Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Furt de arme la Ciorogarla?
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Witt
Thu Jan 29 2009, 11:09AM
Witt
Registered Member #168

LINK

Banuiesc ca din moment ce se tace, aia nu au spart lacatul si au plecat fericiti cu mainile goale. Ceva s-a furat, si nu conteaza ce, atat timp cat era in inventarul armatei. Mie mi se pare o situatie grava, ma face sa ma gandesc ca daca o grupare cu ideologii mai putin acceptate ar fi vrut sa infaptuiasca ceva, ar putea alege din multe unitati militare, ca la autoservire. Asta ar trebui sa dea de gandit alora care vor ca paza la obiective militare sa o faca nea' Caisa cu un pepper spray.
Daca e vorba de arme si eu cred ca sunt, pentru ca nu stiu cine ar fi imbecil sa sparga un depozit al armatei si sa fure... cartuse goale, deci nu cred nici ca hotii le vor da la fier vechi. Mai mult, cred ca stiau cu mult timp inainte ce vor face cu ele. Adica sa le vanda. Si cea mai mare parte spre tari in care coruptia e mare si mafia in floare, sa zic, Bulgaria si Moldova? Totodata am convingerea ca daca e vorba de suficiente bucati, se vor vinde en-gros, la doar cativa clienti.
Back to top
spk
Thu Jan 29 2009, 06:25PM
primum non nocere

Registered Member #537

poate se trezesc domnii logisticieni ai armatei si nu mai externalizeaza atata serviciile, pe timp de razboi nu mai sta nici dracu(firme private) sa pazeasca obiective militare sau sa gateasca mancare pt soldati
Back to top
truepride
Thu Jan 29 2009, 07:14PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Acum am citit si eu stirea. Asta inseamna numarul de 75.000 de mii de militari, nu sunt destui sa pazeasca nici macar depozitele de armamant. Asta insemna 4 batalioane de PM...
Acuma sa angajeze firme private de paza...

P.S.
Azi maine ne trezim ca lipsesc Tr-uri
Back to top
dorobant
Thu Jan 29 2009, 07:25PM

Registered Member #457

Sunt curios ce si cum vor fi prezentate lucrurile in comunicatele oficiale.
E destul de ciudat, au fost luate numai arme sau si munitie ? Munitia nu se pastreaza in acelasi depozit cu armamentul.
Cei care au facut-o, daca au facut-o, sigur au avut informatii de la o persoana din interior ...
... pe la televiziuni de stiri s-a folosit cifra de 50 AK 47 si cel putin o mitraliera ...
MApN nu a confirmat nici furtul, nici ce s-a furat - purtatorul de cuvant a spus doar ca s-a gasit un sigilui rupt.
Back to top
Roxana I
Thu Jan 29 2009, 07:31PM
Registered Member #238

Da,da.da....daca ar fi lasat stagiul militar obligatoriu,probabil ar fi avut oameni pregatiti ,inarmati pentru paza unitatilor militare.....si nu niste cretini cu spray-uri cu piper in loc de arme.
Ne rad si curcile.

[ Edited Thu Jan 29 2009, 08:09PM ]
Back to top
mercurie
Thu Jan 29 2009, 08:04PM
Registered Member #1034

Pe mine ma ingrijoreaza faptul ca nu i-au prins. A trecut prea mult timp. Nu pot trage decat o singura concluzie: s-a facut cu sustinere de sus. Pai chiar si un agent incepator din zona, afla cu cateva saptamani inainte ca va avea loc un astfel de eveniment, restul este "atitudine" preventiva.. Inseamna ca au inceput sa se gandeasca la depozitele de armament ca la o afacere. Fabrici, flota, zacaminte , paduri si acum depozitele de armament. Poate cineva estima cam cate arme se afla depozitate ? Am avut o armata de aproximativ 300 de mii de soldati cu arma la picior, iar pt caz de razboi banuiesc ca mai erau pastrate prin depozite inca cateva sute de mii de arme. Nu pun la socoteala munitia aferenta, artilerie, etc..BAIETI, ASTIA INCEP SA NE CURETE DEPOZITELE DE ARMAMENT.
Back to top
truepride
Thu Jan 29 2009, 08:05PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Dorobant...asteapta putin ca pana la comunicat de presa este mult: vine PM-ul constata furtisagul, vine parchetul militar ia la bani marunti inventarul si re-constata furtisagul,... si in vreo 2 luni primim si noi (restul) un comunicat:

"O banda organizata de infractori, posibil elemente teroriste(a' la teroristu' de la timisoara) au trecut peste dispozitivele de paza ale unitatii(care dispozitive mai frate?), intrand astfel prin efractie, au sutras din interiorul depozitului x PA-uri, y PM si munitia aferenta
In vederea depistarii si neutralizarii grupului terorist(doi hoti de drept comun si vre-un militar) Mapn-ul in colaborare cu SRI-ul au luat masurile aferente"

1. Constantam ca au astia un stil de-a pune problema: nu numai ca ascund incompetenta dar facem o diversiune de zici ca ne ataca toata al-qaeda.
2. Concluzionam prin a spune ca furtul de armament este un lucru inadmisibi in conditiile Romaniei anului 2009 membra NATO si UE, paznic strasnic a frontierei UE...

P.S.

Azumix: curcile ne rad de mult... acum au ajuns sa ne planga de mila...

[ Edited Thu Jan 29 2009, 08:06PM ]
Back to top
batranu
Thu Jan 29 2009, 08:22PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

LINK
Ia uitati aici. Nu suntem singuri. E vorba de vreo 100 (cel putin) de arme de asalt Dimarco C7-C8, vreo 50 de Glock, etc. Un total de vreo 250 de arme de diverse tipuri.
Back to top
mercurie
Thu Jan 29 2009, 09:09PM
Registered Member #1034

Nu vad comparatia ?! La noi urmeaza sa fie lichidate depozite intregi cu armament, furate si vandute pe piata neagra. Cel putin 1200 euro Kalashnikov-ul. La cei pomeniti de dumneavoastra a disparut o flota intr-un mandat ? A fost concesionat cel mai mare zacamant de aur din Europa, fara ca firma respectiva sa fi bagat un dolar in forari si determinari, facute de cercetatori romani pe vremea lui Ceasca ? Si-au taiat padurile, oferindu-le cu darnicie "pretenilor"? De altfel un aflux de neoprit, pana la ultima creanga, dupa cum se poate observa si-n zilele noastre. O SPUN SI O REPET : POLITRUCII SE PREGATESC PENTRU LICHIDAREA DEPOZITELOR DE ARMAMENT.
Back to top
mihai
Thu Jan 29 2009, 09:37PM
Registered Member #153

cineva imi sparge casa, eu inca imi inventariez bunurile sa vad ce-mi lipseste si deja in presa apare informatia ca-mi lipsesc 50 de tacamuri.de unde stiau ziaristii (nu dau inca nume) asta?or fi citit in stele...
Back to top
me
Thu Jan 29 2009, 09:41PM
me
Registered Member #11

relativ ciudat, unii de pe aici ar fi trebuit sa stie... in primul rand> s-a constatat o efractie, sigilii rupte, sisteme de inchidere sparte, etc.? sau s-a constatat lipsa la un inventar? sunt doua situatii complet diferite.
in prima situatie, e relativ simplu de rezolvat, daca aia nu sunt chiar niste profesionisti. dar daca era vorba de o efractie constatata imediat, există o posibilitate foarte mare ca infractorii sa fie prinsi.
in a doua situatie, problema se complica> e posibil sa fie doar o greseala sau, daca inventarul lipseste, nu se cunoaste cand, cine, cum si in ce situatie a facut "pierdut" armamentul.
mercurie> relax, mai ia si tu cate un distonocalm> 1200 euro un kalashnikov? pai ce? are pe el cristale swarovsky? prinde bulgarii, are jacuzzi, iti face cafeaua dimineata si te spala pe picioare? daca ar trebui sa traiesti din vanzari de armament, ai muri de foame...
si apoi, tu ai auzit de vanzari en-gross?
Back to top
spk
Thu Jan 29 2009, 09:53PM
primum non nocere

Registered Member #537

"1200 euro un kalashnikov? pai ce? are pe el cristale swarovsky? prinde bulgarii, are jacuzzi, iti face cafeaua dimineata si te spala pe picioare?" mi-a placut asta, daca sigiliul e cel clasic din plastilina sunt sanse foarte mari sa se rupa accidental
Back to top
me
Thu Jan 29 2009, 09:53PM
me
Registered Member #11

ps> cine nu a alergat niciodata dupa arme furate, nu are cum sa stie. si b) arme se furau si pe vremea lui ceausescu, e adevarat, nu in cantitati atat de mari, ca nu se putea.
Back to top
mercurie
Thu Jan 29 2009, 10:00PM
Registered Member #1034

me, acesta-i rationament pentru un eveniment conventional: "agentul de circulatie Mitica si-a pierdut pistolul din dotare..". Noi vorbim aici de un eveniment neconventional, unul dintr-acelea pentru care agenti ai serviciilor stau si "pritocesc" de zor, scormonind viitorul..Cand se intampla asa ceva, inseamna ca sunt implicati oameni din sistem, dar de la politruci in jos. Ce sa mai zic..?! Nu avem aceeasi zestre de cunostiinte...si nici timp s-o "vars" pe site. Stiu ca daca nu se va tipa suficient de tare, depozitele de armament vor fi golite.
Back to top
batranu
Thu Jan 29 2009, 10:05PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Eunu vorbesc de ce spune presa. Ganditi-va ca, daca era vorba doar de o lipsa in inventar nu se alarmau atatea forte. Si mai multe nu spun...
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF