Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: Arta guvernarii

<< Previous thread | Next thread >>
Banii contribuabililor
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
enforcer
Fri Mar 30 2007, 01:41PM
Registered Member #293

Am doi amici care si-au cumparat recent masini noi. Aceeasi marca, aceleasi capacitati cilindrice doar motoarele difera: cel pe benzina EURO 4 - taxa pentru prima inmatriculare -171 EURO, cel pe motorina EURO 3 -taxa 582 EURO. Si bomboana de pe tort :! cursul de schimb valutar cu care lucreaza ministerul finantelor este cel de la 1 octombrie 2006 adica 35433 lei ?! Vi se pare normal ca datorita intereselor oculte ale unor inalti demnitari in industria constructoare de masini, in speta a unor anumiti producatori, contribuabilul de rand sa plateasca aceste sume aberante?
Si sa nu mai vorbim de diferenta x) mi se pare totusi cam mult 400 EURO avind in vedere ca normele de poluare euro 3 si euro 4 sunt destul de apropiate ca valori.
Back to top
Altair
Sat Mar 31 2007, 12:10AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Marea aberatie e ca in cadrul aceleiasi grupe de poluare tariful/cmc este diferit in functie de marimea motorului !dodge
De ex: Logan nou 1.4 (166 g co2/km-160 euro)
audi nou (e4) 4.2 (211 g co2/km-3200 euro)
1.Care e faza?Daca se vrea protejarea mediului ar trebui taxat g de co2 evacuat,sau cmc dar la acelasi tarif pt ca oricum cu cat e mai mare motoru e mai mare si taxa.Asa diferentei de 25% in emisii ii corespunde o diferenta de 2000% in bani daca am calculat eu bine.
2.De ce se mai plateste la euro 4?Daca tot se plateste ar trebui sa fie modica pt ca e cea mai ecologica tehnologie(inafara de cea hibrida)

Deci observam ca,cei care ne conduc sunt cat se poate de inteligenti si logici in demersurile pe care le fac si la o analiza elementara observam ca nu doresc sa avantajeze producatorii de masini cu motoare mici pana in 1.8 (Dacia,Renault,Citroen si Peugeot)-ce francofonie frumoasa-fata de ceilalti competitori.Deci aceasta taxa nu este aberanta si nici dicriminatorie si mai important este in spiritul UE.Multumim d-le Tariceanu & comp(guvern+parlament) pentru bucuriile pe care ni le aduceti. ~:(
Desi am scris destul de mult este doar un rezumat exprimat stangaci al unui punct de vedere din partea unui cetatean al acestei tari.(care se zice ca e reprezentat in parlament in caz ca guvernul uita ca in primul rand guverneaza un popor si abia apoi niste forme de relief)
Back to top
Roxana I
Sat Mar 31 2007, 12:20AM
Registered Member #238

Ufff,nu v-ati invatzat pana cum,k pe alesii nostrii nu ii intereseaza traiul nostru ,al cetatenilor kre i-au votat,ci doar propiul buzunar(interes).
Deci Altair iti dau cea mai mare dreptate,necazul e k nimeni nu ne baga in seama,oricat de tare am,,striga,, ,intotdeauna adevarul va fii altul.
Back to top
enforcer
Tue Apr 03 2007, 10:40AM
Registered Member #293

domnul tariceanu a declarat ca e impotriva "gloabelor care polueaza" !amazed ?! :
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=10067&art=26804&cHash=cb877654f3
:O

[ Edited Tue Apr 03 2007, 10:49AM ]
Back to top
1\*
Sat Dec 12 2009, 01:54PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

s-a mai facut ceva pt orasul asta insa altceva mi-a retinut atentia la evenimentul de taiat funda oficiala, figura lu' Don Doctore

...si fetele acestor bugetari... sau ma rog, pe langa bugetari

astept cu interes prima groapa
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF