Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Tue Sep 08 2015, 09:36PM
arcan
Registered Member #566

Tu facand parte dintre cei putini,adica mai instruit si fara fobii,fii bun si lumineaza-ma si pe mine ce determina un refugiat ,care teoretic a fugit de foame si agresiune din tara lui sa arunce apa si mancarea oferita ca ajutor umanitar?
Back to top
Boribum
Tue Sep 08 2015, 09:37PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Culmea e ca nici acasa nu au muncit acesti indivizi.,,

Cunosti despre Siria,Sudan sau Eritreea cât cunosc eu problematica prelucrarii prin aschiere la strungarul albanez cu fes si cu bunica surda. Au muncit,taticule,au muncit. Cât n-a fost razboi,le-a fost chiar suficient de bine cât sa munceasca,sa vina sa studieze la Timisoara sau Bucuresti,sa-ti faca si-o saormarie si sa se întoarca la ei acasa.
Back to top
Boribum
Tue Sep 08 2015, 09:41PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Tu facand parte dintre cei putini,adica mai instruit si fara fobii,fii bun si lumineaza-ma si pe mine ce determina un refugiat ,care teoretic a fugit de foame si agresiune din tara lui sa arunce apa si mancarea oferita ca ajutor umanitar?

Nervii,spumele din creier,situatia concreta pe care o gasesc pe unde ajung. N-am filmulete cu refugiatii români din lagarele de la Dresda,Berlin sau Düsseldorf sa îti arat,dar crede-ma 5 secunde ca asa e cu masele care se muta de colo-colo.Si de-aia majoritatea oamenilor se sperie mereu când aude "vin refugiatii". Oricare refugiati,de oriunde,si oricând.

Back to top
apkah
Tue Sep 08 2015, 09:42PM
arcan
Registered Member #566

Boribum wrote ...

apkah wrote ...

Culmea e ca nici acasa nu au muncit acesti indivizi.,,

Cunosti despre Siria,Sudan sau Eritreea cât cunosc eu problematica prelucrarii prin aschiere la strungarul albanez cu fes si cu bunica surda. Au muncit,taticule,au muncit. Cât n-a fost razboi,le-a fost chiar suficient de bine cât sa munceasca,sa vina sa studieze la Timisoara sau Bucuresti,sa-ti faca si-o saormarie si sa se întoarca la ei acasa.

As putea sa enumar si eu cate cunoastem sau nu cunoastem unul despre altul.Dar e fara rost.Ca si discutia cu tine.Iti doresc cati mai multi refugiati in zona ta,blocul tau de ce nu, casa ta. Sa fiti sanatosi.
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Boribum (08 Sep 2015, 21:43)
Boribum
Tue Sep 08 2015, 09:46PM
boribum
Registered Member #2395

Ai perfecta dreptate,orice discutie e fara rost. Cel putin în speta asta,aici.
Back to top
Mihais
Tue Sep 08 2015, 11:01PM

Registered Member #2323

bushes wrote ...

si solutia care e ? ca astia ,refugiati sau imigranti, o sa continue sa vina

Filmul asta a mai rulat pe marile ecrane.Unde migratorii goniti la randul lor din spate sau impinsi de foame-ambele cauze se aplica in cazul nostru,au fost mai puternici,s-au instapanit. au alungat,ucis sau supus bastinasii si au trait bine mersi.Unde sedentarii au fost mai puternici,deznodamantul a fost la fel,dar in sens invers.
Solutii ideale nu exista la momentul actual.Cele bune nu se pot aplica pt. ca asa e contextul,deci mergem voiosi spre Kosovo.

Adaugi la problema asta demografica toate celelalte si avem o gramada de cauze care duc la un mare caft.Cumulate cu atat mai mult.Indiferent cate studii or avea unii din acesti arabi.Pt a nu cateva mii de ingineri sau medici sunt problematici.Ci zecile de milioane de analfabeti.
Daca imi vine cineva cu un final fericit pt toata lumea,il ascult cu multa curiozitate.

Back to top
Mihais
Wed Sep 09 2015, 09:29AM

Registered Member #2323

Mai este un detaliu.Toata drama asta,cu jdemii de oameni care merg pe jos peste coclauri si sosele e perfect inutila la nivel practic.Dar perfecta pt poze lacrimogene carea sa faca mai usoara si mai acceptabila venirea hoardei.Dat fiind ca toti astia oricum merg in Germania,marii umanisti puteau inchiria 30 de autocare pe zi.
Ipocrizia, ticalosia si doza de prostie a intregii afaceri e atat de multa ca mi se apleaca.
Back to top
djebel
Wed Sep 09 2015, 10:57AM
Registered Member #3603

Despre ce naiba vorbim noi aici? Chiar si fara suspendarea Acordului de la Dublin, imigrantii nu sunt interesati de Romania. Da, putem vorbi de ipocrizia Germaniei care, prin vocea cancelarului Merkel, in august a declarat ca orice refugiat ajuns pe teritoriul Germaniei va primi azil, iar acum sa condamne ca tari din spatiul Schengen (recte cele de la frontiera externa) nu aplica politica azilului . Nu este normal ca toata presiunea refugiatilor s-o preia doar tarile de la frontiera externa, iar celelalte sa traiasca la dolce vita crezand ca nu e problema lor (ei asi, tocmai astea sunt destinatia finala a imigrantilor). Asta daca tot vorbim de o uniune. Pe de alta parte, dumneavoastra ii puteti condamna pe refugiati ca opteaza pentru tari care au o politica de protectie sociala mai... substantiala? Sa ne amintim ca dupa '90 (si nu numai) romanii nostri s-au indreptat spre exact aceleasi tari din Occident, din exact acelasi motiv.

Poate ca a trecut ceva timp de la masacrele din Rwanda, Sabra si Chatila (totusi evenimentele de atunci sunt inca vii in memoria colectiva), dar de epurarile facute in zonele controlate de ISIS toata lumea stie. Ii condamnam ca nu-si apara tara cu arma in mana si prefera sa ia drumul pribegiei? Uitati-va la ucraineni care fac acelasi lucru, insa nimeni nu-i codamna (si aici vorbim de un agresor extern).

Ce facem noi aici sunt discutii pro/contra, Romania va primi refugiati (suntem parte la niste conventii si acorduri), necunoscut fiind doar numarul lor. Punct.
Back to top
Mihais
Wed Sep 09 2015, 11:41AM

Registered Member #2323

Cunoscut e numarul.A zis Comandantul suprem: 1785.Fix .Nu e vorbade condamnat.Fiecare cu viziunea sa despre lume si viata.In viziunea lor,ura si la gara e de preferat apararii casei si familiei.Dar pe urma ne plangem ca nu mai sunt fonduri pt proiectele noastre de dezvoltare,nu mai sunt bani de una,de alta.

Danemarca a mai strans haturile in ultimii ani si a facut economie de vreo 6 miliarde.Daca se agitau mai mult,ieseau mai bine.
Noi,din saracia noastra,bagam in fundul parazitilor votanti de hetnie indiana cate o autostrada Brasov-Bors pe an,daca nu doua.Dezvoltarea infrastructurii care sa lege Moldova de vest,care ar atrage dupa sine scoaterea din mizerie a multor concetateni de-ai nostri nu se face si din cauza asta.
Nu zic asta pt ca pun in balanta bani /oameni.Ci ca pun in balanta oameni amarati ai nostri/romulani sau frecatori de menta din Orient sau Africa.

Germania a decis ieri un buget de 6 miliarde pt gasca ce vine anul asta.3 miliarde direct pt intretinere,plus angajeaza 3000 de politisti,plus diverse alte maruntisuri.Parca erau mai in castig stimuland natalitatea nemtilor blonzi cu ochi albastri.
Back to top
djebel
Wed Sep 09 2015, 12:37PM
Registered Member #3603

1785 reprezinta capacitatea totala a centrelor regionale de cazare si proceduri pentru solicitantii de azil.
Asta cu "ura si la gara" e valabia si la noi, uita-te nu mai departe decat la atitudinea populatiei Romaniei in cazul unei concentrari pentru razboi a barbatilor intre 20 si 35 de ani. Surpriza, ai sa gasesti similitudini cu ceea ce se intampla acum: traista-n bat si ura si la gara.
Back to top
Boribum
Wed Sep 09 2015, 12:37PM
boribum
Registered Member #2395

N-ar fi oare mai sanatos sa facem totul bine si frumos la noi acasa,sa nu ne pese de viziunile unora si altora asupra lor însisi si sa ne manifestam plenar toate calitatile fara sa ne preocupe atât de mult ce fac altii cu casele lor ? Nu ne împiedica nimeni sa avem si autostrazi,si o tara buna de trait în ea,si tot.
În orice caz nu refugiatii astia,pentru ca îsi doresc ei sa aiba de-a face cu noi tot atât cât ne dorim noi sa avem de-a face cu ei.

Poate ca asta ne si doare,de fapt
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (09 Sep 2015, 12:39)
IoanS
Wed Sep 09 2015, 02:29PM
Registered Member #10285

Nu cumva este vorba de ceva mult mai simplu ? Adica pur si simplu dupa atata amar de vreme, de lupte, de faptul ca n-am fost uniti, ca ne-au omorat atatia in fel si chip pentru aceasta tara... ; de faptul ca tot timpul suntem amenitati cu rapt teritorial si alte ucideri.. NU vin cu arme, vin cu demografie, cu alta religie; avem secole in care ai nostrii au fost chinuiti de islam, mai avem precedentul din vestul Europei, unde se pare ca democratic, si in cateva decenii, bastinasii isi vor pierde majoritatea in parlamente, etc... Si mai stim ca daca n-am fi avut mai toti aceiasi religie si aceiasi identitate, noi aici, la mijloc de drumuri, n-am fi rezistat..

[ Edited Wed Sep 09 2015, 02:31PM ]
Back to top
Mihais
Wed Sep 09 2015, 03:10PM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

N-ar fi oare mai sanatos sa facem totul bine si frumos la noi acasa,sa nu ne pese de viziunile unora si altora asupra lor însisi si sa ne manifestam plenar toate calitatile fara sa ne preocupe atât de mult ce fac altii cu casele lor ? Nu ne împiedica nimeni sa avem si autostrazi,si o tara buna de trait în ea,si tot.
În orice caz nu refugiatii astia,pentru ca îsi doresc ei sa aiba de-a face cu noi tot atât cât ne dorim noi sa avem de-a face cu ei.

Poate ca asta ne si doare,de fapt

Nu din cauza refugiatilor nu avem noi infrastructura,drept e.Dar e tot atat de adevarat ca populatia de lumea a 3-a e un bolovan de gat.

Iar despre oftica,ce sa zic,las Frantei si Germaniei ocazia sa fie fruncea Ieuropii Noi,fiind mai inapoiati,vom ajunge in 30 de ani mare putere,pt ca astea de acum o vor lua inantea noastra la declin
Back to top
Boribum
Wed Sep 09 2015, 03:14PM
boribum
Registered Member #2395

Citind exprimarile compatriotilor (nu neaparat aici,dar si aici) sincer nu stiu cine e binevenit în România.Cam nimeni. Era vorba despre cum te porti cu niste oameni aflati în impas,în momentul asta. Nu despre ce ar urma sa faca,daca ar face-o,cum ar face-o,când ar face-o. Sigur,n-o sa ne purtam cu ei precum animalele,dar asta pentru ca suntem obligati,nu ca am avea vreo rezonanta umana cu alti oameni.

Am citit undeva o parere conform careia "90% dintre refugiati poate ca sunt oameni normali. Dar daca 10% sunt teroristi?" E,într-adevar,posibil. Si-atunci ce faci ? Îi lasi sa moara pe toti ? Cam asa vine treaba si cu românii când îsi arata fetele prin lume : "românii sunt tigani,criminali,hoti,violatori,nespalati" . Sigur ca nu e asa,sigur ca nu ne place...dar se pare ca din întelepciunea aia populara minunata a nostra n-am retinut chestia cu "ce tie nu-ti place,altuia nu face". Ca sa nu mai spun ca nu parem atinsi defel de crestinism,în pofida afirmatiilor noastre despre noi si paradei cu credinta pe care o facem oricând,oriunde si oricum.

Personal îmi pare rau ca ai mei au ratat ocazia de a se arata umani,mai ales ca nu ar fi fost ceva decât la nivel declarativ : nu veneau,nu vin si nu vor veni mase de "muzulmani" care sa cotropeasca Rahova,Slobozia si Tecuciul si sa traiasca în "huzur" din alocatiile românesti mii de ani. Dar am fi putut câstiga un capital de imagine în fata alora care n-au Arsenie Boca Discutia despre asta era,caci altminteri o sa facem tot ce ni se va spune sa facem, fie ca ne place,fie ca nu. Avem oameni destoinici la cârma tarii,crestere economica de-i orbim pe toti,si o sa contribuim. Avem de unde

Avem si noi,în România,o populatie de musulmani suniti (exact precum sirienii musulmani,astia de sunt bau-bau acum)si sunt acolo de vreo 700 de ani. Model de convietuire cu crestinii,dealtfel. Asta daca religia altora ne sperie asa de tare.

Back to top
Boribum
Wed Sep 09 2015, 03:21PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Iar despre oftica,ce sa zic,las Frantei si Germaniei ocazia sa fie fruncea Ieuropii Noi,fiind mai inapoiati,vom ajunge in 30 de ani mare putere,pt ca astea de acum o vor lua inantea noastra la declin

Îti promit ca imediat ce aceasta previziune se va adeveri,ma voi bucura de ea. Chiar sper sa fie asa.

Totusi,asa,între noi,nu lipseste cumva un 0 la acel 30 ? Sincer !?! Nu de alta,dar 30 de ani e doar o generatie si...mmh,parca-parca nu nu e suficient combustibil în aparat. Nu stiu,zic.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF