Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Incadrare directa in SRI
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
optiplex
Thu Mar 26 2009, 09:07AM
Registered Member #1669

Stimati Domni,

Trebuie sa recunosc ca am intrat din intamplare pe acest site dupa o cautare pe google si la inceput mi s-a parut cam fantezist, ca mai apoi sa-mi schimb parerea radical si sa constat ca este ceva serios (evident, cu exceptia unor interventii pe forum, unele fara legatura cu subiectele discutate iar altele sa zicem destul de vulgare pentru un astfel de "club"). Cel mai important rol l-a avut Head Admin (colonelul) ale caror opinii si predictii s-au adeverit in timp.
In fine, intrebarea mea este in legatura cu incadrarea directa in SRI, daca cineva ma poate ajuta cu un sfat pertinent si sincer. Mi-am facut dosarul si pana acum am trecut toate testele si interviurile (le-am inceput anul trecut in septembrie si inca tin legatura cu serviciul!!!!), ramanand de sustinut doar testul de engleza si cel de calculator. Mentionez ca sunt absolvent de automatica deci testul PC este o simpla banalitate dupa ce am vazut tematica data de cei de la resurse umane iar engleza o vorbesc fluent deoarece o folosesc zilnic de 14 ani incoace. Experienta mea profesionala, de viata si in relatiile cu oamenii este vasta, tinand cont ca am lucrat in cateva proiecte in tara, in SUA, Singapore, Malaysia, Indonesia, Thailanda, Rusia, Coreea de sud, Vietnam, Olanda, Germania, s.am.d., insa consider ca o revenire acasa langa familie este cel mai bun lucru pe care l-as putea face acum si mai ales prin prisma unei angajari la SRI, idee cu care am cochetat de la terminarea facultatii, dar nu mi-am permis-o datorita situatiei financiare precare din acel moment, alegand deci niste joburi excelent platite insa departe de familie si de tara. Precizez ca la interviurile avute pana acum am facut o impresie mai mult decat placuta, cei care m-au intervievat fiind interesati de o astfel de colaborare si sfatuit sa merg inainte.
Intrebarea mea este simpla si astfel o sa inchei lunga si plictisitoarea mea expunere: "Credeti ca procesul este incetinit si tergiversat datorita faptului ca nu am o "pila puternica" in sistem si astfel in ciuda promovarii testarilor nu o am o sansa reala de angajare???"
Va multumesc anticipat pentru sfaturile Dvs.

P.S.In cazul in care conditia aceasta este "sine qua non" o sa renunt la planul meu cu un gust amar, ar fi prima nereusita profesionala pana acum insa nu ar corespunde cu profilul meu moral, care in ciuda unui statut material ridicat la care am ajuns, nu pot uita educatia primita din mediul de la tara din care provin si sunt mandru.
Back to top
mercurie
Thu Mar 26 2009, 11:24AM
Registered Member #1034

Daca nu esti din "familie", mai greu. Procentul celor ca tine este mic. Totusi, succes. Dar tot le-ai atras atentia si te vor verifica, insa exclusiv pentru obligatiile de natura birocratica si nu ca sa te accepte. Ar mai trebui sa afli tu si ce calitati de exceptie se cer, caci vad ca n-ai aflat.
Back to top
optiplex
Thu Mar 26 2009, 12:02PM
Registered Member #1669

Mercurie.....si care ar fi acele "calitati"? nu de alta dar poate nu le posed si as pierde timpul degeaba. La chestia cu "din familie", s-ar putea sa ai dreptate, am simtit-o mai de mult...dar sunt optimist de felul meu. Multumesc pt reply si astept sfaturi de la tine.
Back to top
Witt
Thu Mar 26 2009, 01:55PM
Witt
Registered Member #168

Tu vorbeşti de masterat la ANI?
Back to top
optiplex
Thu Mar 26 2009, 02:47PM
Registered Member #1669

nu....masteratul e pana la 32 de ani, eu am 34.....doar prin incadrare directa, (vezi conditii generale de incadrare)..
Back to top
optiplex
Thu Mar 26 2009, 02:51PM
Registered Member #1669

si apropos...motto-ul tau SAS cu "Cine ştie nu vorbeşte, cine vorbeşte nu ştie" e cat se poate de adevarat
Back to top
Anadir
Thu Mar 26 2009, 02:58PM
Registered Member #615

bine ai venit optiplex! eu iti sugerez sa continui si sa te tii de ei (e o parere pe care ti-o da un om din afara sistemului)
iti recomand insa sa ii dai un mesaj privat colonelului sau lui ex-ad...
si ai rabdare ca o sa mai posteze baietii care te pot sfatui in aceasta directie..

te salut si inca odata bine ai venit
Back to top
Witt
Thu Mar 26 2009, 03:15PM
Witt
Registered Member #168

O să vorbesc un pic, deci înţelegi tu că mare lucru nu ştiu. Datorită vârstei, nu mai merge să întri pe domeniul operativ. Acum, bănuiesc că salariul va fi mai mic decât în civilie. Dacă îţi convine... Baftă! Şi să ne anuţi şi pe noi cum merge.

Back to top
mercurie
Thu Mar 26 2009, 03:19PM
Registered Member #1034

optiplex, sa nu generalizezi maxima, caci sunt oameni care-si pun pielea la bataie chiar si-n zilele noastre. Si au ce spune. Si le zic bine, numa "restu'" sa dea dovada de curaj..
Back to top
JC Denton
Thu Mar 26 2009, 04:50PM
Addict
Registered Member #1332

Optiplex, fata unei colege de-a mea a fost angajata de curand la SRI. De curand inseamna cam o saptamana si ceva. Fata are 19 ani, experienta in munca 0, cunostinte limbi straine 0, foarte putina limba engleza, in sensul ca intelege ce vorbesc altii, cunostinte operare PC asa si asa, stiu ca si la ea a durat peste 6 luni de testari, interviuri, etc. Stiu de la colega mea ca au picat testele o gramada de oameni cu o pregatire net superioara fiicei sale, mi-a povestit ca au fost si ofiteri care nu au fost admisi. Cred ca acei oameni cu o personalitate puternica nu prea sunt doriti in sistem, acestia putand deveni in timp elemente problema. De asemenea un om foarte calificat ii poate pune intr-o lumina proasta pe sefii sai. Iti doresc bafta, dar nu uita ca uneori tara te vrea prost. Apropo, ia si tu legatura cu unii oameni de pe-aici, poate se va aranja ceva, nu de alta, dar e ciudat ca oamenii buni sa stea in afara sistemului.
Back to top
T.Catalin
Thu Mar 26 2009, 05:45PM
Registered Member #1153

Mergi inainte si nu mai asculta sfaturi "avizate" sau legende nesustinute de exemple concrete. Din cate stiu de la un fost coleg, institutiile din SNS trebuie sa aiba la sfarsitul lui 2009 acelasi nr. de cadre ca la sfarsitul 2008 (asta nu inseamna ca nu se mai fac angahari). Acest fost coleg nu a avut pile si a asteptat aproximativ 18 luni de la primul contact pana la incadrare.

Succes !
Back to top
Candidat
Thu Mar 26 2009, 08:17PM
Registered Member #1674

Dar despre masteratul la ANI? Sa sper in corectitudine si in lipsa nepotismelor? Dati-mi un motiv demn de toata stima ...
Sau de toata jena ...

[ Edited Thu Mar 26 2009, 09:15PM ]
Back to top
Eufrosin
Fri Mar 27 2009, 12:30AM
Eufrosin
Registered Member #1542

Mult succes, dar e bine sa stii cu ce ai de-a face:

LINK
Coruptie, nepotism, clientelism la SRI
Scris de Eduard Ovidiu Ohanesian
Sâmbătă, 21 Februarie 2009 07:23

Documente pentru (ne)linistea generalului Florian Coldea – Degringolada SRI in rapoartele ofiterilor de informatii! Nu stiu de ce, poate din lipsa de subiecte, pe ecranele televiziunilor bucurestene are loc o adevarata defilare agenturii mai mult sau mai putin acoperite din toate structurile statului. Daca ar fi fost vorba doar de televiziunea publica, cea mai veche pepiniera de securisti din industria media romaneasca, as intelege. Din pacate, turnatorii si ofiterii sub acoperire jurnalistica se plimba de la “Est la Vest”, nestinheriti in toate redactiile televiziunilor particulare.

Deunazi, propunerea PD-L de introducere a generaloidului Gabriel Oprea in componenta Comisiei Comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru controlul SRI a suscitat vii dezbateri. Cel mai impaciuitor dintre analistii prezenti in studiouri fiind europarlamentarul Adrian Severin, mai cunoscut de serviciile speciale dupa numele de cod – Ciobanasul.

Trimis ca multi altii de teapa lui sa minta poporul cu televizorul, Severin incerca din rasputeri sa ne convinga ca serviciile secrete nu sunt atat de importante si de implicate in viata politica si sociala a romanului. La urma-urmei tocmai de aceea exista aceste comisii parlamentare pentru a sta de veghe ca serviciile sa nu aiba un comportament abuziv.

Din pacate, cei care ar trebui sa ne pazeasca de abuzuri nu fac nimic, iar cand chiar au de gand sa faca ceva, nu li se da voie. Rapoartele unor ofiteri SRI gorjeni despre clientelismul si degringolada din cadrul acestei institutii au ajuns la toate forurile competente. Ca si biletele generalului Florian Coldea (scoase de Mugur Ciuvica de la Strict Secret) care dovedeau politia politica practicata de SRI, rapoartele au sfarsit prafuite si uitate prin sertarele senatorilor sub acoperire sau ale sefilor serviciilor secrete.

In cursul anului 2007, profitand de afacerea Hayssam, m-am prezentat cu un raport detaliat la audierile din Comisia de Control a SRI. La vremea aceea, comisia condusa de senatorul liberal Radu Stroe (victima a politiei politice SRI), il avea in componenta printre multi altii si pe harnicul prieten al lui Omar Hayssam, pesedistul Gabriel Oprea.

In timp ce eu tunam si fulgeram cu voce tare, cerandu-le sa declasifice dosarul Rapirii din Irak, membrii comisiei aveau fiecare alte preocupari. De la scarpinatul in nas, gat si urechi, la desenatul de figuri geometrice pe mobilierul Casei Poporului.

Si pentru ca tot ma aflam in fata unor demnitari alesi sa vegheze la linistea poporului, am atras atentia ca SRI se afla intr-o degringolada totala la centru si in teritoriu. Ca urmare, senatorul Radu Stroe, m-a rugat sa vorbesc mai incet ca “se aude de afara”. Cum de atunci nu am primit nici un raspuns la sesizarile mele, iar efectele avertizarilor mele au fost nule, va prezint numai cateva din faptele semnalate in fata comisiei, izvorate chiar din documentele Sectiei Judetene de Informatii Gorj.

Din motive lesne de inteles nu o sa dam deocamdata numele ofiterului ( III, nivel 2) care a inaintat raport personal impotriva fostului sef al SRI Gorj, Ion Faget, pe data de 27 iulie 2005 prin posta civila si prin solicitare scrisa la nivelul Comisiei Comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru controlul SRI.

Va putem spune ca aceiasi persoana a avut “tupeul” sa faca si un raport catre Biroul Executiv al Colegiului Director SRI – Raport personal nr. 004007344 / 06 iulie 2005, in atentia Directorului SRI Radu Timofte.

Trebuie sa adaugam ca vitejia ofiterului raportor a venit de abia atunci cand acesta si-a dat seama ca nu mai are loc de intors si ca gasca de la conducerea SJI Gorj este la un pas sa-l deporteze undeva la sectia Olt. Noroc cu sotia sa care lucreaza la un departament extrem de sensibil al SJI Gorj si cu relatiile ofiterului din presa locala, recte Milu Popescu si compania.

Coruptie, nepotism, clientelism la SRI

Revenind la oile noastre, putem afirma ca rapoartele contineau date amanuntite atat despre sectia locala, cat mai ales despre abuzurile conducerii SRI de la centru, materializate prin ordinele interne ale directorului Radu Timofte (la acea data), actual inculpat in dosare de coruptie.

Cel mai bun exemplu este Ordinul Directorului SRI nr. 0098/18 mai 2004, referitor la sistemul de evaluare a activitatii informativ-operative, prin care Timofte elimina examenele pentru accederea in functii in cadrul institutiei. Numirile nu trebuiau sa se mai faca prin concurs, ci erau aprobate numai ierarhic, la propunerea sefilor de unitati.

Mai pe romaneste, promovarea spionilor interni era la mana lunga a securistilor corupti, instituindu-se in cadrul Serviciului Roman de Informatii, un sistem bazat mai mult pe santaj, spaga si nepotism, decat pe competenta si profesionalism.

Si daca tot veni vorba despre nepotism, va prezentam o minuscula parte din increngatura mafiota care leaga toate serviciile secrete din Romania prin cumetrii.

sji-1

Fragmentul raportului inaintat prim-adjunctului Florian Coldea dovedeste ca exista o lupta intestina in SJI Gorj, intre cei care au reusit sa-si angajezeze copiii in sistemul ticalosit si cei care nu au reusit. Va dati seama ce se intampla la nivel de Centrala, in spionajul romanesc ?

Subliniem ca personajele de mai jos apartin sectiei SRI Gorj.

- Colonelul Frunzaru Bebe, seful Sectorului “ B” si-a angajat fiica la Sectorul “ R”;

- Colonel Baloniu Aurel, seful Compartimentului de Managementul Resurselor Umane si-a angajat fiul la compartimentul “K” si nora la structura locala a Serviciului de Telecomunicatii Speciale;

- Colonel Babau Ioan, fost prim-loctiitor al sefului sectiei, trecut in rezerva disciplinar la 01 iulie 2005 si-a angajat fiica la structura locala a STS;

N.R. Colonelul Ioan Babau a fost destituit din functia de prim-loctiitor al sefului Sectiei Gorj si transferat la sectorul “V “, apoi trecut in rezerva

- Plutonier-adjunct sef Ostroveanu Sabina, secretara a sefului sectiei, trecuta in rezerva la cerere in 2004 si-a angajat fiica anterior pensionarii la structura locala a STS;

- Colonel Matei Ion ofiter cu protectia interna si-a angajat un nepot la Sectorul “B”, fiind transferat ulterior la sectorul “V”, fiul la Sectia Judeteana de Informatii Arges si un alt nepot la Sectia Judeteana de Informatii Arad;

- Colonel Florea Zaharia, din cadrul sectorului “C”, trecut in rezerva la cerere in 2005 si-a angajat o nepoata la structura locala a STS.

- Lista se poate completa cu cei doi fii ai ultimului prim-secretar PCR al judetului Gorj : Palos Vladimir, fostul sef al grupei Directiei de Informatii Externe (DIE) Gorj si colonelul Palos Gheorghe, seful Compartimentului “I” din sectia locala SRI.

Toate manariile se fac prin intermediul Compartimentelor de Management al Resurselor Umane din cadrul serviciilor secrete cu stirea si aprobarea tacita sau olografa a sefilor din structuri. Mai precis, erau informati in detaliu si isi dadeau acordul colonelul Ion Faget, inculpatul-general (r) Dumitru Zamfir, fost responsabil cu zona Gorj si cu voia dumneavoastra generalul Florian Coldea prim-adjunct SRI.

La ce servea Ordinul Directorului SRI nr. 0098/18 mai 2004 ? Aflam din rapoartele de la Gorj ca pana si repartizarea apartamentelor de serviciu se face pe criterii clientelare, desi prioritate o aveau absolventii noilor promotii INI. In acelasi fel si dupa aceleasi criterii s-au acordat preferential subventii pentru cursurile postuniversitare la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, solde de merit sau decontarea costurilor de transport la examene.

Facsimil – avansari inainte de termen preferentiale, apartamente de serviciu date abuziv celibatarilor si fonduri bugetare cheltuite pe studii de masterat. Toate fac parte din acelasi vechi sistem PCR-pile, relatii, cunostinte, aplicabil in cadrul Serviciului Roman de Informatii.

sji-2

Baza de date a SJI Gorj, o gogoasa umflata cu pompa

Abuzurile insirate mai sus nu puteau duce decat la deprofesionalizarea ofiterilor si la crearea unei retele mafiote care isi folosea relatiile din interiorul SJI Gorj pentru a castiga influenta in judet.

Este de notorietate cazul fostului sef al Finantelor Publice Gorj Dumitru Udroiu care avea cartite in interiorul SRI.

Ofiterul nostru confirma degringolada sectiei locale SRI pomenind de un anumit individ pe nume “Cocos din anturajul comerciantilor rusi si moldoveni, prieten cu ofiteri de contraspionaj ”.

Acesta apela la trafic de influenta, dandu-se drept angajat la SRI sau chiar prieten cu fostul sef, colonelul Ion Faget.

De asemenea, la capitolul 10 al unuia dintre rapoarte intalnim acuzatii extrem de grave referitoare la gestionarea resurselor informative secrete ale SJI Gorj. Astfel, mai multi ofiteri cu functii de conducere au in legatura in acelasi timp, aceiasi persoana inregistrata ca agent de informatii, practica interzisa in orice serviciu special care se respecta. Ca urmare, numarul de surse umane active din baza de date a unitatii (circa 400) este fals.

Pentru (ne)linistea actualului primadjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea va spunem ca toate aceste informari si rapoarte au ajuns pe masa dumnealui. Mai mult, subsemnatul a cerut insistent Comisiei parlamentare de control a SRI, declasificarea in regim de urgenta a altor documente cu caracter secret, dovezi incontestabile ale disolutiei acestei importante institutii a statului roman.

Iata numai cateva dintre acestea:

- Ordinul Directorului SRI nr. 0706 / 01 iulie 2005;

- Raportul personal nr. 004007243;

- Nota interna intocmita de generalul Ion Maranda (fostul sef al Directiei de Protectie Interna SRI) din 15 martie 2005;

- Raportul Informativ nr. 004039486 din 21 aprilie 2005, elaborat de actualul sef al Sectiei Judetene de Informatii Gorj, colonelul Peptan Catalin (document referitor la date importante despre Revolutia din 1989 !).
Back to top
optiplex
Fri Mar 27 2009, 01:08AM
Registered Member #1669

Nu pot sa il contrazic pe Eufrosim ca n-ar exista un nepotism in SRI, dar sa fim seriosi, unde nu este? Am lucrat 3 ani in America si credeti-ma ca sistemul de relatii e acolo de cand lumea si totusi societatea merge inainte (sau cel putin mergea pana cu criza asta ). Consider ca o recomandare de la un om care te cunoaste bine este intotdeauna necesara, nu poate fi primit in sistem o persoana care are calitati remarcabile dar verticalitatea lui si loialitatea fata de sistem si de un sistem de siguranta nationala poate fi la indoiala. Ei bine la ora actuala eu nu am un astfel de sprijin. Asa ca mai bine se face un compromis, cred, "decat unul bun mai bine unul de-al nostru". Nu vreau sa ofensez pe nimeni, stim toti de coruptia din RO si din toate sistemele dar prin exemplele pe care le dam sa incercam sa nu-i bagam pe toti in aceeasi oala. Eu stiu cativa baieti foarte destepti din sistem care stau in apartamente de doua camere sau garsoniere, conduc Logan luat cu credit sau mai rau stau cu chirie pe ici pe colo, acesti baieti avand clar intentia sa paraseasca sistemul deoarece rotita pe care ei o invart are sens contrariu angrenajului general. La polul opus, am un coleg de facultate (chiar de camera)care la 34 de ani a parasit sistemul dupa ce ocupase o pozitie destul de buna si acum conduce o afacere prospera. Eu o sa ascult in continuare sfaturile voastre si sunt hotarat sa continui pana la capat.
Back to top
optiplex
Sun Mar 29 2009, 02:45PM
Registered Member #1669

ufffff....vad ca topicul asta e lipsit de importanta
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF