Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN
 
<< Previous thread | Next thread >>
Armata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
TheMrM
Wed Sep 26 2018, 11:24PM
Registered Member #10401
Joined: Mon Aug 24 2015, 10:37PM

Posts: 13
Thanked 5 time in 2 post
truepride wrote ...

Catalin97 wrote ...

Buna ziua am fost admis la scoala de subofiteri. Anul urmator vreau sa incerc la academie si as vrea sa stiu in caz de o sa fiu admis primesc salariul fara norma de hrana ?



Nu ai cum sa incerci la Academie deoarece cand se face selectia tu o sa fi tot la instructia pentru Subofiteri. Doar daca refuzi locul la scoala de Subofiteri o sa ai timp pentru anul ce urmeaza sa te pregatesti si sa participi la selectie . Daca termini scoala de subofiteri , mergi la unitate unde vei fi repartizat si doar apoi poti sa incerci sa optezi pentru Academie , s-ar putea sa platesti scolarizarea deoarece daca alegi sa urmezi cursurile scolii de subofiteri se va considera ca ai urmat deja o scoala unde scolarizarea a fost platita de stat . Cel mai bine te informezi la BIR .
Back to top
truepride
Fri Dec 28 2018, 04:26PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Sa ma bag si eu in tema momentului, ca am oservat ca tot felul de jurnalisti se chinuie sa explice ce anume se intampla cu seful SMAp. Cum am avut de multe ori surpiza sa gasesc in media materiale de pe Semper am zis sa ii ajut un pic.
In primul rand este de ultima speta sa bagi armata in dispute politice. Uniforma si politicul nu se amesteca niciodata. Cred ca de-a lungul timpului am argumentat de ce.
La fel ca si in cazul amiralului Gheorghe Marin, mandatul poate fi prelungit cu un an(Not. Cit. art 32.). Brusc subit si dintr-o data, s-a decis neprelungirea mandatului actualului sef SMAp. Discutile de genul trebuie sa aiba loc cu aproximativ 5-6 luni inainte tocmai pentru a se asigura o trazitie fara probleme de la vechiul sef la noul. Cine isi imagina ca merge asa, hodoronc-tronc, azi este amiralul Zetulescu sef maine este generalul Xulescu, vorbeste fara a avea minima cunostinta a ce insemna schimbarea din functie a unui ofiter cu grad inalt in armata romana. Doamne iarta-ma ca pentru o vanzatoare este nevoie de 21 de zile.
In rafuiala politica in care armata nu are ce cauta s-a vehiculat un nume mai mult ca altele, dl general locotenent D. Scarlat, fost sef SMFT, actual inalt reprezentat militar al Romaniei in NATO si UE.
Legea spune clar cine poate fi numit in functia de sef SMAp, am copiat pasajul mai jos (Not.Cit art 32 al 5.). Dl general locotenent Scarlat nu poate fi numit in acesta functie. Pot fi numiti doar loctiitorul sau unul din sefii statelor majore de categorii de forte.Desigur se pot gasii masinatii, ordonante de peste noapte dar mesajul transmis ar fi unul gresit.
Nu fac campanii pentru unii sau altii, in 10 ani si ceva de forum am scris in ton pozitiv si apreciativ despre 5 persoane printre care si dl general Ciuca si dl general locotenent Scarlat.
Din toata prostia asta, ca altcumva nu am cum sa o numesc, de suferit are armata care a ajuns un pion de schimb si cei doi generali care sunt sigur ca acesta prostie nu ii va indeparta, profesionismul celor doi si-a spus intotdeauna cuvantul.
In rest in media, liber la baliverne, de la rotative precum de doua ori general de la fortele trestre o data unul de la cele aeriene si o data un amiral de la marina. Logic nu? De aia ii spune rotativa.
In rest, la nivel de specula mai se uita omul si in stanga si in dreapta, am vazut ca dl general Ciuca s-a ridicat sa-l salute le presedintele camerei deputatilor la bilantul Mapn si cel din urma a trecut ca acceleratul prin halta Trudeni. Atat respect are el. S-a mai auzti pe holuri parerile dl general Ciuca, unele chiar prin presa. Nu-i de mirare ce se intampla.

Art. 32. – din Legea 346/2006 cu modificarile din 2017
(1) Ministerul Apărării este condus și reprezentat de ministrul apărării.
(2) În exercitarea conducerii, ministrul apărării este ajutat de secretarii de stat, de șeful Statului Major General și de secretarul general.
(3) Ministrul apărării poate delega prin ordin competența îndeplinirii unor atribuții aflate în responsabilitatea sa.
(4) Secretarii de stat sunt numiți și eliberați din funcție prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului apărării.
(5) Șeful Statului Major General este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, numit de Președintele României, la propunerea ministrului apărării, cu avizul primului-ministru, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an. În funcția de șef al Statului Major General poate fi numit locțiitorul acestuia sau unul dintre șefii categoriilor de forțe ale armatei.
(6) Prevederile alin. (5) referitoare la durata mandatului nu se aplică în caz de mobilizare sau de război, precum și pe timpul stării de asediu sau de urgență.
(7) Secretarul general al Ministerului Apărării este înalt funcționar public, numit potrivit legii.
(8) În Ministerul Apărării se constituie Colegiul Ministerului Apărării, cu rol consultativ, precum și Consiliul de Planificare a Apărării, Consiliul de Supraveghere a Cerințelor, Consiliul de Achiziții și Consiliul de Standardizare și Interoperabilitate, cu rol deliberativ. Organizarea și funcționarea acestora se stabilesc prin ordin al ministrului apărării.

Edit: Vad ca presedintele a castigat runda asta, exact pe temeiul de mai sus.Procedura este simpla retalitv, ministrul propune premierul avizeaza cansultativ presedintele aproba.Propunerea ministrului apararii a fost socotita ca nelegala, functia de reprezentatnt nato nu este una din cele mentionate in lege.
Din lipsa de procedura neaprobarea presedintelui inseamna prelungirea mandatului actualului sef din doua motive: nu exista lege care sa dispuna contrar, nu exista cale de atac.

[ Edited Sat Dec 29 2018, 11:57AM ]
Back to top
truepride
Thu Jan 10 2019, 04:54PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Cand credeam ca s-a rezolvat problema de la varful armatei, aparent doar a inceput. Toata tarasenia a culminat cu interviul domnului ministru Les care mia bine zicea ca-I racit si nu poate veni acolo.
In primul rand sa te contrapui experientei profesionale a domnilor Diaconescu, colonel in rezerva printre altele si a domnului Fota este destul de greu. Dansul nu doar ca a facut-o stangaci dar a si dat-o defintiv si irevocabil in gard cand la acuzat pe dl gneneral N. Ciuca de faptul ca nu “nu a luat o pozitie in presa fata de cele vehiculate”, cu referire la acuzatile aparute la daresa ministrului ca dorese sa il schimbe seful SMA ca deranjaza interesele in materie de achizitii si dl general Scarlat nu ar deranja acestea.
Din start un mod prost de apune problema, consilierii ministrului, aia civili ar fi bine sa-I explice cam ce poate spune si nu poate spune in pozitia in care se afla. Si cum seful profesional al armatei are si alte lucruri mai bune de facut decat de la sine putere sa faca conferinta de presa unde dezmite porcariile jurnalistilor batuti in cap de prosti. Am apreciat pe unii jurnalisti care au cerut opinii avizate de la domnii Diaconescu si Fota, totusi mai sunt ceva fosti sefi SMG pe la pensie. O opine de-a lor cred ca era de bun augur.
O pozitie crunt de ingrata, in care eu trebuie partial sa tin partea ministrului, dar din perspectiva generalului Scarlat. Faptul ca numele dl general Scarlat a fost tarat prin acest scandal doar pentru ca era singurul care putea ocupa acea functie mi se pare o prostie si in o jignire din media la adresa armatei si a unui om cu o cariera impecabila. Nu putea ocupa acea functie decat printr-un tertip, si presedintele are dreptate aici, nu poti sal muti sef SMFT si 3 minute mai traziu sef SMAp ca este o mizerie. Situatia este imorala categoric din pacate nu si nelegala deoarece nici unde nu se prevede un stagiu minim in functie inainte de a fi numit sef SMAp. Ar trebui, sunt sigur.
De parca jignirea dl general Ciuca si dl general locotenent Scarlat nu era destul, s-a trezit tot ministrul sa actioneze in instanta de contencios administrativ actul de numire. Din pacate actul de numire in functie a unui comandant militar de catre o entitate civila nu intra sub cupola protectiva juridica a actului de comandament respectiv ordinul militar, act ce nu se supune conform legii contenciosului administrativ controlului acestei instante. Asadar instanta o data investita se va pronunta. Aici se vor ridica, sunt sigur de asta, aspecte de procedura intial fondul devenind oarecum neinteresant. Pe procedura pronuntarea nulitatii acestui act este posbila, referindu-ma la speta desigur. Ce se va intampla dupa cu domnii generali este o intrebare buna daca se dispune de catre instanta anularea actului administrativ. Statutul juridic al actelor perfectate de seful SMAp iara va fi discutabila. In concuzie o munca inutila si un razboi intern de care armata nu avea nevoie acum.
Pe final, nu cred ca un platou de televiziune era forumul in care trebuia anuntat faptul ca dl general Tonea se va pensiona in doua luni. Intern era cunoscut desigur, dar totusi.
Raman si eu cu o intrebare, de copil fara multe posibilitati la vremea respectiva, luat cu in serviciu militar obligatoriu pentru ca asa erau vremurile: dl ministru de ce nu are stagiul militar satisfacut?
Back to top
Pârvu Florin
Thu Jan 10 2019, 07:24PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2132
Thanked 662 time in 427 post
Cand politicienii se cred in ”House of Cards”


”Eu, domn’ judecator, reclam, pardon, onoarea mea, care m-a-njurat, si clondirul cu trei chile mastica prima, care venisem tomn-atunci cu birja de la domn’ Marinescu Bragadiru din piata, inca chiar domn’ Tomita zicea sa-l iau in birje”


Dupa cum probabil ati aflat, ieri Romania a preluat Presedintia Consiliului Uniunii Europene pentru o perioada de sase luni.

Este un eveniment extrem de important.

O scurta descriere a organismului militar despre care discutam, anume Comitetul Militar al Uniunii Europene
In cadrul Consiliului UE se reunesc ministrii statelor din cadrul UE, iar una dintre functiile principale este adoptarea legilor.

Similar, pe linie militara exista Comitetul Militar al Uniunii Europene (European Union Military Commite/ EUMC), al carui Presedinte (Chairman) permanent este ales pe o perioada de trei ani.

EUMC este compusa din sefii Statelor Majore Generale din statele membre si il consiliaza militar pe Inaltul Reprezentant al UE (practic ministrul de externe al UE, care astazi este Federica Mogherini).

In subordinea EUMC exista o structura de stat-major (200 de angajati) cu tot ce implica acest lucru, inclusiv directie de informatii (J2).

Sper ca nu v-am pierdut in organigrame, retineti ca este o responsabilitate majora aceasta preluare.

***


2. Sa intram acum in fondul problemei si in chichitele avocatesti

Romania este reprezentata in cadrul EUMC de seful Statului Major al Apararii (SMAp).

In vreme ce ministrul apararii este numit dintre politcieni, seful SMAp este intotdeauna un militar si este bineinteles militarul cu cel mai inalt rang din Armata Romaniei.

El este propus de ministrul apararii si numit de Presedintele Romaniei si trebuie sa indeplineasca un criteriu precis: sa fie sef de categorie de forte (SMFT, SMFA, SMFN) sau loctiitorul sefului SMAp.

Totodata sefului SMAp i se poate prelungi mandatul cu pana la un an (asta poate insemna de la o zi la 365).

A mai fost un precedent cand sefului SMG (cum se numea actualul SMAp) i s-a prelungit mandatul, in anul 2010. (Amiralului Gheorghe Marin, cu trei luni.)

Si aici incep chichitele avocatesti: generalul-locotenent Dumitru Scarlat – actualul sef al Reprezentantei Militare a Romaniei la NATO si UE (vezi nota) – a fost atat sef de categorie de arme (SMFT), cat si loctiitor al sefului SMG.

A fost, nu este. In lege scrie ”sa fie”, nu ”sa fi fost”.

Asadar (si poate si prin urmare), ministrul a propus:

a. retragerea generalului Scarlat de la Reprezentanta si numirea lui ca sef SMFT in locul generalului-maior Ovidiu Uifaleanu, mutare necesara pentru a putea fi propus sef SMAp

b. numirea generalului Uifaleanu ca Reprezentant Militar in locului generalului Scarlat

c. apoi numirea generalului Scarlat din pozitia de sef SMFT in functia de sef al SMAp.

Aaa, stai, cum?

Nu, nu e en passant ca la sah, e carambol, ca la biliard.

Presedintele, ca sef al CSAT, a refuzat propunerea si a prelungit mandatul generalului-locotenent Nicolae Ciuca.

***


3. In punctul asta a inceput disputa dintre Presedintie si MApN

-Ministerul (aka partea politica) sustine ca pentru a fi prelungit mandatul era necesara o propunere in acest sens din partea ministrului, cum a fost in speta amiralului Marin, ceea ce in acest caz nu s-a intamplat.
-Presedintia sustine ca propunerea din partea ministrului este necesara doar in cazul numirii, nu si al prelungirii mandatului.
Si uite-asa s-a ajuns la contencios administrativ intre M100 (MApN) si Cotroceni, lucru care nu cred ca s-a mai intamplat vreodata in istoria Romaniei.

Din perspectiva militara lucrurile sunt cat se poate de simple: faux pas!

Armata este o institutie cu reguli clare, cu lant de comanda limpede, cu responsabilitati complexe.

Nu e ca la piata cu hai mai lasa matale, ca las si eu.

***


NOTA

Reprezentanta Militara a Romaniei la NATO este un fel de Birou al Atasatului Apararii si se afla in cadrul Delegatiei Permanente a Romaniei la NATO si UE (un fel de ambasada, insa mult mai complexa).

Primul militar roman Reprezentant Militar la NATO (pe atunci Biroul Militar de Legatura la NATO HQ) a fost generalul Paul Sarpe, in 1992, despre care se spunea ca valoreaza cat o divizie de tancuri.

Prin aceeasi functie au trecut personalitati precum generalul cu patru stele Sorin Ioan (fost sef SMFT si apoi loctiitor al sefului SMG), generalul-locotenent Gheorghe Savu (fost sef DGIA) sau generalul cu patru stele Gheorghe Rotaru (fost sef DGIA).

In prezent in cadrul Delegatiei Permanente de la Bruxelles sunt 30 de membri, dintre care 17 militari (12 in Sectiunea de Aparare si cinci in Reprezentanta Militara a Romaniei la NATO si UE).

ANEXA


Cu niste ani in urma am fost solicitat sa ii pun niste intrebari intr-un anumit context Comandantului unei structuri de elita din cadrul MApN. Nu va imaginati ca ne trageam de sireturi sau ca eram vreo persoana importanta, a existat doar o situatie care necesita o solutie.

La una dintre intrebari Domnia-Sa a raspuns asa:

1- Militarii romani trebuie sa fie in primul rand patrioti.

2- Este necesar ca selectia si pregatirea lor sa fie cat mai dure si mai aproape de realitate.

3. Fara politica!

***


PS: Cu toate certurile, diferentele de opinii, jocurile a la ”House of Cards” (spuneti-le cum vreti) dintre oamenii politici, militarii sunt acolo unde trebuie: la instructie sau in misiune.







LINK
Back to top
truepride
Fri Jan 11 2019, 04:29PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Da, de acord cu opinia e mai sus, ma treuie sa adaug doar ca mandatul amiralului Marin a fost prelungit fix cu un an. Si dl Ciuca este general cu 4 stele, fostul grad de general de armata.
In alta ordine de idei, sa numesti pe cineva in functie si apoi sa-l renumesti in alta dupa 3 minute este o bataie de joc la adresa cuvatului rigoare. Asta este un meltenism de Dambovita facut la o bere in curtea partidului si nu are ce cauta la varful armatei. Si in logica asta tampa, cu dl general maior Uifaleanu ce facea? Il trimitea, unde? Il dmitea 3 minute si il renumea in functie in 6 sau cum? Nu ne puteam juca asa cu oameni care au stat o viata in haina aia militara.

Pai daca merge asa, oricine poate fi sef SMG, de oriunde. Ieri ai fost seful spitalului militar, maine esti seful aviatiei, ca ne mai blocam in specialitati etc.
In al doilea rand, instanta investita se va pronunta dar reticenta mea este c anu discutam de o instanta militara. Evident nu are cum sa dispuna instanta militara in materie administrativa, nu are competenta materiala, dar faptul ca un judecator civil se uita pe acel act nu imi da mie o garantie ca pricepe importanta acelui act in mediul militar. Nu-I o opinie populara, stiu asta. Dar logica cred eu ca este destul de sanatoasa in sensul in care unul din privilegile actului de comanda, la nivel inalt este de a iti alege echipa cu care lucrezi. Greu de imaginat un comandant care nu are nimic de spus in materie de seful sau de stat major. Logica, pe care sper eu sa o vada judecatorii este ca nu ai ce intervenii intre comandant, chiar daca este comandantul constitutional deci cremonial al armatei si seful ei de stat major, adica cel care exercita comanda de facto.
Sa vedem.
Edit: Curat justitie, coane Iancule...

[ Edited Fri Jan 11 2019, 04:30PM ]
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Klaus (02 Feb 2019, 00:00)
Pârvu Florin
Fri Feb 01 2019, 10:52PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2132
Thanked 662 time in 427 post
Incepand de astazi, domnul general Tonea, loctiitor al sefului SMAp, e pensionar militar.

Mi-a fost comandant cativa ani la 313 Cc, am mai scris pe forumul asta una-alta despre dumnealui, cine cauta gaseste.

E un ofiter capabil, as zice ca e in Top 5 ofiteri, ca profesionalism, cu care am lucrat indeaproape.

Va doresc sanatate si pensie lunga, alaturi de cei dragi, domnule general!



Back to top
truepride
Thu Feb 07 2019, 04:21PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Pensie lunga ii doresc si eu, nu am auzit pe nimeni sa vorbeasca ceva de rau despre dl general-locotenent Tonea.
Tot la capitolul 3 stele sincere felicitari dl general locotenent Dobran. Pentru mine cel putin dl general este o inspiratie despre cum sa ti fruntea sus in orice conditii!
Back to top
IloveArmy
Sun Feb 10 2019, 03:08PM
Registered Member #11159
Joined: Sat Apr 29 2017, 03:15PM

Posts: 27
Thanked 3 time in 2 post
Buna ziua.
Imi puteti spune va rog frumos, anul acesta vor exista incadrari pentru rezervisti voluntari? Exista informatii in acest sens?
Multumesc. O zi placuta.
Back to top
truepride
Mon Feb 11 2019, 04:53PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Da si anul acesta vor fi scoase posturi pentru rezevisti voluntari cel mai porbabil dupa aprilie daca se respecta calendarul de anul trecut.
Legea cat si ordinul de ministru sunt in vigoare, pana la abrogare se vor scoate posturi pentru acesta categorie de personal.
Back to top
Ragman
Wed Feb 13 2019, 12:58AM
Registered Member #10237
Joined: Thu Apr 16 2015, 08:35AM

Posts: 145
Thanked 16 time in 15 post
truepride wrote ...

Da si anul acesta vor fi scoase posturi pentru rezevisti voluntari cel mai porbabil dupa aprilie daca se respecta calendarul de anul trecut.
Legea cat si ordinul de ministru sunt in vigoare, pana la abrogare se vor scoate posturi pentru acesta categorie de personal.


In acest caz, aveti cumva idee cand v-a incepe instruirea acestor rezervisti, mai precis a subofiterilor in rezerva ?
Back to top
truepride
Wed Feb 13 2019, 04:49PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Nu stiu sa va spun, daca se respecta graficul de anul trecut prin septembrie in principiu. Dar depinde de durata perioadei de selectie si numarul persoanelor care resuesc. Sunt doi ani de aplicare a acestei legi si nu s-a facut unitar de la an la an.
Back to top
IloveArmy
Fri Feb 15 2019, 01:03PM
Registered Member #11159
Joined: Sat Apr 29 2017, 03:15PM

Posts: 27
Thanked 3 time in 2 post
@truepride
Multumesc pentru raspunsul referitor la incadrarile pentru rezervistii voluntari.

Am intrebat si la CMZ, insa sunt secrete mari, nu se dau informatii. Mi s-a spus sa urmaresc pagina de internet a MAPN. Apoi, se mai mira ca nu vin oamenii sa se "faca" rezervisti...

P.S. Sau poate la CMZ chiar nu se stie de aceste posturi... Desi nu cred asta.

[ Edited Fri Feb 15 2019, 01:04PM ]
Back to top
truepride
Sat Feb 16 2019, 08:50AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Nici o problema.
Referitor la CMZ-uri, din pacate chiar nu stiu, ei de regula afla ultimii chestii ceea ce este si mai frustrant nu doar pentru candidati si pentru persoanele care au nevoie de infromatii de la ei intern. Ce imi spuneti dumneavoastra intern se traduce cu "Pai sunati la Bucuresti ca noi nu stim nimic".
Cu toate astea CMZ-urile ar trebui sa functioneze mai bine, fluxlul d einformatii ar trbuis a functioneze mai bine si toate posturile, dar toate ar trebui anuntate la inceputul anului astfel incat oamenii sa se poata orienta, planifica si pregati.
Back to top
truepride
Tue Feb 26 2019, 05:07PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Felicit pe dl gl lt Anastasof pentru numirea in functie si indraznesc sa spun, ca pe dansul il va paste o a 4-a stea si un mandat la sefia armatei daca nu se schimba schimbarea.
Back to top
truepride
Wed Apr 03 2019, 04:55PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
truepride wrote ...


In al doilea rand, instanta investita se va pronunta dar reticenta mea este c anu discutam de o instanta militara. Evident nu are cum sa dispuna instanta militara in materie administrativa, nu are competenta materiala, dar faptul ca un judecator civil se uita pe acel act nu imi da mie o garantie ca pricepe importanta acelui act in mediul militar. Nu-I o opinie populara, stiu asta. Dar logica cred eu ca este destul de sanatoasa in sensul in care unul din privilegile actului de comanda, la nivel inalt este de a iti alege echipa cu care lucrezi. Greu de imaginat un comandant care nu are nimic de spus in materie de seful sau de stat major. Logica, pe care sper eu sa o vada judecatorii este ca nu ai ce intervenii intre comandant, chiar daca este comandantul constitutional deci cremonial al armatei si seful ei de stat major, adica cel care exercita comanda de facto.
Sa vedem.
Edit: Curat justitie, coane Iancule...


Uite ca am gresit si imi fac o mea cupla. Un judecator civil a apreciat actul de numire a dl general Ciuca ca find un act de comandament militar, ceea ce vine argumentativ exact pe linia a doua a ideii de mai sus.
Totusi nu ar trebui uitat faptul ca 3 luni de zile seful SMAp a fost suspendat din functie, ori asa ceva intr-o armata NATO nu mi s-a dat sa vad.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Klaus (04 Apr 2019, 14:23)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.