Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
GSPI ACVILA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
jefferson
Sun Aug 20 2006, 02:16PM
Registered Member #164

tu stii mai bine ca ce spui tu si ce vb Viper sunt chestii total diferite!
Back to top
batranu
Sun Aug 20 2006, 02:24PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Ares> Vorbesti de cazuri particulare. A fi loial oamenilor pe care ii pregatesti nu presupune sa ii cari dupa tine pe unde te duci. Le oferi o sansa. Daca ei o considera cea mai potrivita, vor beneficia de ea. Nu cred ca se poate numi oprtunism. Este un tren pe care il iei sau nu. Eu unul, desi mi s-a propus, am spus ca nu plec de la GSPI.
Poate ca asta este loialitate (sau nu).
Back to top
1 User said Thank to batranu for this Post :
 Darkness (10 Jul 2012, 11:20)
batranu
Sun Aug 20 2006, 02:26PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Jeff> Viper este ok sa stii. Criticile le face dintr-un spirit combativ excerbat, dar poate ca sunt constructive.
Sau poate asa incearca sa afle cat mai multe. Are ceva meserie in el....
Back to top
batranu
Sun Aug 20 2006, 02:28PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Ares> Persoana pe care o dai ca exemplu o cunosc mult mai bine ca tine sa stii (R...a). Si nu intra in discutie.
Back to top
terese
Sun Aug 20 2006, 03:19PM
Registered Member #48

ARES Unele din afirmatiile tale sunt partial adevarate dar trebuie sa intelegi ca viitorul este al celor puternici. Pai nu orice prost ajunge aghiotant si uite ca din fericire sunt unii care ramin in continuare preocupati de meserie si nu capata alte apucaturi. Faptul ca s-au schimbat vreo 3 ministri ar trebui sa te puna pe ginduri. De obicei unul nou schimba pe cei vechi (mai ales pilele) fapt ce ar trebui sa te puna pe ginduri...poate ca oamenii sunt chiar buni. Cit despre nr 1 daca ar fi fost omul lui TZ de ce nu l-ar fi mazilit acum..din contra i-au dat si mai mult...poate ca si el este un profesionist.
Iar faptul ca unii au plecat spre alte meleaguri nu ar trebui interpretat ca un servilism ci pur si simplu ca o oportunitate. Nu toti au aceasta sansa de a face o asemenea alegere...zic eu este rezultatul muncii depuse si poate o confirmare a faptului ca iti faci bine treaba. Faptul ca oamenii vin si pleaca arata ca sitemul este deschis, nu capata aerul acela de cloaca in care domina interesele personale....mult mai important fiind ca institutia sa mearga. Si zic eu ca MERGE si merge al dracului de bine.
Nu vreau sa imi spuneti ca sufar de mania grandorii dar vreau sa imi spuneti si mie ce scandaluri au fost legate de numele acestei unitati sau implicati oamenii ei...NADA...
Din contra de-a lungul timpului au fost incercari nenumarate din partea altor institutii de a o trece in subordine...si pt ce? pt 5 masini? pt 15 pistoale? pt o dotare care este peste medie? Eu as zice ca jandarmeria are potentialul uman si financiar de a face ceva pe masura...dar pe cel MANAGERIAL? Pai nu e vina nimanui ca sefii Acvilei au facut tot posibilul pt oamenii lor, i-au dotat, i-au sprijinit si nu au cautat sa isi bage ei in buzunare cine stie ce comisioane achizitionind cine stie ce tehnica dubioasa!
Cit despre restul speculatiilor nu are rost sa vorbim. Va rog sa veniti si cu ceva argumente sa nu zic probe (vreau eu sa cred ca suntem niste cunoscatori ai legii nu doar niste simpli diletanti la un taifas pe marginea santului). Sunt unii pe aici care doar provoaca . Nu aveti nici o sansa. Nu o sa aflati nimik pt ca nu aveti ce sa aflati. Cui foloseste toata acea apologie cu spaga pt admitere....raspunsul il puteti afla foarte simplu. Trimiteti pe site-ul lor o cerere pt a participa la preselectie si de restul se vor ocupa ei. Si vreau eu sa vad unul care o sa vina si o sa zica ca a fost picat pe nedrept sau i s-a cerut spaga sau cine stie ce alta bazaconie.
Ginditi dlor ca de prosti nu ducem lipsa!
Back to top
ARES
Sun Aug 20 2006, 03:30PM
Registered Member #170

Cu toate ca mai intepat fara motiv,imi esti simpatic,ai pus punctul pe i,ACUM MERGE Q.E.D.Ups! Iar am scris cu caps lock pus,scuzam-ma EUCLID.
Back to top
ARES
Sun Aug 20 2006, 03:38PM
Registered Member #170

Eu ma bag la SIDEARMS,cred ca sa scris mai mult decat trebuia,aici.EUCLID te astept.
Back to top
free sky
Sun Aug 20 2006, 05:17PM
Registered Member #4

hy, jefferson> 1.ai postat acolo o parere a mea de acu 6-7 luni.2. Vorbesti de argumente, acolo citam doar articole de presa(Libertatea, Averea),articole referitoare la SPIR, stire care a fost in toata media la acea data.3 De ce n-ai postat si intrebarea(rile) pe are care le puneam la acea data? Ai extras din context doar ce ti-a convenit. Intreaba orice cetatzean de rand ce parere are despre mascatzi, si vei primii acelasi raspuns.Si inca ceva, mai citeste si tu din cand in cand rapoartele ONG-urilor care se ocupa cu resp dr omului(atat cele din Romania, cat si cele externe care se ocupa cu monitorizarea Romaniei), si-ai sa vezi cata dreptate imi dai.

[ Edited Sun Aug 20 2006, 05:19PM ]
Back to top
batranu
Sun Aug 20 2006, 06:22PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Ares> nu te vad pe la sidearms. Astept opiniile tale.
Viper> Chestia cu ONG-urile este dubioasa. Am avut ocazia sa lucrez cu o institutie ale carei colaborari cu ONG-urile era destul de intensa. Si crede-ma ca am ramas uimit de ce bani invartesc aceste "capuse" (ca altfel nu lepot numi), fara sa se vada nimic concret, decat o gargara inutila si fara efecte. Participarea lor la programe internationale de tipul UN-DP, PHARE, etc. este foarte activa. Vrafurile de dosare abia mai au loc in arhiva, dar practica in teren este aproape 0 (zeroooooo). Si crede-ma ca stiu ce vorbesc.
Back to top
jefferson
Sun Aug 20 2006, 09:26PM
Registered Member #164

Poate asa este cum spui tu dar ma gandeam ca daca tu ai spus asa la acea vreme ce pretentii sa mai avem la cetatenii de rand? Fiecare pe acest forum se pretinde oarecum echidistant fata de fiecare unitate speciala in parte insa la tine nu mi s-a parut a fi asa. OK am inteles faptul ca spuneai ca singura care ar corespunde ar fi cea de la IGP dar daca tot ai afirmat asta mi se parea normal sa ne spui si de ce. Inteleg ca fiecare in parte vrea sa se dea cel mai bun, mi se pare chiar normal (dar trebuie sa spuna altii asta) insa vad ca tindem sa tinem un pic partea unora in defavoarea altora iar asta nu mi se pare normal. Normal ar fi (cred) sa incercam sa cunoastem ceva oameni din fiecare structura sa discutam bune si rele de la fiecare si atunci ar fi mult mai constructiv. De vorbit aiurea despre unii sau altii spuneai si tu ca o face multa lume, dar noi cei de pe acest forum o facem mai abitir decat toti. Daca imi aduc bine aminte inceputurile acestui subiect erau ceva de genul Stie cineva ce e Acvila. Ce stim din discutiile noastre de pana acum? - sunt niste mascati (poate buni, poate nu - depinde pe cine intrebi despre ei), au in dotare niste VW Touareg si au niste tinute tigrate. Restul sunt pareri ale unora sau altora insa concret NIMIC.
Back to top
free sky
Mon Aug 21 2006, 03:15AM
Registered Member #4

man, repet pt ultima oara, acolo citam un articol de ziar care spunea aproape exact(si fosti boxeri sau luptatori si cu muschi si fara creier, etc) Acelasi lucru e valabil si in cazul SPIR( cercetatzi de PNA c-au dat pe goarna unor clanuri tziganesti datele unor razii, respectiv acelasi articol spunea ca pacat de aceasta unitate de mascatzi care era cotata cel mai bine dintre mascatzi) Asa ca eu nu tzin partea nimanui, si mi se falfaie si de unii si de altzii...
Back to top
Witt
Mon Aug 21 2006, 05:42PM
Witt
Registered Member #168

Multi cred ca cei de la GSPI (si fortele speciale, in general) sunt niste tipi plini de muschi, iuti de tragaci si care bat bine. Sunt sigur ca forta fizica, capacitatea de a sari cu parasuta, a face scufundari de adancime si a cobori in rapel din elicopter reprezinta numai jumatate din potentialul lor si ca cealalta jumatate o reprezinta inteligenta si pregatirea psihologica. Chiar m-ar interesa sa aflu invata invata un nou-venit, cum sunt pregatiti mental pentru o interventie, pentru o situatie neprevazuta.
Back to top
1 User said Thank to Witt for this Post :
 Darkness (10 Jul 2012, 11:23)
marius_v
Tue Aug 22 2006, 11:30AM
Registered Member #157

Ar fi interesant sa ne zica cineva care e in GSPI cum este pregatit un nou-venit!! Si o ontrebare: baietii din GSPI sunt recrutati din cadrul politiei(cum e la americani cu swat) sau provin si din alte structuri??
Back to top
mihai
Tue Aug 22 2006, 01:54PM
Registered Member #153

ca sa bat putin mai mult campii si sa ma prefac intelectual,as zice ca si creierul si muschii isi au rostul lor dupa cum impotriva agresiunilor se poate actiona stilul smuls(abordare directa,in forta,stilul american bazat pe teoreticieni precum clausewitz ) sau subtil (abordarea indirecta,mai eficienta, teoretizata de liddel hart,beaufre,sun tzu,in domeniul fortelor speciale mai practicata de francezi ).
nu stiu cum e mai bine,insa stirling cand punea bazele sas-ului scria ca efectivele angajate in misiuni speciale trebuie sa fie reduse (echipe de 4-5 oameni,nu de cateva zeci,chiar sute cum se foloseau pana atunci).

pe mine m-ar interesa sa aflu de la batranu (inteleg ca esti la acvila ) cum i s-au parut consilierii de la gsg9 .

[ Edited Tue Aug 22 2006, 02:59PM ]
Back to top
batranu
Tue Aug 22 2006, 07:01PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Din ce punct de vedere?!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF