Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Proiect SEMPERFIDELIS :: Infiintare, activitati, proiecte, programe

<< Previous thread | Next thread >>
Observatori alegeri din partea APSF
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Mon Oct 12 2009, 02:41AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

va intereseaza sa participati la alegeri in calitate de observatori din partea APSF? e valabila intrebarea pentru toti cei din tara....

... nu de alta, dar sa stiu daca merita sa ma obosesc cu o solicitare la autoritatea electorala permanenta...

[ Edited Sat Oct 17 2009, 08:34PM ]
Back to top
1 User said Thank to ex-ad for this Post :
 Radu89 (02 Jan 2014, 15:20)
Anadir
Mon Oct 12 2009, 02:38PM
Registered Member #615

eu m-as baga in principiu dar vb la tel sau la o zeama mai exact...
Back to top
dorobant
Fri Oct 16 2009, 08:14AM

Registered Member #457

... nu va inghesuiti ca sunt locuri destule ... vin si io
Back to top
apkah
Sat Oct 17 2009, 03:47PM
arcan
Registered Member #566

pai pot fi observatori cei din structurile SNS?
Back to top
ex-ad
Sat Oct 17 2009, 04:50PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

oricine poate fi observator, fiindca o face in timpul liber si in calitate de reprezentant APSF...

hai sa va lamuresc despre ce e vorba: un observator se duce prin ce sectii de votare vrea, se uita la ce se intimpla p-acolo - cu respectarea OBLIGATORIE a prevederilor pe care le gasiti aici: LINK - sta cit vrea el, se duce frumusel acasa si a doua zi ne trimite un material cu o scurta povestioara privind cele constatate in sectiile de votare prin care s-a plimbat...

conditiile APSF nu sint stricte - nu impunem nici sectiile, nici cit se va sta pe traseu, nimic... in cazul in care se string ceva mai multi amatori din bucuresti si din tara, atunci facem si noi formalitatile... atentie, daca nu sinteti siguri ca vreti, n-are sens sa ne miscam... am mai avut surprize cu neseriosi...

reiterez, singura obligatie este aceea de ane face, dupa ziua/zilele de alegeri, un raport de 1-2 pagini (in medie) cu cele constatate la fata locului...

am lansat aceasta propunere fiindca multi nu ne-au citit statutul, nu stiu ca avem dreptul sa trimitem observatori si ma gindeam ca poate exista persoane interesate...

Back to top
apkah
Sat Oct 17 2009, 04:55PM
arcan
Registered Member #566

De fapt altceva doream sa stiu.Care sunt posibilele sicane sau chiar pdepse la care pot fi supusi membrii SNS in conditiile in care le e interzisa orice apartenenta politica, le este interzisa exprimarea preferintelor politice in public, etc.
NU se vor alege cu sanctiuni legale (ca alealalte nu conteaza )din partea un sefi mai rigizi ?
Back to top
ex-ad
Sat Oct 17 2009, 05:00PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

observatorii sint obligati sa semneze o declaratie pe propria raspundere privind neapartenenta politica, bro... cu alte cuvinte observatorii nu pot fi membri de partid, deci despre ce sanctiuni vorbim?... in plus, activitatea este in timpul liber al fiecaruia... ca doar nu vrei sa faci raport la serviciu? hihihihihi
Back to top
apkah
Sat Oct 17 2009, 05:04PM
arcan
Registered Member #566

corect.ma gandesc doar ca oamenilor o sa le fie ..teama..ca sa zic asa de eventualele urmari.Si unde mai pui ca politistii si jandarmii or sa fie la sectiile de votare in virtutea serviciului...
personal cred ca e o chestie deosebit de buna aceasta initiativa.
Back to top
ex-ad
Sat Oct 17 2009, 06:36PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

??? zau de te-nteleg... ce e rau, frate, in asta? ???.... in orice caz, eu am lansat o oportunitate pentru cei doritori... ca oricum APSF n-are nimic nici de cistigat si nici de pierdut din asta...
Back to top
free sky
Sat Oct 17 2009, 06:44PM
Registered Member #4

ex-ad wrote ...

oricine poate fi observator, fiindca o face in timpul liber si in calitate de reprezentant APSF...

hai sa va lamuresc despre ce e vorba: un observator se duce prin ce sectii de votare vrea, se uita la ce se intimpla p-acolo - cu respectarea OBLIGATORIE a prevederilor pe care le gasiti aici: LINK - sta cit vrea el, se duce frumusel acasa si a doua zi ne trimite un material cu o scurta povestioara privind cele constatate in sectiile de votare prin care s-a plimbat...

conditiile APSF nu sint stricte - nu impunem nici sectiile, nici cit se va sta pe traseu, nimic... in cazul in care se string ceva mai multi amatori din bucuresti si din tara, atunci facem si noi formalitatile... atentie, daca nu sinteti siguri ca vreti, n-are sens sa ne miscam... am mai avut surprize cu neseriosi...

reiterez, singura obligatie este aceea de ane face, dupa ziua/zilele de alegeri, un raport de 1-2 pagini (in medie) cu cele constatate la fata locului...

am lansat aceasta propunere fiindca multi nu ne-au citit statutul, nu stiu ca avem dreptul sa trimitem observatori si ma gindeam ca poate exista persoane interesate...

Nu e chiar asa, observatorul poate sa intre doar in sectia/iile din
raza de competenta a biroului care l-a acreditat. Sa nu credeti ca daca sunteti obs. la o sectie dintr-un sector din Buc puteti intra intr-o sectie de votare dintr-o comuna de langa capitala sau din alta localitate din tara. De obicei programul unui obs. este acelasi cu cel al membrilor sectiei de votare(adica de la ora 6 AM pana la terminarea numaratorii si intocmirea procesului verbal).

Si observatorul scrie "povestioara" doar in ziua alegerilor, acea povestioara se preda pres. sectie sau a pres. biroului si poarta numele de contestatie. Documentul care se preda de catre observator ONG-ului care l-a trimis se numeste proces verbal de numarare a voturilor si se trimite in seara aceleasi zile(sau cel putin rezultatele ori copie). Pentru ca un ONG sa fie acreditat trebuie sa indeplineasca anumite conditii si sa aiba in statut ca domeniu principal aceasta activitate. Deci nu e chiar asa simplu.

[ Edited Sat Oct 17 2009, 06:45PM ]
Back to top
ex-ad
Sat Oct 17 2009, 07:48PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

evident ca pe raza de competenta a biroului care l-a acreditat, ca d-aia am si dat link-ul de la autoritatea electorala... programul insa nu depinde sub nici o forma de cel al sectiei de votare, iar povestioara nu poarta tam-nesam numele de contestatie, in primul rind fiindca e depusa de APSF doar daca e cazul sau daca vrea, nu de observator care n-are treaba cu asta, in al doilea rind ca ea devine contestatie doar daca s-au observat nereguli... in al treilea rind, APSF are acest drept - vezi statutul, iar in al patrulea rind observatorul nu are treaba cu procesul verbal de numarare a voturilor... e fooooarte simplu...

vezi legea si mai vorbim daca doresti..

[ Edited Sat Oct 17 2009, 07:49PM ]
Back to top
free sky
Sat Oct 17 2009, 11:23PM
Registered Member #4

eu stiu ca toti observatorii din sectiile de votare primesc o copie a procesului verbal daca acestia raman la numaratoare.
Contestatiile le pot depune oricare din observatorii care au constatat vreo neregula. Acestea se depun de obicei la presedintele sectiei de votare, doar daca e nemultumit de raspuns se poate adresa biroului.
Back to top
ex-ad
Sun Oct 18 2009, 02:08AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

observatorul nu face nimic decit observa... orice interactiune cu sfera electorala se face prin intermediul organizatiei care l-a trimis si nu cu sectia... nu au nici un fel de treaba cu procesul verbal incheiat la finele numaratorii... ai amabilitatea sa citesti bunaoara aici: LINK , precum si restul legislatiei pe domeniu, si sa nu mai spui oamenilor dupa ureche ce stii?.. ca fapt divers, am fost de doua ori membru in comisie si o data presedinte de sectie...

[ Edited Sun Oct 18 2009, 02:09AM ]
Back to top
apkah
Sun Oct 18 2009, 07:30PM
arcan
Registered Member #566

nu e rau.tocmai asta spuneam ca e forte bine.dar doream sa stiu cum se face ca sunt cam habarnist in materie de politica
Back to top
8523
Thu Nov 19 2009, 01:42AM
Registered Member #1028

Mai facem bei ceva?
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF