Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cariera in SNS

<< Previous thread | Next thread >>
Universitatea Nationala de Aparare "Carol I"
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Hannibal
Wed Oct 21 2009, 07:05PM
.
Registered Member #1460

As dori niste informatii despre aceasta institutie de invatamant din MApN. Am vazut ca pt. 2009-2010 existau pt. licenta specializarile: CONDUCERE INTERARME FORŢE TERESTRE
CONDUCERE LOGISTICĂ
Am o nedumerire. Pot sa dea admitere si civili pt. aceasta facultate?
PS: Daca puteti sa-mi explicati "cu ce se mananca" fiecare specializare, as fi recunoscator!
Multumesc anticipat!

[ Edited Wed Oct 21 2009, 10:17PM ]
Back to top
spk
Wed Oct 21 2009, 08:21PM
primum non nocere

Registered Member #537

Carol I, nu Davila (asta e cu medicina)
Back to top
Anadir
Wed Oct 21 2009, 08:38PM
Registered Member #615

ALOO CAROL I du-te acolo si intreaba si vei afla cam tot ce vrei sa stii...
Back to top
Hannibal
Wed Oct 21 2009, 10:19PM
.
Registered Member #1460

Aoooleu...gafa mare!!! Era o stire la radio cu "UMF Carol Davila" si am luat de-acolo... :p
Da` am corectat! Oricum, altii cu pretentii mai mari ca ale mele au comis-o si mai si...
Nu sunt din capitala, mail-uri am trimis la ei, n-au raspuns. :|

[ Edited Wed Oct 21 2009, 10:25PM ]
Back to top
Terentius
Wed Oct 21 2009, 10:37PM
Terentius
Registered Member #2186

Nu pot se pot înscrie şi civilii, cel putin din cate stiu eu. Dacă nu greşesc, aceste specializări de care pomeneaţi acoperă pe de o parte uniformizarea studiilor, după schimbările din ultimii 20 de ani - institut de trei ani, pe urmă 4, apoi iar 3, precum şi ceva studii de master, cam în aceleaşi condiţii. Se pot înscrie la doctorat acolo (dacă este şi pe ceva teme actuale, cum ar fi spaţiul Mării Negre, cu atat mai bine prietenii ştiu de ce). Căutaţi informaţii pe site-ul lor. Ce pot să vă spun este că centrul de limbi străine este de cea mai bună calitate. Apropo, în noul context politic, tânăra speranţă, domnişoara Timofte, mai e director la Colegiul Naţional de Apărare?
Back to top
Hannibal
Thu Oct 22 2009, 09:44AM
.
Registered Member #1460

Inteleg... multumesc oricum!
Back to top
Altair
Fri Oct 23 2009, 10:19PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

La UNAP cele mai multe locuri se scot culmea pt CIVILI.Mai ales la masterate.
Ca un exemplu,anu asta au fost 320 de locuri pt civili si 40 pt militari...
Universitate de aparare,ce dracu...
Ca doar civilu plateste 500 de euroi pe semestru in timp ce militaru doar 250.
Back to top
Byyp
Sat Feb 13 2010, 12:59AM
Registered Member #2603

Salut! Sunt interesata de admiterea la masterul in Securitatea nationala si comunicare publica din cadrul F.C.S.M. Am vazut ca in 2009 la admitere se puteau prezenta si persoane din mediul civil, respectiv care terminasera studii apropiate de acest program masteral. Pentru 2010 insa nu am vazut locuri alocate decat celor din SRI si alte structuri. Stiti cumva daca s-au desfiintat locurile pentru civili? Si daca da, cunoasteti alte programe masterale la UNAP dedicate si celor care vin din cadrul altor universitati de stat.

Multumesc!

P.S. Nu am gasit un alt topic unde sa pot posta in cazul in care cineva o sa imi spuna ca nu-i locul potrivit pentru intrebarea mea.
Back to top
Altair
Sat Feb 13 2010, 12:32PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Mai sapa, poate au apartu unele modificari, dar avand in vedere faptu ca UNAp-u functioneaza pentru a scoli civili activitati de aparare nationala, pentru ca mai apoi sa poata fi saltati ba in functii de consilieri ministeriali si guvernamentali, ori prin smg,smft,smfa si smfn direct in grade de ofiteri, nu cred ca s-a scos programul respectiv, dimpotriva poate s-a mutat si i s-au alocat mai multe locuri chiar.
Back to top
Byyp
Sat Feb 13 2010, 03:15PM
Registered Member #2603

Am urmarit punctele tale de vedere prin citirea a mai multor mesaje postate privind numarul de locuri alocate celor din mediul civil si celor din mediul militar pentru master. Da, ai mare dreptate! Prioritate trebuie sa aiba cei care vin direct din sistem, iar daca sunt din afara lui sa fie macar foarte bine pregatiti si nu asa oricine caruia i se pare ca trebuie sa fie foarte "cool" sa fii la UNAP.
Merci pentru raspunsul anterior.
Back to top
Anadir
Sat Feb 13 2010, 03:30PM
Registered Member #615

Cine poate sa ma ajute si pe mine cu tematica cursurilor care se predau la mastrul de Securitate si aparare din cadrul UNAP? ca am intrebat la ei la stand la expo mil si m-au aburit rau de tot:)) eu le ziceam ca mai fac un master pe securitate si ei imi ziceau sa vin si la ei ca e bine si inveti multe; eu ii intrebam ce cursuri, ei imi ziceau ca diferite cursuri ca depinde de curicula si ca se stabilesc in fiecare an.. bla bla...

si ma bate gandul sa fac si materul asta dar sa nu merg si sa fac cursuri pe care le-am mai facut sau asemanatoare ca asa mai bine citesc o carte doua acasa si gata..

8523 ai vreo idee ceva?

[ Edited Sat Feb 13 2010, 03:31PM ]
Back to top
Kamarad
Fri Apr 23 2010, 04:32PM
Registered Member #2818

O institutie......ptr Pierde Vara!....daca militarii doresc sa invete cu adevarat despre actiunile militare....si despre organismul militar, sa mearga la forme de pregatire organizate de institutii ale NATO!...la UNAp se dau numai doctorate...ptr strategii armatei!!!
Back to top
Byyp
Mon May 24 2010, 01:45AM
Registered Member #2603

Avem cadre didactice-militare de exceptie, locotenet-colonel Constantin Hlihor este unul dintre profesorii de la care ai ce sa inveti. Este advarat ca poate nu avem aceleasi resurse materiale ca centrele de pregatire NATO, dar fara o continuitate a noastra, a generatiei tinere, nici ca o sa performam si nici nu o sa promovam standarde mai inalte de calitate. Mai degraba este nevoie ca cei foarte buni sa ramana aici si sa ne scoleasca pe noi cei aflati la inceput de drum.
Back to top
edy_x
Wed Sep 29 2010, 02:21PM
Registered Member #2782

Oare cat de corupt sa fie sistemul sa tolereze de ani buni de zile cumpararea cu bani grei a locurilor la Facultatea de comanda si stat major.
Uimitor este ca in acest an tarifele au ajuns la preturi astronomice (asa zisa pregatire 1500 EURO si asigurarea unui loc pana la 6000 EURO). Probabil ca sistemul corupt rezista pentru ca banii se distribuie pe lant in sus. Altfel nu imi imaginez ca un locotenent colonel ar rezista si o zi dupa ce a pretins bani pentru asa zisa pregatire. As fi curios daca exista un singur ofiter care a reusit la examenul de admitere in acest an si care sa nu fi facut asa zisa pregatire(sa nu isi fi cumparat locul). Ce sansa mai are un sistem in care se tolereaza astfel de practici?
Back to top
Hannibal
Wed Sep 29 2010, 03:21PM
.
Registered Member #1460

Degeaba, daca n-ai dovezi...

[ Edited Wed Sep 29 2010, 03:25PM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF