Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cariera in SNS

<< Previous thread | Next thread >>
Ofiţeri în Forţele pentru Operaţii Speciale
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ivan75R
Tue Mar 01 2016, 08:37PM
Registered Member #10540

Vă salut, am o nelămurire care mă frământă de ceva timp: Un ofiţer MApN, cu vârsta de 21-22 de ani poate intra în Forţele pentru Operaţii Speciale? Dacă da, trebuie să aibă o vechime în armata regulată, ca, cadru activ, sau imediat după ce termină Academie Forţelor Terestre poate să intre în cadrul F.O.S? Mulţumesc anticipat şi aştept cât mai multe răspunsuri de orice natură.
Back to top
Boribum
Thu Mar 03 2016, 01:08AM
boribum
Registered Member #2395

Poa' sa intre si imediat,asta daca a terminat el Academia si nu l-a terminat Academia pe el. Înainte si dupa conditia asta mai e una, oarecum importanta si despre care poate ti-o spune cineva pe-aici, mai pe larg : depinde pe ce usa intri si cine ti-o deschide.
Back to top
Terentius
Thu Mar 03 2016, 05:02AM
Terentius
Registered Member #2186

Nu ştiu la noi cum e, dar la amărâții de britanici sau pârliții de americani, chestiile astea - selecţia pentru forţele speciale - se anunţă public prin mass-media, americanii au şi pagină de feisbuc a respectivei activităţi.
Back to top
Ivan75R
Thu Mar 03 2016, 11:23AM
Registered Member #10540

Boribum wrote ...

Poa' sa intre si imediat,asta daca a terminat el Academia si nu l-a terminat Academia pe el. Înainte si dupa conditia asta mai e una, oarecum importanta si despre care poate ti-o spune cineva pe-aici, mai pe larg : depinde pe ce usa intri si cine ti-o deschide.

Deci diferă de la persoană la persoană, într-un fel tre' să şti să faci cărţile, poate să te afirmi la Academie şi cum ai zis cineva să îţi deschidă o uşă, cineva să te ia în vizor, adică cineva căruia chiar îi pasă.

Back to top
challenger II
Thu Mar 03 2016, 12:35PM
challengerII
Registered Member #9728

Poti si pe durata studiilor sa-ti alegi specialitatea cercetare sau parasutisti si ai sansa sa fi recrutat direct din Academie, sau poti sa participi ulterior la selectie pentru ocuparea unei functii vacante.

[ Edited Thu Mar 03 2016, 12:37PM ]
Back to top
Hannibal
Thu Mar 03 2016, 08:44PM
.
Registered Member #1460

Ivan75R wrote ...

Boribum wrote ...

Deci diferă de la persoană la persoană, într-un fel tre' să şti să faci cărţile, poate să te afirmi la Academie şi cum ai zis cineva să îţi deschidă o uşă, cineva să te ia în vizor, adică cineva căruia chiar îi pasă.

Tu chiar crezi ce ai scris aici?
Back to top
Hannibal
Thu Mar 03 2016, 08:45PM
.
Registered Member #1460

Mai exact, ma refer la partea cu ala caruia chiar ii pasa...
Back to top
Boribum
Fri Mar 04 2016, 12:46AM
boribum
Registered Member #2395

Terentius wrote ...

Nu ştiu la noi cum e, dar la amărâții de britanici sau pârliții de americani, chestiile astea - selecţia pentru forţele speciale - se anunţă public prin mass-media, americanii au şi pagină de feisbuc a respectivei activităţi.

Asa sunt tembelii astia de vestici, spun si ce forte speciale au, si cum sunt organizate, si cam ce efective au, chiar si serviciile speciale îsi cam comunica efectivele si procentajele militari/civili, chiar si despre unitatile clandestine pomenesc, pe unde sunt dislocate, ce provenienta au agentii, cam cu ce se ocupa, etc. Si asta nu-i împedica sa-si faca treaba, dimpotriva.
Back to top
Boribum
Fri Mar 04 2016, 12:55AM
boribum
Registered Member #2395

Hannibal wrote ...

Mai exact, ma refer la partea cu ala caruia chiar ii pasa...

Mi s-a întâmplat sa întâlnesc un tânar ofiter superior din niste forte foarte speciale (românesti) care a cunoscut un foarte tânar absolvent de Academie militara si pe care l-a cooptat în structura la comanda careia tocmai fusese numit. Nu era vorba de spagi, de interese, de planuri absconse ci doar de pasiune pentru meserie si entuziasm. Drept e ca si proaspatul absolvent si tânarul comandant erau "top" , fiecare la nivelul lui de experienta si competente.

Ma gândesc ca n-o fi unicul caz din istoria unor forte speciale românesti. Poate mai au si altii norocul sa fie la locul potrivit, la momentul potrivit...în lipsa unor reglementari clare, limpezi si precise pe care sa le gaseasca oricine doreste sa încerce sa se faca "special".
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 spk (04 Mar 2016, 22:02)
Terentius
Fri Mar 04 2016, 09:37AM
Terentius
Registered Member #2186

Despre ce înseamnă selecţia pentru forţele speciale vă puteţi face o imagine foarte aproape de realitate din "Acţiune imediată" a lui Andy McNab. Sau din "Inside Delta Force" a lui Jack Hayes. O să remarcaţi extrem de multe similitudini, atât în procesul de selecţie, cât şi în procedurile operaţionale şi în filosofia generală.
În plus, selecţia acolo se face după aceleaşi standarde pentru toate categoriile de personal, fie că este vorba de ofiţeri, fie de enlisted rank.

[ Edited Fri Mar 04 2016, 12:08PM ]
Back to top
Boribum
Fri Mar 04 2016, 03:50PM
boribum
Registered Member #2395

Daca (cumva, nu stiu) fortele speciale române functioneaza precum omoloagele lor din lumea întreaga, gradul militar are mai putina importanta în functionarea unui grup/echipe/stick/team. Firesc, asadar, ar fi ca si la români selectia sa fie unitara pentru cei ce urmeaza sa opereze în teren.
Back to top
Ivan75R
Fri Mar 04 2016, 08:54PM
Registered Member #10540

Vă mulţumesc tuturor pentru răspunsuri, atât am vrut să ştiu. Mulţumesc încă odată.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF