Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Soldat Gradat Profesionist
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Tue Mar 16 2010, 08:47PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

heheheee... suuuuper idee... din pacate, si SGV-istii sint romani, drept pentru care din 1000 de colegi nu vei vedea mai mult de 10 demisionati...

recomand tuturor SGV-istilor sa stringa rindurile in jurul ROMIL (gasiti link-ul pe prima pagina)... daca mai aveti nevoie si de noi, stiti bine ca sintem aici pentru orice demers inteligent, legal, agresiv ...

[ Edited Tue Mar 16 2010, 08:47PM ]
Back to top
Mihais
Tue Mar 16 2010, 08:47PM

Registered Member #2323

Asta cu reintroducerea stagiului cand a rasarit?Si cine a scos perla?
Back to top
Altair
Tue Mar 16 2010, 08:55PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Un binevoitor....
Adevaru e ca la ce enormitati au debitat in ultima vreme mai marii armatei, i-as crede in stare sa reintroduca stagiul obligatoriu si sa poata fi efectuat la distanta sau fara frecventa, ori sa ii trimita pe militarii in termen la munci agricole ....in Spania.
Back to top
Sherban
Tue Mar 16 2010, 09:02PM
Registered Member #2587

RADYS wrote ...

RAYDS stai frate usor, imaginez ca e frustrant, te macina pe dinauntru, dar si cu demisie si fara tot nimic nu se intampla!
Adica daca pana acum n-ai inteles, te anunt ca s-au dus vremurile cand ne uneam si luptam si urlam cu totii impreuna pentru drepturi de 20 de ani. Asa ca nu o sa-si miste nimeni c... fundul [poponetul] sa-si riste ei locul de munca pe care-l urasc.

Sfatul meu, ia-o mai lejer. Lupta cand trebuie treci mai departe cand merita! Vezi si tu ca exista si alte posibilitati cu pregatirea militara pe care o ai. Asta e cel mai inteligent lucru de facut, folosestete de ceea ce ti-au oferit si lasa-i, du-te pa calea ta.
Exista SPP, SRI, SIE, DPIR, exista Acvila candva, ca sa nu citez si Legiunea Straina, alte armate straine care ofera imigratiilor inrolarea, Companii Private Militare [in SudAfrica e plin]. Nu-ti limita vederea doar pana aici.

Salutari! Si bine ai venit pe Semper Fidelis!
Back to top
Sherban
Tue Mar 16 2010, 09:09PM
Registered Member #2587

Faza cu reintroducerea serviciului obligatoriu parca se vorbea acum 2/3 ani.
Oricum nu este posibil. Este un standard Nato ca armata sa fie bazata pe voluntari, pentru a putea mentine o "cantitate" mica cu o "calitate" mare [mda, teoria aia e].
Fiind obligatoriu, nu mai e posibil sa faca teste eliminatorii deci nu o sa mai poata obtine o categorie de personal de la un standard in sus. Dar Romania asta... mai stii? Trebuie sa-l corectez pe cel ce a zis "America - tara tuturor posibilitatiilor" cu "Romania tata, tara tuturor intamplarilor" Aici este posibil absolut orice! Singura limitare ne este imaginatia!

[ Edited Tue Mar 16 2010, 09:14PM ]
Back to top
Mihais
Tue Mar 16 2010, 09:36PM

Registered Member #2323

Nu-i nici un standard NATO.E doar o practica foarte raspandita.Iar daca vrei poti sa faci selectie si cu militari in termen.Israelienii par example incadreaza tot cu un mixaj de militari in termen si profesionisti.Inclusiv fortele speciale.Digresiune terminata.
Amu,abia incheiaram ''profesionalizarea'' ostirii si apar unii care se gandesc ca e scump domle scump.Sa se fi gandit ca in capitalism mai sunt si recesiuni,crize,chestii ce taie din bugetul armiei peste tot in lume.
E presupun o opinie izolata,care va ramane fara urmari.

[ Edited Tue Mar 16 2010, 09:37PM ]
Back to top
spk
Tue Mar 16 2010, 10:13PM
primum non nocere

Registered Member #537

Daca nu ma insel, in Germania inca mai e stagiu militar obligatoriu.
Back to top
Terentius
Tue Mar 16 2010, 11:00PM
Terentius
Registered Member #2186

S-ar putea să aveţi dreptate spk cu Germania şi serviciul militar obligatoriu, dacă nu cumva or fi renunţat şi ei la asta de când nu am mai avut io contact cu realităţile militare. Oricum, legislaţia lor prevedea de exemplu că aceşti militari în termen nu puteau fi trimişi în misiunile externe (decât pe bază de voluntariat, da' aici s-ar putea să greşesc). Şi pentru profesioniştii armatei germane sunt căi legale de a evita să fie trimişi în teatrele de operaţii, dar un astfel de demers îl cam orientează pe respectivul către o carieră de scurtă durată.
Back to top
spk
Tue Mar 16 2010, 11:03PM
primum non nocere

Registered Member #537

Eu as fi de acord cu stagiul militar obligatoriu doar daca selectia la incorporare ar fi mai dura, prea intrau in armata toti refuzatii societatii. (pt ei a fost nevoie sa se specifice in regulamente cum se urca in camion, pt ei si pt infanteristi )
Back to top
Sherban
Tue Mar 16 2010, 11:42PM
Registered Member #2587

Pai stai mai, e aberant un lucru de acest gen. Daca e obligatoriu cu teste eliminatorii severe, cine dracu crezi ca o sa dea maximul din el? Ca ce sa-l faca obligatoriu ca sa se aleaga cu toti cei care scuipa armata si nu sunt nici interesati?
A fi militar este o vocatie! Iar ei trebuie sa aleaga numai cei buni din cei interesati care au avut intentia macar de a se inrola. Ca apoi armata romana e de rahat e alt discurs!
Esti de acord cu o prostie! nu poti obliga pe nimeni sa dea maximul la un test eliminatoriu sever si obligatoriu pe care-l uraste! e aberant!
asta nici comunismn nu e, pur si simplu prostie!
Back to top
Mihais
Tue Mar 16 2010, 11:56PM

Registered Member #2323

Sherban,in armata israeliana dupa cum stii intra toti.Odata luat la oaste recrutul specifica unde vrea sa serveasca,apoi se face testarea.La fel ca pt. voluntarii in alte armate.Apoi stau acolo 3 ani.Asa incat armata activa(o mica parte din total) este o armata de recruti si profesionista in acelasi timp.Dupa 3 ani cine vrea ramane ca profesionist.

Din NATO mai sunt Grecia si Turcia.La astia e previzibil.Din Europa,Elvetia(acestia au topic separat),Finlanda,Suedia.Si desigur Ivan.De ucrainieni nu sunt sigur.
Back to top
Sherban
Wed Mar 17 2010, 12:07AM
Registered Member #2587

F adevarat, dar e total alt nivel si organizare si ALT BUGET!

Stiu ca de asemenea la Israelieni se recruteaza si fete, iar cand am vazut o fata blonda de 23 de ani conducand un tank Merkava... m-am indragostit instant!

Eu am luat aceasta idee serios in considerare, de aceea nu am comparat "uite cum e la Israelieni, de ce sa nu facem si noi asa?"

e simplu, ei au stofa, educatie, predomina o total alta mentalitate majorantei populatiei!
Trebuie sa readuc aminte mentalitatea de golan, de obicei adoptat de la "bronzatii" cu gusa groasa care scuipa peste tot, adoptat si de tinerii romani?
La noi e o prostie totala, o sa fie o inapoiere a tuturor pasilor pe care i-am facut inainte!

Armata obligatorie cu teste eliminatorii severe va face numai la o risipa de timp si resurse.

Deja acum sunt putini interesati de armata, multi scuipa pe soldati. Cum vreodata ii sculam "din somnul cel de moarte"? Cum o sa controlam o satra de 100 de creoli pe batalion?

O sa ne trezim cu celulele de arest pline mereu, probabil si camaraderie se restrange, iar soldatii de calitate v-or sta langa unii care in afara de manele, MErtane albe si ochelari cat capul nu stiu.

Merita efortul pt a culege mai multi soldati profesionisti din multime?

Abia sunt fonduri pt conditii inca umane pentru putinii soldati, mai adaugam cateva mii suntem in copac... si copacul in aer...

[ Edited Wed Mar 17 2010, 04:25PM ]
Back to top
Mihais
Wed Mar 17 2010, 12:15AM

Registered Member #2323

Poti sa-l faci selectiv.Desigur discutia seamana cu scosul pietrei aruncate in lac de un nebun.Nu ne intoarcem la asa ceva decat intr-o situatie de mare criza.
Back to top
Sherban
Wed Mar 17 2010, 12:39AM
Registered Member #2587

Corect daca ar trebuii, situatie de criza totala, merita!
Dar in nici un caz sa ne punem piedici acum.

P.S.: am editat postul precedent, ca e mai adaptat.
Back to top
Altair
Wed Mar 17 2010, 06:53PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Spk, in Germania stagiul militar nu e obligatoriu. Se face la cerere. Progrmaul e pana la ora 16 dupa care militarii au liber in oras pana la 22.(zi de zi)
Stagiul e de 3 sau 6 luni mi se pare si sunt platiti cu 300 euro/luna (adica cat un sgv la noi). La asa un stagiu cred ca ar fi destui doritori la noi. Nu mai spun ca echipamentele sunt ca si pt armata regulata, nu primesc materiale necasate din 1945.
Si pe langa asta, ca o nota generala, astept cu interes sa ajungi la o unitate militara si dupa ce dai cu nasu pe acolo vreun an, sa vii sa spui de una de alta, de infanteristi, de tanchisti, de militari in termen, de soldati, capiatni, sergenti, cursuri de cariera, bugete si alte alea. Deocamdata tu esti la scoala.Nu stii ce e armata. No offense.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF