Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mese
Sun Sep 04 2016, 06:23PM
Registered Member #1078

Klaus wrote ...

Nu este la zi, ia informatia ca orientativa in ce priveste ordinul de marime LINK

La inceputul lui 2015 la nivel de DSU situatia personalului era cam asa:
- 2 consilieri, medici şefi Unităţi de Primiri Urgenţe (Bucureşti şi Oradea), angajaţi cu jumătate de normă;
- 2 ofiţeri IGSU/ISUB-If, detaşaţi în cadrul Departamentului;
- 12 angajaţi în cadrul Direcției Generale pentru Monitorizarea, Control
operațional si Inspecția activității serviciilor de ambulanță si UPU/CPU
Observatie - in bilantul pentru 2015 nu s-a mai scris nimic despre aparatul propriu al DSU, banuiesc ca din modestie LINK

Din datele de pe mai.gov.ro LINK DSU are o Direcţie Generala Management Urgențe Medicale, cu sef un medic, in directie un Serviciu Monitorizare şi Coordonare, condus de un medic, plus un Birou Reglementare și Avizare, condus de un politist.
în cadrul Direcţiei Generale Management Urgențe Medicale

Cei doi medici sunt:

dr. Bogdan Opriţa (Bucuresti - cred)

dr. Hadrian Borcea (Oradea)

Eu zic ca isi fac treaba. Daca este vorba despre ei sunt buni. Borcea este coordonatorul smurd Oradea si seful UPU la judeteanul de acolo.

Daca-i vorba despre:

Dr. Călin ALEXANDRU si
Dr. Bogdan POP

situatia ii invers. Dupa cv-urile lor, nici unu nu s-a mai apropiat de pacient in ultimii cam 10 ani. Si atunci unde ii expertiza, unde ii pacientul? Pe ultimul loc.
Si din cauza acestor politici se/s-au produs greseli (de la nivel central spre periferie si invers).

[ Edited Sun Sep 04 2016, 06:26PM ]
Back to top
Klaus
Sun Sep 04 2016, 07:40PM
Registered Member #3279

@Mese - problema nu este cat de buni (sau nu) sunt medicii din DSU, ci faptul ca IGSU, ca structura militara, este condusa, si nu coordonata, de niste civili cu pregatire medicala, ori pompierii militari au altfel de tipuri de activitati. Adica dupa ce ca pompierii sunt intr-un minister care are drept scop ordinea si linistea publica, si 90% din aparatul central este alcatuit din politisti (care au propria lor cultura profesionala), s-a mai bagat o veriga (civila), care ingreuneaza si mai mult managementul situatiilor de urgenta.
La o situatie de urgenta majora, gen cutremur, prabusire aeronava, rupere baraj, cate si mai cate, politistii si jandarmii participa tocmai in sensul asta, de pastrare a ordinii si linistii publice, adica restrictioneaza accesul in zonele respective, iar cei care intra la interventie sunt pompierii militari. Dar se cheama ca au intervenit cu totii. Iar medicii aia din DSU au in gand ce si cum sa faca cu victimele, nu-si pun problema cautarii-salvarii, descarcerarii, asigurarii conditiilor de supravietuire, evacuare-adapostire, nu, ei sa gandesc la ambulante, la stabilizare victime, transport la UPU si alte cele specifice medicinei de urgenta. Ori asta este faza finala a unei interventii in situatii de urgenta. Ca sa coordoneze si conduca, cum poti sa-i ceri unui medic sa stie cu ce se mananca organizarea si desfasurarea interventiei, care sunt tehnicile de salvare, cum se salveaza victimele de la inaltime, metodele de evacuare a victimelor din zonele de risc, asta doar enumerand titlurile capitolelor din Instructiunile privind interventia serviciilor de urgenta profesioniste in actiuni de cautare-salvare ISU-02. Chiar si Arafat, oricat de mare o fi el, se pricepe in medicina la urgente, iar in CV-ul lui scrie ca a terminat Institutul de Medicină şi Farmacie Cluj Napoca la medicina generala, are o specializare in ATI la Tg. Mures si Cluj-Napoca, plus diplome/certificate de Advanced Trauma Life Support, Advanced Paediatric Life Support, Curs de medicină de catastrofă, Curs de transport medical aerian, Curs de chirurgie de ră zboi şi triaj medical, Curs intensiv de medicină de urgenţă, Curs de medic şef de urgenţă sau master in Medicina de Dezastre. Ca a facut un Curs de Comandant de Operaţiuni de Salvare (de 3 saptamani), un Curs de intervenţie la accidente chimice si un Curs internţional de urgenţe nucleare civile, toate atestate prin certificate, ii asigura competenta profesionala pentru a prelua functia de Comandant al actiunii in caz de urgenta civila majora? Profesional el este pregatit ca medic, foarte bine, sunt atatea de facut in sistemul de sanatate, in medicina de urgenta. La un cutremur cunostintele astea sunt folositoare mai pe la sfarsitul interventiei.
Oricum, apreciez ca DSU este o veriga nefolositoare interventiei in situatii de urgenta, fiind creat ca un paratraznet politic fata de nemultumirile opiniei publice apropo de interventia din Apuseni. Care opinie a fost folosita pentru a plati niste polite de cand cu disputa Basescu-Arafat, de a iesit Basescu pe locul 2.
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Werner (04 Sep 2016, 19:48) , AlxFireX (05 Sep 2016, 06:48)
Werner
Sun Sep 04 2016, 07:55PM
Registered Member #10635

@Kaus,big like, sper sa aiba multi viziunea ta, niciodata nu e prea tarziu. Din pacate sunt convins ca ai vazut multe tradari in jurul tau, dar sa sti ca sunt si oameni cu care ai interactionat si te apreciaza, cu toate ca au fost pusi in situatii dificile si au simtit ca le este retras sprijinul,tocmai la sugestia asazisilor sfatuitori de taina. Cand o sa vina momentul vom discuta mai multe.
Back to top
Semper 112
Wed Sep 07 2016, 12:33AM
Registered Member #10925

vorbeati de Lucaciu > Contact data: Marcel Lucaciu, Project manager
401151, Turda, str. Dr. I. Ratiu, nr. 101 Judetul: Cluj, e-mail: -email-; fax: 0264315464 Fundatia Apell
Back to top
Semper 112
Wed Sep 07 2016, 12:46AM
Registered Member #10925

ce chestie, postata pe pagina Revistei Protectiei Civile "Contractarea abonamentelor se poate face prin plata contravalorii acestora către: Fundaţia Centrul Naţional APELL, cont nr. RO 78 BTRL 05101205 A72610 XX, deschis la Banca Transilvania, sucursala Turda, cod fiscal 21422709, cu menţiunea abonamente revista PROTECŢIA CIVILĂ" , asta se numeste circuitul banilor in natura, poate vede si d.n.a.-u
Back to top
Mese
Wed Sep 07 2016, 01:04PM
Registered Member #1078

Klaus wrote ...

@Mese - problema nu este cat de buni (sau nu) sunt medicii din DSU, ci faptul ca IGSU, ca structura militara, este condusa, si nu coordonata, de niste civili cu pregatire medicala, ori pompierii militari au altfel de tipuri de activitati. Adica dupa ce ca pompierii sunt intr-un minister care are drept scop ordinea si linistea publica, si 90% din aparatul central este alcatuit din politisti (care au propria lor cultura profesionala), s-a mai bagat o veriga (civila), care ingreuneaza si mai mult managementul situatiilor de urgenta.
La o situatie de urgenta majora, gen cutremur, prabusire aeronava, rupere baraj, cate si mai cate, politistii si jandarmii participa tocmai in sensul asta, de pastrare a ordinii si linistii publice, adica restrictioneaza accesul in zonele respective, iar cei care intra la interventie sunt pompierii militari. Dar se cheama ca au intervenit cu totii. Iar medicii aia din DSU au in gand ce si cum sa faca cu victimele, nu-si pun problema cautarii-salvarii, descarcerarii, asigurarii conditiilor de supravietuire, evacuare-adapostire, nu, ei sa gandesc la ambulante, la stabilizare victime, transport la UPU si alte cele specifice medicinei de urgenta. Ori asta este faza finala a unei interventii in situatii de urgenta. Ca sa coordoneze si conduca, cum poti sa-i ceri unui medic sa stie cu ce se mananca organizarea si desfasurarea interventiei, care sunt tehnicile de salvare, cum se salveaza victimele de la inaltime, metodele de evacuare a victimelor din zonele de risc, asta doar enumerand titlurile capitolelor din Instructiunile privind interventia serviciilor de urgenta profesioniste in actiuni de cautare-salvare ISU-02. Chiar si Arafat, oricat de mare o fi el, se pricepe in medicina la urgente, iar in CV-ul lui scrie ca a terminat Institutul de Medicină şi Farmacie Cluj Napoca la medicina generala, are o specializare in ATI la Tg. Mures si Cluj-Napoca, plus diplome/certificate de Advanced Trauma Life Support, Advanced Paediatric Life Support, Curs de medicină de catastrofă, Curs de transport medical aerian, Curs de chirurgie de ră zboi şi triaj medical, Curs intensiv de medicină de urgenţă, Curs de medic şef de urgenţă sau master in Medicina de Dezastre. Ca a facut un Curs de Comandant de Operaţiuni de Salvare (de 3 saptamani), un Curs de intervenţie la accidente chimice si un Curs internţional de urgenţe nucleare civile, toate atestate prin certificate, ii asigura competenta profesionala pentru a prelua functia de Comandant al actiunii in caz de urgenta civila majora? Profesional el este pregatit ca medic, foarte bine, sunt atatea de facut in sistemul de sanatate, in medicina de urgenta. La un cutremur cunostintele astea sunt folositoare mai pe la sfarsitul interventiei.
Oricum, apreciez ca DSU este o veriga nefolositoare interventiei in situatii de urgenta, fiind creat ca un paratraznet politic fata de nemultumirile opiniei publice apropo de interventia din Apuseni. Care opinie a fost folosita pentru a plati niste polite de cand cu disputa Basescu-Arafat, de a iesit Basescu pe locul 2.

Sunt perfect de acord cu ceea ce zici tu.
Marea majoritate a celor din structurile centrale recte personalul medical habar nu au de teren.
F. putini (stiu eu cativa - numarabili pe degetele de la o mana) care fac coordonare dar in acelasi timp au si habar ce inseamna un rapel, o achie, un carlig de remorcare, o siguranta salvatorului, etc chestii care le stii doar daca ai lucrat acolo.
Putini, foarte putini sunt cei ce cunosc acele lucruri. Si aceia ce cunosc acele lucruri prefera sa faca teren in loc sa uzeze un scaun. Ca din acest motiv fac teren pt. ca le pasa si le place. Putini, f. putini.
Back to top
1 User said Thank to Mese for this Post :
 Klaus (07 Sep 2016, 22:57)
Klaus
Wed Sep 07 2016, 11:45PM
Registered Member #3279

@Semper 112 - chiar ai impresia ca alea cateva sute de exemplare ca tiraj din Revista Protectia Civila sunt cumparate de cineva? In afara de un numar redus de abonamente facute din obligatie morala de unii ofiteri de protectie civila inca activi in ISU-uri si alte cateva exemplare trimise la ISU-uri si Ciolpani, majoritatea raman la cei de la Publicatii de specialitate. Daca Lucaciu s-a alaturat lui Ozunu, Roman si Bilanici, din afara sistemului, si colaboreaza cu Dogeanu, Senzaconi si Coman, inca activi, bravo lor ca se zbat pentru a o face interesanta.
Cat despre Fundaţia „Centrul Naţional APELL pentru Managementul Dezastrelor”, acum aflu. Le urez succes in activitate si sa vanda cat mai multe reviste.
Back to top
Pârvu Florin
Wed Sep 14 2016, 01:08PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Am vrut sa postez ieri asta, da' am zis sa nu va stric petrecerea...

Cautand eu informatii despre ce vor face pompierii damboviteni de ziua lor si eventual niste fotografii cu fostii colegi, am gasit asta:

Casa le-a luat foc din nou la cateva ore dupa ce pompierii au plecat.

Proprietarii casei de vacanta care a ars in totalitate sustin ca echipajele au ajuns tarziu la fata locului si nu si-au facut treaba.

...

In cele din urma, pompierii si-au declarat interventia incheiata. Insa dupa aproximativ o ora, spun oamenii, valvataia a reizbucnit si a inghitit casa de vacanta cu totul.

Reprezentantii ISU sustin ca este vina proprietarilor. "Dupa lichidarea primului incendiu, proprietarii au facut focul in bucatarie, ramasa neafectata din primul incendiu, izbcnind al doilea incendiu. De aceasta data, cauza probabil a fost tot un cos de fum neprotejat termic."
Oamenii ii contrazic si spun ca locul era un spatiu deschis, iar in bucatarie nici nu aveau soba.

LINK

Dupa stiinta mea, e a treia oara cand se intampla o chestie asemanatoare. Ea, in sine, nu e, in opinia mea, un lucru atat de grav, ca de... shit happens, si cine nu munceste nu greseste.
Grav in schimb, cred ca e faptul ca atunci cand iti spune cineva ca ti-a ramas mamaliga intre dinti, incepi sa il injuri sau sa dai vina pe o conspiratie mondiala care are ceva cu tine.

Intr-alta ordine de idei, mi-a ciripit o pasarica la ureche ca la un anume inspectorat de urgenta, auditul a stat la mare distanta de pontaje si statele de plata, cam cum stau racanii cand dau de un teren minat.

A mai auzit cineva ceva asemanator? Sunt bune si raspunsurile in privat.

[ Edited Wed Sep 14 2016, 02:04PM ]
Back to top
Coffeeman
Wed Sep 14 2016, 03:05PM
Glamdring
Registered Member #2685

Se apropie toamna aia in care unii inca mai au timp sa-si curate cosurile de fum. Oare ce s-o mai fi intamplat cu situtia respectiva, ca din ianuarie pana acum a trecut ceva.
Back to top
F.A.D
Wed Sep 14 2016, 04:24PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Cică apare la sfârșitul lunii și până în octombrie să se și desfunde /înfunde toate coșurile. Dacă ați știi câți citesc acest forum dar nu au curajul să scrie!
Back to top
Klaus
Wed Sep 14 2016, 06:55PM
Registered Member #3279

Apropo de cosari:

COLONELUL COSAR
• colonelul Ionică Stoica, fost pompier militar, s-a reprofilat în cosar profesionist • cosarul este un simbol aducător de noroc si de aceea ofiterului nu-i lipsesc invitatiile la nunti si botezuri • „Exista traditia ca la nunti si botezuri să participe si un cosar pentru a purta noroc copilului sau tînărului cuplu“, ne-a declarat fostul pompier •
LINK

A mai fost stirea asta? Este o meserie de nisa...
Tot vreau sa-mi montez intr-o camera o soba (mai nou numita semineu) si ma gandesc cum sa izolez cosul la trecerea prin stratul de polistiren expandat de la termoizolare/anvelopare...

[ Edited Wed Sep 14 2016, 08:49PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu Sep 15 2016, 09:30PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Genul de concurs la care mi-ar fi placut tare mult sa particip, dar pe vremea cand as fi putut face performanta maxima eram un pic ocupat cu alte concursuri, gen Roze ale cercetasului LINK , Spartachiade de iarna si de vara, concursuri militar-aplicative...

Ma rog, imi place sa cred ca si acum daca as fi participat, n-as fi avut ultimul timp...

Cu ocazia zilei de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare, a organizat în cursul zilei de luni, 12 septembrie a.c., Concursul INTERNAŢIONAL“SCĂRI” Ediţia a-V-a 2016.
Acesta a constat în urcarea pe scările interioare a unui echipaj format din doi servanţi pompieri, echipaţi pentru intervenţie, cu costum de protecţie şi accesoriile aferente, până la etajul 10 al unei clădiri industriale din cadrul societăţii comerciale din Satu Mare (175 trepte, la înălţimea de 32 de m).

LINK

Si fiindca trebuia sa fie si ceva care sa ma scoata din minti, acel ceva e ultima fotografie

Deci NU MA INTERESEAZA cat de bun profesionist esti cand apari in public, in uniforma, cu burdihanul ala!

Respect:

Si respect tuturor celor care au participat!

[ Edited Thu Sep 15 2016, 09:53PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 F.A.D (16 Sep 2016, 07:02)
bibi
Fri Sep 16 2016, 01:58PM
Registered Member #10102

Daca se fa incadrari din sura externa ,avem sanse la revenirea programului la.24/72?
Back to top
bereviper
Fri Sep 16 2016, 03:05PM
Registered Member #10941

Sursa LINK
Reprezentanții MAI au anunțat săptămâna trecută că, în perioada următoare, vor fi scoase la concurs 5.416 posturi, în condițiile în care la nivelul ministerului există un deficit de peste 17.000 de persoane.

Joi a fost publicată și o listă detaliată cu structurile în care se vor scoate la concurs posturile, ce include, de asemenea, împărțirea acestora pentru ofițeri și agenți/subofițeri, după cum urmează:

Inspectoratul General al Poliției Române: 2.853 de funcții (340 pentru ofițeri și 2.513 pentru agenți);
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră: 759 de funcții (123 pentru ofițeri și 636 pentru agenți);
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: 604 funcții (91 pentru ofițeri și 513 pentru subofițeri);
Inspectoratul General al Jandarmeriei Române: 500 de funcții (110 pentru ofițeri și 390 pentru subofițeri);
Inspectoratul General pentru Imigrări: 170 de funcții (75 pentru ofițeri și 95 pentru agenți);
Inspectoratul General de Aviație: 71 de funcții (40 pentru ofițeri și 31 pentru subofițeri);
Academia de Poliție „A.I. Cuza”: 22 de funcții (nouă pentru ofițeri și 13 pentru agenți);
aparatul central al MAI și alte structuri subordonate: 437 de funcții.
Sursa citată arată că aceasta reprezintă a patra etapă de angajări a programului demarat în ianuarie pentru reducerea deficitului de personal. „Până în prezent au avut loc concursuri pentru trecerea din corpul agenților în corpul ofițerilor, angajarea din sursă externă ori reîncadrarea sau rechemarea în activitate a personalului disponibilizat în anii trecuți și, respectiv, încadrarea absolvenților școlilor MAI - promoția 2016”, scrie în documentul de presă de săptămâna trecută.

Principala cauză a deficitului de personal este, potrivit MAI, numărul ridicat de persoane care au ieșit la pensie - peste 8.000 de persoane de la începutul anului și până acum.

Ce condiții trebuie respectate la înscriere
Back to top
Klaus
Fri Sep 16 2016, 09:25PM
Registered Member #3279

A inceput sa fie pusa in practica noua restructurare a IGSU. A cata din decembrie 2004, de cand s-a format?
Vad ca Duduc inca mai figureaza ca imputernicit adjunct IG.

Intre timp valul de pensionari continua. Spre bucuria lupilor tineri...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF