Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Proiect SEMPERFIDELIS :: Infiintare, activitati, proiecte, programe

<< Previous thread | Next thread >>
Private Security Company - Blackwater - made in Romania... PROIECT...!!!
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
andyy
Fri Mar 04 2011, 10:13AM
andyy
Registered Member #3496

kaliber wrote ...

Boribum ai fost si vei ramane fratele meu:-)))

sa nu patiti ca unii-sau incris pt.munca de talibanie,cu diplome de lunetisti ca doar au fost in armata si au tras cu psl-ul -la noi oricine a fost in armata se considera psl-ist):-)))iar la interviu au fost intrebati ce tip de arma ar prefera,in ce cal.si cu ce tip de luneta ,omuletii au inceput sa se uite pe pereti si au plecat cu coada printre picioare
altii au ajuns la o baza de pregatire -selectie din apropierea talibaniei si se dadeau ingineri cu pistoalele drept "recompensa"examinatorul -un fost instructor de tragere la Federal Air Marshall Service le-a rugat sa execute un "el presidente"fara sa le prezinte proba...va spun ca a fost jale mare

in concluzie ascultati-l pe Boribum

Sa inteleg ca experienta in armata si misiunile care le executa militarii in teatrele de operatiuni din afg sau iraq nu te califica pentru un job in firmele se securitate privata ?
Sa luam ex . infanteristii cu cateva misiunii in afg cel putin 2 sunt bun tragatori cu P.m. cal. 5,45 sau P.M. cal. 5,45 . MTR 7,62 ,PSL cam asta foloseste armata la arma infanterie in teatre ,ei au executat in teatre patrule,interventii (QRF),Check Point ,paza etc.
Din tot ce a facut el ce se regaseste in firmele private de securitate?
Back to top
kaliber
Fri Mar 04 2011, 10:23AM
Registered Member #806

Nu am vrut sa spun ca experienta nu te califica pt.munca la firmele private de sec.,aici vb.de un proiect romanesc 100% deci trebuie sa ai cunostinte mult peste media generala ca sa-i bati pe americani,iar pt.munca de protectie high profile nu ajunge doar experienta in patrulari si paza obiective...consider ca este inutil sa avem asemenea vise...ascultati-l pe mihais si pe boribum
sa fiti iubiti
Back to top
apkah
Fri Mar 04 2011, 10:37AM
arcan
Registered Member #566

In a doua concluzie...ascultati-l pe kaliber.Si nu mai visati cai verzi pe pereti....

p.s.

s-a gandit cineva cam ce portofoliu prezinta BWR DoD-ului american ?
Echipament, logistica, armament, oameni ??
Sau are cineva impresia ca DoD va cadea pe spate la auzul numelui si va inainta un milion de dolari nerambursabili pentru echipare ?
Cred ca este necesara o mare doza de realism...

[ Edited Fri Mar 04 2011, 10:52AM ]
Back to top
andyy
Fri Mar 04 2011, 11:07AM
andyy
Registered Member #3496

Proiectul 100% romanesc a murit cand a venit vorba de BANI (ptr logistica , baza de antrenament ), sincer din punctul meu de vedere doar aici nu putem concura cu americani,intrebarea mea este daca un militar cu experienta in AFG sau IRAQ poate primi un job (contract) intr-o firma de securitate privata?
Back to top
kaliber
Fri Mar 04 2011, 01:40PM
Registered Member #806

O mica completare la ce aspus Arcan...
sa spunem prin absurd ca am avea logistica,echipament,baze de pregatire etc...va intreb cu ce oameni ne-am prezenta acolo?
Daca exista la noi un GROM-polonez-(ei au dus grosul misiunilor speciale in Iraq -2003-2006,pregatirea lor fiind cel putin la nivelul SEAL,DELTA sau chiar peste---recunoscuti de unchiul Sam) si la "prima infatisare" am putea prezenta in portofoliu 100 de omuleti ex.GROM mai treaca-mearga...dar asa?
ex.SIAS sau ex.BAT sa zicem BSIJ dar asta nu le spune nimic chiar daca profesional ai fi la fel de bun ca ei-americanii
andyy -ai sanse sa lucrez in domeniu dar momentan e o stagnare pe piata si locurile bune sunt ocupate
Back to top
andyy
Fri Mar 04 2011, 02:08PM
andyy
Registered Member #3496

[quote]
O mica completare la ce aspus Arcan...
sa spunem prin absurd ca am avea logistica,echipament,baze de pregatire etc...va intreb cu ce oameni ne-am prezenta acolo?

E simplu - cu cei mai buni! cu militarii pregatiti in bazele de pregatire("prin absurd,,) cu o logistica moderna ("prin absurd,,), cu militarii care au viteza de reactie in situatiile critice ,restu e teorie care se invata din mers.

[ Edited Fri Mar 04 2011, 02:08PM ]
Back to top
Boribum
Fri Mar 04 2011, 02:35PM
boribum
Registered Member #2395

Domnule dragă,tocmai acest « învăţat din mers » e de cele mai multe ori fatal . Nu ştiu cum e la dumneavoastra în armată,dar dacă va jucaţi viaţa pe mâna unor oameni care ştiu chestii « din mers » sau după ureche,aveţi mare grijă la sănătate. La protecţie-intervenţie o merge (nu merge !) dar mai sunt unele domenii,foarte cautate şi ele,unde « din mers » nu există. Merge o singura dată. Si ce-i mai rău nu e ca mori tu,ci că mor alţii din cauza ta.

Te salut şi eu,Kaliber.
Back to top
andyy
Fri Mar 04 2011, 03:07PM
andyy
Registered Member #3496

Domnule Boribum astia suntem noi fosti militarii asta stim sa facem si tot ce am invatat am invatat « din mers » si prima data cand am plecat in T.O tot ce am invatat a fost după ureche,dupa cateva misiunii vrem altceva ,ceva in care sa folosim ce am invatat si pentru ce am fost pregatiti atatia ani ,decat sa ne trimiteti la plimbare si descuraja (cea ce nu e rau cateodata)mai bine ne-ati incuraja , poate ceva sfaturi pozitive.

[ Edited Fri Mar 04 2011, 03:14PM ]
Back to top
Lagardere
Fri Mar 04 2011, 03:18PM
si vis pacem,para bellum.
Registered Member #2888

MARCH OR DIE.
Back to top
Boribum
Fri Mar 04 2011, 03:20PM
boribum
Registered Member #2395

Nu vă trimit la plimbare,chiar nu asta era intenţia mea. Nu vreau nici sa vă descurajez gratuit. Dar –dincolo de glume- cred că e foarte important sa fim realişti. Realist vorbind,din ce am văzut/auzit şi eu,e mai aproape de realitate realizarea unui « pol » de oameni care au relaţii,contacte,care lucrează în societăţi private decât constituirea unui Black de România. Nu are rost sa ne îmbătăm cu apă şi să ne minţim singuri : realitatea este că cel care ajunge într-un post bun într-o companie serioasa îşi va aduce cei mai apropiaţi prieteni acolo,oameni pe care îi cunoaste,cu care a lucrat. Oameni pe care poate miza,din toate punctele de vedere.

Stiu din experienţa personală ca nu e lucru uşor să obţii un permis de armă cu glonţ,sa cumperi mai mult de 50 de cartuşe odată,să…,să…,să… . Cum sa faci o baza de testare (nu de antrenament !) în România ? Cum să cumpăr arme de umar,si pistoale,si mijloace pirotehnice,şi maşini,si echipament de protectie,şi echipament sanitar ? Cum testezi oamenii ? De unde bani ? Si-chiar dacă ai acei bani-cu ce speranţă îi investeşti ? Cu speranţa că vei rupe gura târgului si pe Xe,şi pe T.C,şi pe G4S,şi pe alţii mai mari ? Înca suntem tineri rau de tot în domeniu,chiar dacă sunt şi la noi oameni care sunt cel puţin la fel de buni ca orice ex-SEAL,de exemplu.

Nu vreau sa fiu răutăcios,ci doar realist. Realist vorbind,încă nu e timpul pentru o astfel de societate. De o asociaţie a românilor veterani,mai degrabă. Iar asta e treaba voastră,a celor care va ştiţi între voi,care aţi fost împreună,etc. La alţii,aşa se face. Si merge !
Back to top
kaliber
Fri Mar 04 2011, 03:50PM
Registered Member #806

pt.andyy
Departe de mine de a descuraja pe cineva.A fost greseala mea de exprimare cand am pus intrebarea:"cu ce oameni"? vroiam sa spun ca nu avem nume,brand etc.si mai ales prima data ar trebui calitate dar si cantitate...nu am vrut sa spun ca ai fi mai putin pregatit ca multi americani dar pt.un contract serios ,pe termen lung ai nevoie de multi profesionisti
ex.prin absurd..firma BW-Romania castiga contractul privind protectia guvernului afgan cu Karzai in frunte,te rog sa faci o socoteala cati oameni ar putea asigura protectia lor,raportat la pericolul existent acolo si la modul profesionist ?
inca odata scuze pt.vorbele de duh:-)))
Back to top
Mihais
Fri Mar 04 2011, 04:51PM

Registered Member #2323

Absurd sau nu in titulatura de Companie Militara Privata nici un termen nu e corect utilizat.Nu e privata pt. ca toate companiile de natura asta sunt conectate cu politicul si cu interesele strategice ale tarilor respective.Nu o sa vezi ca in vremurile de demult mercenari europeni in armatele care sunt in razboi cu occidentul.Romania nu are politica externa,deci nu are interese de aparat,asa mai pe dupa perdea,pe cine stie ce coclauri bogate in resurse etc...
Nici militara nu prea e atmosfera,modul de lucru,scara ierarhica,disciplina etc... Singurele puncte comune ar fi ca alergi si tragi cu arma(sau dezamorsezi bombe).
Companie te duce cu gandul ca urmareste vreun profit,ca e un mediu concurential etc...Profitul o fi cum o fi,dar contractele nu sunt obtinute in urma unei analize comparative intre oferte diferite ci sunt atribuite direct si pe fata.

Asa incat,din pdv-ul meu in Romania este imposibil sa faci asa ceva pt. ca nu indeplinim criterii fundamentale de existenta.Vorba lui Boribum,succes pe unde ajungeti si mai sunati niste prieteni.Vorba lui Kaliber,invatati,invatati,invatati.
p.s Citeam mai demult cate probleme aveau niste ex Royal Marines sa se adapteze la close protection.Cum era in vremea boom-ului in Irak nimeni nu a stat sa-i instruiasca,macar de samanta, in noua meserie.
Tot mai demult era pe acest forum un marinar care era foarte ultragiat cum de nu poate sa serveasca ca infanterist.Doar facuse instructia de baza.

Parerea mea de 2 lei vechi.
Back to top
Rome
Fri Mar 04 2011, 08:08PM
Registered Member #3865

Oameni buni... aici nu era vorba de concurenta cu BW... niciodata nu ii vom ajunge pe americani, si din cate am auzit BW este finantat si de guvern... Era vorba de a deschide o firma privata de securitate, ceva in genul BW, nu la nivelul BW.
Back to top
apkah
Fri Mar 04 2011, 10:52PM
arcan
Registered Member #566

Ok...mai trebuie sa gasesti raspunsul la cele doua intrebari de baza :
1. Logistica
2. personalul
3. pregatirea
4. Testarea
5.Contracte
6....
restul,,se invata din mers,,...
Imi cer scuze pentru ca sunt ironic, dar am impresia ca unii dintre noi discutam din videoclipurile de pe youtube...si eu am fost unul dintre cei ce discutau de misiuni afara din ce am vazut pe youtube...dar intre timp am mai invatat cate ceva.
Bafta
Back to top
andyy
Fri Mar 04 2011, 11:45PM
andyy
Registered Member #3496

Nu stiu si nici nu vreau sa stiu ce faceti dv .domnule apkah ,sa inteleg ca armata romana face misiuni dupa ce au vazut tot pe youtube . acum 2 ani pe A4 din afganistan am intalnit 2 romani (fosti militari) care erau din craiova si erau angajati la o firma spaniola si insoteau convoaiele petroliere de la granita cu pakistan spre kandahar si am zis asta pot sa fac si eu ,mai am un prieten care a fost plecat in iraq in zona verde a facut doar paza si de data asta am zis sigur pot sa fac si eu asta ,am intrat aici si totul sa naruit ,noroc ca stau bine cu inima ,la astfel de misiuni ma astept domnilor nu vreau sa daram guverne,nu vreau sa schimb oranduirea politica in afganistan ,vreau sa fac o treaba pe care pot sa o fac poate o sa reusim poate nu o sa reusim dar nu o sa reusim atata timp cat nu incetam sa ne mai comparam noi cu americani sau cu alta natie .
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF