Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
bushes
Sun Nov 22 2015, 12:14AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Cea mai tare faza ar fi ca in momentul in care ardeau aia la colectiv ,visan(era in concediu) sa fie plecat pe la mama dracu',pe banii asociatiei sportive
De ce nu cere presa toate cheltuielile ,inclusiv ideplasarile cu nume si prenume, pe banii asociatiei sportive?
Sau or fi si astea de uz intern,ca noi astia de la talpa oricum nu le stim
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 joker (22 Nov 2015, 09:11)
Pârvu Florin
Sun Nov 22 2015, 11:22AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

M-am luat eu de Dragne, dar vad ca la Visan este si mai groasa, rau de tot, se poate sa nu-l mai prinda scurta imblanita...
A se citi si comentariile de dupa articol.

LINK

Fiindcă am fost întrebat pe privat dacă există vreo legătură între mine, Florin Pârvu, cel care postează pe forumul Sempefidelis, și Florian Pârvu, cel care a postat niște comentarii sub știrea citată de domnul Klaus, doresc să afirm cât se poate de răspicat, măcar pentru cititorii acestui forum, că NU există nici o legătură între mine și respectiva persoană, e o pură coincidență de nume, singurul lucru pe care îl avem în comun fiind preocuparea pentru pompieri, doar că ale mele sunt extrem de prozaice, gen "Ce-ați făcut din instituția asta, hoților și mincinoșilor?" asta în timp ce domnul Florian Pârvu e un vizionar, el vede o Coloană de inimi dedicată pompierilor LINK , visează farfurii zburătoare care sting incendii LINK ...

Contul meu pe feisbuc e cel în care am la avatar o pereche de bocanci înnoroiți.

Intr-altă ordine de idei, apropo de ce se discută în momentul ăsta aici

Pârvu Florin wrote ...

In fiecare luna, mi se opresc direct de pe statul de plata 20 de lei cu titlu de contributie pentru diverse asociatii si fundatii. Cu exceptia "Cultului eroilor", din toate celelalte mi-am declarat intentia de a ma retrage cu mult timp in urma. Imi veti spune ca nu sunt multi bani, dar la dracu! multi sau putini, sunt banii mei si fac ce vreau cu ei! Stiti ce mi se raspunde invariabil, nu?
In privinta "Fondului de ajutor social", care fiinteaza chiar in curtea in care lucrez, pot sa dau ceva mai multe detalii, spre exemplu ca prin statut nu poti iesi din organizatie decat cu picioarele inainte, ca organizatia poate acorda credite fara dobanda in anumite situatii, dar eu nu stiu nici un „neinitiat” care sa fi beneficiat de aceasta prevedere... De doi ani cer sa vad contabilitatea FAS-ului, ca un om care vrea sa stie ce se intampla cu banii lui! cum ati vazut-o voi, am vazut-o si eu!
Una dintre invinuirile aduse fostului comandant al unitatii a fost tocmai aceea ca a folosit banii de la FAS in interes personal. Organizatia a avut optiunea sa se constituie in parte civila pentru recuperarea prejudiciului. La 10 luni de la inceperea procesului fostului comandant nu stiu daca a facut-o sau nu...
In ceea ce priveste celelalte doua institutii pentru care mi se retin bani, ASPR (Asociatia sportiva a pompierilor din Romania) si respectiv Asociatia "Foisorul de foc", nimeni nu a fost capabil sa imi dea nici cea mai mica explicatie referitoare la modalitatea prin care ma pot retrage din ele, iar pe net am gasit doar statutul ASPR si o informare referitoare la participarea unor pompieri la nu-s' ce jocuri in Canada. Dar ceva referitor la un sediu, la niste responsabili, la un statut, la un bilant contabil, nimic!
Daca am face un calcu sumar si am pleca de la premisa ca fiecare dintre pompierii romani lasa in conturile celor doua organizatii cam doi euro pe luna, totul inmultit cu vreo 32 000 de angajati ai IGSU totul inmultit iarasi cu 12 luni rezulta 768 000 de mii de euro pe an.
Frumoasa suma, nu-i asa?
Sa mai vorbesc si despre abonamentele obligatorii la revista institutiei, si despre multe alte mizerii de care m-am lovit zi de zi? deja m-a apuca sictirul! Poate altadata, daca voi mai fi pe aici…

Cam asta e viata la pompieri... sau poate sunt eu prea depresiv, sub influenta solstitiului
care se apropie...?!

In perioada în care Diaconiță dispunea după bunul plac de banii de la FAS, cine era președinte al respectivei organizații, adică omul de paie al lui Diaconiță?

Răspuns corect, actualul inspector șef de la Dâmbovița, colonelul Pietreanu!

Băi colonei burtoși, bașinoși, lacomi și nesimțiți, voi îndrăzniți să spuneți că prin acțiunile mele eu am dezonorat uniforma militară și arma????

[ Edited Sun Nov 22 2015, 01:20PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 corin (22 Nov 2015, 18:15)
Pârvu Florin
Sun Nov 22 2015, 04:52PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Cum a scăpat domnul Arafat porumbelul...

Deja vad colegi de-ai mei care nu vor sa se implice in luarea deciziilor, nu mai vor sa apara la fata locului, sa conduca interventii, nu mai vor sa faca nimic", a spus Raed Arafat, relateaza Agerpres.
LINK

Păi da' ce, îi ține cineva legaţi cu lanţuri de fotolii?
E nevoie de forță de muncă pe piața liberă, și câtă nevoie e!!! că doar toți sunt niște profesioniști recunoscuți, și responsabilii de la HR dintr-o grămadă de firme tropăie de nerăbdare să-i angajeze pe salarii mai mari decât au acum!

Acu, ce scapă din vedere domnul Arafat și cei care nu mai (sic! ) vor să se implice e faptul că a ordona e un drept și o datorie a tuturor comandanților, de la toate nivelurile ierarhice, și între noi fie vorba, un privilegiu pe care ți-l acordă țara al cărei militar ești dacă demonstrezi că meriți asta.

Da-i nașpa tare când, mai nou, ți se cere ca odată cu ordinul pe care îl dai să-ți asumi și toate consecințele care derivă din executarea lui!

Stiu, responsabilitatea nu e deloc unul din punctele forte ale decidenţilor din IGSU și ISU-ri...

Edit:
Am avut șansa să fiu ultima generație de subofițeri instruită în școala de Subofițeri și Maiștri Militari a Forțelor Terestre "Basarab I" Pitești de instructori americani din USMC. Orice se poate spune despre oamenii ăia, doar că nu erau profesioniști și că nu știau să educe cursanții în spiritul responsabilității nu.

Dacă mai e cineva pe aici care încă mai crede în chestii de astea, care par din ce în ce mai demodate în țara în care trăim, să ia de aici:

*TWO MAXIMS ARE inculcated into naval culture. The first is that if a ship runs aground, it is the captain’s responsibility. The second is that the captain is always responsible, even if he or she isn’t.
*The commander is responsible for everything the unit does or fails to do.
*A commander can delegate authority but not responsibility
*Commanders have a responsibility to ensure their subordinates are trained and can operate independently based on the commander’s intent.
*Commanders have a responsibility to set a command climate wherein subordinates will act ethically in the absence of leaders
*Responsibility for successes should always be attributed to the folks who actually did the hard work to make it happen, and that is not the commander.
Take public responsibility for all failures, aggressively investigate what happened, correct it and put systems in place to ensure it does not reoccur.
*Commanders set their units up for success primarily through the command climates they establish.

LINK

[ Edited Sun Nov 22 2015, 10:35PM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 corin (22 Nov 2015, 18:16) , joker (22 Nov 2015, 20:14)
Coffeeman
Sun Nov 22 2015, 05:10PM
Glamdring
Registered Member #2685

Pe la cursurile institutiilor de invatamant, pe care le-au absolvit unii dintre comandantii nostri care mai au si putere de decizie, la faza cu "asumarea consecintelor si responsabilitatii atunci cand dai un ordin", s-a punctat doar prezenta pe hartie. Asa ca s-ar putea sa fie ceva nou pentru unii.
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 joker (22 Nov 2015, 20:14)
mereu _loial
Sun Nov 22 2015, 07:56PM
Registered Member #3545

O întrebare retorica: jandarmii nu au același statut ca noi? De ce la ei e normal sa lucreze 12/24 12/48 sau orice alta forma in limita orelor normale lucrătoare? Nu vi se pare un pic de discriminare?Cel mai mult ma enervează ca ni se baga pe gat 24/48 ca si cum asta ar fi programul normal...ca așa i in Franța...
Back to top
2 User said Thank to mereu _loial for this Post :
 joker (22 Nov 2015, 20:14) , Coffeeman (22 Nov 2015, 20:31)
Klaus
Sun Nov 22 2015, 08:50PM
Registered Member #3279

@mereu _loial - daca zici ca intrebarea este retorica, inseamna ca nu astepti un raspuns. Iti insel asteptarile si incerc sa-ti raspund eu.
1 - jandarmii nu au Arafatul lor... Nu este discriminare daca se respecta legea.
2- la pompieri s-a gasit chichita asta cu derogarea de la Codul Muncii, valabila un an. Mai este putin, vreo 3 luni, si se va trage linie, atunci se va vedea cum este cu calculul din birou si pontajele de la subunitati.
Zilele astea s-a descoperit ca Visan, guru in prevenire si intaiul sportiv al IGSU, are vraiste pe felia lui de competenta. In februarie se va descoperi la fel despre Dragne, intaiul pompier peste interventie, dar care nu a comandat niciodata o subunitate, nu a stins nimic, poate doar tigara care o fumeaza (asta cu conditia sa fie fumator...).
La ritmul de iesiri de cand cu SMURD-ul generalizat s-a ajuns la concluzia ca mai trebuie personal. Asa ca Arafat si eminentele cenusii din IGSU au apelat la ghidusia cu 24/48 pentru a avea oameni la dispozitie. Dar presimt ca se va intoarce imptriva lor in curand, cum scriam mai sus.

[ Edited Sun Nov 22 2015, 10:00PM ]
Back to top
3 User said Thank to Klaus for this Post :
 mereu _loial (22 Nov 2015, 21:01) , palmas (22 Nov 2015, 23:08) , Homefire (23 Nov 2015, 05:24)
mereu _loial
Sun Nov 22 2015, 09:06PM
Registered Member #3545

Posibil sa ma repet ,dar o fac..Eu cred ca era mai cinstit si corect sa ni se spună de la început: datorita unor factori care nu țin numai de noi,suntem nevoiți sa modificam programul.In momentul in care lucrurile revin la normal, o sa revenim si cu programul.Așa..executarea...cui nu i convine poate sa plece
Back to top
1 User said Thank to mereu _loial for this Post :
 palmas (22 Nov 2015, 23:08)
Klaus
Sun Nov 22 2015, 11:15PM
Registered Member #3279

@mereu _loial - da-mi voie sa te contrazic. Militarii nu au contract de munca (individual sau colectiv) semnat cu statul, sunt lefegii (cum se zicea odinioara). Dar asta nu inseamna ca sunt sclavi moderni. Ca trebuie sa fie permanent la dispozitie, la orice ora din zi, noapte, iarna, vara, este ceva, dar totul este cu masura. Nu este declarata stare de necesitate sau de razboi, deci la vremuri normale si activitatea militarilor trebuie in asa fel organizata incat forta lor (de munca) sa fie pastrata, adica militarul sa fie apt sa-si indeplineasca juramantul depus, cum ca cu pretul vieti... Da, sa plateasca pretul la nevoie, nu deamboulea (termen neconform, neinclus in DEX). Ce faci cu un SMURD-ist tinut la program 24/48 pana la varsta de 60 de ani? Mai apuca pensia omul ala (pentru ca inainte de a fi militar este om - sot, parinte, bunic), iar daca da, pentru cate zile/saptamani/luni/ani? Cine dreaqu ti-ar mai sta in sistem pentru sub 2.000 lei/luna? Si pentru ce? Ca cei de la RU au dat solutia asta tampita sefilor, care au inghitit-o nemestecata, ca pelicanii? Daca eu as fi fost IG as fi insistat pe respectarea drepturilor militarilor, adica un regim de munca legal, respectiv programul de lucru conform legilor statului roman (si nu francez), iar pentru rezolvarea necesarului de forta de munca as fi scos din planul (zis) de bataie un anumit numar de autospeciale, chiar daca ele exista fizic in curte. Echipajele astfel eliberate le redistribuiam pe cate autospeciale (inclusiv salvari) le puteam asigura 4 schimburi, plus un 10% de rezerva (CO, CM, cursuri etc.). Adica ma intindeam cat imi este plapuma, cum zice romanul. A, ca nu mai scoteam 11 minute anul respectiv, ca se faceau 25, ca mai inchideam (macar temporar) cateva puncte de lucru (vad ca a aparut si moda asta...), statii, pichete sau mai stiu eu ce, asta este, de ce sa fac eu bici din orice, daca statul nu-mi poate asigura personalul necesar?
Este o folosofie paguboasa in sistem, si nu numai in IGSU - se stie foarte bine ca nu sunt bani pentru asigurarea a tot ce este necesar, dar cerintele cresc in fiecare an, iar sefii le accepta. La fiecare bilant anual ne batem cu caramida in piept ba ca am marit numarul de interventii, ba ca am scazut timpul mediu, ba ca a crescut numarul de autorizari si cate si mai cate. Adica exact ce vor sa auda finantistii - va dau mai putini bani, dar voi faceti mai mult si multe! Iar sefii pompierilor nu stiu cum sa faca sluj in fata lor si nu maraie niciunul, sa nu-si piarda scaunul. Chiar nu au vazut si ei ce si cum la alte structuri similare, din alte tari? Or fi ei (relativ) noi pe functii (macar IG si prim-adjunctul), dar in fiecare luna pleaca afara pentru tot felul de activitati, vizite, conferinte, simpozioane si alte cele. Cum o fi cand vin inapoi, vad ce au in curtea proprie, inghit in sec si merg mai departe in acelasi stil?
De ce statul (intelegand Guvern/MAI/DSU/IGSU) nu asigura bani pentru asigurarile de viata, de ce nu asigura tratamentul medical (si de recuperare) gratuit, de ce nu se fac asigurari CASCO pentru autospeciale, de ce nu se asigura echipament performant, piese pentru reparatii, materiale pentru intretinere, sedii corespunzatoare, consumabile, articole de igiena si cate si mai cate? Chiar trebuie sa umblam dupa fiecare deces a unui coleg cu cascheta in mana sa strangem bani pentru inmormantarea lui? Periodic vin in unitati apeluri umanitare de la colegi aflati in dificultate pe motive medicale - care este grija statului pentru omul ala, cat a fost bun a fost haituit 24/48, dar cand ii cedeaza organismul este lasat pe marginea drumului? Cati dintre voi nu contribuiti la sustinerea activitatii unitatii din banii vostri?

Asa ca intrebarea mea, tot retorica, este - de ce sa-mi zica mie statul ca din cauza aia..., si aia..., si aia..., vino la munca neremunerata? De ce eu sa inteleg statul in fiecare an din ce in ce mai mult, dar el pe mine nu? Cine l-a impiedicat pe stat sa faca previziuni in ce priveste personalul necesar si sarcinile pe care ni le da/cere?
La art. 42 din Constitutie scrie ca munca fortata este interzisa in Romania. LINK Adevarat ca la alin. (2), lit. a) din articolul 42 scrie ca nu constituie muncă forţată activităţile pentru îndeplinirea îndatoririlor militare. Dar daca in regulamentele militare scrie ca programul este de 8 ore/zi, 5 zile/saptamana, sau poate fi organizat in ture, proportional, plus ca in Legea nr. 80/1995 scrie ca militarii au drept la CO, nu se numeste munca fortata chemarea la program in regim de 24/48 sau considerarea recuperarilor ca fiind executate in zilele de CO? Chiar si ore muncite peste cele 48 ore/saptamana, chiar daca sunt platite suplimentar, pot fi scoase de un avocat istet ca munca fortata. Pentru ca asta este norma legala ca un om sa-si mentina forta de munca si sa mai poata munci si la anul, si peste 10 ani, si peste 20. Ca daca-l storci ca pe o lamaie pierde si el ca individ, pierde si sistemul un om pregatit/scolit.

Recunosc ca m-am cam ambalat, dar s-au adunat cam multe... Nu stiu cum se face, dar am impresia ca se aplica principiul antedecembrist '89 - Din din mana-n mana pana ajunge-n fund la taxatoare. Tradus, cam toti sefii paseaza in jos greutatile. Ramane de vazut/ghicit cine sunt cei pe functii de taxator (similar).
Back to top
3 User said Thank to Klaus for this Post :
 mereu _loial (22 Nov 2015, 23:30) , Boribum (22 Nov 2015, 23:44) , bolse (23 Nov 2015, 11:32)
djebel
Sun Nov 22 2015, 11:36PM
Registered Member #3603

Multumesc @Klaus pentru raspunsul mai mult decat complet. Chiar eram interesat daca toti pompierii au pregatire de paramedic sau, cel putin, daca au cunostinte de acordare a primului ajutor.
Back to top
mereu _loial
Sun Nov 22 2015, 11:39PM
Registered Member #3545

D le Klaus...ca întotdeauna , aveți dreptate.Era doar o chestie așa, de consolare, ce am spus eu.Așteptări nu mai am demult.Soluții s ar fi găsit.Numai ca trebuiau căutate.Acum așteptam luna februarie...era sa zic cu speranță...da s a dus naibii si aia
Back to top
Klaus
Mon Nov 23 2015, 08:00PM
Registered Member #3279

@mereu _loial - este gresita atitudinea de resemnare, intotdeauna trebuie sa existe o speranta, fie ea si Luminita de la capatul tunelului. Eu, de exemplu, am sperante legate de scurta imblanita sau camasa bluza cu maneca scurta

.
Numai vezi Luminita aia sa nu fie un tren care vine spre tine
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 mereu _loial (23 Nov 2015, 21:58)
Klaus
Mon Nov 23 2015, 09:25PM
Registered Member #3279

Nu degeaba fondatorul teatrului absurdului a fost un roman, Eugen Ionesco...
tolo.ro se da cu fundul de pamant ca a prins un os de ros in anchetele lui jurnalistice (ca jurnalist de sport ce este), amesteca ISU cu asociatia sportiva de iese un bors, si il mai prinde la inghesuiala si pe primul ministru cu cateva intrebari imperative si ultimative. Azi a aparut ceva, dar nu ce a cerut onorabilul. Astfel, IGSU face trimitere la sponsorizarile obtinute de ISU Bacau in 2014, dar ISU Bacau este altceva decat filiala judeteana a asociatiei sportive, nu vad cum asociatia ar putea primi materiale de constructiie, materiale electrice si alte cele... Am impresia ca se amesteca lucrurile (voit sau nu), IGSU raspunde pentru sponsorizarile primite in nume propriu (forma de bugetare admisa prin lege), iar asociatia pentru ce primeste ea, din punct de vedere financiar-contabil sunt 2 entitati distincte.
Ce vrea tol.ro si ce ii da IGSU...

LINK

IGSU răspunde acuzaţiilor privind sponsorizările. Câţi bani au primit pompierii băcăuani de la firmele pe care le controlau

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a primit anul trecut sponsorizări în valoare totală de 63.631 de lei, de la 17 firme, dintre care cinci au fost sancţionate contravenţional, la trei le-au fost respinse cererile, iar alte trei nu sunt din Bacău, precizează IGSU.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmite, într-un comunicat, că ISU Bacău a primit, prin Asociaţia Pompierii Băcăuani, 36 de sponsorizări de la 17 societăţi comerciale.

Dintre aceste firme, trei nu sunt din judeţul Bacău, două au depus cereri de avizare, dar li s-a dat negaţie deoarece nu se încadrau în categoriile de construcţii supuse avizării/autorizării, cinci au fost sancţionate contravenţional, iar unei firme i s-a respins cererea de autorizare pentru nerealizarea măsurilor specifice.

Cele mai multe sponsorizări (17) au constat materiale de construcţii, 11 în bunuri resort IT, iar altele au constat în materiale pentru instalaţii sanitare sau electrice.

În total, în anul 2014, ISU Bacău a primit sponsorizări în cunatum de 63.631 de lei, se arată în comunicat.

IGSU face aceste precizări după ce în presă au apărut informaţii conform cărora ISU Bacău ar fi primit 230.000 de lei sub formă de sponsorizari de la mai multe firme, pentru a închide ochii la nereguli.

Astfel, jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe blogul său un material despre un dosar clasat de DNA, care viza nereguli comise de ISU Bacău atunci când emitea avizele de funcţionare. Dosarul ar fi fost întocmit ca urmare a unui denunţ făcut de un adjunct al ISU Bacău la adresa şefului său. El reclama că la ISU Bacău s-au strâns 230.000 de lei din sponsorizări pentru ca reprezetanţii instituţiei să închidă ochii la neregulile sesizate.

Dosarul, deschis pe 11 decembrie 2014, a fost clasat de DNA pe motiv că nu e nimic în neregulă cu sponsorizările, mai scria jurnalistul pe blogul său.
Back to top
mereu _loial
Mon Nov 23 2015, 10:04PM
Registered Member #3545

Daca e tren de mare viteza cel puțin mori fericit ca ai găsit lumina...
Adevărul e ca trebuie pusa un pic de ordine in toată chestiunea asta cu sponsorizările ...o idee buna pana la urma ca prin o asociație sa mai rezolvi anumite probleme pentru care statul nu va da in veci bani.. Dar de aici pana a o confisca in interesul personal al unuia sau altuia e o mare diferență.
Back to top
bibi
Tue Nov 24 2015, 06:43PM
Registered Member #10102

Presedintele Iohannis a promulgat legea prin care salariile cresc cu 10%
Back to top
Ionica H
Wed Nov 25 2015, 10:24AM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 06:47PM ]
Back to top
1 User said Thank to Ionica H for this Post :
 magirus (25 Nov 2015, 15:45)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF