Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Full de Generali.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Terentius
Tue Dec 02 2014, 08:00AM
Terentius
Registered Member #2186

De pe lista de avansaţi la general lipsesc câţiva colonei, comandanţi unor brigăzi - care îndeplineau absolut toate condiţiile, şi care fuseseră numiţi în funcţii prin primăvară. Care e şmenu', de ce au mai fost numiţi, dacă au bube în cap (presupun că ăsta o fi motivul neavansării...) sau dacă nu au bube în cap, de ce nu au fost avansaţi? Armata lu' Peşte....
Back to top
Ionica H
Tue Dec 02 2014, 04:28PM
Ionica H
Registered Member #1930

Back to top
IDLH
Tue Dec 02 2014, 09:12PM
IDLH
Registered Member #4010

Off topic: privind fotografia de mai sus, mi-am amintit de o glumă: la câte medalii au generalii ăia, atunci când or să dea colțul, în loc să-i ducă la cimitir, o să-i ducă la un ”centru de recuperare fier vechi”.

[ Edited Wed Dec 03 2014, 07:38PM ]
Back to top
1 User said Thank to IDLH for this Post :
 Ionica H (03 Dec 2014, 13:31)
truepride
Fri Dec 05 2014, 08:30PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Intreba cineva pe forum la un moment dat de stelele de pe umarul lui Iordanescu. 3 la numar actualemnte, cu posibiliate de 4 pt calificare la mondial si baston de maresal in eventualitatea unui castig al acelui turneu final.
Detest aceasta abordare, salut meritele dar nu agreez ploaia de stele pe orice alte criterii decat merit si dedicatie profesiei militare.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 djebel (10 Dec 2014, 06:56)
Klaus
Fri Dec 05 2014, 09:20PM
Registered Member #3279

Terentius wrote ...

De pe lista de avansaţi la general lipsesc câţiva colonei, comandanţi unor brigăzi - care îndeplineau absolut toate condiţiile, şi care fuseseră numiţi în funcţii prin primăvară. Care e şmenu', de ce au mai fost numiţi, dacă au bube în cap (presupun că ăsta o fi motivul neavansării...) sau dacă nu au bube în cap, de ce nu au fost avansaţi? Armata lu' Peşte....

Numirea pe functie si inaintarea la gradul functiei sunt 2 lucruri diferite. Unii sunt avansati cu ocazia cizmei in fund, adica iesirii la pensie, asta nu inseamna ca au bube.
In MApN nu se practica si un curs pentru avansarea la gradul de general de brigada? La colonel se poate sari printr-o avansare inainte de termen cursul de colonei, la general nu, din cate stiu.
La noi, la pompieri, adica tot militari dupa Legea nr. 80/1995, stiu un colonel cu examenul de general luat de vreo 4 ani, si tot nu-l avanseaza...

[ Edited Fri Dec 05 2014, 09:22PM ]
Back to top
Terentius
Sat Dec 06 2014, 10:28AM
Terentius
Registered Member #2186

D-le Klaus, una din aspectele pe care au pretins că le-au reformat în spirit NATO sunt exact chestiile astea în materie de personal. Printre care şi ăsta, nu te numeşte dacă nu îndeplineşti condiţiile, şi numirea vine la pachet cu avansarea. Nu-mi veniţi cu argumente de la voi de la pompieri sau jăndari, astea sunt irelevante în contextul acestei discuţii. Forţele paramilitare nu au fost niciodată supuse restricţiilor de genul "piramida gradelor & funcţiilor", limită de vârstă în grad, traseul carierei şi tot aşa, adoptate, cel puţin la nivel formal, întru aderare. Acolo e, de când lumea şi pământul, mai mult ceva de genul "să fie bine pentru toată lumea" sau "daţi dom-le câte unu', să ajungă la toată lumea".
Back to top
Klaus
Mon Dec 08 2014, 05:50PM
Registered Member #3279

Ducerea in derizoriu a gradelor de general...
OK, toata stima pentru Nastase ca nu a cerut bani de pensie de la MApN, dar pentru ce sa i se acorde un asa grad, de general cu 3 stele? Cel din 2009 ce merite exceptionale a avut pentru mai binele Romaniei? Ca a jucat in reclama pentru BCR cu Nadia si Hagi? De ce i-ar da urmatorul presedinte inca o stea, sa se afiseze la Roland Garos in tribune cu uniforma de general al armatei romane si sa il confunde aia cu un usier de hotel?

