Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Tue Jan 23 2018, 03:11PM
boribum
Registered Member #2395

Misiunea asta de restabilre a oridinii publice e una ingrata, oricine ar face-o. Ca sunt jandarmi români la Universitate, ca sunt politisti francezi la Paris, ca sunt soldati pe podul Austerlitz la Mitrovica, tot neplacut e. Iar ce se întâmpla cu jandarmu' care a dat un pumn e floare la ureche LINK

La o manifestatie mica , un jandarm a dat un pumn. Asta e situatia, când ploua, te uzi : restabilitorii ordinii iau pietre/flegme/înjuraturi, manifestantii bastoane/jeturi de apa si/sau gaz, asta e specificul activitatilor >:D<
Back to top
Pârvu Florin
Wed Jan 24 2018, 11:26PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Am citit cu amuzament postarea lui Marius Militaru LINK in care incearca sa-l umanizeze pe ala despre care am zis eu mai inainte ca e un bou.

Marius Militaru...

L-am urmarit ocazional si as zice ca isi face treaba intre decent si bine, mai bine decat cine e imaginea IGSU si sub cine e imaginea ISU Bucuresti - Ilfov, mi-ar fi placut mai mult de el daca s-ar fi abtinut sa il linga in cur pe Vasilica, cand a fost numit inspector general al IGSU.

Am zis si eu, Vasilica, ca om si ca profesionist al Jandarmeriei, poate sa fie cat se poate de OK

Pârvu Florin wrote ...

N-am nimic personal cu Vasilica, dimpotriva, mi-e simpatic de la momentul (...) cand l-am vazut printre subordonatii lui, iar cand am ajuns in fata lui cu pancarta despre care vorbeam a vorbit cu mine si a incercat sa fie cat de compasiv ii permitea situatia,

dar numirea lui ca inspector general al IGSU a fost unul dintre cele mai funeste lucruri care i s-a intamplat in ultimii ani lui IGSU, nu mai citez din ce am scris ca n-are rost, ii dau insa lui Marius Militaru un subiect de meditatie, cat de umilit s-ar fi simtit daca la conducerea IGJR ar fi fost numit un pompier?

Inapoi la bou...

Amice, daca nu esti capabil sa te controlezi nici macar cand stii foarte bine ca sunt zeci de camere, aparate de fotografiat si telefoane indreptate spre tine, raman la opinia pe care am exprimat-o mai devreme, esti un bou, si bou fiind, din punctul meu de vedere, cel mai bun lucru pe care il poti face e sa te dai la o parte si sa-i faci loc altcuiva care e poate, sper, mai putin bou decat tine.

O ultima intrebare, retorica, evident, pentru Marius Militaru.

Daca si eu as fi fost ca boul pe care il aperi, ce-ar fi trebuit sa fac, sa-i infig in gat de zece ori domnului maior despre care am vorbit in postarea anterioara lama de stilet ascutita ca briciul pe care oricat de mult v-ati straduit voi, tot am reusit si voi reusi intotdeauna sa o trec, sau sa il intep la vreo inghesuiala cu un ac de seringa cu care in prealabil, m-am intepat pe mine?

[ Edited Thu Jan 25 2018, 01:11AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (25 Jan 2018, 00:25)
Pârvu Florin
Mon May 07 2018, 10:57PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

In curand sase ani de la moartea lui Marius Paliuc...

Deci un vasilica (nu Vasilica, inspectorul general al IGSU!) care a infipt niste cutite intr-un jandarm, care-a fost filmat si care a mai lasat si niste ADN la locul faptei e mai destept decat tot statul roman, cu toate capacitatile lui, cu miile de angajati a caror sarcina e sa ii gaseasca pe genul asta de indivizi...

Daca as fi fost Ion Botoc, procurorul de caz, n-as fi iesit la pensie decat scos in suturi din birou de catre sefii mei, si chiar si la pensie, mi-as fi folosit toate conexiunile sa aflu lucruri despre mersul anchetei si as fi continuat sa lucrez la cazul asta.

Norocul criminalului ca n-a fost un om ca mine procurorul de caz...

[ Edited Mon May 07 2018, 11:29PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat Aug 11 2018, 12:28AM

Registered Member #1287

Credeam ca am vazut tot ce inseamna prostie in materie de comanda a jandarmilor, dar ziua de azi a stabilit un nou record, primii vinovati pentru faptul ca fata aia a ajuns in spital, si primii vinovati pentru tot ce s-a intamplat in seara asta, sunt comandantii acestui dispozitiv.

Sper si imi doresc ca fata aia sa fie bine!

[ Edited Sat Aug 11 2018, 12:44AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Costica J (12 Aug 2018, 22:35)
truepride
Sat Aug 11 2018, 01:20AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

La ora asta, ar fi trebuit sa dorm sau sa ma cert cu o revista sau cu o carte. Din pacate stau in fata telvizorului cu cea mai crunta durere pe care am simtit-o de ani de zile. Am crezut ca romanul, bun, ne-bun, destept, prost, hot, nehot a inteles ceva din ceea ce s-a intamplat in 1989.Am crezut ca asta este limita absoluta.Ca de obicei am gresit.
Nu am crezut vreodata ca voi mai vedea un camp de lupta in Romania.Nu credeam ca mai vad mineriade, jandarmeriade sau pseudorevolutii.Nu credeam ca exista un commandant atat de redus mintal incat sa provoace o masa de 100.000 de oameni. Nu credeam ca voi mai vedea protestatari cu bate lovind jandarmi si jandarmerite sau jandarmi lovind cu bestialitate, gratuit protestatari care ridicau mainile!
Dragi colegi de la tribunalul militar Bucuresti. Daca nu stiti ca aveti de lucru va anunt eu. Infractiunile la care ma refer nu sunt la sesizarea comandantului si nici la prealabila!
Am fost un sustinator in orice conditii al jandarmeriei datorita faptului ca in prezent am pe perete poza unei rude, din 1938, jandarm regal. Din pacate in prezent nu mai pot face acest lucru.
Sper sa fie in regula fata aceea fara nici o vina si la fel si acel om, protestatar care a luat-o in brate si aprimit si el cel putin 12 lovituri aparand-o pe ea. Atat am putut eu sa numar.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
cda18
Sat Aug 11 2018, 01:41AM
Devenim ceea ce suntem
Registered Member #9371

Trupele de securitate au lovit din nou. O ura si un dezgust nemuritor pentru acestia...de nedescris imbecilitatea (putin, putin spus... ****** lor) acestora , o lasitate nemaivazuta, sa-ti lasi colega calcata in picioare de niste idioti, sa te uiti cum este salvata de catre alti protestatari, care o incaseaza pentru a apara jandarmeria(culmea), sa intri si sa dai cu gaz in salvari, sa pocnesti oameni pasnici, cu mainile ridicate, sa rupi picioare fara niciun motiv, sa...sa...sa... Cretini au fost, cretini au ramas si cretini vor ramane. "Cei cu cea mai proasta meserie, sunt cei de la jandarmerie"

LINK LINK

[ Edited Sat Aug 11 2018, 03:50AM ]
Back to top
arabu
Sat Aug 11 2018, 11:01AM
Registered Member #151

Jandarmilor lasati dracului impresiile de antiteroristi. Ordine publica scrie pe voi si nici pe asta nu o faceti cum trebuie. O adunatura de tarani imbracati in uniforma, asta sunteti. Ce cautati cu arme de foc in multime? Ce cauta femeie in dispozitiv? Daca nu va aduceau protestatarii oamenii voi ce faceati? Ai lasati acolo? Ati pus in pericol oameni nevinovati. Daca animalul care a luat arma fetei se apuca sa traga in multime? Sa va fie rusine. Daca asa trupe fac parte din sistemul de Siguranta Nationala!!!!!!suntem pierduti. Casca,masca,scut,baston. Atat si nimic mai mult!!!!!! Dar si pe astea sa le folositi cu discernamant.
Back to top
Boribum
Sun Aug 12 2018, 12:52AM
boribum
Registered Member #2395

Uite d-aia își pierd pistoalele. Dă cauboi ce sunt.

Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
djebel
Sun Aug 12 2018, 10:50AM
Registered Member #3603

Colegul o fi crezut ca dragonu' e de fapt un cablu de telefon de rezerva (cam ce i-am raspuns unui granicer batran care mi-a vazut respectivul accesoriu).
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Klaus (12 Aug 2018, 22:41)
Klaus
Sun Aug 12 2018, 12:15PM
Registered Member #3279

Nimic nou sub soare...
LINK
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Costica J (12 Aug 2018, 22:36)
truepride
Sun Aug 12 2018, 12:16PM

Registered Member #996

Eu, un om neexpert in ordine publica, dar cu o intelegere cladita in ani a structurilor militare si o pregatire juridica nu intelege cele intamplate.
1. Ce a fost acea hai sa-i spunem conferinta de presa. Sa demonizeze protestararul ca specie sociala? Sa spuna ca unul din jandamri este suspect de fractura la coloana? Lent-colonelul Militaru nu a auzit de secretul medical. Aia trebuia sa spuna medicul, daca avea acceptul pacientului. Se precizeaza numarul celor raniti, starea si atat. Si cum functioneaza MI-ul asta, ca l-am vazut pe Militaru ba inspector principal de politie ba maior de jandarmi. Azi esti politist, maine jandarm si poimaine... pompier?
2. Unde este prevazuta intr-un regulament, aplicarea de lovituri cu bastonul de cauciuc in zona capului? Este prevazuta procedura imobilizrii. Si de ce am vazut dispozitive ofensive?
3. Pe ce temei se iau actiuni militare impotriva unei mase de oameni. Daca sunt, doi, trei, 10, 1000 de recalcitranti, ei trebuie indepartati din masa de oameni si retinuti in vederea cercetarii. Am auzit de la Militaru "ca era prea periculos"... Nu zau? Pentru ce sunteti militari atunci, asta este abordarea unui paznic de mall.

Pe final:
LINK
"Condamnăm puternic violenţele de la Bucureşti, în cursul cărora au fost răniţi mulţi demonstranţi şi jurnalişti. Aşteptăm clarificări. Îi doresc recuperare rapidă cameramanului ORF care a fost rănit", a transmis Sebastian Kurz prin Twitter.

Postul public austriac ORF a transmis o notă de protest după ce unii jurnalişti au fost agresaţi de agenţi ai forţelor de ordine în cursul mitingului desfăşurat vineri în Bucureşti. "În cursul confruntărilor între forţe speciale ale poliţiei şi demonstranţi violenţi, un cameraman ORF a fost bătut, iar corespondentul ORF Ernst Gelegs abia a scăpat de loviturile unui agent al forţelor de ordine care avea scut (...)", a transmis postul austriac.

Directorul general ORF, Andreas Wrabetz, a denunţat o situaţie "inacceptabilă" pentru un stat membru al Uniunii Europene"
sursa mediafax.ro
Back to top
2 User said Thank to truepride for this Post :
 Klaus (12 Aug 2018, 14:41) , Costica J (12 Aug 2018, 22:36)
Klaus
Sun Aug 12 2018, 02:40PM
Registered Member #3279

@truepride - o perioada am inteles ca a fost PR la minister, si acolo, indiferent din ce arma esti, ti se dau grade profesionale, ca in politie. La mutarea intr-o arma cu grade profesionale, se echivaleaza gradul profesional cu cel militar. si viceversa.

Altfel, sunt de acord ca in caz de dezordine publica jandarmii trebuie sa intervina cu mijloacele din dotare, dar fara excese. Se tot dau imagini cu persoane lovite fara discernamant peste fata cu bastonul. Sau un tanar impins din spate de dispozitiv cu un telefon in mana, care la un moment dat este extras de un jandarm, dus in spatele dispozitivului, culcat cu fata in jos, moment in care ii cade telefonul jos. Un alt jandarm trece pe langa ei si da cu piciorul in telefon... Si ce nu inteleg este cum de jandarmerita plus inca un coleg a ramas in afara dispozitivului. Ii tot vedeam intr-un timp facand exercitii pe campul de langa unitate, pe Jandarmeriei. Asta ii invata, sa se desprinda de dispozitiv? Plus ca se tot insista pe faptul ca este femeie. Daca era barbat era acceptabil? Au fost 2, un barbat si o femeie, de barbat nu se spune nimic.
Back to top
 Costica J (12 Aug 2018, 22:37)
truepride
Sun Aug 12 2018, 05:55PM

Registered Member #996

@Klaus - multumesc. Daca im functiona butonul de "like" dumneata, terentius, djebel si Boribum erati abonati la like-urile mele. Asa pot doar sa va multumesc scriptic.
Curiozitatea cu gadele politienesti si militare survine dintr-o similitudine conceptuala in capul meu cu SMAp-ul. Daca faci parte dintr-o categorie de forte respectiv o arma cand esti mutat/detasat in structuri centrale, arma o pastrezi. As aduga exemplul generalului de birgada Ciolponea, fost loctiitor a dlul general maior(actual rezervist) Ioan Manci care si-a pastrat uniforma specifica armei din care facea parte. Desi in mod ciudat l-am vazut cu ambele, dupa ce s-a mutat de la divizie la SMFT ( LINK / LINK ). O alta ciudatenie
Aici inteleg ca opereaza automat o schimbare de statut, conducerea MI find demilitarizata dar condusa o perioada de un general-magistrat cu 4 stele detasat de la Mapn. Mai intelegeti dvs ceva daca puteti.

Subscriu si eu 100% la ceea ce scrieti. Jandarmeria are obligatia de a restabili ordinea publica atunci cand situatia o cere.Insa ceea ce am vazut nu are tangenta cu restablirea ordinii publice ci studiind aceleasi imagini pe care si dvs le-ati vazut, concluzionez prin aspune ca pricep pe ce temei acum cateva ore parchetul militar a inceput urmarirea penala!
Loviturile alea m-au oripilat si m-au adus aminte de cei trei inepti de la SRI Timisoara care au batut un om pana l-au omorat. In fata tribunalului au spus ca au actionat la ordinul unei femei, lent-colonel acolo. In mod evident toti cei 4 au fost condamnati la inchisoare, cu executare.
Ceea ce eu nu inteleg este cum au putut actiona in modul asta. Foarte bine ati punctat parasirea dispozitivului. Modul asta de actiune genereaza in loc de la 10 sau 100 de huligani 10.000 de oameni in panica care pot omori alti oameni calcandu-i in picioare. Ne place cuvantul "tactic", ce tactica a fost aici? Pe ei pe mama lor? Disecarea combatantilor de cei necombatanti, respectiv scandalagii de cei pasnici nu-i si obligatie a jandarmeriei?
In alta ordine de idei, spun am onoarea sa va salut acelor pompieri militari iritati la ochi de gaze transportand pe targa raniti, ba jandarmi, ba protestatari. In timpul transportului am sesizat ca unul din pompieri a fost lovit de o grenada...
Am sa sun singur jandram pe care il stiu, sunt curios ce opinii are. Poate imi scapa mie ceva plus faptul ca daca poltia militara romana din teatru, daca loveste un civil nevinovat, eventual prins si de o camera BBC... fereasca sfantul ce se intampla.

Edit: nu stiam daca sa pun intrebarea asta, dar cu risc am sa o pun: sunt misogin daca, principial sunt de acord cu dvs privind barbat/femeie in haina militara, dar o idee suprimata oarecum in capul meu reiasa periodic la suprafata: femeile nu au ce cauta in unitati luptatoare, nu am sa le numesc unitati de lupta ca aia insemna altceva totusi.

[ Edited Sun Aug 12 2018, 06:01PM ]
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Costica J (12 Aug 2018, 22:38)
Klaus
Sun Aug 12 2018, 07:35PM
Registered Member #3279

Este o alta filosofie in MAI. Aici sunt cateva arme - politie (inclusiv cei de la frontiera), jandarmi, pompieri, plus aviatorii din IGAV. Astea sunt socotite arme, fiecare cu uniforma ei. Ca la jandarmi, ca tot vorbim de ei, sunt ATAM-isti, automobilisti, IT-isti, financiari, intendenta etc., unii scoliti la MApN, nu are importanta, toti au acelasi semn de arma.
In plus, din cate stiu politistii nu au semn de arma (cel putin pe epoleti), jandarmii si pompierii da, iar aviatorii au identic cu cei de la MApN.

Apropo, de faza asta ziceam - LINK
Back to top
 Costica J (12 Aug 2018, 22:40)
Boribum
Sun Aug 12 2018, 09:42PM
boribum
Registered Member #2395

Șefii și comandanții din Jandarmerie trebuie mulțumiți și felicitați , nu huliți. Felul în care și-au instruit oamenii și comportamentul acestora, folosirea violentei gratuit și nediscriminat, felul aproximativ și resentimentar în care s-au comportat jandarmii ar fi trebuit sa ducă la o adevărată mișcare de strada, violenta și cu un rezultat (protestele astea cu bla-bla-bla, vrem sa devina simțiți nesimțiții, sa plece de la putere aia care sunt acolo de 30 de ani, astea sunt proteste angelice, nicio pisica nu se sperie de asa ceva...). În mod firesc, atunci când co-manifestantul de lânga tine e lovit gratuit de către jandarm, e înjurat de acelasi, firesc e sa-i dai jandarmului cu o ranga-n casca si sa iasa o bataie. Mare.

Dar lucrurile nu s-au petrecut asa, tot asa cum n-ar fi iesit nimeni în strada în Dec. 1989 dacă nu organizau unii un miting de susținere la C.C si nu s-ar fi revoltat nimeni pentru nimic dacă niște neni si niște tanti de meserie nu făceau poc-poc printre manifestanți. Schimbările astea imposibile prin vot nu se fac cu proteste pașnice cu melodii, lumini de telefon si mult Facebook. Nu în România. Pe aia împotriva cărora se protestează nu-i jenează prea mult, pe cei care i-au votat nici atât (aia sunt o massa de vot-manevra, trei promisiuni si 2 lei îi mulțumesc mereu).

Asa încât Jandarmeria ar trebui felicitata, ca a pus și ea umărul cum a putut la declanșarea unor mișcări serioase care ar fi trebuit sa ia cu asalt Guvernul și Parlamentul. Problema e la populația participanta la miting, ca nimic n-o scoate dintr-ale ei. Au-au-au, meme pe Facebook, glume, cum e posibil, e inacceptabil, bla,bla,bla...dar no ignition, vorba ălora care lucrează cu motoare cu reacție.

Data viitoare, sa vina jandarmii în șlapi, sa-i încercuiască frumos pe manifestanți, sa blocheze strazile adiacente si sa-i lase sa scandeze ce vor. După niște ore de live pe Facebook și concursuri de sloganuri, lumea se duce acasă.
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 Costica J (12 Aug 2018, 22:40) , spk (13 Aug 2018, 08:51)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF