Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pompier3
Wed Feb 11 2015, 12:55PM
Registered Member #10040

Art. 120. [definitia legala si conditiile muncii suplimentare](1) Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 112, este considerata munca suplimentara.(2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.
Back to top
koko
Wed Feb 11 2015, 01:02PM
Registered Member #4488

Stau si ma uit , privesc , admir si cred ca ma si minun(ez) la ce se intampla , de fapt am ajuns la concluzia ca nu exista concluzie , ca si la povestea francului elvetian ,bancile nu vor ce vor clienti si viceversa dar nimeni la orizont ca sa-i lumineze corect si cinstit (ti-ai asumat un risc ...suporta-l.Oare chiar asa sa fie).
IGSU are niste nevoi operative, angajari nu se fac ,bani nu sunt , de asumarea unor riscuri ????(de fapt cred ca lipseste dialogul), iar angajati ROMANIEI , care au o meserie FOARTE FRUMOASA dar si obositoare ,stresanta dar cu satisfactii, isi cer ,aici si peste tot unde sunt,sau cred ca vor fi ascultati ,cer bun simt si respect.
Oare nu sunt alte solutii decat 24/48... ( bomba zilei - zvon 12/24 si 12/48),sau epuizat toate solutiile,sau asezat toate partile la masa chiar daca nu avem sindicat.
Da colegii care lucreaza demult la 24/48 (din lipsa de personal) sufera imens dar rezolvarea sa fie ca toata tara sa lucreze la 24/48 si dupa un timp sa sufere (psihic mai apoi fizic,familial si chiar financiar).Multe intrebari .Nu am sa intru in detalii de legalitate sau de moralitate ,daruire sau profesionalism deoarece pentru acestea exista justitie , codul si legislatia,precum si omenia.
Hai sa nu cautam sa peticim sacul ci sa-l inlocuim caci asa nu va merge mult timp.
Poate or fi doritori din tara care ar dori sa mearga in zonele fierbinti pentru perioade scurte de timp (maxim trei luni)cu respectarea unor drepturi ca cazare,transport........ sa ajute atat colegi epuizati dar si institutia pana va gasi o solutie legala , moral si de bun simt.
Oare nu sunt solutii mai bune.Chiar daca sunt mic incerc sa ajut ,recunosc ca nu sunt o minte sclipitoare dar sunt sigur ca exista acolo undeva (la vedere sau ascunsi) oameni care chiar pot face bine acestei profesii .FIINDCA SI NOI INCERCAM SA FACEM BINE OAMENILOR.Voi care cititi aceste pareri umile ,dati-ne solutii caci suntem un intreg .Va cer scuze pentru timpul rapit.
Back to top
4 User said Thank to koko for this Post :
 militar 84 (11 Feb 2015, 13:06) , superbase2014 (11 Feb 2015, 13:16) , Bendis (11 Feb 2015, 17:13) , Ionica H (11 Feb 2015, 21:31)
militar 84
Wed Feb 11 2015, 01:12PM
Registered Member #10050

Eu cred ca inspectorii sefi si adjunctii acestora vor face abuz de functie si singura cale legala e sa facem raport dupa raport pana ajungem la PARCHETUL MILITAR ,MINISTERUL MUNCII ,DNA !!!
Back to top
vasilica
Wed Feb 11 2015, 04:23PM
Registered Member #10008

superbase2014 wrote ...

@vasilica..Imi pare rau sa-ti transmit ca barosan nu sint eu sint un umil sclav pe plantatia de bumbac"igsu" dar ar fi bn sa vii in ardeal sa vezi de ex.satu mare.baia mare .mures .cluj ca au acelas conditi ca si la dumneavoastra doar ca nu au promovat nici prin vorbe nici prin imagini ...sintem doar modesti fara caramizi in piept

De acord cu tine si ai un like pt asta .problema se pune altfel : Nu inteleg de ce se denigreaza cineva aici cand toata lumea a inteles ca acel cineva nu are legatura cu trecerea la programul de 24\48 . Ma contrazic aici cu diverse personaje care e clar si limpede pentru toata lumea ca vor sa distraga atentia de la fondul problemei.
Diverse id-uri si probabil multe dintre ele reprezinta aceleasi persoane il denigreaza pe Apostol care toata lumea de pe aici a inteles ca nu are treaba cu schimbatul programului si nici nu ar avea cum sa aibe din postura lui de prim adj al Isu bif . Repet pe Apostol l am cunoscut pt ca mi-a fost comandant si nimeni nu imi poate schimba parerea despre el . Mi-as dori si sunt sigur ca sunt multi in asentimentul meu sa se intoarca la Gr pt ca acolo in unele din cele mai sarace Inspectorate din tara a inceput un proiect care mai are mult pana se va finaliza si care proiect a fost facut in avantajul nostru al celor de jos. Cat priveste restul sunt ferm comvins ca multe din afirmatiile facute aici sunt facute doar ca sa disimuleze atentia de la problemele care ne afecteaza pe fiecare dintre noi . Dar tot odata am constatat ca multi de pe aici sunt "civili in haine militare " dupa cum bine spunea cineva mai inainte . Mai intai trebuie sa cunosti statul cadrelor militare si legea ca sa vezi ce e de facut . Militarii au drepturi dar si obligatii nu sunt ca civilii . Militarul daca crede ca i s- au incalcat drepturile poate face raport personal pe cale erarhica si apoi poate actiona in instanta institutia daca considera ca i-au fost incalcate drepturile, despre asta vorbim aici. Cei care vor sa ne distraga atentia cu Apostol nu pot fi decat cei care si-au pierdut functiile pe la bucuresti s-au altii care vor sa ne abata atentia de la problema de fond .

[ Edited Wed Feb 11 2015, 04:26PM ]
Back to top
superbase2014
Wed Feb 11 2015, 04:57PM
Registered Member #9970

Bine daca dom col apostol nu o fi fost atunci intrebarea cine, din cite stiu ordinul e semnat de dom inspector general cu aprobatea dom dr arafat ,intrebarea cine se mai gaseste dedesuptul acestei mirlani,in legatura cu afirmatia ca sint civili cu haine militate tin da iti transmit ca dupa serviciu si multa munca ma dezbrac de uniforma precum preotul de sutana cum ar fi preotul sa mearga pe strada in sutana ..toti credincosi iar cadea in genuchi ....dupa acel gard sintem civili si colegi si ce cred ca alti cu grade grele inca nu au inteles cum functionaza aceasta societate UE
Back to top
1 User said Thank to superbase2014 for this Post :
 Bendis (11 Feb 2015, 17:13)
superbase2014
Wed Feb 11 2015, 05:02PM
Registered Member #9970

Pt ca ni se restring unele drepturi nu sint interzise drepul la opinie si dreptul de a contesta in instanta ....ps am sa intentez proces civil pt daune morale
Back to top
vasilica
Wed Feb 11 2015, 05:27PM
Registered Member #10008

superbase2014 wrote ...

Pt ca ni se restring unele drepturi nu sint interzise drepul la opinie si dreptul de a contesta in instanta ....ps am sa intentez proces civil pt daune morale

Colegu.... ma dezamagesti . Cand te-ai angajat la pompieri s-au mai bine zis dupa ce te-ai angajat nu ai citit statutul cadrelor militare ?
Iti repet : ai dreptul sa faci raport personal si ai dreptul sa actionezi in instanta daca tu consideri ca ti-au fost incalcate anumite drepturi .
Back to top
vasilica
Wed Feb 11 2015, 05:29PM
Registered Member #10008

superbase2014 wrote ...

Bine daca dom col apostol nu o fi fost atunci intrebarea cine, din cite stiu ordinul e semnat de dom inspector general cu aprobatea dom dr arafat ,intrebarea cine se mai gaseste dedesuptul acestei mirlani,in legatura cu afirmatia ca sint civili cu haine militate tin da iti transmit ca dupa serviciu si multa munca ma dezbrac de uniforma precum preotul de sutana cum ar fi preotul sa mearga pe strada in sutana ..toti credincosi iar cadea in genuchi ....dupa acel gard sintem civili si colegi si ce cred ca alti cu grade grele inca nu au inteles cum functionaza aceasta societate UE

tocmai ce ai scris mai sus de cine e semnat ordinul asa ca nu cred ca mai trebuie sa ma obosesc sa-ti dau un raspuns .
Back to top
vasilica
Wed Feb 11 2015, 05:34PM
Registered Member #10008

aseara ma intrebam si inca nu am gasit raspuns (a nu se intelege prin asta ca sunt de acord cu schimbarea programului) : Dar militarii aia care sunt trimisi prin teatrele de operatiuni ? aia cate ore or face suplimentar? ca teoretic ei sunt 24 din 24 la servici. lu aia le-or plati ore suplimentare? asta ca sa mai facem haz de necaz
Back to top
DANI-EL
Wed Feb 11 2015, 05:45PM
Registered Member #9986

Aia dau spagi ca sa ajunga acolo....,nu are nici o logica comparatia
Back to top
1 User said Thank to DANI-EL for this Post :
 Ionica H (11 Feb 2015, 21:33)
superbase2014
Wed Feb 11 2015, 05:55PM
Registered Member #9970

Mai vasilica imi pare rau dar aia lucreaza pe 10000 lei pe luna nu e buna comparatia
Back to top
superbase2014
Wed Feb 11 2015, 06:01PM
Registered Member #9970

Dar nu vreau sa intru in polemica cu cineva care are doar armata in vene indiferent de unde muncesti legile trebuie respectate de ce la pol. de frontiera este un sef de ani buni,pt ca a respectat legea si a avut o politica coerenta
Back to top
vasilica
Wed Feb 11 2015, 06:26PM
Registered Member #10008

Dragilor era o intrebare retorica despre ore suplimentare:)) Raman la parerea care am mai spus-o si mai devreme calea legala este raport personal pentru incercarea medierii conflictului de munca si apoi instanta . Asta pentru cei care sunt nedreptatiti prin acumularea orelor suplimentare . Ce ma bucura insa este ca au cam disparut ofiterii de pe aici

Back to top
vasilica
Wed Feb 11 2015, 06:32PM
Registered Member #10008

Sper ca nu i-or fi desconspirat
Back to top
vasilica
Wed Feb 11 2015, 06:37PM
Registered Member #10008

zeul_hephaistos wrote ...

Giurgiuveanul....nu ma intereseaza cine esti si de ce ii tii atata trena lui Apostol (poate tu esti chiar varianta masculina a Elenei Udrea de la Realitatea TV)...ne intereseaza programul de 24/48, care e ILEGAL. Pe toti colegii de pe forum cred ca i-a deranjat vorbele lui Apostol. Cum si-a permis el sa vb astfel de noi? Dupa ce ca numarul pompieriilor in tara scade lunar, si-a permis luxul sa ne aminteasca faptul ca exista "institutia demisiei". Auzi colonele....noi nu lucram pe plantatia ta de bumbac. Sunt sigur ca daca eram dornici de ore suplimentare, cei interesati se angajau la Crucea Rosie. Repet, ca are sau nu vreo vina Apostol ptr programul 24/48 nu ma intereseaza, faptul cum s-a adresat oameniilor ma deranjeaza.

Oare sunt interzise gandurile sau parerile personale ? S-au ordinele ilegale !

[ Edited Wed Feb 11 2015, 06:49PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF