News Item: Totuna femeie de serviciu sa fii sau militar inlantuit...
(Category: DE LA MEMBRI)
Posted by ex-ad
Friday 11 September 2009 - 22:38:12

LEGEA UNICA A SALARIZARII,
(Legea lui Boc ).


Asezare pe acelasi palier de salarizare :

Locotenent (Academie militara), cu grefier (liceu), functionar public ( ceva facultate la “ distanta “ sau prin “ apropiere “)

sau,

Subofiter (studii superioare), cu femeie de serviciu Primarie (cu patru clase).

sau

M.A.C. – ii militari angajati pa baza de contract – corpul soldatilor si gradatilor, (studii: 12 clase si unii cu facultate), cu necalificatii si ceva meseriasi.

sau

Doctor, profesor (studii superioare), cu muncitori/meseriasi (studii medii).


Cred ca la ora actuala nu exista cetatean roman in Romania sau in strainatate, salariat, pensionar, liber profesionist sau somer, indiferent ca este sarac sau mai bogat , care sa nu discute subiectele venite zilnic “ pe tava “ din partea guvernantilor romani si mai ales a oamenilor politici ai scenei noastre teatral – politice.
Nu ar fi nimic daca aceste subiecte nascute din hotararile guvernantilor ar provoca numai discutii, problema este ca aceste hotarari sunt indreptate, cu rautate, cam intotdeauna la adresa celor ce muncesc cinstit, atenteaza la onoarea si demnitatea de persoana – salariat – pensionar, dupa caz, dar mai ales incearca sa invrajbeasca breslele – categoriile sociale - unele impotriva altora, sa invrajbeasca cetatenii romani unii impotriva altora.
Si toate acestea datorita neputintei, incapabilitatii guvernantilor, a nestiintei, dar mai ales a necunoasterii realitatii din tara, si mai ales de a rezolva aceasta criza inchipuita si creata de guvernantii Romaniei, cot la cot cu afaceristii bancari, cu cei din sistemul privat si mai ales cu contributia “ marelui “ guvernator al Bancii Nationale care “ sprijina “ Leul romanesc in cadere libera dand satisfactie Uniunii Europene, in fata careia trebuie sa stam cu capetele plecate si mana intinsa in fatal lor, cersind indurare.
Nu stiu cum se face ca in prezent romanii trebuie sa “ pupe mana “, si sa “ faca pantofii “ “marilor” europenisti care ne-au bagat intr-o mizerie mai mare decat inainte de 1990.
Nu stiu cum sa face ca romanul nu mai apare in lume cu onoare si demnitate, si mai ales nu ii este respectata si platita la adevarata valoare, Munca .
Aduceti-va aminte ca inainte de evenimentele din decembrie 1989, romanii chiar daca o duceau greu in tara lor, tratau pe picior de egalitate cu membrii C.A.E.R. si cu membrii Tratatului militar de la Varsovia, si chiar aveau curajul oamenii politici romani (vezi ministrul de externe Manea Manescu ), ai acelor vremuri sa ii infrunte chiar pe oamenii politici aliati respectiv pe rusi ( nu regret ideologia politica de inainte de 1989, regret ca nu mai avem romani ca inainte, cu caracter tare, romani care stiau ce este onoarea si demnitatea, mai ales profesionalismul si respectul fata de sine si de semeni. Acum vorbim de aceste calitati dar nu le mai avem inclusiv spiritul civic si patriotismul, lucruri pe care le mai intalnim in ziua de azi la militari ).
Ar trebui ca oamenii politici romani, guvernantii sa ia exemplu de la oamenii politici din anumite tari europene, cum ar fi Cehia, Polonia, Irlanda, Anglia, care infrunta anumite decizii ale Uniunii Europene (vezi Cehia care de multe ori a sfidat unele hotarari ale U.E. punand pe primul plan interesul national, interesul poporului ceh, refuzand inclusiv sa arboreze drapelul U.E.).
Nu sunt impotriva politicilor U.E., dar ca romanca as vrea sa vad mai intai cum guvernantii romani protejeaza interesul national, poporul roman si dupa aceea sa promoveze politica U.E. in functie de interesele si avantajele Romaniei, si nu in avantajul strainilor, desfiintand locurile de munca din tara, sau platind prost salariatii pe care ii mai avem, tintind prin aceasta sa fugareasca romanii pe plantatiile straine, lasand casa si pamantul, copiii si bunicii in plata Domnului.
Intreb guvernantii si parlamentarii romani cu ce s-a ales Romania si poporul sau din aceasta mare campanie de democratizare - capitalizare – privatizare de dupa evenimentele din decembrie 1989 ?
Raspunsul este simplu doamnelor si domnilor, nu ne-am ales cu nimic bun pentru bunastarea Omului – cetateanul roman, cu nimic din ceea ce au visat martirii – eroii civili sau militari cazuti in decembrie 1989.
In schimb am devenit o micro-colonie a U.E. cu toate relele de pe pamant, ne-am ales cu saracie, cu munca dar neplatita adica pe degeaba – “ munca voluntara “ ca sa citez pe politicienii P.D.L.-ului, ne – am ales cu crima organizata ( talharie, jafuri, prostitutie, crime la comanda, trafic si consum de droguri, trafic de persoane, camatarie, santajuri si multe altele pe care le stim bine cu totii, dar guvernantii nostri se fac ca nu la vad sau nu le stiu, sau cum spun ei “ ca astea sunt riscurile capitalismului salbatec european – romanesc “).
Da, zic bine am devenit o mica colonie a U.E. unde poporul roman nu mai are identitate, dintr-o data am devenit “ popor multicultural – etnic “, cum spun politicienii nostri, totodata am devenit dependenti de industria si economia U.E. , devenind astfel piata de desfacere pentru produsele europene, noi nemaiavand voie sa producem nimic si nici sa exportam pentru-ca nu avem ce daca nu producem, corect nu ?
Si astfel prin “ marea privatizare “ au disparut fabricile si uzinele, deci au disparut locurile de munca, nu mai avem voie sa facem ciocolata, nici tractoare, nici autocamioane, nici avioane, nici tehnica de lupta, nici autoturisme, nici mobila, nici locuinte, nici lenjerie de corp macar, sau medicamente. Totul au voie sa produca numai marile tari europene iar noi sa le cumparam, si prin asta ei vor pastra locurile de munca pentru cetatenii lor, pe salarii bune deci bunastarea poporului lor. Pentru romani se pune intrebarea cu ce bani sa cumparam produsele lor si cum sa supravetuim daca nu avem locuri de munca de unde sa ne vina banii pentru traiul zilnic ?
Si bineinteles sa nu uitam ca distrugand economia, industria romaneasca, nemaifiind locuri de munca, obligat romanii vor trebui sa migreze in cautare de lucru si atunci iar castiga “ marii europeni “ angajand romani pe salarii mici sau deloc si castigand ei “ patronii europeni “ profituri considerabile pe seama amaratilor de romani.
O contributie mare in aceasta “ mare campanie de privatizare “ , o au si asa zisii “ patroni – intreprinzatori particulari “, care cu ajutorul bancilor au cumparat tot ce s-a putut din industrie, iar dupa cateva zile au concediat forta de munca, au taiat si vandut la fier vechi uzine intregi, inbogatindu-se peste noapte cu politicienii cu care au conlucrat la aceasta mare “ opera de privatizare a Romaniei “.
Tot ei, marii patroni – intreprinzatori particulari – investitori romani sau straini (niste venetici si parveniti ), duc o lupta deschisa pentru distrugerea statului roman, a institutiilor statului, dupa parerea lor, pentru ei nu ar trebui sa existe, Legi – normative juridice, nu ar trebui sa existe controale ale institutiilor statului catre sectorul privat, nu ar trebui sa existe fiscalitate, si mai ales daca s-ar putea sa nu plateasca deloc angajatii romani ci sa le arunce cate un os si o coarja de banana ramase de la mesele lor inbelsugate, (vezi reportajul de pe Tvr 1 – emisiunea “ Ochiul magic “, in care este relatata povestea adevarata a muncitoarelor de la o fabricuta de tricotaje deschisa de italieni intr-un judet din sudul tarii noastre, unde patroana italiana a batut muncitoarele romance, pe una chiar a muscat-o de o ureche, provocandu-i sangerarea, spunand ca ea, ca manager, ca italianca are drept de viata si de moarte asupra lor, asupra muncitoarelor romance, si sa aiba grija sa nu mai solicite salarii, pentru-ca tot ea, pe vremea cand era in Africa ca manager, platea muncitoarele africane cu cate o banana pe zi … asa ca “ la munca pe degeaba romancelor “ … ), deci sa munceasca romanii pe gratis ca sa se inbogateasca si sa traiasca bine numai ei, inbuibatii de “ patroni – investitori “ din sectorul asa zis “ privat “ sau mai bine zis sectorul mafiot .
Tot ei striga in gura mare ca institutiile statului nu exista, ca ele sunt de vina de criza, dar fals doamnelor si domnilor, tocmai ei mituiesc oamenii din institutiile statului si tot ei ar vrea ca acestea cum ar fi Garda financiara, Inspectoratul teritorial de munca, Protectia consumatorului, Fiscul, Agentia pentru reglementare, comisiile de control ale Parlamentului si Guvernului s.a.m.d. , sa dispara ca sa nu le mai “ deranjeze afacerile “ lor.
Deci nu institutiile statului sunt de vina ci unii salariati care lucreaza si isi “ vand “ pe cativa “ arginti “ onoarea de salariat al statului si demnitatea de Om, mai ales credinta de bun Roman.
Si nu in ultimul rand, daca suntem la “ vanzare de tara si de neam “, trebuie sa ii amintim si pe miseii de asa zisi jurnalisti – ziaristi , atat din presa scrisa cat si din presa audiovizuala, care s-au alaturat “ marilor patroni – intreprinzatori particulari – investitori, denigrand statul si poporul roman, aruncand cu noroi in trecutul istoric al tarii noastre, si mereu gata ca prin scrisul lor sa puna intr-o lumina proasta Romania.
Ii intreb, de ce mai stau pe aici si nu pleaca sa ne lase cu bucuriile si necazurile noastre?
Daca tot suntem la subiectul marea privatizare si marii ei facatori de “ bine “ , cum se face ca tot ce privatizeaza ei, se distruge si oamenii raman pe drumuri, cum se face ca ceea ce construiesc ei cum ar fi : drumuri, locuinte, poduri s.a.m.d. se darama in cateva clipe, dupa “ inaugurare “? Si bineinteles dupe ce ei au incasat cecurile grase, consistente de la statul roman, de la cetatenii fraieriti.
Cum de ceea ce a fost construit pe vremea lui Stefan cel Mare a ramas si in ziua de azi, (exemplu : podul de piatra din comuna noastra rezista si in zilele noastre, peste el trecad zi de zi T.I.R.- uri incarcate si nu se darama ), cum de casele taranesti, construite prin anii 1800, sau blocurile construite inainte de 1990 rezista si azi, (de pe urma carora s-au inbogatit mafiotii din imobiliare), dar ceea ce construiesc in prezent marii “ patroni “, se darama inainte de a circula pe drum, sau inainte de a te muta in casa noua ? puteti raspunde “ Mari Patroni “?
Mai departe, vezi ce s-a intamplat cu fabrica “ Cibo “, cu fabricile de napolitane si racoritoare, cu uzinele de tractoare si utilaje agricole, cu uzinele de masini grele, de autocamioane, de tricotaje, de produse chimice si ciment, de avioane, de locomotive, de laminate, de vapoare, si multa altele care au disparut de pe harta economica si industrie a Romaniei, asa cum a disparut una din cele mai mari fabrici de radiatoare din lume, “ Romradiatoare “ Brasov, care a fost stearsa de pa fata pamantului, ca sa nu mai stie nimeni ca acolo se fabricau radiatoare pentru toate tipurile de masini din lume si care erau exportate in toata lumea, iar pe locul ramas gol s-a construit un Moll, de parca romanii acum aveau nevoie ca peste tot sa fie “ inundati “ de aceste Moll-uri.
Se pune intrebarea: cu ce bani sa mergi la cumparaturi?
Alta intrebare ar fi: asa se face privatizare?
Distrugi fabrici si uzine cu sute sau mii locuri de muna si deschizi Moll-uri cu 20 de locuri de munca si spui ca ai deschis locuri de munca…
Sau ajungem la vorbele unui mare om invatat al tarii, “ domnilor, politicienii nostri nu au reusit sa realizeze economia si industria socialista si vreti domniile voastre ca tot acesti oameni politici sa realizeze marea privatizare, marea economie capitalista? Ma indoiesc… “. Normal, ne indoim si noi.
O ultima intrebare : dupa terminarea celui de al doilea razboi mondial, tarile aliate victorioase au interzis tarilor naziste infrinte, sa-si dezvolte industria cativa zeci de ani.
In prezent, ce “ razboi ” a pierdut Romania, de este obligata, indirect, sa distruga toata industria – economia romaneasca, sa nu mai produca nimic astfel incat sa ramana o tara subdezvoltata, saraca cu un trai de minima supravetuire?
Poate raspunde cineva? Va rog.
Apropo, U. E. ne mai baga in seama, sau ne-a uitat? De dupa aderare mai auziti ceva despre Romania, despre romani?
Dar sa ne intoarcem si sa analizam marea “ lege a salarizarii unice “, o lege care vrea sa ii puna pe aceeasi treapta pe cei care muncesc si au raspundere cu cei care striga in gura mare ca muncesc dar de fapt stau in greve sau merg la cumparaturi in timpul programului de lucru.
Probabil, cineva este foarte interesat ca dupa distrugerea economiei si industriei romanesti, sa se treaca la discreditarea si distrugerea unor institutii de baza, institutii fundamentale ale statului, cum ar fi Ministerul de interne, Medicina, Invatamantul si Ministerul Apararii Nationale.
Institutii ale statului, institutii care se gasesc in sufletul poporului roman care au drept menire sa educe, sa pastreze sanatatea oamenilor si sa apere statul si interesul national, sa apere poporul.
Facad apel la Istoria Romaniei, imi vin in minte acum trei exemple, care pe mine personal m-au emotionat profund si cred ca pe intreg poporul roman si anume:
- La o lectie de istorie prin clasele primare, clasa a mutit de emotie cand doamna profesoara ne-a vorbit despre razboaiele duse de armata romana dar mai ales de vorbele maresalului Antonescu : “ Ostasi, va ordon treceti Prutul “ .
- Mai tarziu, un alt moment de lectie de istorie marcant pot sa spun, este momentul de la 23 August 1944, cand la aparatele de radio se difuza anuntul radiofonic “ ramane-ti langa aparatele de radio, vom transmite un comunicat important pentru tara, lasa-ti aparatele deschise… “, urmat imediat de mesajul regelei catre tara si indicativul pentru toata armata romana “ Stejar, extrema urgenta… “.
- Peste timp aveam sa traiesc eu insumi un moment inaltator, plin de incarcatura emotionala. In evenimentele din decembrie 1989, ma aflam ca medic alaturi de colegele si colegii mei dintr-un Spital din tara, in sala de triere a ranitilor. La un moment dat, un subofiter din cei doi de la armata care pazeau intrarea in Spital a strigat sa se faca liniste si imediat s-a repezit la televizorul din sala dandu-l la maxima sonorizare. In acel moment a “ inghetat “ toata lumea vazand pe micul ecran cativa generali, si auzind cuvintele , indemnul unui general de armata : “ sunt generalul Militarul si fac apel catre toti generalii din Ministerul de Interne, Securitate, si din Armata, opriti nebunia oamenilor politici, opriti macelul, opriti-va si retregeti-va in cazarmi, opriti … “.
Si apropo, nimeni dintre cei care s-au aflat in Spital nu au solicitat certificate de revolutionar, in schimb au aparut asa zisii revolutionari care atunci in acele vremuri tulburi pentru poporul roman, ei se aflau “ morti “ de beti in santuri sau cu amantele la munte. Tot respectul si recunostinta pentru cei care si-au adus jertfa sau au contribuit cu ceva dar nu pentru toti care au devenit revolutionari peste noapte.
Momente pline de istorie si de incarcatura emotionala.
Se pune intrebarea, fata de cele scrise mai sus, nu se gaseste nimeni sa ordone sau sa spuna simplu : “ opriti distrugerea poporului roman, opriti distrugerea tarii, opriti oamenii politici “, si nimic mai mult.

Nu doresc sa jignesc pe nimeni, dar “ sa dam Cezarului ce este al Cezarului ” , adica sa arat cat de cat, asa cum ma pricem ca femeie care in tinerete pe timpul stundentiei mele la medicina, am executat si serviciul militar obligatoriu T.R. (pentru cei care nu stiu, precizez ca pana in 1990, studentele si studentii executau serviciul militar Termen Redus obligatoriu, si cred ca era foarte bine sa se continuie), ca totusi militaria este o meserie mai deosebita de altele asa cum este si medicina, pentru-ca in aceste meserii prima responsabilitate este sa Lupti pentru viata Omului.
In al doilea rand constat ca prea multi arunca cu noroi in institutia Armatei, a Politiei, a Medicinei fara sa aiba habar ce inseamna viata de medic, de profesor, de politist, de militar sau ce inseamna institutia Armatei, sau Medicina si mai ales ce fac acesti oameni pentru noi, poporul roman .
Eu ca femeie, ca medic ca jurista, intreb de ce ati uitat asa de repede de rolul militarilor, avut in revolutia din 1989, sau de ce ati uitat asa de repede de rolul pe care la jucat si la indeplinit cu succes institutia Armatei in integrarea U.E. si N.A.T.O. ?
Cum de uitati asa de repede de medicii care poate in anumite situatii v-au salvat viata dumneavoastra sau unor membrii din familie, cum de ati uitat de invatatorii si profesorii care v-au invatat ?
Cum sa asezi pe aceeasi treapta de salarizare un capitan de armata cu un impiegat de miscare, sau un medic chirurg sa iasa la pensie cu aceleasi drepturi ca ale unui lacatus mecanic ?
Probabil oamenii P.D.L.-ul si domnul Boc s-au gandit ca amandoi lucreaza cu ustensile metalice, adica chirurgul cu bisturiul si penseta iar lacatusul mecanic cu dalta si ciocanul.
Si apropo, fara succesele militarilor si sacrificiile supreme aduse de militari pe frontal razboiului antiterorist, nu cred ca Romania, noi civilii, poporul roman, ne-am fi bucurat de respectul international.

Dar hai sa facem o paralela intre militari si ceva meserii de civili. Pentru ca acest articol este pentru ei, pentru cei care vegheaza la linistea noastra.

STUDII :
• Locotenent – Ofiter .
Corpul ofiterilor ( sublocotenent, locotenent, capitan, maior, locotenent – colonel, colonel si generalii ).
- Colegiul ( Liceul ) militar, 4 ani curs de zi, cu regim de cazarma, deci pleaca acasa numai in invoire, permisie si vacante cu aprobare.
Tinuta militara obligatorie. Program special de internat, cu masa si cazare obligatorie.
Programa de invatamant specifica colegiilor de matematica – fizica, limbi straine, cu toate disciplinele inclusiv pregatire fizica si sport mai special decat civilii. Respectarea programului de ordine si disciplina specific programului militar.
Elevii sunt admisi in urma examenului de admitere dupa o selectie foarte riguroasa.
Ei trebuie sa obtina medii mari. Nu raman cei care nu obtin rezultate bune si foarte bune.
Cei admisi au o capacitate intelectuala ridicata si un profil psihologic deosebit.
Atentie, multi olimpici la invatatura provin din aceste Colegii militare.
- Academia militara (Tehnica – ingineri, Medicina militara, “ Fortele terestre “, “ Fortele Navale “, “ Fortele aeriene “ cu facultati de arme), de 4 ani sau 5 ani curs de zi dupa specialitate, si atentie cu examen de admitere. Deci daca ai absolvit Colegiul militar sau un Colegiu civil sustii examen de admitere si trebuie sa fii declarat admis in urma examenului sustinut. Dupa absolvirea Academiei militare obtine gradul de Locotenent intrand in corpul ofiterilor activi si este repartizat in “ campul muncii “ adica intr-o unitate militara unde isi va croi drum in cariera militara de ofiter activ.
- Cariera militara implica obligatoriu ca pe parcurs sa-si completeze studiile cu cursuri postuniversitare, de specialitate pentru avansarea in grad si promovarea in diferite functii si se finalizeaza cu Master sau Doctorat in functie de ascensiunea respectivului ofiter.
- Totodata este obligat sa urmeze toate cursurile in tara si strainatate impuse de Unitatea Militara unde lucreaza, sau de Ministerul Apararii, pentru perfectionare in pregatirea profesionala. Din randul ofiterilor sunt promovati generalii.

• Sergent – Subofiter .
Corpul subofiterilor ( sergent, sergent major, plutonier, plutonier major, plutonier adjutant, plutonier adjutant sef ).
- Colegiul ( Liceul ) militar, in aceleasi conditii mentionate mai sus la ofiteri. Pot proveni si din randul elevilor absolventi de Colegii de invatamant civil, conditia sa fie absolvent.
- Institutul militar pentru maistrii militari si subofiteri, ( fosta Scoala militara ), de 2 ani curs de zi, pe specialitate de arma cum ar fi : Infanterie, Intendenta, Transmisiuni, Artilerie, Tancuri si altele.
Aceleasi conditii ca la ofiteri, adica foarte buni la invatatura, cunoscatori de limbi straine, aptitudine specifice armelor alese, profil intelectual si psihologic ridicat, pregatire fizica dezvoltata.
Dupa absolvirea Institutului militar, obtine gradul de Sergent, si este repartizat intr-o unitate militara intrand in corpul subofiterilor activi.
- Cariera militara implica obligatoriu ca pe parcurs sa urmeze toate cursurile de pregatire si perfectionare impuse de Unitatea Militara unde lucreaza, sau de Ministerul Apararii, pentru avansare, promovarea in functii sau specializare atat in tara cat si in strainatate.
De buna voie subofiterii pot urma alte cursuri universitare militare si civile, inclusiv Mastere, astfel ca din randul lor sunt promovati in corpul ofiterilor.

• M.A.C. – ii, ( militari angajati pe baza de contract ).
Corpul soldatilor si gradatilor ( soldat, fruntas, caporal ).
- Absolventi de Liceu, colegiu, unii chiar de Facultate, ajung in armata din dorinta de a face cariera militara pe filiera indirecta, sau din simplul motiv, si anume ca in urma absolvirii a unei institutii de invatamant mediu sau superior, ei nu gasesc de lucru, mai bine zis gasesc de munca dar neplatita in sistemul privat al hotilor angajatori.
Ca atare ei, aleg mediul militar dur, dar cat de cat este platit la timp si au painea asigurata. Au aceleasi drepturi si obligatii ca toti militarii conform ierarhiei militare.

Pentru o mai buna lamurire vezi Ghidul carierei militare pentru Ofiteri si Subofiteri si vedeti voi cititorilor daca puteti sa faceti fata conditiilor impuse.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VERSUS
cu ocupatiuni din viata civila.


• Grefier, Functionar, Technician, in institutii de stat sau private .
- Liceul de 4 ani, de baza, indiferent de profil, cu exceptia celor de specialitate in meseria
de Tehnician, si pe ici pe colo mai intalnesti un grefier sau functionar care este si absolvent de facultate, absolvita asa cum stim ca se face in civilie, cand ai chef sau timp.
Nu sunt obligati sa-si perfectioneze pregatirea prin a urma cursuri de invatamant.
Odata inadrat pe functie de Grefier, Tehnician sau Functionar, singura grija este sa-si ia leafa si sa iasa la pensie.
Rar dintre ei isi completeaza studiile cu scopul de a fi bun in meseria sa.

• Femeia de serviciu, la Primarie, Prefectura sau Guvern .
- Sa aiba macar patru clase, deci sa stie sa scrie si sa citeasca, sa stie cine ii este sef, si sa stie sa manuiasca ustensilele de facut curatenie.
Pentru altele, din respect va las pe voi cititorii sa mai adaugati daca aveti ceva de adaugat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RASPUNDERE, MISIUNI, TINUTA, FAMILIE :

• Locotenent – Ofiter - sau - Sergent – Subofiter -
- raspund direct si indirect de nivelul de pregatire si instruire al subordonatilor, de viata
acestora, de activitatea desfasurata. Raspund de faptele subordonatilor atat in timpul programului cat si in afara acestuia.
Disponibil 24 de ore din 24 la ordin.
Raspund pentru armamentul si munitia de razboi.
Raspund de documentele clasificate. Raspund pentru pastrarea secretelor militare.
Raspund pentru indeplinirea ordinelor si pentru darea ordinelor.
Responsabilitate pentru gestiunea in primire : tehnica de lupta, aeronave, tancuri, tunuri, autocamioane, tancuri, transportoare blindate, echipament, alimente s.a.m.d. care valoreaza milioane de euro.
Acestea sunt doar cateva.
- executa serviciul de zi pe unitate 24 de ore, ca Ofiter de serviciu, Comandant de garda, timp in care are responsabilitate pe tot ce se intampla in unitate, iar timp de odihna are numai 4 ore
fara sa se dezbrace sau sa plece din unitate.
Obligativitatea de a participa la misiuni, aplicatii, in teren atat in tara cat si in strainatate. Sunt trupe ca parasutistii, cercetasii din subunitatile speciale, vanatorii de munte si altii care puse cap la cap lunile din anul calendaristic daca stau trei luni in garnizoana lor.
Aplicatii de mare desfasurare in care daca apuca sa manance sau sa se spele in conditii normale pentru un Om.
Misiuni de lupta in Teatrele de operatii – zone de conflict – razboi, de unde nu se stiu daca se mai intorc, vezi cati militari au murit si au fost raniti.
S.a.m.d.
- Tinuta obligatorie, conform anotimpului, starii de fapt – misiune, aplicatie, serviciu, oras, tinuta care trebuie sa fie impecabila.Nu porti uniforma militara unde vrei si cand vrei.
- Referitor la familie, un subiect foarte sensibil. Foarte putine femei accepta sa fie sotie de
militar, sau invers barbat sa fie sot pentru femeie militar.
Militarul trebuie sa puna interesul militar pe primul plan . Dureros dar adevarat.
Unde sunt sot si sotie militari amandoi, e greu atunci cand unul este intr-o garnizoana si celalalt in alta garnizoana.
Neajunsuri, fara locuinte, soldele mici, credite mari, cerintele copiilor mai mari, nu poti sa ii trimiti la scoala namancati si imbracati oricum, mai ales in zilele astea.
Lipsa in familie a unuia din parinti datorita activitatii militare afecteaza sufleteste copiii.
Involuntar militarii isi neglijeaza familia datorita serviciului, dar si el este afectat de lipsa familiei.
Mai are rost sa continui, mai ales ca militarii sunt privati de anumite drepturi civile, cu alte cuvinte ei nu beneficiaza ca si civilii de toate drepturile civile.

VERSUS
cu ocupatiuni din viata civila.


• Grefier, Functionar, Technician, in institutii de stat sau private .
• Femeia de serviciu, la Primarie, Prefectura sau Guvern.
- responsabilitate ? Hm. Grefiera sa mai faca autodictare in sedintele din instanta, sa aiba grija de
dosare si sa mai scape cate o informatie catre cine da mai mult, sis a scrie ce ii dicteaza presedintele de instanta.
Functionarul, ce sa faca si el, mai scrie cate o hartie, mai sta la o cafea si pazeste scaunul sa nu il ocupe altul.
Tehnicianul, aici mai are ceva responsabilitate pentru ceea ce face, dar daca greseste nu il intreba nimeni, scurt si sec.
Femeia de serviciu: sa fie maturat, dar cand isi adduce aminte, restul la barfa.
- misiuni ? program lejer de lucru, iar cand se face ora de plecat acasa rup usa.
Nu sunt obligate persoanele mentionate la acest capitol, sa ramana peste program, deci au program fix, si in afara programului nu ii obliga nimeni sa vina la munca, deci liber program si distractie cat cuprinde, iar cand se supara principala lor misiune este sa puna de o greva japoneza sau mai indelungata, ca doar leafa merge. Concedii platite, daca vrei vii la munca daca nut e invoieste seful sau vii cand vrei, ca daca te certa cineva il ameninti cu greva.
Salariile la timp iar daca intarzie dau Statul in judecata si mai obtin niste sporuri pentru “ stress si suprasolicitare psihica “ la dat cu matura, la numarat dosare, la ascutitul creioanelor.
Mai primesc pe deasupra si tichete de masa si la tratament ca de oboseala …
- tinuta ? nu se pune problema, fiecare se imbraca cum il taie capul, chilotei cu bulinute,
decoltee mari ca sa distragi atentia si poti sa vii si in slapi, ce trebuie sa respecti institutia in care lucrezi sau cetateanul? Hai, na… deci fiecare cum vrea.
- familia? cum vrea fiecare pentru-ca s-au dus vremurile pe cand familia era celula de baza a societatii, deci luata in deradere de aceste persoane.
Comentariile sunt de prisos pentru-ca stiti si voi mai bine.

In al doilea rand se pune intrebarea : daca un ofiter sau subofiter este pus pe aceeasi treapta de salarizare cu grefiera, sau functionara si femeia de serviciu se mai merita ca unii din copiii nostri sa aleaga cariera militara, si sa moara pentru tara pe fronturi straine?
Si cum se face ca magistratii isi castiga maririle de salarii in instante prin propriile hotarari si mai ales beneficiaza de un spor de salarizare de 50 % din salariu pentru stres, risc si solicitare neuro psihica?
Daca magistratii sunt stresati si suprasolicitati, ce sa mai spunem atunci despre militarii nostri care lupta pe frontul antiterorist si mai ales isi pierd viata, ei nebeneficiind si nu vor beneficia de acest spor extrem de magistral al magistratilor?
Dar ce spuneti despre un medic chirurg care opereaza cateodata chiar zile in sir, dar nu beneficiaza de acest spor magistral de care se bucura magistratii nostri “ drepti si cinstiti cu toata lumea “?

Ce parere au guvernantii si parlamentarii nostri?

Cum se face de au ajuns romanii Uniunii Europene sa-si vada politistii in greva pe strazile in care ar trebui sa-i apere pe cetateni ? Unde sunt drepturile lor, a acestor oameni cu risc maxim in meseria lor?

Cum se face ca un politist sau jandarm va iesi la pensie cu aceleasi drepturi de pensie cu ale infractorilor de drept comun?

Cum se face ca militarii vor iesi la pensie cu aceleasi drepturi ca ale muncitorilor necalificati, care au frecat “ menta “ toata viata lor?

Unii muncesc cand isi aduc aminte si trebuie sa aiba salarizarea ca si cei care lupta zi de zi pe front si chiar unii mor in razboi nemaibucurandu-se de drepturile banesti castigate cu sange?

O alta minciuna a guvernantilor si altor civili : si anume ca militarii si politistii nu platesc impozit pe drepturile banesti castigate, si nici asigurarile sociale.
F A L S doamnelor si domnilor, fiecare politist si militar, plateste impozit pe solda castigata ca angajat, inclusiv pensionarii militar platesc impozit pe venitul de pensie, si la fel platesc si contributia lunara la Asigurarile sociale, atat cadrele active cat si cadrele in rezerva .

Alt amanunt pe care nu-l stiu majoritatea civililor, este faptul ca la iesirea in pensie, politistii si jandarmii primesc pensie de la Ministerul de Interne, iar militarii primesc pensie de la Ministerul Apararii Nationale, pentru-ca ei acolo cotizeaza pe timpul carierei.
Numai noi c i v i l i i, platim cotizatia si primim pensie de la Ministerul muncii.
Un lucru elementar pe care trebuia sa-l cunoasca guvernantii si oamenii politici, inainte de a acuza pe nedrept politistii si militarii.

In incheiere scriu si sustin ca medic ca de aceea domnilor guvernanti si parlamentari trebuie sa existe legi speciale pentru militari si politisti, pentru simplu fapt, si anume pentru-ca si ei au o viata dura, speciala in meseria lor, plina de anumite privatiuni de drepturi, in schimb noi civilii ne bucuram de toate si facem ce vrem dar Ei , Nu.
Daca ar fi usoara viata de militar sau politist sau medic, atunci ar veni in aceste structuri speciale totii natangii asa cum ajung alesii in Parlamentul Romaniei de azi, “ marii “ politicieni .

Este drept oare, dar ce este drept in guvernarea asta ?

In incheiere doresc sa imi cer scuze daca am deranjat pe cineva de ceea ce am scris, dar cred ca ar trebui sa ne uitam la noi civilii si dupa aceea sa criticam pe altii din alte structuri.


Cu deosebita stima,
Medic de specialitate,
Dr. Axinia H.


[Trimis de Axinia]


This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://semperfidelis.ro/news.php?extend.651 )