Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Proiect SEMPERFIDELIS :: Infiintare, activitati, proiecte, programe

<< Previous thread | Next thread >>
Intilnire
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Fri Nov 21 2008, 10:07PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Vad ca sint din ce in ce mai dese solicitarile pentru o noua intilnire.
Avem varianta in care ne vedem la sediu, asa cum am facut la ultimele adunari.
Avem varianta "la zeama", unde decideti voi.

Deci?
Back to top
8523
Fri Nov 21 2008, 10:14PM
Registered Member #1028

Eu....vreau intalinre off-topic.Eventual isi spune fiecare parerea;la sediu,sau in alta parte/si unde daca nu la sediu.
Back to top
mercurie
Fri Nov 21 2008, 11:18PM
Registered Member #1034

Eu tot n-am inteles ce faceti voi la aceste intalniri..Cum activeaza un membru semper, cat de dinamici sunteti?
Back to top
ex-ad
Sat Nov 22 2008, 12:19AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

nu foarte dinamici in activitati de grup (nu sintem sindicat sa iesim in strada), iar asta e si vina coordonatorilor... oricum, nici intentia noastra nu este una de activism, deocamdata, iar motivele sint destule - de la reticenta generala, caracteristica purtatorilor de uniforma, pina la lipsa de fonduri...
hai sa fiu mai explicita:

1. SEMPER FIDELIS si-a creat si consolidat reputatia si credibilitatea pe demersuri discrete si oferta de informatii corecte si solutii viabile (pachetul de legi privind securitatea nationala, website-ul nostru, dialogul verbal si scris cu conducerile tuturor institutiilor din SNS s.am.d.), actionind frontal doar in cazuri care impuneau sonorizare cu tobe (vezi cazul Sudan - Vlad Dumitru si Naghi, cazul Rapirea din Irak - col. Dragomir, cazul Chikatilo DGA - Adrian Iancu si Sintion). De fiecare data am reusit ce ne-am propus, in conditiile in care jocul s-a dus strict in planul comunicarii, fara alte resurse sau sprijin.
2. Am fi putut sa ne umplem zdravan visteria pina acum - oferte au fost - dar fiecare banut care intra pe usa sponsorizarii este, de multe ori, insotit de lesa aferenta. Noua ne place sa fim liberi, sa spunem ce credem si ce vrem, sa nu depindem de nimeni si de nimic. D-aia am si reusit pina acum.
3. Multi membri n-au forta de penetrare sociala si institutionala, drept pentru care chiar sa doreasca si nu pot face mai mult decit sa ne sprijine pasiv. Avem si o revista facuta la cheie, trebuie doar sa gasim resurse s-o publicam.
4. Nu confundati, am mai spus acest lucru, site-ul cu asociatia in sine. Majoritatea membrilor inscrisi pe site nu sint inscrisi in asociatie, iar majoritatea membrilor asociatiei nu intra pe site. In prezent avem inscrisi in APSF peste 150 membri, o treime fiind cadre active, restul fiind rezervisti si civili. Nu facem prozelitism si n-am cerut niciodata nimanui sa vina la noi, cu sau fara formular semnat.
5. Toti coordonatori au job-uri. Ca sa ajungi la activism, trebuie sa ai si oameni cu timp liber la dispozitie. Bunaoara, desi avem in intentie, n-am reusit sa ne gasim timp pentru toate demersurile si formalitatile de inscriere in Euromil si de lansare a dialogului cu organizatii similare din alte tari. Pur si simplu n-am avut cind sa mai facem si asta.
6. Oricine doreste, daca e inscris in asociatie, poate consulta dosarele noastre de corespondenta cu institutiile, lista de membri, extrasele de cont si orice mai vrea.
7. In conditii supra-ultra-nefinantate, am reusit in timp sa facem ceea ce nici un alt ONG n-a vrut si n-a putut in acest domeniu extrem de sensibil al securitatii nationale: sa ne impunem valorile, punctele de vedere si initiativele, ori de cite ori ne-am propus acest lucru. Nici n-aveti idee cite schimbari am reusit, direct sau indirect, sa determinam in institutii. Unele au fost recunoascute chiar si pe forum. Altele n-au fost atit de vizibile cu ochiul liber. Pina si simpla monitorizare a opiniilor exprimate de noi aici a contribuit substantial la schimbari. Nu mai vorbesc de modul in care de multe ori presa ne-a copiat sau ne-a furat. Mai tineti minte cum era in urma cu numai trei ani? Va rog sa-mi dati un singur alt exemplu de ONG din SNS pe care il stiti si care a facut ceva pentru amaritii de militari? Sau care macar indrazneste sa deschida pliscul.
7. Bai, frate, e ca-n dragoste - iubirile la prima vedere se duc la a doua, dar relatiile cladite in timp si trainic se transforma in dragoste adevarata.... ne grabim undeva?

[ Edited Sat Nov 22 2008, 12:22AM ]
Back to top
Anadir
Sat Nov 22 2008, 05:42PM
Registered Member #615

dak procedura de elaborare a actelor importante in ceea ce priveste securitatea nationala ar implica si membrii ai societatii civile prin ONG-uri(asa cum sta treaba in SUA) cu siguranta ca APSF ar avea un cuvant ff greu de spus.. Si asa cazurile pe care le-a specificat ex-ad vb de la sine si in plus de asta forumul si intalnirile ne-oficiale (sau cum le zice sefa "la zeama") au o valoare de informare, de think-tank in care sunt exprimate idei si opinii in mod liber atat de catre cadre active, sau rezervisti cat si de catre civili.

Nu mereu trebuie sa urlii ca sa te faci ascultat si sa fii bagat in seama....
Back to top
Anadir
Sat Nov 22 2008, 05:48PM
Registered Member #615

APSF a prins picioruse (in opinia mea) dar pana sa ajunga sa participe la competitii de atletism mai are de facut destule antrenamente.
Insa de noi toti tin aceste lucruri, de toti cei care sunt membrii, sau care scriu sau care se identifica in vreun fel cu APSF..
Back to top
ex-ad
Sat Nov 22 2008, 11:22PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

bai, ma frecati pe mess sa ne intilnim si cind bag propunerea pe forum nu mai zice unul nimic... uite d-aia nu ma omor sa fac intilniri...
Back to top
ex-ad
Mon Nov 24 2008, 01:35AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

ok, la cererea lui 8523, marti seara, orele 19.00, ne vedem informal la Drumetu, in Drumul Taberei... care vrea sa vine e binevenit, noi vom fi acolo...

[ Edited Mon Nov 24 2008, 07:15AM ]
Back to top
Babalau
Mon Nov 24 2008, 12:51PM
babalau
Registered Member #1269

i think i'll pop up or shouldn't i ?:)
Back to top
ex-ad
Tue Nov 25 2008, 12:35AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

waiting for u, man!
Back to top
8523
Wed Dec 03 2008, 10:43AM
Registered Member #1028

Joi,4 decembrie, la Drumetu' intalnire "la zeama" incepand cu ora 18.
Back to top
ex-ad
Wed Dec 03 2008, 10:18PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

io oricum vin, asa ca....
Back to top
Anadir
Wed Dec 03 2008, 11:44PM
Registered Member #615

si eu o sa apar dar pe la 19-1930 ca am niste treaba... ne auzim maine la tel
Back to top
Mr.Z
Thu Dec 04 2008, 02:20AM
Registered Member #874

Eu ce sa mai zic!!Sa vin sa nu vin, sa vin sa nu vin ,cica asta e intrebarea!! Nebunia de la ora 02:21
Back to top
Anadir
Tue Dec 09 2008, 09:37PM
Registered Member #615

Saptamana asta tinem intalnire?(evident dak pot ex-ad si colonelu') Ia sa vedem doritorii:
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF