Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Terentius
Sun Aug 12 2018, 09:47PM
Terentius
Registered Member #2186

Ştiţi ceva? Sunt tot jandarmii ăia care acum 6 ani, la protestele antibăsiste din 2012, i-au altoit pe protestatari. Altoire puternic sprijinită de farurile dreptei, care calificau mişcările respective ca lovitură de stat. Fără cea mai mică intenţie de a pune semnul egal, o să-mi permiteţi să citez din clasici
[i]"........... Au trecut de culmea infamiei! Săriți, cetățeni! Regimul a turbat!
Fapta de azi a acestor tîlhari a întrecut tot ce se putea închipui din partea unor așa lăpădați de lege și de Dumnezeu!
Studenții au fost schingiuiți, zdrobiți, măcelăriți!
Bandiții regimului au avut ordin să tragă-n carne vie și au tras!
A fost ceva și oribil și murdar!
Sîngele generoasei tinerimi române a roșit marmora albă pe care se ridică statua celui mai mare erou român!
Să nu crează însă bandiții că nu va veni ceasul pedepsei!
Ucigașii tinerimii sunt notați și nu vor scăpa de răspundere măcar de s-ar ascunde în gaură de șarpe.
Îndeosebi, promitem nerușinatului inspector polițist, canaliei ordinare, mișelului fără rușine, sălbaticului zbir și calău antropofag, care răspunde la dezgustătorul nume de Coriolan Drăg…» [/i]

LINK.
Back to top
Boribum
Sun Aug 12 2018, 09:56PM
boribum
Registered Member #2395

Sigur ca tot aia sunt și sigur ca asa s-au comportat și atunci, și acum. Oamenii (ma rog...) dau cu gaze, cu bastoane, cu ce știu ei. Dar oricât ar da, efectul întârzie sa apară : pașnic-pasnic, trece viata, Dragnea, Grapini, toată cireada aia de analfabeți îsi vede de treaba ei... . Ei dau toate motivele pentru a primi șuturi, doar ca n-are cine le da.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Costica J (12 Aug 2018, 22:34)
Klaus
Sun Aug 12 2018, 10:40PM
Registered Member #3279

Pana la urma am dat-o in politica... Cine, pe cine, cu cine si cu ce, de ce...
Strict la subiect, pe probleme profesionale - normal sa se rupa de dispozitiv 2 jandarmi? Corect sa se foloseasca forta in mod gratuit? Corect sa iasa jandarmii de la ordine publica dotati cu pistoale, fie ele si Carpati, cu munitie de razboi?
Back to top
truepride
Sun Aug 12 2018, 11:01PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Relatarile de la eveniment imi semanau si mie a fi caragialiene. Republica de la Ploiesti versus relatarile capitanului Candiano Popescu.
Sustin in continuare ca au reactionat gresit, esti platiti ca militar sa faci diferenta intre combatanti si necombatanti. Pe mentalitatea asta von Keitel ne povestea pana prin 1970 despre razboi si fatetele sale.
Totusi, macar de data asta nu au bagat site-ul de cultura in duba: LINK .

Protest in sua cu sustinatori a celui de-al doilea amendament al constitutiei: LINK amintesc doar ce am scris referitor la drepturile politiei in state, cum abuzul te costa pensia si cum gazarea unor astfel de protestatari te poate costa... nu indraznesc mai departe.

Edit: poate ne spune colegul spk o parere avizata.

[ Edited Sun Aug 12 2018, 11:02PM ]
Back to top
Boribum
Sun Aug 12 2018, 11:26PM
boribum
Registered Member #2395

Pai politica (și politicul) i-a scos pe jandarmii aia pe strada, nu vreo defilare de moda. Ei sunt o interfața între populație și conducătorii ei. Interfața care da (și ia) bătaie, în cazuri d-astea. Mai la toamna, or sa iasă la inundații, la zăpadă, etc.

Dacă e vorba despre tactici ROP etc. , sunt specialiști aici care sa explice, asta e sigur. Dar astea sunt detalii, ce voiați ? Sa se comporte profesional, sau ce ? Oamenii sunt români, acționează visceral Pistoale e firesc sa aibă, sunt arme de serviciu pe care le folosesc pentru autoapărare, eu unul n-am auzit de misiuni cu pistol/fără pistol, cu tricou/fără tricou/, cu chiloți/fără chiloți. Totul e sa învețe sa le și păstreze. La ei.
Back to top
Boribum
Sun Aug 12 2018, 11:40PM
boribum
Registered Member #2395

Klaus wrote ...

Strict la subiect, pe probleme profesionale - normal sa se rupa de dispozitiv 2 jandarmi? Corect sa se foloseasca forta in mod gratuit?

Sigur ca nu e normal, dar vorbiți de parca ceva ar fi normal în acel peisaj și apare câte o chestie anormala care sa-l strice, peisajul.
Da, e normal ca ofițerul de jandarmi sa se adreseze publicului cu „ ba, baga-mi-as p..a-n ma-ta” , e normal ca demonstrantul să-și facă selfie în loc sa-l îndoaie-n trei pe acel jandarm, e normal sa se discute legi si amendamente si epistemologie când e cazul ori de stat acasă, ori de dat foc le coșmeliile alea ale puterii...da, e normal.

Întrebat cum e posibil sa se adreseze cuiva cu „tu” (nu mai vorbim de înjuratura) ofiterul respectiv explica, telenovelistic : „în momente dintr-astea de tensiune, ție cum ti-ar fi sa te înjure cineva ? N-ai înjura si tu ?!”.

Niște profesioniști, astia de erau pe strazi. Mai stau câtiva ani în sistem si pe la 40 de ani or sa iasă la pensie, ca-i greu și servesc patria. Potfa buna, ce sa spui ?!
Back to top
 Costica J (13 Aug 2018, 22:17)
djebel
Mon Aug 13 2018, 08:36AM
Registered Member #3603

Știți ce-mi place (ei, ași!)? Nu zic că nu e grav ce s-a întâmplat, dar se vorbește doar de intervenția Jandarmeriei si s-a uitat motivul pentru care s-au adunat 110.000 de oameni. Politica, politica... Mă rog, nimeni nu mai vorbește despre politică.

PS: Mor când aud ca Jandarmeria apară PSD-ul, la fel au intervenit și în 2012 pe vremea lui Băse.

[ Edited Mon Aug 13 2018, 08:40AM ]
Back to top
truepride
Mon Aug 13 2018, 04:27PM

Registered Member #996

Inteleg si apreciez loialitatea fata de arma. O respect. Apreciez in egala masura loialitatea fata de colegi. Dar, in astfel de situatii cred eu, exista doua variante, fie extragi infectia din corp chirugical fie astepti sa devina o infectie generalizata si apoi un soc septic. Daca mergi pe vectorul loialitatii doar, ajungi inevitabil la o extrema.
Atunci cand se actioneaza vadit ilegal masuri trebuie luate pentru a transforma acel “jandarmeria bate Romania” in “un grup de jandarmi si-au abuzat functia si au facut… ce au facut”. Eu nu vad aici cai de mijloc, in care iasa Militaru pe post si justifica orice iar omul se duce acasa linistit. Ei na, am protestat si eu, eram langa 4 huligani pe care nu-i cunosteam si mi-am luat si eu un baston in cap de la jandarmi, nu de la huligani. Se mai intampla acuma, asta este.Comicaria si mai mare este ca un om nu a raportat ca a fost agresat de huligani ci a fost agresat de cei care trebui sa ii pazeasca de huligani.
Foarte importante aceste aspecte, sa nu vina pe acest val de ura un partid la putere care zice, pai desfintam BSIJ-ul, Romania nu are nevoie de astfel de profesionisti, ca doar am desfintat si GSPI Acvila. Poate chiar jandarmeria cu totul, facem economie la buget sigur se gaseste unul cu exemple precum Austria (GeAT - desfinta in 2005).
Cei cu jandarmeria apara hotia, atat inteleg ei. Cred ca vin din acelasi lot cu militarii romani sunt mercenari in teatre.
Back to top
2 User said Thank to truepride for this Post :
 Costica J (13 Aug 2018, 22:18) , djebel (15 Aug 2018, 09:11)
Terentius
Mon Aug 13 2018, 05:51PM
Terentius
Registered Member #2186

Dacă îl uitaseţi, pe Digi 24 intelectualul Igaş ex pedele actual penele explică doct cum e cu procedurile poliţieneşti. Iote (şi) de aia au ajuns analfabeţii de la pesede la putere.
Back to top
Boribum
Tue Aug 14 2018, 05:03AM
boribum
Registered Member #2395

truepride wrote ...

sa nu vina pe acest val de ura un partid la putere care zice, pai desfintam BSIJ-ul, Romania nu are nevoie de astfel de profesionisti, ca doar am desfintat si GSPI Acvila. Poate chiar jandarmeria cu totul

Ce are BSIJ-ul cu astfel de ciobanisme ? BSIJ e cu antiterorism, cu intervenția specializata, ce sa caute B.S.I.J la asemenea festivaluri de împiedicați ?

E inutila desființarea vreunei structuri d-astea, ca oamenii se vor întoarce acolo de unde provin, din agricultura, de pe șantiere și acolo vor face treaba de aceeași calitate precum fac actualmente în Jandarmerie.

Peste 4 luni vor defila pe sub Arcul de Triumf, ca și cum nimic n-a fost. Lex et Ordo, mânca-ti-as. Da' mai mult ordo, parca.
Back to top
truepride
Tue Aug 14 2018, 04:32PM

Registered Member #996

Eu astazi am aflat ca Militaru a spus (ulterior si "ministra") ca la fata locului se afla un procuror militar si ei au actionat in deplina legalitate- zise Militaru. Hai totusi sa nu bagam camionul la altii in curte si sa le si strambam poarta.
1. Instutia procurorului functioneaza la o sesizare, post factum pentru o fapta. Procurorul nu vine acolo ca poate-poate se intampla ceva, trece el pe un carnetel si mai apoi se trezeste sa faca si el niste acte procedurale. Procurorul militar cerceteaza fapte atunci cand se autosesizeaza institutia, la plangere sau la sesizarea comandantului, procedura specifica militarilor.
2.1 . Procurorul nu evalueaza si nu da indicatii operative cu privire la desfasurarea operatiunilor militare. Nu are baza legala pentru asa ceva si nu are competenta sa faca asa ceva.
2. Sa presupunem, absurd, ca procurorul ar fi acolo, pe baza unui habar nu am care fapt sau act. Prezenta procurorului nu confera nici o prezumtie de legalitate a actiunilor desfasurate. Fereasca Dumnezeu mai, cum sa gandeasca omul asta asa ceva! Un ofiter Mapn NU! are ce cauta acolo.
3. In momentul in care se fac afirmatii de tipul asta, se astepta ca cineva sa creada ca la fiecare operatiunie militara la nivel de companie, batalion etc, un procuror militar “evalueaza” legalitatea activitatilor? Sau doar la jandarmerie, ca ei sunt mai cu mot? Ca se fie penibilitatea uriasa, am inteles ca s-a transmis o astfel de solicitare parchetului de pe langa tribunalul militar. In mod evident, cei cu facultate la zi si procurori militari au transmis ca acesta solicitare depaseste competentele legale ale statutului!!!!!
4. Probabil acest lucru servea drept argument-premetiv pentru orice persoana care ar fi dorit sa depuna plangere la parchetul militar: “Pai ce plangere sa depunem, ca procurorul militar era acolo si nu a facut nimic.” Sau, ne pregatim deja sa cerem deja declinarea competentei unei instante civile, sa fie aberatia si mai mare, sa facem una a' la Colectiv: tot lucram la dosar de 2 ani?
M-a lamurit si domnul academician cum stau treburile.Poate unu de pe externa, dar cu scoala ca lumea ne scutea de acest spectacol al penibilului raportat la niste greseli impardonabile, cum nici un militar in treatu nu este scuzat daca altoieste civili dupa bunul plac. Nu avem abilitatea sa distingem intre una si alta, foarte bine, ne apucam de fotbal, acolo te poti orienta dupa tricouri.

PS.
Eu cred ca omul asta nu stie ce a spus sau nu realizeaza cat de grav este, ca un ofiter Mapn a evaluat( din orice perspectiva!) activitatile de ordine publica ale jandarmeriei.Armata nu are ce cauta langa activitati de ordine publica.Nu evalueaza, nu certifica legalitati, nu cordoneaza, nu nimic! PUNCT. Asta se crede in Botswana?

Inca ceva: procurorul militar nu se autosesizeaza, ci parchetul se autosesizeaza.Si nu se autosesizeaza cu privire la … control de legalitate.Ce dracu ii asta si unde scrie in regulament, ordin sau lege? Astia se cred la aprozar, nu la o unitate militara?
Si solicitarea a venit a doua zi dupa evenimente, de la DGJMB?
Ultima: sa valorifici emotional situatia unui coleg ranit, ca sa justitifici un abuz, este intradevar ultima speta in materie de josnicie.

[ Edited Tue Aug 14 2018, 05:07PM ]
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 mereu _loial (15 Aug 2018, 00:32)
Terentius
Tue Aug 14 2018, 04:46PM
Terentius
Registered Member #2186

By the way, din ce am citit, în legislaţia de dinainte de 1947, intervenţia jandarmeriei sau a armatei, inclusiv cu uz de armă, se făcea numai în prezenţa şi cu girul unui procuror (nu neapărat militar) Acesta era şi cel care făcea somaţiile legale şi dădea dispoziţiile pentru intervenţie.
On topic - în timpul celui de-al doilea război din Cecenia, Rusia, ca să-şi spele imaginea şi ca să-îmbunătăţească imaginea în faţa occidentului, de care depindea ca să iasă din criză, ajunsese să sufle şi în iaurt. Aşa s-a ajuns ca în cazul unor asalturi folosind tancurile, în spatele fiecărui tanc să meargă câte un procuror militar care să se asigure că echipajul nu se apucă să tragă cu tunul în tot ce i se năzare. Strict autentic.
Back to top
Pârvu Florin
Tue Aug 14 2018, 09:05PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Terentius wrote ...

By the way, din ce am citit, în legislaţia de dinainte de 1947, intervenţia jandarmeriei sau a armatei, inclusiv cu uz de armă, se făcea numai în prezenţa şi cu girul unui procuror (nu neapărat militar) Acesta era şi cel care făcea somaţiile legale şi dădea dispoziţiile pentru intervenţie.

LINK pagina 149.
Back to top
Terentius
Tue Aug 14 2018, 11:39PM
Terentius
Registered Member #2186

V-am recomandat cu ceva timp în urmă un studiu despre participarea Armatei la reprimarea răscoalei de la 1907. Erau pomenite acolo şi câteva cazuri de ofiţeri care au fost deferiţi ulterior Curţilor Marţiale pentru că au refuzat să execute ordinul procurorului de a deschide focul, solicitând ordin scris.
Back to top
Boribum
Wed Aug 15 2018, 01:50AM
boribum
Registered Member #2395

Am vazut (via Facebook) speech-ul col. Cucos, leo comandan an șef de la jandarmeri rumen, amin !

„Acest drapel pe care eu am jurat” back-up-ul asigurat de icoane, „sunt absolvent al unui examen”, „cei care au greșit vor plăti” (îhî...).

Poate se trezeste, odata, siexplica cum se transforma menținerea ordinii publice în restabilire, ce cauta caii și câinii pe platouri de circulație cu spatele la public și, în general, cine le-a tradus lor metoda după care au învățat meserie. Vina e a lui, a aluia care a tradus cartea, caci nu cred ca-si poate închipui cineva ca :
-ori arma asta a M.A.I e varza la pregătirea de specialitate
-ori au vrut sa iasă cu bătaie, în speranța ca demonstranții chiar or da guvernul cu rotile-n sus
-ori li s-au încurcat toate DIPI,SIPI,MIPI, PIPI alea ale lor si provocatorii unora s-au întîlnit cu provocatorii altora și cu niște descreierați ai nimănui și, conform pct. 1, a ieșit porcăria aia pe care am văzut-o cu toții.

Dacă la 100.000 de oameni masați pe un platou se scot caii, câinii, tunurile, grenadele si jeturile de tot felul, la 2-3-500.000 trebuie musai niște 14,5mm.
Back to top
 Costica J (15 Aug 2018, 19:35)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF