Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN
 
<< Previous thread | Next thread >>
Directia Generala de Informatii a Apararii
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Tue Mar 07 2006, 09:10PM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
Articolul de azi din Ziua, semnat Doru Dragomir. Merita postat integral.

Razboi pentru DGIA

Palatul Victoria si Cotrocenii se lupta pentru controlul serviciilor secrete din Armata * Generalii din fruntea MApN sunt la cutite cu Atanasiu * CD-ul cu secrete poate sa il coste scaunul pe ministrul Apararii
 
Scandalul CD-ului cu secrete militare readuce in atentia opiniei publice o problema mai veche care mocneste de ceva timp in interiorul Ministerului Apararii Nationale. Este vorba de lupta surda care se da intre aripa civila si cea militara din fruntea Armatei Romane pentru controlul Directiei Generale de Informatii a Apararii. MApN este in momentul de fata un teatru de razboi al clasei politice si al grupurilor de interese din interiorul Armatei pentru controlul DGIA si in special al Directiei de Siguranta Militara (DSM).

Mai tare decat SRI si SIE la un loc

Contraspionajul militar a trecut in ultimii ani prin mai multe perioade de restructurari. Fiecare sef care s-a perindat pe la conducerea DGIA si, in mod special, la DSM si-a pus amprenta asupra modului de reorganizare a serviciilor secrete ale Armatei. Directia de Informatii Militare si Directia Siguranta Militara formeaza impreuna un super serviciu secret care poate concura, ca eficienta, cu activitatea reunita a Serviciului Roman de Informatii si a Serviciului de Informatii Externe. Asta chiar daca DGIA este o structura departamentala si nu o institutie de sine statatoare ca SRI sau SIE. Din acest motiv, DGIA este la ora actuala marul discordiei pentru membrii Aliantei DA. Cu un ministru liberal, Teodor Atanasiu, aflat la carma Armatei si cu un sef al Statului Major General, generalul Eugen Badalan, sprijinit din umbra de Traian Basescu, lupta pentru controlul DGIA se da la scena deschisa, cu lovituri sub centura si fara menajamente. Chiar cu pretul sacrificarii unor oameni sau interese de conjunctura.

Proiectul cu fitil

Totul a inceput in momentul cand actuala coalitie aflata la guvernare a castigat alegerile si a inceput sa-si imparta tortul Puterii. Mai intai, departamentul juridic din Armata a facut un proiect de lege privind organizarea MApN in care se preciza, in premiera, faptul ca la conducerea DGIA, ministrul Apararii poate numi, cu acordul premierului, un civil cu rang de secretar de stat. A urmat o miscare de culise. Generalului Gheorghe Nicolaescu, fostul sef al DSM, i s-a refuzat de catre Basescu avansarea la gradul de general maior si a fost obligat sa se pensioneze. Nu a iesit cu totul din carti, devenind consilier pe probleme de informatii si contrainformatii al ministrului Apararii. Gurile rele spun ca seful statului a refuzat sa-l avanseze deoarece existau suspiciuni ca din structura condusa de Nicolaescu s-au scurs datele din care reiesea faptul ca Basescu ar fi fost informator al Securitatii inainte de 1989. A urmat iesirea din scena a generalului Gheorghe Rotaru, fostul sef al DGIA, care indeplinea conditiile de pensionare.

"Intelligence" cu aroma liberala

In prealabil, sub lumina reflectoarelor isi facea aparitia Vasile Paun, un fost ofiter de informatii care trecuse in rezerva in 2004 pentru a initia un proiect de intelligence competitiv in zona economica. Chiar daca acesta declara ca nu s-a inscris in PNL, in perioada cat s-a ocupat de consultanta pentru mai multe firme s-a apropiat foarte mult de liberali. Atanasiu il aduce inapoi in Armata cu gandul de a-l pune director civil la DGIA. Nu a putut din prima, deoarece proiectul de organizare al MApN unde era stipulata dorinta liberalilor de a controla direct serviciile secrete militare batea pasul pe loc, existand o inversunare apriga a generalilor din armata in frunte cu Eugen Badalan. Atunci, Atanasiu gaseste o solutie de compromis si il imputerniceste pe Vasile Paun la conducerea Directiei de Siguranta Militara cu gandul ca il va propulsa la conducerea DGIA in perioada urmatoare. Numai ca, postul este ocupat de Sergiu Medar, fostul sef al DIM si actualul consilier prezidential si sef al Departamentului Securitatii Nationale. Perioada pe care Medar a petrecut-o la conducerea DGIA a fost scurta, deoarece el a fost cooptat de Basescu in echipa de consilieri prezidentiali.
 