LINK

Ilie Năstase nu a fost avansat în grad pe 1 decembrie 2014

Pe 1 decembrie 2014, de Ziua Naţională a României, Ilie Năstase urma să fie avansat în grad la propunerea Ministerului Apărării Naţionale. Fostul mare tenismen nu a avut însă acest privilegiu, fiind omis de către preşedintele Traian Băsescu.

Pe 1 decembrie 2008 Traian Băsescu l-a avansat pe Ilie Năstase la gradul de general-maior. Acum, acelaşi preşedinte i-a refuzat, de Ziua Naţională, înaintarea la gradul de general-locotenent. Primul număr unu din istoria ATP a declarat că a fost refuzat pentru că ar fi spus câteva lucruri la adresa Elenei Udrea, o apropiată a preşedintelui, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

"Din câte ştiu, trebuia să fiu avansat în grad odată cu Anghel Iordănescu, însă domnul Traian Băsescu nu a vrut. S-ar părea că e supărat pe mine. Cei de la MApN m-au propus pentru gradul de general-locotenent, însă domnul preşedinte nu a dorit să semneze. Are el ceva cu mine, probabil pentru că m-am luat de Elena Udrea în campania electorală... Nu i-a picat bine şi uite că mi-a refuzat înaintarea în grad. Pentru mine era o cinste chiar dacă este un titlu onorific, dar, dacă dânsul nu a înţeles lucrul acesta, ce să-i fac... Poate următorul preşedinte este unul mai cu clasă, mai educat", a declarat pentru Ziarul Ring Ilie Năstase.

Acum general-maior, Năstase (68 de ani) nu are niciun avanjat de pe urma gradului din Armata Română.

"Nu am luat niciodată pensie de la Armată pentru gradul pe care-l am. Când am împlinit vârsta de pensionare nu am făcut niciun demers pentru a primi o remuneraţie pentru gradul de general deoarece nu aveam nevoie de bani. Nu am făcut-o şi nici de acum încolo nu o s-o fac. Îmi place să port haina militară, de aceea o îmbrac, dar lumea trebuie să ştie că Ilie Năstase nu are niciun beneficiu financiar pentru asta", a mai spus Năstase.
Back to top
ALM
Mon Dec 08 2014, 07:17PM
Registered Member #2039

Klaus wrote ...

Ducerea in derizoriu a gradelor de general...
OK, toata stima pentru Nastase ca nu a cerut bani de pensie de la MApN, dar pentru ce sa i se acorde un asa grad, de general cu 3 stele? Cel din 2009 ce merite exceptionale a avut pentru mai binele Romaniei? Ca a jucat in reclama pentru BCR cu Nadia si Hagi? De ce i-ar da urmatorul presedinte inca o stea, sa se afiseze la Roland Garos in tribune cu uniforma de general al armatei romane si sa il confunde aia cu un usier de hotel?

Cred că-l roade pizma când îi vede pe Onţanu, Iordănescu şi Găbiţă, care au avut merite ohohoho! Cu Năstase treaba e complicată. El n-are merite în România, c-aşa-i în tenis, dar pe afară este salutat cordial de "indivizi" care nu i-ar lăsa pe Onţanu & Co nici să le spele preşul de la intrare. Mai mult, a făcut lobby pentru România cât n-au făcut toţi ambasadorii post decembrişti, luaţi la un loc. Inclusiv după 2009. Oricum, ce mai conta o stea pentru Năstase când stăm la generali mai bine ca Bolivia.

În legătură cu afişatu' la Roland Garros în uniforma cu care se mândreşte, pot să spun că "am onoarea" să cunosc generali "fără portofoliu", care îmbracă uniforma cănd împart sarmale sau duc găleata la ghenă. Tot ca să se mândrescă ...
Back to top
truepride
Tue Dec 09 2014, 08:56PM

Registered Member #996

Poate nu a fost cea mai inspirata prezenta a lui Ilie Nastase, in uniforma, chiar si la "templul tenisului"...
Pe de alta parte poate si putina terminologie ne ajuta. Gradul acesta militar fie el de soldat ori maresal, este o plasare ierahica a individului in organizatia din care face parte. Nu este o chestiune onorifica, nu este un "must-have" este o ierarhizare adiministrativa utila institutiei juridice a ordinului militar.
Sincer nu cred ca cineva ar trebui avasat in rezerva/retragere. Devalorizam gradele ad integrum asa, capitan rezerva insamna ceva odinioara, la fel si maior...
Back to top
ALM
Tue Dec 09 2014, 10:42PM
Registered Member #2039

Nu vreţi să începeţi cu Onţanu? Să-l luaţi de la sarmale, că poate se stropeşte pe epoleţii? Ilie Năstase, în 1970, era ofiţer în MAI şi "boxa" la Dinamo:

Back to top
Terentius
Wed Dec 10 2014, 07:18AM
Terentius
Registered Member #2186

Vă contrazic dle ALM. Năstase a fost de la început în MApN. Ţiriac a fost făcut Lt. maj. la Interne, şi Năstase Lt. la Armată (pe baza apartenenţei la cluburile la care prestau) după ce au câştigat nuş ce concurs la dublu, Roland Garros parcă. O fi dat el Năstase cu brandu' pe la interne, dar ofiţer a fost făcut la Armată, pe bază de tenis.
Back to top
ALM
Wed Dec 10 2014, 09:12AM
Registered Member #2039

Adevărul este că am scris ce am citit pe net. Acum că a fost la MApN sau MI, este puţin important fiindcă "arma" lui a fost mereu racheta ... de tenis. Era un obicei, nu ştiu dacă nu s-a păstrat, ca sportivii diferitelor cluburi să fie plătiţi pe statele entităţilor care deţineau cluburile. Motivul era simplu: România nu trebuia să aibă sportivi profesionişti. Cunosc "cazul" lui Răducioiu, care a creat probleme la "angajare" fiindcă voia să fie ofiţer dar nu avea liceul terminat. Până la urmă s-a rezolvat, nu ştiu cum, că legea spunea că trebuie să aibă studii superioare. Dar, pentru el, a găsit taica Diaconescu drumul cel mai scurt ...
Back to top
Resboiu
Thu Dec 11 2014, 01:06AM

Registered Member #2526

O completare:

Buciuman, comandor, ajuns la stele.

Pilot de MiG-29, "intors" pe Baraganu la MiG-21.
Back to top
msimula
Thu Dec 11 2014, 10:48AM
Registered Member #2287

Am sa indraznesc un comentariu. Ca tot ati adus vorba de sportivi in uniforma. Dupa stiinta mea dl. Tiriac a renuntat la gradele de ofiter MAI, iar Nastase poarta cu mandrie uniforma de general ori de cate ori are ocazia. As mai aminti aici pe marele, inegalabilul, legenda vie I.Patzaichin, care la randul sau este general (cu o stea) in rezerva. La Multi Ani pentru cei 65 de ani tocmai impliniti, iar dintr-o modestie iesita din comun, Ivan n-a facut parada si nu-mi amintesc sa fi amintit vreodata de acest fapt, ca este ofiter in rezerva.
Dupa parerea mea toti cei care au fost sportivi ai cluburilor militare si au avut rezultate notabile, merita sa poate cu cinste uniforma militara. Multi dupa retragerea din activitatea sportiva sunt demni ofiteri activi in diferite unitati si institutii militare. In schimb altii care au obtinut grade militare superioare fara ca acestia sa fi facut o ora de armata, mi se pare o ofensa adusa corpului ofiteresc cu zeci de ani de activitate in cadrul armatei.
Back to top
3 User said Thank to msimula for this Post :
 ALM (11 Dec 2014, 12:01) , djebel (11 Dec 2014, 12:13) , Radu Patrascu (20 Dec 2014, 18:47)
truepride
Tue Oct 25 2016, 04:34PM

Registered Member #996

O scurta revitalizare a acestui topic: felicit pe dl general locotenent D. Scarlat pentru cea de-a 3-a stea.
Spre deosebire de fostul Presedinte, observ ca actualul este mult mai selectiv la stelele de pe umeri. Desi insist sa tin politica de orice fel departe de mine, strict referitor la acesta abordare in domeniul inaintarii in grad de general respectiv amiral, regasesc multe semne pozitive.
Parerea mea...
Back to top
4 User said Thank to truepride for this Post :
 sebiv (29 Oct 2016, 12:48) , Radu Patrascu (03 Dec 2016, 21:18) , Terentius (25 Oct 2016, 16:46) , TATP (26 Oct 2016, 17:34)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF