bun să învingă.LINKThis news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://semperfidelis.ro/news.php?extend.5711 )