DSM pe butuci

In acest timp, Paun pune in aplicare mai multe planuri de reorganizare ale Directiei Siguranta Militara care bulverseaza activitatea ofiterilor de contrainformatii. Oricum, in ultimii ani, la nivelul DSM avusesera loc tot felul de jocuri de culise in privinta angajarilor facute mai mult pe criterii de prietenie si mai putin pe cele profesionale. Miscarea lui Paun de a da o noua fata contraspionajului militar a constituit bomboana de pe coliva pentru functionarea acestui serviciu. Aceasta ar putea fi o prima explicatie pentru modul cum DSM a gestionat intr-o prima faza scurgerea de informatii militare din Armata in perioada cat la conducerea serviciului s-a aflat Paun. Culmea e ca, saptamana trecuta, Atanasiu a incercat sa-l implice pe generalul Medar in scandalul CD-ul cu secrete. Pe fondul acestor miscari din umbra, al jocurilor de culise si al declaratiilor publice, CD-ul cu secrete militare se rostogolea din ce in ce mai tare, atragand in jurul lui militari, ziaristi si politicieni, iar in cele din urma exploda cu putere in mass-media. Acest CD este doar varful iceberg-ului luptei pentru putere si control al serviciilor secrete.

Debut tumultuos pentru Croitoru si Radici

Pentru moment, lupta a castigat-o Basescu, dar razboiul continua. La conducerea DGIA a fost impus prin vointa sefului statului un general. Chiar daca Constantin Croitoru nu e de cariera ofiter de informatii el este militar cu performate deosebite in Armata, la nivelul Statului Major al Fortelor Aeriene. A preluat postul dupa o perioada destul de lunga, deoarece Tariceanu a amanat nespus de mult semnarea deciziei de numire in functie a sefului DGIA. Se poate spune ca mandatul generalului Croitoru la conducerea DGIA a inceput tumultuos, acesta fiind obligat sa gestioneze "incidentul de securitate" cum este cunoscut in mediul militar sau scandalul CD-ul cu secrete cum il cunoaste opinia publica. Descalcirea itelor acestui scandal a cazut pe umerii generalului Radici, actualul sef al DSM, despre care stim ca provine din interiorul DGIA si care a fost numit de Basescu la conducerea contrainformatiilor militare de doar cateva luni de zile. Vasile Paun a fost obligat sa cedeze conducerea DSM, dar Atanasiu l-a propulsat la varful DGIA in postul de director adjunct cu speranta ca liberalii vor reusi sa aduca in Parlament amendamente la proiectul de lege privind organizarea MApN in urma carora, la conducerea DGIA sa poata fi numit un civil.

Isi va da demisia Atanasiu sau va fi schimbat?

Suntem curiosi daca se va intapla acest lucru, avand in vedere miscarile pe care Basescu le face pentru a avea un control total asupra tuturor serviciilor secrete. Oricum, sanctiunile anuntate de Atanasiu in privinta scurgerilor de informatii din armata nu au linistit lucrurile. Declaratiile facute de ministrul Apararii au adancit si mai mult suspiciunile in privinta scopului si a modului cum a vut loc aceasta scurgere de informatii, dar mai ales cum a fost ea gestionata imediat dupa ce SRI il anunta pe Atanasiu de acest "incident de securitate". Un zvon care circula in mai multe medii anunta ca Basescu vrea o inlocuire rapida a lui Atanasiu. Daca acesta se va incapatana si nu isi va da demisia se va negocia in interiorul Aliantei cedarea de catre liberali a portofoliului Apararii catre democratii lui Boc. Exista deja si persoane nominalizate pentru preluarea postului de ministru al Apararii. Se asteapta doar o demisie de onoare sau o negociere la sange intre membrii Aliantei DA.

Contrainformatiile militare se restructureaza

Generalul Constantin Croitoru, seful DGIA, sustine ca anul trecut au fost desfasurate si actiuni de prevenire si descoperire a actelor de coruptie * Este pentru prima oara cand Armata recunoaste ca serviciile sale secrete desfasoara activitati de acest gen * De asemenea, DGIA a fost nevoita sa admita ca a existat un incident de securitate, ca urmare a scurgerilor de informatii semnalate de ZIUA Directia Generala de Informatii a Apararii (DGIA) a prezentat public, pentru prima oara, date din activitatea serviciilor de informatii ale Armatei. Prin vocea generalului maior Constantin Croitoru, directorul DGIA, participantii la sedinta de bilant pe 2005 a MApN au putut afla principalele realizari si obiective pe care cele doua servicii secrete din Armata Romaniei si le-au propus. Aceasta iesire la scena deschisa a sefului DGIA vine pe fondul scandalului scurgerii de informatii secrete din Armata. Facand referire la acest scandal, generalul Croitoru a recunoscut ca DGIA s-a confruntat cu un incident de securitate.

Prevenirea activitatilor de coruptie

Generalul Constantin Croitoru a precizat ca obiectivele majore ale Directiei de Informatii a Apararii (DGIA) in anul 2005 au vizat urmatoarele directii: culegerea de date si informatii in vederea informarii oportune a factorilor de decizie asupra fenomenului militar si politico-militar in zonele de interes pentru Romania; extinderea cooperarii cu celelalte structuri nationale cu atributii in domeniul securitatii nationale, precum si cu serviciile de informatii militare ale statelor membre NATO; imbunatatirea reprezentarii militare externe (este vorba despre atasatii militari-n.a.) si identificarea actiunilor care ar putea aduce atingere capacitatilor operationale, personalului si patrimoniului Armatei precum si descoperirea si prevenirea actelor de coruptie si altor activitati ilegale in care ar fi putut fi implicat personalul Armatei.

Ghidul ofiterului de informatii si contrainformatii

Pentru acest an se are in vedere elaborarea unei noi conceptii de pregatire a personalului, specifica domeniului si in concordanta cu cerintele partenerilor. Generalul Croitoru a precizat ca "vom definitiva si vom supune aprobarii documentul privind managementul carierei ofiterului de informatii si contrainformatii din cadrul MApN. Vom continua sau vom finaliza programele majore de inzestrare cu tehnica, dar vom fi deschisi catre alte programe de inzestrare specifica si cerute de partenerii nostri. Vom avea in vedere reformarea activitatii de contrainformatii din perspectiva procedurilor NATO, orientate spre identificarea amenintarilor actuale asupra sistemului militar". Pentru a preintampina aparitia unor noi scurgeri de informatii secrete din Armata, DGIA vrea sa initieze un proces de dezvoltare a culturii de securitate in MApN, potrivit directorului, necesar avand in vedere "incidentul de securitate pe care il cunoastem cu totii".

Atasati militari in 58 de tari

O alta activitate desfasurata in 2005 a fost schimbarea conceptiei reprezentarii militare externe, concretizata in dezvoltarea reprezentarii Armatei Romaniei in strainatate prin deschiderea posturilor de atasati ai apararii din Nigeria si Senegal si prin extinderea acreditarii in Qatar, Oman, Letonia, Lituania si Estonia. In prezent, DGIA conduce si gestioneaza activitatea birourilor atasatilor in 58 de tari, 42 cu rezidenta permanenta, iar in 16 tari cu extindere de acreditare.

Prioritatile pentru 2006

DGIA isi propune o transformare radicala care va viza atat structurile si procesele interne, cat si comportamentul si atitudinea personalului fata de informatii. "Dorim sa integram dimensiunile interne si externe ale informatiilor pentru aparare astfel incat sa reducem lacunele in intelegerea amenintarilor la adresa apararii si securitatii nationale si sa putem fructifica diferitele oportunitati de dezvoltare si actiune in cadrul Comunitatii Nationale de Informatii (CNI) si ale structurilor de informatii ale tarilor membre NATO si UE", a declarat generalul Croitoru. "Incercam sa aducem mai multa profunzime si acuratete in analiza informatiilor si sa construim un sistem penetrant si creative de surse de informatii", a adaugat seful DGIA.


[ Edited Thu Jan 10 2013, 08:01PM ]
Back to top
Jonas
Wed Mar 08 2006, 04:05PM
Registered Member #22
Joined: Tue Mar 07 2006, 08:05PM

Posts: 13
Thanked 0 time in 0 post
, de Doru Dragomir...
Back to top
ex-ad
Wed Mar 08 2006, 05:39PM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
Am scris asta la inceput.
Back to top
colonelul
Wed Mar 08 2006, 06:03PM

Registered Member #20
Joined: Mon Mar 06 2006, 10:52AM

Posts: 622
Thanked 4 time in 4 post
Dragii mosului, timpenia cea mai mare, referitor la activitatea DGIA, s-a realizat pe vremea lui Bombonel care vroia, impreuna cu Mircica Pascu, sa controleze ceea ce ramasese dupa transarea SIE si a SRI-ului, adica serviciile de informatii departamentale, respectiv ale armatei, internelor si justitiei. Adrian Nastase a avut si mai are un complex teribil fata de institutiile sistemului de securitate si mai ales de informatii, fiind un mare amator de colportari la gura sobei. Desteptaciunea lui in materie l-a determinat sa il aleaga pe "generalul de izmene" Silinescu (SIE) mare sfetnic pe probleme de securitate. Dupa ce NATO a strunutat a miros de secu, acesta a fost reesapat la garda de mediu, adica un domeniu pe care il cunoastea la fel de bine ca pe cel al informatiilor. Marea realizarea profesionala a lui Silinescu a fost incuscrirea vremelnica cu Talpes...
Referitor la DGIA ea a fost gindita foarte bine de catre parintele ei, respectiv gl Badalan, care o gindise pentru studii de informatii de nivel operational si tactic, mai putin strategic. Probabil ca putini stiu ca din ordinul fostului sef al SMG, actualul senator PSD, gl Popescu ofiterii de la DSM isi incetau activitatea la gardul unitatii, adica pe exteriorul lui si nu pe interior!!! Acestia puteau sesiza matrapazlicurile comandantilor, mai ales in domeniul licitatiilor, si acest lucru il deranja pe primul ostean al tarii, seful SMG dl Popescu...Drept rasplata a primit un loc cald pe listele PSD-ului si se dovedeste foarte discret in activitatea sa parlamentara.
In opinia mea DGIA NU ARE CE CAUTA IN SUBORDINEA MINISTRULUI APARARII! Acest personaj, de regula un civil cu miros de politica rurala, incapabil sa cunoasca mecanismele atat de complexe si de rafinate ale ministerului trebuie, conform principiilor unui stat democratic, sa se ocupe de implementarea politicii guvernului in domeniul apararii si sa se "bata" pentru buget. Pentru aceste atributii nu are nevoie de DGIA.
De informatii militare are nevoie seful SMG, cel care are in responsabilitate pregatirea trupelor si calitate actului de comanda. Sincer sa fiu nici nu cred ca stie actualul ministru ce sa faca cu informatiile furnizate de DGIA...
Daca stau si ma gindesc mai bine singurul eveniment mai important, pe anul 2005, din armata romana a fost nunta ministrului! Poate ar fi oportuna o lunga luna de miere, undeva pe dealurile judetului Alba.
Back to top
colonelul
Wed Mar 15 2006, 07:38PM

Registered Member #20
Joined: Mon Mar 06 2006, 10:52AM

Posts: 622
Thanked 4 time in 4 post
Dupa cum evolueaza lucrurile in acest domeniu imi aduc aminte de vorba unui spion care sustinea ca munca lui este atit de secreta ca nici macar el nu o cunoaste!
Back to top
mihaidiac
Tue Feb 26 2008, 02:37PM
Registered Member #339
Joined: Thu Jan 18 2007, 12:34PM

Posts: 54
Thanked 0 time in 0 post
colonelul wrote ...

Dupa cum evolueaza lucrurile in acest domeniu imi aduc aminte de vorba unui spion care sustinea ca munca lui este atit de secreta ca nici macar el nu o cunoaste!


Acesta e un banc... Se intalnesc trei agenti - un american, un rus si un roman - si discuta despre cat de secrete sunt serviciile lor secrete. Americanul zice: "Eu lucrez de 20 de ani in acelasi birou cu acelasi coleg. Nu stiu ce lucreaza el si nici nu ma intereseaza!". Rusul: "Eu lucrez de 20 de ani in acelasi birou cu sotia mea. Nu stiu ce lucreaza ea si nici nu ma intereseaza!". Romanul: "Eu lucrez de 20 de ani in acelasi birou, singur. Nu stiu ce lucrez si nici nu ma intereseaza!"
Back to top
DESTEPTUL
Fri Jan 16 2009, 10:55PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, l-a inlocuit vineri pe generalul-maior Francisc Radici din functia de director general al Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA) cu subalternul acestuia, generalul-maior Gheorghe Savu, care era seful Directiei de Informatii Militare (serviciul extern de spionaj al Armatei).
Radici a fost numit loctiitor al sefului Departamentului pentru Politica de Aparare si Planificare, secretarul de stat Viorel Oancea.
DGIA este unul dintre cele mai puternice servicii secrete din Romania, ce cuprinde Directia de Contrainformatii si Securitate Militara (contraspionajul militar) si Directia de Informatii Militare (spionajul militar extern).
Back to top
matusa tamara
Fri Jan 16 2009, 11:50PM
Registered Member #729
Joined: Wed Oct 03 2007, 10:59PM

Posts: 73
Thanked 1 time in 1 post
Cam multi generali la o armata atat de mica. Sunt curioasa cati generali ar avea Armata de Eliberare Populara din China daca ar pastra proportia noastra ??? Probabil ca o divizie. In loc sa ne vedem de treaba visam la "stele verzi sau galbene sau rosii" depinde de culoarea politica.
Back to top
truepride
Sat Jan 17 2009, 11:09AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
exista un topic pe forum... se numeste "full de generali" - cauta-l si sa vezi cati generali de 4 stele avem... ca sa nu mai vorbim de restul...
Back to top
APOPHIS
Wed Jan 21 2009, 08:06PM
Registered Member #1146
Joined: Mon Jul 21 2008, 12:53PM

Posts: 8
Thanked 0 time in 0 post
DESTEPTUL wrote ...

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, l-a inlocuit vineri pe generalul-maior Francisc Radici din functia de director general al Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA).


Are cineva idee care este cauza? Caci pe acest forum par a fi - sau chiar sunt - oameni destul de bine informati...

[ Edited Wed Jan 21 2009, 10:58PM ]
Back to top
T.Catalin
Wed Jan 21 2009, 10:45PM
Registered Member #1153
Joined: Thu Jul 31 2008, 09:10PM

Posts: 42
Thanked 2 time in 2 post
Securistul de serviciu
Editorial de Ovidiu Ohanesian
Spionul de grădiniţă, înlăturat de la DGIA

În vreme ce guvernul Boc(sescu) ne ia faţa cu bugetul de criză, iar Zeus, din ce în ce mai încrâncenat, siluieşte Constituţia după voie, în culisele serviciilor secrete ale armatei se petrec mutaţii cel puţin interesante.
Nu, nu este vorba despre vreo piţipoancă blondă ca cea de la turism şi însărcinările sale pe linie antitero, ci despre rotaţia cadrelor de la Direcţia Generală de Informaţii a Apărării (DGIA). Mai precis, masonul Francisc Radici (general-maior) a fost înlocuit, peste noapte, cu Gheorghe Savu, până mai ieri, şef al Direcţiei de Informaţii Militare –DIM/J2, un fel de SIE al armatei.
Fostul director al DGIA, Francisc Radici, a fost un om discret. Mult mai retras decât predecesorii săi, Radici lăsa impresia că ar fi un profesionist al informaţiilor. Evoluţia sa profesională, fiind de asemenea foarte discretă.
Infanterist la origine, Francisc Radici a avut înainte de 1989 înalta funcţie de comandant de pluton la compania de pază a gospodăriei MApN (GAZ). Soţia sa, pion important în cariera militarului de GAZ, era secretară. La rugăminţile sale, colegii îl botezaseră Florin. Nu-i plăcea să fie strigat prin companie Francisc. Omul nostru s-a pomenit, la începutul anilor ‘90, că lucrează la Serviciul de Pază şi Protecţie (SPP), sub directa îndrumare a vărului prezidenţial Dumitru Iliescu.

După o ceartă intensă cu şeful său, Radici revine în Armată, cu 2-3 steluţe în plus pe umeri, unde ocupă în perioada 1991-2000 (fără să aibă habar de munca operativă) funcţia de şef al Secţiei Filaj-Investigaţii din cadrul Direcţiei de Siguranţă Militară. Unde credeţi că funcţiona la acea dată filajul DSM? Agenţii sub acoperire lucrau în cadrul grădiniţei – creşă a cadrelor MApN, undeva în zona străzii Profesor Grigore Cobălcescu. Educatorul şef Radici recruta viitorii agenţi de lângă Cişmigiu, din faţa sediului conspirat DIM sau direct de la grădiniţă. Surse din contraspionaj afirmă că, beneficiind de astfel de acoperire beton, Radici şi-a luat-o serios în cap, folosind serviciul pe care-l păstorea în interes propriu. A deranjat serios cercurile masonice din Armata română după ce le-a încropit niscaiva dosare gradaţilor cu şorţuleţ. Mai precis, a strâns informaţii despre generalul Decebal Ilina (proaspăt plecat de la DSM la şefia DIA), Isărescu sau Ioan Talpeş. De altfel, tocmai Ilina este cel care l-a mazilit pe Radici de la conducerea Serviciul Filaj-Investigaţii, imediat ce a aflat de lucrarea necurată. A avut noroc cu PSD şi cu generalul Gheorghe Rotaru (noul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării).
Radici a fost reabilitat cu o singură condiţie: să intre în Masonerie. În aceeaşi lojă cu generalii Constantin Rotaru (SIE), Gheorghe Rotaru (DGIA), cu templul de la Otopeni. Frăţior de şorţuleţ cu „ilustrul om de ştiinţă” Gheorghe Florea.

Francisc Radici (Florinel) a fost numit locţiitor al şefului Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare (DPAP), o direcţie născută pe ruinele fostului Consiliu Politic al Armatei. Ăla cu PCR. Astăzi, DPAP are cu totul alte însărcinări. Participă alături de Departamentul de Înzestrare a Armatei la luarea deciziilor de achiziţii în domeniul militar. Un loc perfect pentru un spion de grădiniţă.

LINK
Back to top
rakklesh
Fri Mar 27 2009, 10:00AM
mandrake
Registered Member #1657
Joined: Wed Mar 25 2009, 10:48AM

Posts: 93
Thanked 0 time in 0 post
Nu stiu unde sa postez o intrebare. Poate aici este locul. Sunt curios sa stiu cine ar trebui informat in asa fel incat sa se si ia masuri impotriva celor vinovati ( conform legislatiei ) despre proceduri de achizitie trucate, aruncat de bani publici pe fereastra cu insusirea de foloase necuvenite.
Back to top
mercurie
Fri Mar 27 2009, 10:39AM
Registered Member #1034
Joined: Sat Apr 05 2008, 12:38AM

Posts: 651
Thanked 0 time in 0 post
Le oferi anonim, sa n-ai necazuri, ca vorba ceea, cand au gandit statul in 90, n-au conceput si un pilon care sa-i traga la raspundere pe politruci...Si mai intai fa-o public, in presa, dar ai grija sa nu nimeresti un ziar nepotrivit..Succese.
Back to top
Roxana I
Fri Mar 27 2009, 10:41AM
**********
Registered Member #238
Joined: Sat Nov 11 2006, 03:55PM

Posts: 772
Thanked 2 time in 2 post
Mercurie -exista cumva in Romania ziare ,,potrivite,,?
Toate sunt cumparate ,,golanii care ne conduc,,.

Back to top
ex-ad
Fri Mar 27 2009, 02:50PM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
nu-i mai spuneti prostii omului... micul kolonel, foloseste legea avertizorului - art. 6 (de fapt, toata legea!).
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.