Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SIE

<< Previous thread | Next thread >>
Incompatibilitati - incadrare SIE
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
incoruptibilul1
Wed Nov 07 2012, 08:23PM
incoruptibilul1000
Registered Member #5078

[ Edited Thu Nov 08 2012, 02:37PM ]
Back to top
Boribum
Wed Nov 07 2012, 11:46PM
boribum
Registered Member #2395

Bun,si care e premiul ?

Acuma serios : daca vrei sa faci cariera la SIE,angajeaza-te la CIA. Când o sa ai un post în regula la ei,te asigur ca o sa ai toate sansele de a capta atentia serviciului.
Back to top
incoruptibilul1
Fri Nov 09 2012, 11:22AM
incoruptibilul1000
Registered Member #5078

Recent am auzit ca cei care au lucrat in strainatate au un dezavantaj major daca vor sa intre in cadrul SIE. Sau ca ar fi o alegere grestia sa se depuna CV-ul la mai multe institutii de acelasi gen(SRI, SPP etc). Care este parerea voastra la aceste zvonurii?
Back to top
Boribum
Fri Nov 09 2012, 05:22PM
boribum
Registered Member #2395

incoruptibilul1 wrote ...

institutii de acelasi gen(SRI, SPP etc).

Zbang ! Te referi la genul gramatical,desigur.

Vad ca nu se îndura nimeni sa-ti raspunda,asa ca azi fiind o zi buna îti fac eu hatârul asta : nu vei afla N.I.M.I.C în plus fata de ce scrie pe pagina de internet a SIE. În niciun caz pe acest site/forum/etc. NIMIC ! Nici în public,nici în privat.
Back to top
Bendis
Sun Nov 11 2012, 02:12AM
Registered Member #5071

@incoruptibilul: cel mai sigur ar fi sa-l intrebi pe cel care iti da zvonurile astea...
Back to top
Radu89
Sun Nov 11 2012, 07:45PM

Registered Member #918

Recent am auzit ca cei care au lucrat in strainatate au un dezavantaj major daca vor sa intre in cadrul SIE. Sau ca ar fi o alegere grestia sa se depuna CV-ul la mai multe institutii de acelasi gen(SRI, SPP etc). Care este parerea voastra la aceste zvonurii?

Daca ti-ai depune c.v.-uri la n firme private , nu cred ca s-ar supara nimeni din nicio conducere a firmelor ca ai aplicat pentru mai multe posturi din toate cele n firme.In privat , e vorba de o selectie ,unde fiecare aplica unde vrea , iar o companie selecteaza pe cine crede de cuviinta ca este cel mai bun.Daca vor sa se lupte pentru ca sa te aiba sub aripa lor , e treaba lor.
Daca vrei sa fii parte din armata romana , si vrei sa incadrezi ca sgp-ist , dupa ce treci de o parte din probe , semnezi o hartie unde iti bifezi intr-o anumita ordine , armele in care vrei sa fii incadrat. In functie de capabilitati, vei fi incadrat acolo unde armata crede de cuviinta ca te potrivesti.La o adica , indiferent pentru ce arma bifezi , armata stie ca vrei sa devii un bun soldat.
Dar daca te hotarasti peste noapte , in urma unei revelatii , sa faci cariera intr-un serviciu si nu stii in care , si bati astfel din poarta in poarta ca sa depui un c.v. , iti dai seama ca in acel moment nu esti hotarat din ce parte a frontierei vrei sa-ti slujesti tara ? Si daca tu nu esti hotarat , cum crezi ca se pot hotari ei ? Si daca s-ar hotari , de ce ar juca '' cine trage batul cel mai scurt'' ca sa vada ce serviciu sa te angajeze ? Iti raspund eu : nimeni. Si stii de ce ? Pentru ca daca ai fi atat de bun , te-ar cauta ei , vorba cuiva de mai sus.
Totul e logic , nu ?
Si daca as vrea sa te lamuresc si in cazul strainatatii , crezi ca te-ar ajuta cu ceva ? Cu cat ti-as spune mai multe , cu atat iti vei da seama ca totusi nu stii nimic. Si asta pentru ca datele problemei devin contradictorii , si te vei incurca in date in loc sa te luminezi. Si astfel vei ajunge la o invatare : las-o asa incurcata , ce te mai apuci sa o descurci ?
Back to top
incoruptibilul1
Sun Nov 11 2012, 11:10PM
incoruptibilul1000
Registered Member #5078

Cred ca pentru asta exista acest forum si altele, pentru a ne "lumina". Aceasta sectiune numita "INCOPATIBILITATI" nu este numai pentru mine si nu inteleg de unde aceasta revolta fata de intrebarile mele? Parerea mea este ca din moment ce ai un cont pe acest site si cunosti rezolvarea unei probleme de ce sa nu o impartasesti si altora care vor sa stie. In situatia mea poate sunt sute de persoane iar o problema lamurita poate ajuta o persoana sa isi calculeze sansele de reusita. Aceste zvonuri sau fapte reale ce or fi le stiu de la o persoana care a lucrat in SPP.
Radu multumesc pentru raspunsuri!

[ Edited Sun Nov 11 2012, 11:11PM ]
Back to top
ALM
Mon Nov 12 2012, 08:08AM
Registered Member #2039

@Incoruptibilul1
Cred că sunteţi prea sensibil pentru a alege cariera armelor. Nu văd vreo stare de revoltă, văd numai nişte glume mai mult sau mai puţin cazone (cum este şi postarea mea). Colegii de Forum au încercat să vă sugereze faptul că criteriile după care sunt selectate persoanele în servicii sunt cunoscute doar de Dumnezeu şi şefii respectivelor servicii. Ce scrie pe saituri, reprezintă numai criterii de preselecţie. Ca la Conservator! N-are rost să-ţi pierzi timpul dacă n-ai "ureche muzicală", iar dacă ai, asta nu înseamnă că vei fi admis fără alte examene.
Back to top
djebel
Mon Nov 12 2012, 06:47PM
Registered Member #3603

Parerea mea este ca din moment ce ai un cont pe acest site si cunosti rezolvarea unei probleme de ce sa nu o impartasesti si altora care vor sa stie.

Ideea e ca nimeni nu cunoaste raspunsul la problema care te intereseaza,doar presupuneri. Cel mai simplu e sa intri pe site-ul SIE si sa intrebi direct la sursa. Ei sunt obligati ca in termen de 30 de zile sa-ti dea un raspuns. Daca ma intrebi pe mine iti spun ca raspunsul lor iti va veni in 24 de ore. Si legat de fraza citata mai sus, dupa ce primesti raspunsul te rog sa ni-l impartasesti si noua pentru a ne "lumina".
Back to top
Boribum
Mon Nov 12 2012, 08:06PM
boribum
Registered Member #2395

La asta cu raspunsul în rastimp de 30 de zile,eu unul am oarece rezerve : unui e-mail trimisîn 02.08.2010 nu i-a venit raspunsul nici pâna azi. Textul e asa :

Buna ziua,

Întrucât nu am gasit niciun fel de referinte din surse deschise pulbicului larg,îmi permit sa va întreb : cadrele Serviciului de Informatii Externe au uniforma de reprezentare ? Fireste,nu ma gândesc la faptul ca aceste cadre si-ar îndeplini atributiile de serviciu purtând (ipotetica,momentan) uniforma,ci va întreb daca aceasta uniforma exista.

Va multumesc pentru timpul acordat mesajului meu.

Mai astept vreo 10 ani,si daca tot nu raspund cred ca ma las pagubas. Acuma,daca se uita SIE în inbox,o sa faca aprpierea între Boribum si expeditor si m-am prajit. Asta este... !

Întrebarea poate parea idioata,dar nu prea e : o fotografie de grup,la o plenara a PCR,avea urmatoarea legenda : "ofiteri din DSS la consfatuirea..."nu mai stiu cui cu cine. În dreapta,jos,era chiar nea' Pacepa. Pe cale de consecinta,ma întrebam daca mai sunt oameni în uniforme la ei,ori ba.
Back to top
djebel
Mon Nov 12 2012, 08:59PM
Registered Member #3603

@Boribum, stai linistit. Eu inca mai astept un raspuns din partea MApN-ului la o solicitare din 2003. Raspunsul lor, daca o veni, cred ca-l las mostenire . M-am considerat norocos cand alta structura mi-a raspuns (chiar pozitiv!!!) dupa 7 luni. Cat despre SIE, in 24 h am fost mai bogat cu o informatie.
Back to top
Semper FeF
Fri Nov 14 2014, 11:42PM
Semperist Patriot
Registered Member #9852

Buna seara si bine v-am gasit,

Ma bucur pentru statul de utilizator al acestui forum si intrucat doresc sa devin membru, va rog sa-mi raspundeti la urmatoare:

Incadrarea ca membru in aceasta asociatie confera si statut de cadru militar?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

O seara buna.

[ Edited Sat Nov 15 2014, 01:40PM ]
Back to top
Mihais
Fri Nov 14 2014, 11:57PM

Registered Member #2323

Legal,statutul cadrelor militare e acelasi pt. toata lumea,indiferent de arma.In asociatia asta e plin de militari activi.Pt. ca nu-i politica,nici sindicat.
Cu tot respectul va informez ca genul asta de probleme e din ciclul drobului de sare.Pana in SIE,mai curge apa pe Volga.Si mai sper ca ati criptat bine locatia,in interesul dvs.

''Discreţie

Intenţia de a candida pentru un post în SIE nu trebuie dezvăluită decât persoanelor autorizate să cunoască aceste aspecte. Statutul de cadru SIE este special, iar cunoaşterea calităţii reale poate periclita desfăşurarea misiunilor încredinţate şi siguranţa personală.''

Back to top
Semper FeF
Sat Nov 15 2014, 01:54AM
Semperist Patriot
Registered Member #9852

Revenind la subiect, aceasta Asociatie aloca statutul de cadru militar unui membru sau nu?

[ Edited Sat Nov 15 2014, 01:37PM ]
Back to top
Mihais
Sat Nov 15 2014, 07:42AM

Registered Member #2323

Nu.Si era o gluma cu criptatul.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF