Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SIE

<< Previous thread | Next thread >>
Ciomu sub acoperire
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
DESTEPTUL
Mon Aug 11 2008, 05:00PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) ar fi fost implicat în monitorizarea şi supravegherea campaniei electorale pentru alegerile locale, deşi legea nu îi conferă atribuţii de acest gen. Această implicare a SIE ar reieşi dintr-un dosar aflat acum pe rolul instanţei de judecată. Un ofiţer SIE, Mihai Adrian Sever, a dat în judecată serviciul pentru că l-ar fi destituit ca urmare a comiterii unei abateri disciplinare. Concret, fapta respectivă ar consta în „participarea la mitingul electoral pentru susţinere candidaturii la Primăria localităţii Domneşti a unui membru al unui partid politic”.

Potrivit contestaţiei formulate de ofiţer, acesta a fost convocat de Comisia de cercetare disciplinară prealabilă pentru a da explicaţii cu privire la această chestiune. Mihai Sever a declarat în faţa Comisiei că, la data de 18 mai 2008, se afla cu familia în comuna Domneşti, unde deţine o reşedinţă secundară, pentru petrecerea timpului liber. SIE nu a comentat până la această oră acuzaţiile.

„Toate străzile comunei erau pline de convoaie de maşini, de grupuri de persoane, simpatizanţi ai unor partide sau simpli curioşi, care făceau campanie candidaţilor lor la primăria locală, împărţeau materiale publicitare sau pur şi simplu stăteau acolo din simplă curiozitate. Am fost prins în aceste convoaie de maşini care, uneori, se intersectau în timp ce mergeam spre casa mea din Domneşti. Cu unul dintre candidaţi sunt în raporturi de vecinătate şi chiar amiciţie, astfel că m-am şi oprit la discuţii cu acesta şi cu unii membrii ai familiei acestuia”, a precizat ofiţerul SIE în faţa membrilor Comisiei de disciplină.
Cu privire la motivul destiturii sale, şi anume aşa-zisa “implicare în politică”, Mihai Sever s-a disculpat în faţa Comisiei, expunând o scuză destul de credibilă: “Probabil că fiul meu, ce suferă de un handicap psihoneuromotor, sau poate alcineva din mulţime a legat de oglinda mea de la maşină o eşarfă cu însemnele unui partid”.

Ofiţerul SIE susţine că a fost pus de membrii Comisiei în faţa unor fotografii - făcute de agenţi SIE infiltraţi în acea mulţime - “ce mă prezentau pe subsemnatul în apropierea acestor convoaie electorale”. “Desigur că obiectul de activitate al SIE nu are nici o legătură cu supravegherea şi controlul campaniilor electorale, după cum sper că nu se risipesc resursele naţionale pentru supravegherea permanentă a unui medic în timpul său liber”, a conchis ofiţerul.

Surse neoficiale au afirmat că ofiţerul ar fi fost filmat în timp ce susţinea pe candidatul PNL la Primăria Domneşti, Daniel Iovănescu. Aceştia au fost văzuţi împreună şi în ziua alegerilor, ceea ce i-ar fi adus omului destituirea, chiar dacă cel pe care l-ar fi susţinut a pierdut în favoarea PSD-istului Tudor Gheorghe.

În contestaţia formulată de Mihai Sever, acesta a cerut serviciului reintegrarea sa şi plata salariului pe perioada cât a fost suspendat, deoarece, în opinia sa, destituirea sa ar fi fost una „ilegală şi abuzivă”. “Evenimentul din 18.05.2008, petrecut în afara unităţii unde îmi desfăşor activitatea şi în care am fost implicat conjunctural, atâta timp cât nu a afectat imaginea instituţiei nu poate să justifice această sancţiune gravă de dreptul muncii.

Acest eveniment nu poate să fie o «abatere disciplinară» nefiind vorba de o faptă în legătură cu munca săvârşită cu vinovăţie de către salariaţi, astfel că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Lege pentru a primi această calificare”, a mai precizat ofiţerul SIE.
Sursa:Gandul

[ Edited Mon Aug 11 2008, 05:09PM ]
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF