Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Uniunea ieuropeana
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Sat Oct 19 2019, 04:35PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Cunosc pe cineva care lucreaza in apropierea unei baze militare in care executa trageri toti militarii si politistii din Belfast si imprejurimi.
L-am rugat in urma cu cateva luni sa fie atent la patternul zgomotelor din poligon.
Azi mi-a spus ca in ultimele saptamani frecventa tragerilor a crescut si se trage mai mult decat pana acum cu arme automate.

Patternul s-a schimbat din nou, de data asta lunetist, extrem de mult lunetist.

Back to top
Pârvu Florin
Sun Oct 20 2019, 01:33AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Neah... cred ca e dezinformare... la care britanicii se pricep cel putin la fel de bine ca rusii...

Politia din Irlanda de Nord stie ca absolut orice miscare ii e supravegheata, si parca prea e ostentativa demostratia asta... de cateva zile lunetisti, lunetisti, lunetisti si nimic altceva...
Back to top
truepride
Fri Oct 25 2019, 10:59AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Situatia observ eu ca devine tot mai neclara iar votul pentru ceea ce ar putea fi referendumul nr 2 imi pare a fi inevitabil.
Back to top
Pârvu Florin
Sat Feb 01 2020, 03:19AM

Registered Member #1287

“We’re not leaving Europe, we’re leaving European Union.”

zise un parlamentar conservator britanic, și mi se pare cea mai sintetica și de bun simt remarca pentru moment.

[ Edited Sat Feb 01 2020, 03:21AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (01 Feb 2020, 12:52)
apkah
Sat Feb 08 2020, 08:52AM
arcan
Registered Member #566

Datoria Frantei in septembrie 2018: 2299,8 miliarde euro, adica 97,6% din PIB. Datoria Frantei in martie 2019: 2358,9 miliarde euro. Adica 99,7% din PIB.

Franta: 3000 de pompieri agresati de “tinerii” periferiilor in 2017. In 2018, in Franta au fost agresati 3411 pompieri.In 2018, violentele asupra pompierilor din Paris au crescut cu 60%.

Franta – Parisul cade prada violentelor si furturilor: 35 000 de agresiuni in primele 9 luni ale anului 2019. Conform raportului inaintat de prefectul de politie al orasului, Didier Lallement. Din cauza inaltului nivel de delicventa atins in cartierele de la periferia Parisului, primarul Anne Hidalgo cere guvernului marirea de urgenta a efectivelor politiei. In Seine-Saint- Denis, ministrului Julien Denormandie i se fura masina!

Franta – octombrie 2019 – ianuarie 2020: Nantes – 3 morti si 10 raniti in “razboiul drogurilor” ; Morbihan, 2 muncitori sunt raniti cu o rafala de kalasnikov; Paris, barbat doborat de o rafala de kalshnikov; Valence, barbat ucis cu 30 de gloante; Becancon, razboiul drogurilor, 3 raniti pe 25 decembrie cu arme de asalt; Marsilia, 1 ianuarie, un mort si un ranit de rafalele de kalasnikov; Paris, ianuarie , tanar ucis cu rafale de kalasnikov; Planois, ianuarie, 3 raniti de gloante in 24 de ore; Le Mans, ianuarie, barbat ucis de gloante; Villeneuves Saint Georges, ianuarie, barbat ucis de gloante; Nimes, ianuarie, tiruri de kalashnikov; Grenoble, ianuarie, tiruri de kalashnikov, 3 raniti grav; Caen, ianuarie, barbat ucis de gloante; Garges – Val D’Oise, ianuarie, barbat ucis de gloante; Avignon, ianuarie, un motociclist deschide focul asupra trecatorilor;

Franta – ianuarie 2020: la Strasbourg, peste 1000 de pompieri ies in strada pentru a protesta impotriva violentelor la care sunt supusi.Manifestatii de protest au loc si in alte orase. Jandarmii primesc ordinul de a-i ataca pe pompieri. Il executa!

Franta – in noaptea de Revelion sunt incendiate voluntar, pe intreg teritoriul, 1457 de vehicule! Nou record francez , european si mondial! Campionul Frantei este, de data asta, Strasbourg – sediul Parlamentului european – cu 220 de masini incendiate intr-o singura noapte!

Franta: 2018 – crestere economica de 1, 2 %. Franta: 2019 – crestere economica 1,3%. Somaj – 10%

Franta , campioana Europei in materie de fiscalitate. Rata de fiscalitate 48,4%, cu 8,1% mai mult decat media europeana.

La France en proies aux pulsions homicides – Le Figaro. Franta cade prada criminalitatii: 2019, crestere de 144,6 fata de 2009!

Franta – tara cea mai atinsa de terorismul islamic din intreaga Uniune Europeana: 42 de atentate, 272 de morti si peste 2000 de raniti, intre 2013 si 31 august 2019!

Franta, ianuarie 2020: Adunarea Nationala a votat, in noaptea de 21 spre 22 ianuarie, un pachet larg de masuri pentru combaterea discursului care instiga la ura, pe retelele de socializare. Retelele de socializare vor fi obligate sa retraga in maxim 24 de ore “manifestarile de ura”, altfel vor fi pedepsite cu amenzi care merg pana la 1,25 milioane euro! Sunt vizate postarile care indeamna la ura, violenta, cu caracter rasist si religios.

Franta va fi salvata!

LINK
Back to top
truepride
Mon Feb 10 2020, 10:55AM

Registered Member #996

Nu inteleg cum va functiona legea respectiva sincer. De aplicabilitatea unei astfel de legi s-ar putea lega o teza de doctorat, neplagiata insa.
Back to top
Pârvu Florin
Fri Mar 06 2020, 09:44PM

Registered Member #1287

truepride wrote ...

Nu inteleg cum va functiona legea respectiva

Dupa sistemul clasic dupa care functioneaza legea penala in orice tara democrata, cineva face o plangere sau parchetul se autosesizeaza, cazul e repartizat unui procuror, el decide daca are sau nu suficiente temeiuri sa urneasca treaba, daca o urneste strange niste probe (treaba lor cum fac asta, e meseria lor! chiar nu ne intereseaza absolut deloc pe noi bucataria lor interna atat timp cat lucrurile functioneaza, pe noi... vreau sa spun pe noi astia care platim impozite si dup-aia ne bucuram de viata!), probe pe care le prezinta unui judecator si judecatorul decide in functie de lege si de ce i s-a pus pe birou.

A man was sentenced today for sharing photos on Facebook of an "entirely false and malicious" poster campaign in south Belfast.

Daniel Serban (42), of Palestine Street in Belfast, admitted a charge of improper use of an electronic communications network.

It comes after intimidating posters were put up in the Holylands area which made false allegations about health workers.
The posters falsely claimed that health workers assisting the Roma community were pedo/iles and were involved in a child s3x network.

Un barbat a fost condamnat astazi pentru raspandirea pe feisbuc a fotografiei unui afis, parte a unei campanii desfasurate in Belfast Sud, campanie pe de-a-ntregul mincinoasa si manipulatoare.
Daniel Serban (42 de ani) din Strada Palestina din Belfast, a facut un acord de recunoastere a vinovatiei pentru acuzatia de folosire cu reacredinta a unei retele electronice de comunicatii.
Totul survine dupa ce afise agresive au fost puse in Holyland
(cartier... sa zicem oarecum... mai sarac al Belfastului, foarte multe locuinte sociale, implicit multe persoane defavorizate...) afise in care se faceau afirmatii mincinoase despre asistentii sociali (aici ziarul greseste, erau asistenti sociali, nu lucratori medicali) care vizitau locuintele si ingrijeau familiile din zona.
Afisele anuntau mincinos ca asistentii sociali care ingrijeau comunitatea roma sunt pedofili si membri intr-o retea de trafic de minori.

LINK

Stiu mai multe despre caz, cu multa mandrie anunt ca fii-mea a fost parte a grupului de presiune care a condus la condamnarea asta, si da! uite ca se poate!

[ Edited Sat Mar 07 2020, 12:15AM ]
Back to top
truepride
Thu Mar 12 2020, 10:47PM

Registered Member #996

Of, speram din tot sufletul sa-l cheme John, Jaques, Johann... Gyuri, chiar.
Imi place sa vad un sistem functional, recunosc, felicitari fetei dvs si felicitari celui care a educat-o. Devine din ce in ce mai compatibilia cu valori europane si mai incompatibila cu "eh, merge si asa" sau "ei lasa, ca altii fura miliarde".
Back to top
Pârvu Florin
Sat Jun 13 2020, 12:40AM

Registered Member #1287

Fermierii britanci la impactul cu realitatea post-Brexit...

Isi imaginau ca sunt competitivi in afara uniunii, au votat pentru Brexit, dar uite ca s-au inselat, uniunea le dadea, nu le lua, in plus, s-au trezit ca nu mai e nici macar cine sa le culeaga recoltele, de-au ajuns sa faca campanii de recrutare pentru genul asta de slujbe mai ceva decat pentru armata...

Urmeaza macelul fermelor mici si al afacerilor de familie, care vor fi comasate in exploatatii agricole mari, detinute de multinationale, cu roboti pe post de lucratori.

LINK

Back to top
apkah
Sun Jun 14 2020, 12:39AM
arcan
Registered Member #566

Eu am o nedumerire: englezii nu mai mananca? Sau cum? Nu mai exista piata interna?
Back to top
truepride
Sun Jun 14 2020, 12:00PM

Registered Member #996

Previzibila evolutia si acum sa le multumeasca populistilor care i-au adus aici. Desigur ca vor manca, import.
Back to top
apkah
Sun Jun 14 2020, 10:23PM
arcan
Registered Member #566

Pai cum vine asta? Englezii mananca import iar fermierii lor dau faliment?Asta spuneti?E cam ilogic totusi...Au iesit din UE ,nu mai sunt invadati de produse UE subventionate de statele respective,deci s-a deschis o imensa piata in UK.
Sau e mai bine ca la noi, unde mancam cartofi din Egipt,rosii din Spania,patrunjel din Olanda,apa din Italia si tot asa.De ce nu plangeti fermierii romani care chiar sunt omorati cu zile?
Fix de fermierii englezi ne doare pe noi...
Back to top
Pârvu Florin
Fri Jun 26 2020, 09:31PM

Registered Member #1287

Subiectul securitatii alimentare in Marea Britanie a fost intotdeauna unul extrem de sensibil, e de inteles, vara scurta, clima relativ racoroasa, pamant putin si prost iar UK in ansamblul ei e o tara cu o densitatate mare a populatiei, 274 de locuitori/km2, Anglia in particular si mai si, 430 de locuitori/km2, pentru comparatie Romania are 82 de locuitori/km2, iar Brexitul ridica noi provocari pentru aceasta spinoasa problema.

Marea Britanie e oricum extrem de dependenta de importul de alimente, se poate spune ca aproximativ jumatate din haleala vine din import iar un sfert din UE.

O alta problema o constituie faptul ca efortul constant de maximizare a profitului a creat niste lanturi de aprovizionare extrem de eficiente, in care produsele stau foarte putin in depozite, dar foarte sensibile la orice fel de perturbari, sau foarte putin reziliente ca sa folosesc un termen la moda, asta se vede cel mai bine iarna cand e furtuna in Marea Irlandei si nu pot pleca vapoarele din Franta si Olanda, in trei zile nu mai gasesti la raionul de legume decat cartofi si brocolli vestejit.

Traditional, politicul a cautat sa se implice cat de putin e posibil in problema asta, lasand piata sa rezolve aproape totul.

Ma rog, stiu ca e cumva greu de inteles pentru romani asta, dar... metropola a unui fost imperiu... legaturi comerciale extrem de solide si vechi... logica protestanta a muncii...
Daca ma intrebati pe mine, eu cred ca asa si trebuie, nu crapa nimeni daca nu gaseste in magazin papaya sau carne de caprioara din Franta o saptamana...

Iar cand o sa mai vedeti ca Marea Britanie e pusa in genunchi pentru o saptamana de o ninsoare de treizeci de centimetri sa stiti ca e o alegere asta, fenomenele astea sunt rare, si s-a ajuns la concluzia ca e mai eficient sa inchizi pur si simplu tara pentru intervalul ala de timp cat e furtuna decat sa tii in asteptare mii de utilaje de care e nevoie o saptamana la cativa ani.

Despre locul fermierilor britanici in toata povestea asta, va urma...

Un singur lucru deocamdata, se estimeaza ca veniturile lor vor scadea de la 5 miliarde de lire in 2018 la o suma cuprinsa intre 2 si 4 miliarde de lire in 2027.
LINK

[ Edited Sat Jun 27 2020, 04:30AM ]
Back to top
apkah
Fri Jul 03 2020, 06:58PM
arcan
Registered Member #566

Poate ca m-a batut pe mine soarele in cap (unii vor spune ca soarta ) dar cum naiba e asta? Nevoia de alimente in UK este imensa dar fernierii britanici pierd 5 miliarde???
Back to top
Pârvu Florin
Thu Jul 09 2020, 02:07AM

Registered Member #1287

apkah wrote ...

Poate ca m-a batut pe mine soarele in cap (unii vor spune ca soarta )...

Asta doar tu poti sti, ce pot eu sa spun, in schimb, e, ca citind ce scri, ajung la concluzia ca traiesti intr-o lume care nu mai are legatura cu viata reala de niste zeci bune de ani.

E mult de povestit aici, dar pe scurt,

1. Mare parte din productia agricultorilor britanci merge la export, si o parte consistenta a acestui export merge unde...?
Raspuns corect, in Uniunea Europeana!

De ce se intampla asta, pe de o parte UK exporta multa haleala in UE pe de alta parte importa la fel de multa haleala din UE?
Din cauza de piata libera, care are ea propriul ei fel de a face sa se intalneasca cererea cu cea mai buna oferta.
Doua exemple simple-simple pentru asertiunea de mai sus, se importa din UE o mare parte a fructelor consumate aici si se exporta in UE o mare parte a alcoolului produs aici.
In curand, toata piata asta va deveni mult mai dificil de accesat pentru agricultorii britanici.

2. Si mai important, subventiile...

Intr-un sector in care marja de profit e mica-minuscula si riscurile sunt mari, singurul lucru care face diferenta dintre viata si moarte il reprezinta subventiile.
Aveti aici un grafic care arata cat din pretul final al produselor alimentare produse in UK era subventionat.

Subventiile acelea au disparut, si ce a pus in loc guvernul conservator britanic e prea putin, prea haotic si prea tarziu.

Da, orice invat are si dezvat, si piata se va regla in cativa ani, problema esentiala e ca o parte destul de consistenta a fermierilor mici si mijlocii britanici nu vor reusi sa se adapteze suficient de repede si sa supravietuiasca acesti cativa ani.

QED

Pârvu Florin wrote ...

Urmeaza macelul fermelor mici si al afacerilor de familie, care vor fi comasate in exploatatii agricole mari, detinute de multinationale, cu roboti pe post de lucratori.

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF