Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Master Analiza Informatiilor
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
bendar
Sun Aug 29 2010, 07:17PM
bendar
Registered Member #2021

Pentru cei interesaţi de un program de master în domeniul Analizei Informaţiilor, Serviciul Român de Informaţii prin profesorii de la Academia Naţională de Informaţii, în colaborare cu Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti, organizează admitere în perioada 1 - 7 septembrie 2010 la masteratul "Analiza Informaţiilor", forma de învăţămând ID, forma de finanţare: cu taxă.

Câteva detalii despre program:

"Masterul de “Analiza Informatiilor” isi propune implicarea specialiştilor Facultăţii de Sociologie si Asistenţă Socială in formarea unui corp de experţi în domeniul analizei informaţiilor, atît la nivelul instituţiilor statului cît şi al societăţii civile şi mediului privat. [...] Masterul se adresează absolvenţilor instituţiilor de învăţămînt care doresc o specializare în acest domeniu precum şi specialiştilor din departamentele de analiză- sinteză ai diverselor instituţii de stat sau companii private, ong- uri, mass media, consultanţi şi analişti independenţi etc. Un avantaj pentru absolvenţii acestui master este calificarea şi prioritatea în ocuparea unui loc de muncă în departamente specializate în analiza informaţiei (S.R.I., Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Justiţiei, banci, agentii de presa, ziare etc)"

Pentru mai multe informaţii :

LINK
LINK

De asemenea, LINK la pagina 39, veti gasi un interviu cu Marian Preda, Decanul FSAS legat de colaborarea cu S.R.I. şi acest program de master.

Admiterea: pe bază de dosar, exclusiv nota de la examenul de licenţă.
Valoarea taxei: 3100 ron/an

P.S. Vă ataşez descrierea programului de Analiza Informaţiilor.

analiza_inf._id.doc

[ Edited Sun Aug 29 2010, 07:20PM ]
Back to top
ex-ad
Sun Aug 29 2010, 11:54PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

frumos ar fi fost ca si ANI sa aiba toate aceste informatii pe site-ul lor... oricum, e bine ca isi diversifica oferta fiindca sincera sa fiu pe mine m-a cam dezamagit masterul de management educational in cultura de securitate pe care l-am facut la ANI si nici colegii care l-au facut pe cel de managementul informatiilor de securitate n-au prea fost entuziasmati... poate ca aportul UB va ridica stacheta acestor mastere...
Back to top
Mihais
Mon Aug 30 2010, 12:06AM

Registered Member #2323

Anul 1 e numai sociologie.Anul 2 pare mai interesant.La ANi cum e ?
Back to top
bendar
Mon Aug 30 2010, 12:39AM
bendar
Registered Member #2021

Ca sa nu se faca vreo confuzie, masterul, dupa cum spune si mai sus, este in cadrul Facultatii de Sociologie, Universitatea Bucuresti, nu in cadrul ANI. Intr-adevar, profesorii care predau la acest master sunt profesori de la Academie, tocmai de aceea masteranzi care s-au facut remarcati prin munca depusa si mediile cele mai mari, azi lucreaza in SRI (in principiu ca civil) pe domenii de comunicare si AI, la recomandarea profesorilor.
Problema anul acesta e ca nu s-au adunat destui candidati in sesiunea din iulie, iar masterul nu se poate tine fara un nr minim de masteranzi (30 am inteles). Tocmai de aceea se incearca o noua sesiune acum in septembrie, dar se pare ca domeniul nu este asa cunoscut si, ce-i drept, in Romania a aparut abia acum cativa ani. In SUA, analiza informatiilor a fost ridicata la rang de stiinta inca din anii `80 din cate am inteles.

[ Edited Mon Aug 30 2010, 12:42AM ]
Back to top
bendar
Mon Aug 30 2010, 09:10PM
bendar
Registered Member #2021

Rectificare. Inscrierile sunt in perioada 1-5 septembrie.
Back to top
BenDover
Mon Aug 30 2010, 10:27PM
Registered Member #2096

ma mira faptul ca anul asta nu s-au inscris cei 30 de studenti pentru masterul asta. anul trecut a fost lume buluc. cat despre profesori...sunt de la sri (cine ti-a zis ca au vreo legatura cu ANI?) dar si din facultate (cum ar fi cazul domnului profesor vlasceanu sau domnul decan preda).

iar despre sansele de angajare in cadrul serviciului ca urmare a prestantei de la facultate, don't get your hopes up. nu e imposibil, dar e al dracu' de greu in conditiile actuale. mai ales ca resursa umana este, in medie, sub-mediocra. e dur, dar asta e realitatea. macar facultatea face niste eforturi consistente pentru a ameliora calitatea (beware, nu se accepta plagiatul in aceasta facultate. nu e ca in alte parti, unde doar se zice treaba asta, aici se si aplica).
Back to top
Mihais
Tue Aug 31 2010, 12:05AM

Registered Member #2323

Banuiesc ca daca termini in primii 10 se uita la tine mai cu drag.

La masterul asta se aplica sistemul Bologna de a putea face 2 ani intr-unul?
Care-i diferenta intre acesta si masterul la ANI?Ca si curriculum,zic.
Back to top
bendar
Tue Aug 31 2010, 01:00AM
bendar
Registered Member #2021

Mihais wrote ...

La masterul asta se aplica sistemul Bologna de a putea face 2 ani intr-unul?
Care-i diferenta intre acesta si masterul la ANI?Ca si curriculum,zic.

Nu stiu exact daca se pot face 2 ani intr-unul, cel mai bine ar fi sa se ia legatura cu Secretariatul Facultatii de Sociologie si cu siguranta vor da un raspuns LINK

Diferenta este in primul rand legata de tematica abordata, aceasta fiind orientata spre acumularea unor informatii concrete, precise si mai degraba practice (de genul Metode si Tehnici de Analiza Informatiilor, Psihologia Informatiei, Statistica etc)din sfera largita a sociologiei, spre deosebire de cele din cadrul A.N.I. ce pun mai degraba accentul pe insusirea unor cunostinte generale, tangentiale cu relatiile internationale si studiile de securitate...dar cel mai bine ar fi sa spuna cineva care chiar a urmat unul din programele de master pt societatea civila de la A.N.I. spre ce era mai de graba orientata programa educationala, eventual ex-Ad daca puteti impartasi macar cateva din denumirile cursurilor...
Back to top
bendar
Thu Sep 02 2010, 11:10PM
bendar
Registered Member #2021

A doua rectificare...perioada de inscrieri s-a prelungit pana pe 13 septembrie...
Back to top
militaru
Wed Jan 05 2011, 06:29PM
militaru
Registered Member #3266

Ce se aude cu locurile la master la ANI pt 2011 ???
Back to top
0050
Wed Jan 05 2011, 07:22PM
Registered Member #1997

Nu a aparut oferta publica inca
Back to top
1over
Wed Aug 17 2011, 06:02PM
Registered Member #4516

A fost lansat site-ul programului masteral Analiza Informatiilor.
LINK

Are multe informatii pentru cei interesati de admitere (si nu numai).
Back to top
0050
Thu Aug 18 2011, 01:11AM
Registered Member #1997

Mie mi se pare foarte scump....31 de milioane??Si totusi este vorba de universitate de stat...Nu prea am inteles de ce taxele de scolarizare la o universitate de stat sunt atat de mari in comparatie cu cele private??

[ Edited Thu Aug 18 2011, 01:12AM ]
Back to top
Stel
Thu Aug 18 2011, 10:30AM
Registered Member #2461

De ce, draga mea, ti se pare asa scump?! Ia gandeste-te ca suma reprezinta cam 300 de lei pe luna in conditiile in care meditatiile pentru un copil de clasa a opta costa 50 de lei pe sedinta de maximum 2 ore. Daca este vorba de doua materii la care ai vrea sa-ti ajuti copilul... nu vreau sa ma gandesc, calculeaza tu, singurica.

Aceasta suma trebuie sa acopere atat tehnica folosita, vezi aici niste detalii: LINK cat si salariile cadrelor didactice, care nu au 5 vacante pe an si nici program de la 8:00 la 12:00.

Ti se mai pare mare suma? Faptul ca salariile in Romanica sunt mizerabile nu se ia in calcul, pentru ca aceasta este o boala a intregii societati romanesti.
Back to top
0050
Thu Aug 18 2011, 01:18PM
Registered Member #1997

Eu nu vorbeam in numele meu.Dar ma gandesc si la alti studenti.Iar 300 de lei pe luna este foarte mult mai ales daca opteaza doar sa studieze si nu au un job.Iar daca au un job,mai mult de 1000 de lei ( in cazul fericit) nu ar lua in mana.300 de lei se duc pe scoala.Raman 700 -bani cu care ar trebui sa isi plateasca intretinerea,mancarea etc...Deci sti si tu foarte bine ca nu le-ar fi simplu.Cum ziceai si tu.Ii este greu unui adult da pei unui student care tocmai a absolvit o facultate?
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF