Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Thu Sep 10 2015, 06:06PM
boribum
Registered Member #2395

@ djebel : România primeste refugiati de ceva vreme, din câte stiu. Exista vreo statistica a criminalitatii la segmentul asta de populatie ? Ca noi ne cam gândim la drobul de sare,ne uitam la Marea Britanie,la Germania,Franta,etc. , si ne uitam la filme cu ce fac altii la ei (la fel de bine am putea sa ne uitam la Big Ben sau la Tour Eiffel,si sa vedem ca nu avem asa ceva). Dar în România,tehnic vorbind,ce probleme au pus/pun refugiatii în toti anii de când ei sosesc si îi primim ?
Back to top
Boribum
Thu Sep 10 2015, 06:28PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Ia o chestiune interesanta de aici : LINK

Si Daesh (ISIS) foloseste imaginea aia, cu scop invers LINK (nu stiu daca remarci,dar nu îti prezint informatii din surse obscure).

Oricum ar fi însa,e mai putin mort omuletul ala în functie de unghiul în care îl privesti ? Si nu,nu e nicio comparatie (" si crestinii sunt morti","altii au facut asa si pe dincolo"). E neplacut sa ai senzatia ca esti manipulat de media (si esti,si sunt,si suntem) dar asta înlatura o realitate ?

Sper sa nu îmi arati vreo informatie conform careia copilul ala a fost omorât special pentru a fi fotografiat si fotografia sa stârneasca cel mai mare val de imigranti din lume (ca am citit si asa ceva!) .
Back to top
apkah
Thu Sep 10 2015, 07:26PM
arcan
Registered Member #566

Boribum wrote ...

@ djebel : România primeste refugiati de ceva vreme, din câte stiu. Exista vreo statistica a criminalitatii la segmentul asta de populatie ?...

Da exista.Si nu e deloc roza.Dar,pentru a fi politically correct(i) nu se face publica.
Djebel,nu te supara,dar cateva zeci/sute veniti de-a lungul anilor pot fi usor controlati.
Cateva mii/zeci de mii veniti o data nu pot fi controlati chiar asa usor.
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Mihais (10 Sep 2015, 20:12)
Boribum
Thu Sep 10 2015, 08:20PM
boribum
Registered Member #2395

Cine a zis ca vin zeci de mii asa,de-odata ? Pe de alta parte,nu stiu unde am citit ca "suntem varza" la chestiile alea cu politia,sistemul,securitatea nationala. Pai,parca eram gata sa ne schengenuim prin Europa,de câtiva ani buni si pâna alaltaieri ? Nu mai suntem ? Date secrete,sistem variabil,neclara treaba.
Back to top
djebel
Thu Sep 10 2015, 08:33PM
Registered Member #3603

@Boribum, mai mult ca sigur ca exista o statistică cu starea infractionala, dar e cunoscuta mai degraba de Politie si de Inspectoratul General pentru Imigrari. Acesta din urma e cel care cunoaste si celelalte probleme de integrare. In general cei care sunt cazati in centrele pentru imigranti sunt interesati sa-si continue călătoria spre Occident, sunt putini cei care vor sa se stabileasca la noi. Cei pe care i-am vazut eu sunt niste amarati vai de mama lor.

@Arcan, nu ma supăr si e drept ce zici: sunt mai usor de controlat cateva sute comparativ cu cateva mii. Chiar daca o sa fie greu, pentru asta suntem tu, eu si ceilalti ca noi. Asta nu inseamna ca nu pot sa empatizez cu amaratul ala caruia ii cad bombe in cap.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Boribum (10 Sep 2015, 20:46)
Boribum
Thu Sep 10 2015, 08:55PM
boribum
Registered Member #2395

Merci pentru raspuns. Din rapoarte ca asta LINK coroborate cu surse deschise (presa româneasca) probabil ca e posibil de apreciat daca strainii sunt un pericol social pentru români ori ba. Din ce am putut citi si eu,nu sunt.

Pe de alta parte,stiu câti sirieni d-astia amarâti trebuie pusi cap la cap pentru a face României pagubele unui Zaher Iskandarani.
Back to top
Mihais
Thu Sep 10 2015, 09:24PM

Registered Member #2323

Arkan imi pare ca zicea de circul si scandalul facut de ce are in zona.

PRoblema e ca ne-am impartit pe caprarii.Si nu stiu daca e chiar un motiv asta 1000 si ceva.In primul rand cred ca or sa sara gardul si or sa o stearga in Nemtia.Caz in care le doresc drum bun.
In al doilea rand,poate oi fi dezumanizat de lumea a treia de la noi,cetatenii europeni cu drepturi.Sigur,sunt niste saraci,vai de steaua lor,care put de nu poti nici sa-i bagi in masina politiei,dar altfel dispusi sa-ti dea o bata in cap sau un lant peste dinti.Pur si simplu ii vad ca pe un trib nomad si dusman pe astia ai ''nostri''.A ajuns sa mi se rupa in 14 de faptul ca si romulanul e cica un soi de om.De cati iuro,timp si energie se pierd anual se puteau jde scoli si gradinite in X-lesti de Jos.Perspectiva altora de aceasi teapa,fie ca-s 1000 acum sau 1000000 peste 10 ani nu are de ce sa ma incante.
Sigur,printre aia de fug sunt medici,ingineri etc...Ca nu era Siria facuta doar din prostalai.Insa grosul migratorilor prezenti si viitori e constituit din cimpanzei.Intrbarea este cand si unde ne oprim?
Nu de alta,dar moralmente e mai justificat sa-i ajuti pe ai tai aflati in nevoie.Si care nu sunt si nu ar fi niste asistati social de cariera.Daca se vrea ajutorarea unora de afara,ca ce chestie sa se faca discriminare?Cu ce este mai bun amaratul care a fugit cica de sub bombe pana in Ungaria fata de vecinul sau care a multumit lui Allah pt un cort si o cana de apa in Iordania?
Si pt ca-s multe relative in lume,de ce sa fie ajutati acesti bogatani,in loc de niste amarati bolnavi,in fundul gol si facuti sclavi de bandele din Congo?Sau copiii rapiti de alde Boko Haram in Nigeria sau LRA in Uganda?
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 apkah (10 Sep 2015, 21:40)
Boribum
Thu Sep 10 2015, 10:02PM
boribum
Registered Member #2395

Adica sau îi salvam pe toti,sau pe niciunul. Si cum pe toti nici nu putem si nici nu vrem,asta este...ghinionul lor ! Da-i dracu da împutiti !

Nu stiu cum ajuns discutia asta de la viziuni geopolitice <:-P la naturi umane,da' pâna la urma urmei si politica tot oamenii o fac. Aia cu caprariile,câta vreme nu-i cu-njuraturi,morti de mama si nebunii cu lagare si gloante-n cap,îmi pare acceptabila. Slava cerului ca nu suntem toti mereu si peste tot de aceeasi parere.

Back to top
Mihais
Thu Sep 10 2015, 10:29PM

Registered Member #2323

Fratele meu alb,vorba lui Winnetou ,za aidia e ca si la ajutorul asta ar trebui sa fie oleaca de noima.Nu am auzit pe nimeni zicand ca venirea astora nu are si dezavantaje.Al mai fanatic ong-ist cred ca e constient de asta.
Problema mea e ca bagam resurse limitate in unii care nu o merita si sub forma care nu-i utila.
Argumentul taberei ''voastre'' este in esenta unul lacrimogen.Amaratii,sarmanii trebuie ajutati.Ok,dar de ce trebuie tot circul asta gretos?

Si nu cred ca ai sa ma auzi pe mine sau pe oricare altul zicand ca nu trebuie ajutati sarmanii.Unii o si fac la modul concret.Dar nu pricep de ce sustii ca vrajeala asta e ceva util.Stii bine ca nu e.Stii bine ca nu rezolva nimic.
Faza e ca inteleg ce zici,la modul general,cu umanismul,crestinismul etc... Dar nu pricep cum de legi niste idei nobile de caricatura din realitate.

[ Edited Thu Sep 10 2015, 10:38PM ]
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 apkah (10 Sep 2015, 22:46)
IoanS
Thu Sep 10 2015, 10:35PM
Registered Member #10285

Boribum wrote ...

Adica sau îi salvam pe toti,sau pe niciunul. Si cum pe toti nici nu putem si nici nu vrem,asta este...ghinionul lor ! Da-i dracu da împutiti !

Dar psihologic...,la romani nu merge nici cu victimizarea ! Mai tot romanu ceva mai studios a aflat ca de vreo 25 de ani in lumea araba, le cele mai importante posturi de radio si tv, cei mai carismatici imaami ai lor propovaduiesc ocuparea Europei prin flux migrator. Culmea este ca am gasit si unul in care se incita expres la ocuparea Romaniei..
Si ca sa nu fim off-topic, noi discutam aici nu de 2000 de "refugiati", ci de decenii de fluxuri migratoare care vor bate la portile Europei, implicit ale Romaniei... Ne afla cumva in situatia Romei in perioada triburilor migratoare.."Toate drumurile duc la Roma! "
Si repet.., in numele libertatii de exprimare cucerite in 1989: nu sunt de acord cu colonizarea Romaniei ! Eu sper ca CCR-ul sa intoarca decizia de acceptare/colonizare a Romaniei cu cei 1700 de "refugiati"...

[ Edited Thu Sep 10 2015, 10:38PM ]
Back to top
1 User said Thank to IoanS for this Post :
 apkah (10 Sep 2015, 22:45)
Boribum
Thu Sep 10 2015, 10:53PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Fratele meu alb,vorba lui Winnetou ,za aidia e ca si la ajutorul asta ar trebui sa fie oleaca de noima.Nu am auzit pe nimeni zicand ca venirea astora nu are si dezavantaje.Al mai fanatic ong-ist cred ca e constient de asta.
Problema mea e ca bagam resurse limitate in unii care nu o merita si sub forma care nu-i utila.
Argumentul taberei ''voastre'' este in esenta unul lacrimogen.Amaratii,sarmanii trebuie ajutati.Ok,dar de ce trebuie tot circul asta gretos?

Si nu cred ca ai sa ma auzi pe mine sau pe oricare altul zicand ca nu trebuie ajutati sarmanii.Unii o si fac la modul concret.Dar nu pricep de ce sustii ca vrajeala asta e ceva util.Stii bine ca nu e.Stii bine ca nu rezolva nimic.
Faza e ca inteleg ce zici,la modul general,cu umanismul,crestinismul etc... Dar nu pricep cum de legi niste idei nobile de caricatura din realitate.

Bineînteles ca are o gramada de dezavantaje si uite ca da de lucru multora care si asa aveau mult de lucru.
Noima ? Are noima sa faci ceva pentru ala de pe jos,sau nu ? E simplu de tot ! Cum a ajuns acolo,câti mai sunt,din vina cui,astea vin post-factum. Sigur ca nu poti sa aduci toata nenorocirea lumii la tine acasa,sigur ca nu e simplu de gestionat,sigur ca nu e placut.
"Circul" e probabil un raspuns la cantitatea de rautate revarsata (tembel) prin media.

Nu în ultimul rând,orice as face nu pot sa ma dezlag de trecutul meu : si de fugar,si de azilant,si de strain ici-colo,si de martor la tot soiul de nenorociri d-astea prin alte parti ale lumii. Înca o data,nu ma interesa neaparat ce crede X despre situatia asta (caci X-ii în general vorbesc din auzite,nu din traite,si oricum nu poti trait tot!) ci de ce crede cutare sau cutare lucru. Unde,cum si pe baza de ce anume si-a creat el opinia aia.
Si am priceput !
Back to top
Boribum
Thu Sep 10 2015, 10:54PM
boribum
Registered Member #2395

IoanS wrote ...

la romani nu merge nici cu victimizarea !

S-a demonstrat experimental ca la români merge numai cu biciul.
Back to top
Boribum
Thu Sep 10 2015, 10:58PM
boribum
Registered Member #2395

IoanS wrote ...

noi discutam aici nu de 2000 de "refugiati", ci de decenii de fluxuri migratoare care vor bate la portile Europei, implicit ale Romaniei... Ne afla cumva in situatia Romei

Dacia e-n situatia Romei,da Ba e vorba fix de niste mii,si viziunile astea apocaliptice (nu lipsite de fundament dealtfel) ne-am trezit noi sa le avem : noi care am construit civilizatia europeana pe care vin astia s-o darâme mâine,cu hainele lor de firma si telefoanele mobile.

La prima stire despre comportamentul refugiatilor pe teritoriul României promit sa revin. Edit : sa revin pe topic,zic.

[ Edited Thu Sep 10 2015, 10:59PM ]
Back to top
djebel
Thu Sep 10 2015, 11:04PM
Registered Member #3603

Mihais wrote ...

Vad ca suntem de acord ca trebuie ajutati, dar uite ca opinia generala e ca nu trebuie primit niciunul, ca unul daca primim asta se pisa pe mormantul lui Stefan cel Mare (n-am scos-o eu).
Back to top
Mihais
Thu Sep 10 2015, 11:07PM

Registered Member #2323

Aha.Booon.Iete,la maimutoiu de mine e simplu.Mai intai ai nostri,apoi ai altora.Iar la altii sub o forma care sa fie utila cat mai multora,inclusiv noua,care sa fie sustenabila.In sensul de ajutat oamenii ca in timp sa stea pe propriile picioare in loc de a fi perpetuu asistati.
Si-s un rasist nemernic pt ca nu vreau sa fie create,in timp,conditii pt maceluri d'alea nasoale in Ioropa.
Mai sunt constient ca oricum nu se petrece nimc din ce cred io ca trebuie si consider probabil ca vom ajunge in timp la nasoleli.Dat fiind ca oricum dimocrasi mai nou e valabila doar cand sefimea e sigura ca prostimea va vota ce trebuie,nici nu-mi fac iluzii ca pot schimba ceva mai mult decat sa dau carti catorva copchii.
O sa incerc sa traiesc bine mersi pana cand probabil ne vom intalni la noile Vukovar,Dubrovnik,de preferat in aceasi tabara
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF