Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cariera in SNS

<< Previous thread | Next thread >>
Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza"
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mr. X
Sat Oct 21 2006, 08:08PM
Registered Member #216

Salutare tuturor membrilor acestui forum. Ma bucur ca exista un astfel de loc unde se pot discuta diferite chestiuni cu privire la securitatea nationala. Am gasit multe thread-uri si topic-uri interesante si cred ca voi petrece mult timp pe aici.

Momentan, vin cu un singur topic, neavand curajul sa ma aventurez in celelalte discutii, fiind un pui mic care vrea sa dea la Academia de Politie ( pentru a doua oara ).

Vreau sa va intreb, stiti oare de ce rectorul nu doreste (din cate stiu) sa revina la vechea organizare de dinainte de revolutie ? Cu toate persoanele cu care am discutat, mi s-a spus ca este un lucru bun oferirea unei licente in drept la terminarea studiilor dar acele persoane cred ca se gandesc mai mult la functiile si salariile care apar odata cu studiile superioare.

Subiectul l-am dezbatut si pe site-ul pe care il administrez (despre Academie), am intalnit pareri pro pentru Academia de Politie desi am venit cu o serie de argumente.

Cadetii din prezent sunt practic sufocati de volumul mare de studiu, cel putin cei cu care am avut ocazia sa stau de vorba.

In Scoala de Ofiteri stiai o treaba, erai pregatit trei ani de zile (e drept dupa metodele care erau) dar macar ieseai mai bine pregatit decat acum (parerea mea).

Mi se pare o aberatie sa compari Scoala de Ofiteri cu durata de trei ani cu Academia de Politie cu durata de patru ani.
Adica in patru ani de zile trebuie sa imi insusesc pe langa cunostintele de specialitate in functie de arma pentru care am optat, cunostintele care definesc studiul dreptului. Deja mi se pare o facultate de drept in regim militar.

In plus, citisem mai demult un articol conform caruia cei care termina Academia nici macar nu sunt atat de experti in drept (am mai citit si aici o astfel de parere). De fapt ei nici nu se pot compara cu un absolvent civil de drept, sa nu mai vorbesc de unul care iese de pe bancile centrelor cu traditie (Iasi, Bucuresti, Cluj, etc). Articolul respectiv vorbea despre un anumit clasament al universitatilor de drept iar Academia de Politie nici nu se numara printre ele.

Anul trecut au inceput sa circule o serie de zvonuri privind revenirea la Scoala de Ofiteri, s-a scris si in presa ceva de genul, cum ca ministrul Blaga nu ar vrea ca in fiecare an sa iasa de pe bancile Academiei o multime de licentiati cu pregatire indoielnica dar nu s-a luat nici o masura concreta in acest sens.

Anul asta la fel, circula zvonuri, cu acelasi subiect. Dar imi pare rau ca lumea nu este interesata...este chiar revoltata ca se pomeneste o astfel de schimbare.

Prefer sa fiu instruit cat de cat in arma si apoi daca doresc studii superioare sa urmez o institutie de invatamant superior decat sa imi fie bagate pe gat toate cursurile in speranta ca voi putea atinge performanta sa fiu bun la ambele...Asta cred, ca nu poti face doua lucruri simultan si ambele sa se ridice la un anumit standard de performanta.

Am adaugat si un sondaj pentru a vedea ce parere au membrii forumului referitor la subiect. Am rugamintea ca persoanele care voteaza "Alta optiune" sa si-o exprime aici.

Ma rog, am scris cam mult si nu stiu ce se intelege din post-ul asta:) Voi mai reveni cu completari ulterioare daca se vor gasi persoane dornice sa intre in discutie.

Cu stima,
Balthasar.

[ Edited Sun Nov 10 2013, 08:54PM ]
Back to top
batranu
Thu Oct 26 2006, 04:02PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Din cele ce scrii se vede ca nu cunosti cu adevarat ce se intampla in Academia de Politie. Volumul de studiu de care vorbesti nu este chiar atat de mare. Mai mare este lenea studentilor (si nu cadetilor, ca nu suntem in SUA). Daca ma intrebi de ce declar acest lucru, o sa iti spun ca o stiu din proprie experienta.
Din punctul de vedere al reorganizarii Academiei, se va alinia la Legea invatamantului. Va deveni colegiu de trei ani, cu posibilitatea completarii studiilor prin masterat.
In plus, ar trebui sa stii ca acum vreo 6 ani, elvetienii au cerut documantatia tehnica necesara infiintarii unei institutii similare in Elvetia. Si n-or fi aia atat de prosti.
In munca de politie (generic vorbind) este mai mult decat necesar dreptul. Poate nu chiar la nivelul la care se studiaza acum, dar oricum foarte apropiat.
Mai studiaza problema un pic si mai vorbim.

Cu aceeasi stima!
Back to top
Mr. X
Thu Oct 26 2006, 04:14PM
Registered Member #216

Intr-adevar, posibil ca persoanele cu care am stat de vorba sa nu fie obisnuite, cel putin cele din anul I. Cu cei mai mari nu prea am apucat sa mai vorbesc prea mult.

Stiu ca dreptul este important dar in momentul de fata, se studiaza aproape tot dreptul. Ramane sa vad cu ochii mei ce se petrece exact, la momentul potrivit.
Back to top
me
Fri Oct 27 2006, 12:11AM
me
Registered Member #11

pai si cum ai vrea sa se studieze dreptul? pe bucati? sa nu se mai faca comercialul sau procesualul civil? ori poate cel international?
la urma ar putea sa dea doar o bucata de diploma, asa, cam cat un bilet de metrou..
poate mai curand ar fi de scos constitutionalul, idr-ul si ce-o mai fi nashpa prin anul 1 :-)

[ Edited Fri Oct 27 2006, 12:12AM ]
Back to top
Mr. X
Fri Oct 27 2006, 12:15AM
Registered Member #216

Nu cred ca mai conteaza. Din cate am inteles, saptamana trecuta s-a semnat un acord conform caruia se va reveni la Scoala de Ofiteri cu durata de trei ani. Mai sunt unele schimbari la arme dar astept o stire oficiala.

As vrea sa vad daca se revine si la traseu.
Back to top
batranu
Fri Oct 27 2006, 10:18AM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Gresit! Nu se revine la Scoala de ofiteri, asa cum era ea odata. Dupa cum ti-am spus si mai sus, se va transforma (ca si celelalte facultati) in colegiu de trei ani (studii superioare de scurta durata). Ulterior, cine doreste sau cine merita va urma un masterat pentru completarea studiilor si obtinerea diplomei de licentiat in drept.
Back to top
me
Fri Oct 27 2006, 11:14AM
me
Registered Member #11

eu am facut niste ani de academie la seral si am dat un examen la procedura penala cu niste subofiteri de politie care lucrau in domeniu. vreau sa spun ca erau baietii beton in materie. mi se pare normal ca viitorii ofiteri de politie sa fie pregatiti in drept (o meserie care mie, personal, nu imi place) si nu in nush ce management al organizatiei sau alte prostii. macar vor sti cum sa incalce legea sau sa treaca pe langa ea... :-)
Back to top
Mr. X
Fri Oct 27 2006, 11:25AM
Registered Member #216

In cazul asta nu e asa nasol cum se preconiza. Care ar fi sansele ca probele eliminatorii sa se schimbe?

Multumesc pentru raspunsuri, e bine sa ai pe cine sa intrebi, eu sincer ma pricep mai mult la admitere, dar sunt deschis sa aflu cat mai multe, mai ales lucruri corecte:)
Back to top
Valentin2
Sat Oct 28 2006, 08:32PM
Registered Member #187

Io votez, da` tot cu Andreea Marin !
Back to top
me
Sat Oct 28 2006, 10:49PM
me
Registered Member #11

si io votez dar tot impotriva Andreei Marin! :-)
Back to top
batranu
Sun Oct 29 2006, 10:56AM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Destul de mici sansele sa se schimbe probele!
Back to top
cpt.gabriel
Sun Oct 29 2006, 11:05AM
cpt.gabriel
Registered Member #171

Nea Balthasare sa nu fie ca in proverbul ala cu vulpea si cu agurida !
Nu cred ca e ceva rau ca , dupa absolvirea Academiei de politie , sa primesti si brevetul de ofiter si diploma de licenta .
Chiar ajuta chestia asta , fie ca vrei sa ramii in domeniu sau te reorientezi profesional .
Foarte multi din promotia mea sint acum avocati , judecatori sau lucreaza in alte domenii unde studiile din scoala le sint de folos .
Cit despre slaba pregatire a celor din Academie , da-mi voie sa te contrazic , cel putin cit am fost eu student acolo eram mai bine pregatiti decit multi dintre studentii civili care invatau numai in sesiune .
In plus , pe linga partea teoretica noi eram pregatiti si in alte domenii fata de ei .
Ceea ce mi-a mai placut in Academie era faptul ca , in genere , primeai nota pe care o meritai . Stai si tu de vorba cu studentii de la A.S.E. de exemplu si vezi ce apucaturi au profesorii pe acolo !
Una peste alta nu regret de loc ca am fost si eu pe acolo , e drept nu stiu ce mai este acum avind in vedere ca am absolvit in 1996 .
Asa ca pune burta pe carte , "umflati muschii" si dai bataie !
Back to top
batranu
Sun Oct 29 2006, 06:12PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Mi-a placut chestia cu notele luate "pe bune".
Probabil ca nu ai facut contabilitatea cu cine am facut-o si eu (avea o porecla sugestiva). Sau ai uitat de SEPTEMBRIE NEGRU si ZAMBETU' CARE UCIDE (Dumnezeu sa-l ierte).
Hai sa fim seriosi.
Back to top
cpt.gabriel
Sun Oct 29 2006, 09:09PM
cpt.gabriel
Registered Member #171

Pt.Batrinu upa nickname s-ar putea sa fii chiar din promotia mea ( ai terminat la PCTF?) .
Ce ai spus tu sint palide exceptii fata de ce se intimpla in invatamintul civil .
Daca esti cine cred eu mi-ar place sa ne intilnim sa mai povestim . Cu bine !
Back to top
me
Mon Oct 30 2006, 10:17AM
me
Registered Member #11

are dreptate batranul... io am facut contabilitatea cu unul pe care nu mai stiu cum il chema, dar avea la vremea aia (93-94) un volvo 404 si o mare firma de contabilitate. tipul era civil si dadea numai note mici, cred ca 7 a fost cea mai mare nota pe care am vazut-o la examen (nu la mine, io am trecut si in anul 1 si in anul 2, cu 5). plus de asta, cerea sa stii planul de conturi pe de rost si alte aberatii din astea, de parca preda la ASE (desi nici acolo nu se cere asta).
ca sa nu mai spun de cei de la Constitutional ori de IDR, unde se dadeau notele destul de aleatoriu.
imi amintesc si de coloneii de la jandarmi cu care dadeam examenele de pregatire militara generala.. tinand cont ca eram deja maior cand se intampla asta, erau chiar penibili pentru ca nu cunosteau decat cursurile dupa care predau ei.. plus ca ne dadeau intrebari ca la anul 1> funtionarea pistolului Carpati si alte prostiute din astea.. erau hazosi dar nu aveau ce cauta acolo. sper ca intre timp situatia s-a imbunatatit din punctul asta de vedere..
bine, pe ansamblu a fost ok, dar eu nu am picat nici un examen pentru ca chiar am invatat, stiu insa destui colegi de-ai mei care au luat examenele pe nashpa.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF