Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Institutul de Tehnologii Avansate al SRI
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
tobeornot
Thu Jan 31 2013, 01:09PM
Registered Member #4607

Salut,

Stii cineva mai multe despre ITA, de la SRI? (institutul pentru tehnologii avansate).
Pare interesant ce spune ei ca fac. Dar asa este?

salutare

[ Edited Sat Mar 11 2017, 12:38PM ]
Back to top
spk
Thu Jan 31 2013, 05:19PM
primum non nocere

Registered Member #537

Da, așa este.
Back to top
ALM
Thu Jan 31 2013, 07:20PM
Registered Member #2039

Şi ce spune ei că fac?
Back to top
Radu89
Thu Jan 31 2013, 08:10PM

Registered Member #918

Scuzati-ma ca stric bunul mers al treburilor , dar care este rolul intrebarii? Ca sa stim cum sa-ti raspundem. Vrei sa le finantezi cercetarile , sa devii un mic savant pe la ITA astfel incat sa intrecem marile puteri in ceea ce priveste dispozitivele avansate sau vrei sa scrii o scrisoare guvernului pentru ai informa cu treburile misterioase si cu o expertiza ce va da toate treburile peste cap?
Daca nu e asa ceea ce spun ei ca fac , se pare ca imi iau gandul de a le trimite schita un proiect :'' Teleghidarea unor AFD-uri'' . Legenda : AFD-uri = Avioane din file de dictando.
La o intrebare simpla , cat de savante vrei sa fie raspunsurile ?

Interesant topic.Sa dezvoltam domnilor , daca avem cu cine si cu ce.

[ Edited Thu Jan 31 2013, 08:12PM ]
Back to top
tobeornot
Thu Jan 31 2013, 09:07PM
Registered Member #4607

ok. sa detaliez. Ce face ITA, conform site-ului, vedeti mai jos.
eu vroiam sa aud o parere de la cineva care este (a fost) pe acolo. ma intereseaza daca se face cu adevarat cercetare, daca sunt profesionisti. am auzit de la fosti militari (din cercetare/dezvoltare) ca mare parte din ce se facea (acum 2,3 ani la noi) era copy paste din bibliografie internationala. foarte neserios adica.
mai concret, la ITA se face criptare avansata? decriptare? cercetare avansata? (asa cum titlu proclama).

sarcini ITA conform site SRI.
LINK

asigurarea protecţiei comunicaţiilor şi a datelor în format electronic utilizând metode criptografice
protecţia informaţiilor clasificate prin măsuri TEMPEST
echipamente pentru radiocomunicaţii
echipamente şi sisteme pentru comunicaţii de date şi voce
dispozitive optice şi sisteme de comunicaţii video
dispozitive şi subansambluri mecanice
sisteme de protecţie fizică şi control acces
dispozitive şi echipamente destinate prevenirii şi combaterii terorismului.
Back to top
ALM
Thu Jan 31 2013, 10:27PM
Registered Member #2039

Dragă domnule, n-am citit gogomănie mai mare decât afirmaţia că poţi realiza echipamente de criptare sau secretizare a transmisiunilor de date făcând "copy/paste". Ca să poţi face "copy/paste", ar trebui să găseşti o sursă de informaţii publică! Iar dacă este publică, atunci nu mai poate fi vorba de "protecţie a datelor". Presupunând că s-ar găsi o sursă publică care să descrie măcar voalat un principiu de criptare, atunci soluţia trebuie ocolită cu ostentaţie. De ce? Fiindcă înseamnă că soluţia are în spate studii profunde, care includ şi posibilităţile de decriptare!

Titlurile citite pe saitul SRI sunt generice şi neutre. Vă asigur că în spatele lor se află metode, aparate şi dispozitive care v-ar lăsa visător. Sunt convins că şi James Bond s-ar declara mulţumit ...
Back to top
Bogdan O.
Fri Feb 01 2013, 10:47AM
Registered Member #5057

"Titlurile citite pe saitul SRI sunt generice şi neutre. Vă asigur că în spatele lor se află metode, aparate şi dispozitive care v-ar lăsa visător."

ALM are dreptate. Asa e amice
Back to top
tobeornot
Fri Feb 01 2013, 03:44PM
Registered Member #4607

Domnule ALM,

Cred ca va este dor de OTV, adica de afirmatii senzationale. Daca cititi cu atentie (si fara cautarea senzatiei) vedeti observa ca ati interpretat gresit. Daca as fi vorbit cu oameni care au lucrat la ITA nu as mai fi postat aici. Exemplu dat, si rezumat in 'copy-paste' se referea la alte institutii, tot militare...

Apoi despre conexiunea pe care ati facut pot spune ca este adevarat. Cautati putin si veti vedea ca metoda de criptare (de cel mai inalt nivel) folosit de SUA este PUBLICA. Si la fel, sunt multe metode de criptare publice. De ce? Simplu, pentru ca asa a putut fi testat in fata a milioane de experti care si-au incercat mintea pe el. Mai mult, design-ul de criptare a fost ales de armata SUA prin concurs public si este demonstrat matematic ca este imposibil de spart. (adica imposibil cu puterea de procesare existenta).

Domnilor administratori, va rog sa stergeti postul. Clar ca nu este nimeni serios pe aici.

ps: e asa de public sistemul american ca il gasiti si pe wikipedia. mare gogomanie.... sau poate l-or fi pus rusii pe wiki si americanii nu stiu? asta da gogomanie

LINK

ALM wrote ...

Dragă domnule, n-am citit gogomănie mai mare decât afirmaţia că poţi realiza echipamente de criptare sau secretizare a transmisiunilor de date făcând "copy/paste". Ca să poţi face "copy/paste", ar trebui să găseşti o sursă de informaţii publică! Iar dacă este publică, atunci nu mai poate fi vorba de "protecţie a datelor". Presupunând că s-ar găsi o sursă publică care să descrie măcar voalat un principiu de criptare, atunci soluţia trebuie ocolită cu ostentaţie. De ce? Fiindcă înseamnă că soluţia are în spate studii profunde, care includ şi posibilităţile de decriptare!

Titlurile citite pe saitul SRI sunt generice şi neutre. Vă asigur că în spatele lor se află metode, aparate şi dispozitive care v-ar lăsa visător. Sunt convins că şi James Bond s-ar declara mulţumit ...

Back to top
tobeornot
Fri Feb 01 2013, 03:46PM
Registered Member #4607

Vazand raspunsul primit am rezerve fata de aceste afirmatii. Daca sunt echipamente cumparate de la alte servicii nu m-ar lasa visator. Daca sunt produse de noi atunci este altceva. Dar ma mir ca ALM ar sti asa ceva.

LZBennett wrote ...

"Titlurile citite pe saitul SRI sunt generice şi neutre. Vă asigur că în spatele lor se află metode, aparate şi dispozitive care v-ar lăsa visător."

ALM are dreptate. Asa e amice

Back to top
Mihais
Fri Feb 01 2013, 04:58PM

Registered Member #2323

Va puteti mira sau nu,e la libera alegere.Unii pe aici alegem sa nu ne miram si asta e un indiciu.
Back to top
ALM
Fri Feb 01 2013, 06:15PM
Registered Member #2039

tobeornot wrote ...

Domnule ALM,

Cred ca va este dor de OTV, adica de afirmatii senzationale. Daca cititi cu atentie (si fara cautarea senzatiei) vedeti observa ca ati interpretat gresit. Daca as fi vorbit cu oameni care au lucrat la ITA nu as mai fi postat aici. Exemplu dat, si rezumat in 'copy-paste' se referea la alte institutii, tot militare...

Apoi despre conexiunea pe care ati facut pot spune ca este adevarat. Cautati putin si veti vedea ca metoda de criptare (de cel mai inalt nivel) folosit de SUA este PUBLICA. Si la fel, sunt multe metode de criptare publice. De ce? Simplu, pentru ca asa a putut fi testat in fata a milioane de experti care si-au incercat mintea pe el. Mai mult, design-ul de criptare a fost ales de armata SUA prin concurs public si este demonstrat matematic ca este imposibil de spart. (adica imposibil cu puterea de procesare existenta).

Domnilor administratori, va rog sa stergeti postul. Clar ca nu este nimeni serios pe aici.

ps: e asa de public sistemul american ca il gasiti si pe wikipedia. mare gogomanie.... sau poate l-or fi pus rusii pe wiki si americanii nu stiu? asta da gogomanie
LINK

Domnule dragă, posibil să plâng după OTV dar, in privinţa criptării, dvs vreţi să vindeţi castraveţi grădinarului. Nu vreau să vă inoportunez dar, de multe ori, Wikipedia este bună pentru informaţii despre păpădie şi Herodot, aşa cum bine zicea un clasic în viaţă. Da, există descrieri ale unor algoritmi cunoscuţi de matematicieni şi descrieri voalate ale modului de folosire în criptarea datelor. Nu ştiu ce meserie aveţi la bază dar, dacă vă închipuiţi că puteţi realiza un echipament făcând copy/paste după informaţiile din Wikipedia, atunci hmmm ...

Ca să vă încălzesc puţin, pot să va spun că există algoritmi şi echipamente de criptare cu chei ... publice! Adică, se publică în ziare, la Mica Publicitate. Ei, şi? Cheia publică, cu o lungime apreciabilă, este folosită la iniţializarea generatorului pseudo aleator, care are o setare firmware. Respectiv, citiţi în ziar un număr de vreo 32 de caractere HEX şi, ca să decriptaţi un mesaj, trebuie să aflaţi vârsta în secunde a lui Nea Ilie de la sculărie.

Algoritmii moderni de criptare nu sunt imposibil de "spart". Sunt impenetrabili pe durata importanţei informaţiei criptate. Adică, dacă ai nevoie de 10 ani şi vreo 5 calculatoare Cray ca să găseşti configuraţia generatorului pseudo aleator, atunci se poate vorbi de imposibilitatea decriptării în timp util ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 Leul Alb (16 Jul 2014, 23:43)
tobeornot
Fri Feb 01 2013, 06:42PM
Registered Member #4607

Ok ALM. Multumesc pentru confirmari. Este exact ce spuneam si eu, dar cu mai multe detalii.

Si ma bucur daca este adevarat ceea ce spuneati despre ITA - ca sunt profesionisti. Asta vroiam sa stiu. Multumesc.

ALM wrote ...

tobeornot wrote ...

Domnule ALM,

LINK

Domnule dragă, posibil să plâng după OTV dar, in privinţa criptării, dvs vreţi să vindeţi castraveţi grădinarului. Nu vreau să vă inoportunez dar, de multe ori, Wikipedia este bună pentru informaţii despre păpădie şi Herodot, aşa cum bine zicea un clasic în viaţă. Da, există descrieri ale unor algoritmi cunoscuţi de matematicieni şi descrieri voalate ale modului de folosire în criptarea datelor. Nu ştiu ce meserie aveţi la bază dar, dacă vă închipuiţi că puteţi realiza un echipament făcând copy/paste după informaţiile din Wikipedia, atunci hmmm ...

Ca să vă încălzesc puţin, pot să va spun că există algoritmi şi echipamente de criptare cu chei ... publice! Adică, se publică în ziare, la Mica Publicitate. Ei, şi? Cheia publică, cu o lungime apreciabilă, este folosită la iniţializarea generatorului pseudo aleator, care are o setare firmware. Respectiv, citiţi în ziar un număr de vreo 32 de caractere HEX şi, ca să decriptaţi un mesaj, trebuie să aflaţi vârsta în secunde a lui Nea Ilie de la sculărie.

Algoritmii moderni de criptare nu sunt imposibil de "spart". Sunt impenetrabili pe durata importanţei informaţiei criptate. Adică, dacă ai nevoie de 10 ani şi vreo 5 calculatoare Cray ca să găseşti configuraţia generatorului pseudo aleator, atunci se poate vorbi de imposibilitatea decriptării în timp util ...

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF