News Item: Minoritatea bulgara, masoneria si militarii
(Category: Proiect SEMPER FIDELIS)
Posted by colonelul
Friday 11 September 2009 - 14:51:42

Oricine ce spune, militarii, fie ei sub drapel sau rezervisti, sint categoria sociala calcata in picioare constant de-a lungul timpului de catre toti guvernantii. Militarii activi nu au nici un fel de posibilitati de exprimare civica, in ciuda tuturor recomandarilor si tendintelor europene, iar cei in rezerva fie nu sint suficient de organizati pentru a-si apara drepturile, fie sint inrolati in structuri nonguvernamentale subjugate intereselor personale ale unor smecheri orientati financiar si politic. Situatia din urma o regasim in cazul fantomaticei Asociatii Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere care aduna rezervisti din MApN. ANCMRR traieste parazitar pe spinarea ministerului, beneficiaza de cei 2% varsati obligatoriu de cadrele active in contul ei, dispune de sediu gratuit si masina de serviciu. Foarte bine, spunem noi. Dar in afara de aniversari anuale si sedinte de palavre regulate, ce a facut pina acum ANCMRR pentru militarii pe care ii reprezinta in atita amar de ani de la infiintare? Va spunem noi: NIMIC. Mai nou, liderii ei s-au trezit din amortire, si-au adus aminte ce frumos si bine era pe vremea Impuscatului si au decis ca e timpul sa bage pumnul in gura tuturor celorlalte asociatii militare care, cu mult mai putini bani si fara sprijin din partea ministerului, se zbat din greu pentru membrii lor.

Va reamintim, in ordine, stirile noastre:
LINK LINK LINK

Va informam, in 28 mai, ca au avut loc primele discutii cu privire la infiintarea unei structuri federative care sa reuneasca asociatiile militare si care sa devina un partener puternic si credibil in dialogul cu guvernantii, oricare or fi ei la un moment dat. Initiativa apartine colonelului (r) Nicolae Gropan, presedintele Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere din Armele Transmisiuni, Informatica si Razboi electronic, peste zece asociatii de rezervisti fiind de acord sa puna bazele federatiei.

Miscarea a stirnit frisoane in oasele ANCMRR, seful ei, generalul de patru stele Mihai Iliescu, simtind nu mai dureaza mult si structura pe care o conduce o va lua pe tobogan in jos. Adio parale. Adio beneficii. Adio smecherii. Primul sau pas a fost sa-si trimita raportori la discutiile federatiei. Astfel, generalul Mihaiu Margarit, numarul doi in Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România (condusa de generalul Bartolomeo Constantin Savoiu) a fost nelipsit de la fiecare intilnire.
Ce-i cu asociatia asta? La prima vedere constatam ca paginile web in care ni se prezinta AORR ( vezi LINK ) sint dezvoltate in cadrul site-ului unei firme care se ocupa cu sisteme de alarmare si avertizare si sisteme de supraveghere si monitorizare video (nu ne-am dus la Registrul comertului sa vedem ce-i cu firma in cauza, dar nu-i timpul pierdut). Mai mult, in prezentare ni se spune ca AORR a luat fiinta "cu sprijinul si sub directa coordonare" a ANCMRR!

Sa vedem, insa, ce se intimpla mai departe.
In 6 iunie, profitind nerusinat de decesul generalului Ioan Geoana, fostul sef al Trustului de Presa al Armatei si furnizor de gargara ametita in Jurnalul, Ion Petrescu (rog cunoscatorii personajului sa nu rida atit de tare, ca se sperie vecinii) scrie intr-un articol urmatoarele:

LINK
Ar fi momentul ca Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România - condusă de generalul Bartolomeu Constantin Săvoiu, secondat de generalul Mihaiu Mărgărit - să preia rolul de integrator şi portdrapel al rezerviştilor postdecembrişti.

Mai, sa fie! Deci Marele Maestru Bartolomeu Constantin din Marea Loja Nationala Unita din Romania si generalul Mihaiu Margarit, fost sef al Directiei Informatii Militare, sa fie portdrapelul vostru, dragi militari rezervisti. E drept, nici asociatia in cauza n-a facut absolut nimic pentru voi, dar pentru o suma rezonabila macar intrati in masonerie daca aveti chef.

In 11 august primim pe adresa noastra de mail un comunicat ANCMRR spre publicare. In acest comunicat dom' gheneral Iliescu ne spune cum incearca membrii viitoarei federatii sa-l ridice cu arcanul si sa-l inroleze. Desigur, o timpenie, dar Iliescu vroia sa faca valuri. N-a reusit.
Noi am publicat acel comunicat, fiindca pe site-ul APSF este loc pentru toti, dar ne-am rezervat si dreptul de a ne spune parerea. In document este invocat articolul semnat de Petrescu.
De asemenea, intilnim si afirmatia distractiva: Rolul integrator, de portdrapel, al cadrelor militare în rezervă şi în retragere provenite din M.Ap.N. şi l-a asumat, în urmă cu două decenii structura care azi se cheamă Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ,,Alexandru Ioan Cuza’’.
Treaba asta cu portdrapelul, repetitiva si sforaitoare, plimbata din gura unei asociatii in gura alteia, oricum e simpla poezie, fiindca una este sa-ti asumi un rol, iar alta este sa primesti acel rol de la cei indrituiti sa ti-l acorde. In plus, daca de doua decenii ANCMRR n-a fost capabila sa faca ceva, orice, pentru a preveni sau stopa degradarea profunda a statutului si traiului de zi cu zi al militarilor de rind, poate ca e timpul sa se retraga la odihna, pe bancuta in parculet, si sa lase locul celor care au dovedit ca pot face ceva fara viagra bugetara si fara masonerie.
Din comunicatul in cauza aflam, in schimb, un lucru interesant: Ca urmare a iniţiativei Biroului Permanent Central al A.N.C.M.R.R., cu sprijinul unor structuri centrale ale M.Ap.N. şi al parlamentarilor foste cadre ale M.Ap.N., în Parlamentul României se află în prezent, în proces legislativ, două proiecte de legi – o lege privind structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi o alta privind adoptarea sintagmei ,, rezervist militar’’, în locul celor de ,, retragere’’ şi ,, pensionar militar’’, acte normative menite să îmbunătăţească considerabil statutul în societate al acestei categorii de cadre militare, pe care de două decenii ne străduim s-o reprezentăm cu demnitate şi onoare.

La finele lunii august, intorcindu-ne din concediu, ne oprim la Medgidia (una dintre puternicele garnizoane ale tarii) pentru o intilnire cu reprezentantii Asociaţiei „General Roland Pirlogeanu", niste militari extraordinari, cu rezultate reale pentru comunitatea civila si militara din zona (Va invitam sa vizitati LINK - vom scrie si noi o stire cu privire la activitatea acestora si avem convingerea ca veti ramine placut surprinsi). Cu aceasta ocazie am primit observatiile lor pe marginea dubioseniei de act normativ privind structurile asociative, iar in 29 august le-am si publicat pe site-ul nostru.

La mijlocul saptaminii trecute, am inaintat MApN urmatoarea adresa:

Domnului MIHAI STĂNIŞOARĂ
Ministerul Apărării Naţionale

Domnule Ministru,
În conformitate cu prevederile Legii 544/2001, aveţi amabilitatea să ne comunicaţi urmatoarele:
1. Lista asociaţiilor de cadre militare în rezervă şi retragere aflate în evidenţa Ministerului Apărării Naţionale şi cîte dintre acestea sînt declarate de utilitate publică.
2. Din comunicatul transmis nouă de către Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere spre publicare pe website-ul LINK, am aflat că: “urmare a iniţiativei Biroului Permanent Central al A.N.C.M.R.R., cu sprijinul unor structuri centrale ale M.Ap.N. şi al parlamentarilor foste cadre ale M.Ap.N., în Parlamentul României se află în prezent, în proces legislativ, două proiecte de legi – o lege privind structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi o alta privind adoptarea sintagmei ,,rezervist militar’’, în locul celor de ,,retragere’’ şi ,,pensionar militar’’, acte normative menite să îmbunătăţească considerabil statutul în societate al acestei categorii de cadre militare (...)”.
Vă rugăm să ne comunicaţi dacă această afirmaţie corespunde realităţii, care este punctul dumneavoastră de vedere cu privire la cele două documente şi în ce fază a procesului legislativ se află.
3. Care este poziţia Ministerului Apărării Naţionale faţă de Recomandarea Consiliului Europei privind Dreptul de Asociere al membrilor personalului forţelor armate: Recomandarea 1572 din 2002, aprobată în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei din 3 septembrie 2002.

Cu deosebită consideraţie,
Coordonator principal Asociaţia Proiect SEMPER FIDELIS
dr. Francisc Tobă


Saptamina asta am fost contactati de doua ori de catre reprezentantii ministerului pentru lamuriri, ceea ce ne indica interesul pentru subiect.

Urmarind procesul legislativ pe site-ul Senatului, am vazut ce se intimpla si cu propunerea prin care ANCMRR doreste sa puna botnita rezervistilor militari:

In 9 iunie, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor inainteaza Senatului o Propunere legislativa privind structurile asociative ale cadrelor militare in rezerva provenite din Ministerul Apararii Nationale, avind ca initiator un oarecare Niculae Mircovici, fost ofiter, deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat - Romania. Vezi LINK

Propunerea parcurge apoi etapele:
11/06/2009 - Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b294 (adresa nr.bpi398/09/06/2009)
17/06/2009 - Trimis pentru aviz la Consiliul legislativ (termen: 17.07.2009)
17/06/2009 -Trimis pentru punct de vedere la Guvern
15/07/2009 - Primire aviz de la Consiliul legislativ - cu nr. 816/15.07.2009 (favorabil)
02/09/2009 - Cu nr.L441 prezentare în Biroul permanent; Senatul e prima Cameră sesizată
02/09/2009 - Trimis pentru raport la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (TERMEN: 16/09/2009)
02/09/2009 - Trimis pentru aviz la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări (TERMEN: 09/09/2009)
02/09/2009 - Trimis pentru aviz la Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi (TERMEN: 09/09/2009)
10/09/2009 - Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi transmite avizul cu nr. 673-NEGATIV
10/09/2009 - Primire punct de vedere de la Guvern - cu nr. 2221/10.09.2009 NEGATIV
update: 23/09/2009 - Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări transmite avizul cu nr. 749-NEGATIV

Gasiti pe site-ul Senatului Adresa de înaintare a proiectului de lege pentru dezbatere, Forma iniţiatorului, Expunerea de motive la proiectul de lege, Avizul Consiliului Legislativ si Avizul comisiei, Punctul de vedere al Guvernului, toate in format pdf.

In 5 septembrie apare un alt articol semnat de Petrescu: LINK
Iată că, în această săptămână, conducerea asociaţiei (n.n. - AORR) s-a reunit pentru a discuta unele mutaţii inteligente pe tabla de şah a propriilor deziderate. Aşa a fost creat Consiliul Seniorilor, din care fac parte generalul Constantin Degeratu, primul şef al Statului Major General instruit la un colegiu aliat, Mihail Popescu, sub comanda căruia Armata României a intrat în structurile euroatlantice, generalii Ion Gurgu şi Aurel Mihalache, alţi rezervişti.

S-a instituit un Consiliu de Direcţie, format din cadre militare trecute în rezervă în ultimii ani, care au trăit etapele dificile ale restructurării armatei şi au conlucrat cu aliaţii în comandamentele NATO şi în teatrele de operaţii. Pentru implicarea sa, cu succes, în concretizarea unor proiecte iniţiate la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice a fost cooptat în consiliu şi preşedintele Fundaţiei Eurisc, Liviu Mureşan, a cărui expertiză este preţuită la Bruxelles. Au mai fost aleşi trei noi vicepreşedinţi, mandataţi special să relanseze dialogul cu societatea civilă, cu mediul economic şi cu asociaţiile de rezervişti aparţinând altor structuri implicate în asigurarea securităţii naţionale.

(...)
AORR are avantajul decisiv al experienţei dobândite ca membră a Confederaţiei Interaliate a Ofiţerilor în Rezervă/CIOR, forul euroatlantic de promovare a dialogului pragmatic între reprezentanţii autorizaţi ai rezerviştilor din statele aliate. În acest cadru, colegii din SUA, Franţa şi Germania au împărtăşit camarazilor români din experienţa şi reuşitele structurilor similare federaţiei dorite în România.

Vremea înregimentării, de-a valma, într-o iluzie utilă doar unora, a apus pentru noii rezervişti. Aceştia preferă să dobândească, în mod democratic, condiţia confraţilor din Vest.


Chiar din prima propozitie citata rezulta ca AORR se misca inteligent in propriile beneficii! Vedem apoi ca l-au agatat pe consilierul de stat Degeratu si pe fostul sef al SMG, actual pesedist, Mihail Popescu. Ne lovim apoi de generalul Gurgu, pensionar militar care nu s-a dat in laturi in a continua sa suga un salariu baban pe functie civila in minister, dar si de generalul de informatii Aurel Mihalache, acuzat de comiterea infractiunilor de instigare la lipsire de libertate in mod ilegal si nerespectarea hotararii judecatoresti. Bomboana pe coliva este, desigur, Liviu Muresan, unul dintre cei mai tari sifonari romani de bani europeni. Excelenta asociere: masoni, oameni din intelligence, penali la gramada. Pentru ce? Pentru ca voi, bai, rezervistilor care v-ati cam democratizat aiurea, sa nu care cumva sa va inregimentati de-a valma, ca nu sinteti de capul vostru, ba, iluzionatilor! Si pentru mai ce? Pentru dialogul cu mediul economic, desigur! Ca unde nu-s parale, vai de generali!
Sa va mai spunem ca CIOR este o structura muribunda, cu aproximativ 150.000 membri, in comparatie cu EUROMIL, de exemplu, care are peste 600.000 si care le-a dat un mare flit celor din ANCMRR si AORR? Iar daca tot vorbesc tovarasii generali de confratii lor din vest de la care au capatat experienta cit Casa Poporului, unde sint demersurile lor de promovare a recomandarilor europene in domeniu? Ca noi sintem singurii care le tot recitampe unde putem de mai bine de 4 ani.

Pentru a nu lungi mult povestea noastra, concluzionam: ANCMRR, disperata ca-si poate pierde influenta in MApN ca urmare a infiintarii unei federatii a cadrelor militare, cu reala forta de dialog si negociere, pe de o parte scoate o aberatie de propunere legislativa, pe de alta parte isi baga asociatia-fiica la inaintare prin articole de ziar semnate de un individ al carui singur rol a fost sa ingroape orice tentativa de democratizare a presei militare. MApN sprijina acest demers? Vom vedea.
Ar fi bine ca ANCMRR sa stea cuminte in banca ei, sa continue sa multiplice stelele de general printre rezervistii natiunii (ei fac propunerile catre ministrul apararii) si sa lase deoparte treburile astea cu legi, cu drepturile militarilor si cu onoarea fiindca sint prea rupti de realitatea cotidiana.

Saptamina aceasta vom inainta comisiilor parlamentare implicate punctul nostru de vedere cu privire la unul dintre cele mai neconstitutionale, abuzive, ceausiste si nerusinate documente emanate de mintile generalilor nostri postrevolutionari.

Nota: Asociatia Proiect SEMPER FIDELIS nu este o asociatie profesionala, desi este formata din cadre militare active si in rezerva, in consecinta n-ar trebui sa ne pese de ceea ce se intimpla in zona asociatiilor miitare de rezervisti. Dar APSF are ca obiect domeniul securitatii nationale, sustine infiintarea Federatiei Militarilor Romani si, mai presus de toate, promoveaza de mai bine 4 ani dreptul la libera exprimare si asociere al tuturor militarilor.


This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://semperfidelis.ro/news.php?extend.650 )