Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
RG -1 Ingrijirea frizurii si a fetei
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
GIGN007
Tue Oct 08 2013, 05:48PM
Registered Member #7449

art.97 (2) Bărbieritul feţei se face ori de câte ori este nevoie, pentru ca obrazul să fie proaspăt ras; purtarea mustăţii este facultativă; mustaţa trebuie tunsă scurt, astfel încât să nu depăşească colţurile gurii.
(2^1 ) Pentru îndeplinirea unor misiuni, cu aprobarea comandantului/şefului, militarii bărbaţi pot purta barbă.

Dupa cum stim cu totii acesta este ultima reglementare cu privire la barbieritul militarilor.
Eu fac parte dintr-o structura de paza a Jandarmeriei , unde comandantii considera ca nu ai voie ca militar sa porti "cioc" , "barbison"etc .
La structurile de ordine publica ale Jandarmeriei se accepta si ciocul , cu mici exceptii la unele IJJ-uri din tara .Intrebarea mea este : Acest regulament nu este unitar pentru toata Jandarmeria ? sau se aplica cum considera fiecare comandant in parte .
Am auzit la cineva la un IJJ de prin Ardeal ca s-a facut consiliu de onoare pentru 2 subofiteri care aveau cioc si pana la urma au observat comandantii ca nu au baza legala pentru ca in regulament prevede ca "obrazul sa fie proaspat ras"si nu spune nimic de barbie unde se poarta ciocul.
Eu am si in buletin cioc , sunt de cativa ani in Jandarmerie , si am venit de la o structura mobila a Jandarmeriei la una de paza in Bucuresti, iar aici "Nu e voie cu cioc ". As vreau sa stiu si eu cum sa tratez aceasta situatie ? . Multumesc

[ Edited Thu Oct 10 2013, 10:28PM ]
Back to top
Axinia
Tue Oct 08 2013, 06:47PM
Registered Member #2088

Foarte simplu, Regulamentar, cu completarile de la noua " curte " ( Unitate ).

Axinia.
Back to top
GIGN007
Tue Oct 08 2013, 07:09PM
Registered Member #7449

Pe ce te bazezi cand spui afirmatia asta ?
Back to top
Boribum
Tue Oct 08 2013, 07:47PM
boribum
Registered Member #2395

Zi si tu ca ai luat exemplu dupa marele conducator de osti,om de stiinta (chiar de stiinte),cavaler al nu stiu câtor Ordine,generalul (r) Mircea Chelaru. Are obrazul perfect barbierit,doar ca-i împrejmuit cu barba. LINK

Am cunoscut demult un capitan,un tip plin de haz. M-a întrebat odata : "Ce dracu bai,de unde e moda asta cu botu' îmblanit ?"

Dincolo de gluma,sper sa stie cineva sa te îndrume în aceasta problema...spinoasa.

[ Edited Tue Oct 08 2013, 07:48PM ]
Back to top
ALM
Tue Oct 08 2013, 07:53PM
Registered Member #2039

GIGN007 wrote ...

art.97 (2) Bărbieritul feţei se face ori de câte ori este nevoie, pentru ca obrazul să fie proaspăt ras; purtarea mustăţii este facultativă; mustaţa trebuie tunsă scurt, astfel încât să nu depăşească colţurile gurii.
(2^1 ) Pentru îndeplinirea unor misiuni, cu aprobarea comandantului/şefului, militarii bărbaţi pot purta barbă.

Dupa cum stim cu totii acesta este ultima reglementare cu privire la barbieritul militarilor.
Eu fac parte dintr-o structura de paza a Jandarmeriei , unde comandantii considera ca nu ai voie ca militar sa porti "cioc" , "barbison"etc .
La structurile de ordine publica ale Jandarmeriei se accepta si ciocul , cu mici exceptii la unele IJJ-uri din tara .Intrebarea mea este : Acest regulament nu este unitar pentru toata Jandarmeria ? sau se aplica cum considera fiecare comandant in parte .
Am auzit la cineva la un IJJ de prin Ardeal ca s-a facut consiliu de onoare pentru 2 subofiteri care aveau cioc si pana la urma au observat comandantii ca nu au baza legala pentru ca in regulament prevede ca "obrazul sa fie proaspat ras"si nu spune nimic de barbie unde se poarta ciocul.
Eu am si in buletin cioc , sunt de cativa ani in Jandarmerie , si am venit de la o structura mobila a Jandarmeriei la una de paza in Bucuresti, iar aici "Nu e voie cu cioc ". As vreau sa stiu si eu cum sa tratez aceasta situatie ? . Multumesc

Eu mulţumesc, de mult nu am mai avut motive să zâmbesc! Cred că treaba cu ciocu' nu-i legată de Regulament ci de protecţia muncii. Dacă nu se mai închide viziera căştii? Eeee? Câte accidente de muncă se pot întâmpla?

Cum să trataţi situţia? Păi dacă este ori-ori, ori vă întoarceţi la structura mobilă, ori faceţi ciocu' mic ...
Back to top
truepride
Tue Oct 08 2013, 07:56PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Buna seara,

Regulamente militare au aplicare unitara avand la baza un simplu principiu juridic, respectiv "lex non distinguit nos non distinguere debemus"/ Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem. Unitaritatea aplicabilitatii este garantata.Aplicarea extensiva a unor dispozitii in sensul expus mai sus reprezinta o simpla abordare discretionara a normelor ce trebuie taratata ca atare.Revenind de la o discutie teoretica la un practica, nu vad rentabilitatea unui "razboi juridic"- ca sa citez un contemporan, avand ca fundament parul facial.
Back to top
djebel
Tue Oct 08 2013, 08:56PM
Registered Member #3603

Daca tii atat de mult la "blana" ta, incearca in... Politie. Aici n-ai treaba cu pilozitatile, singura conditie fiind sa fie ingrijite.
Back to top
Resboiu
Tue Oct 08 2013, 11:44PM

Registered Member #2526

GIGN007 wrote ...

Nasol. Discriminare.

Acuma... poa' sa zica si ţivilul o chestie tampita? Da' de ce "obrazul proaspat ras"?

Serios vorbind, eu am tenul mai sensibil si deja o dau dau in tortura daca ma barbieresc zilnic o perioada indelungata. In cazul acesta, se da echivalentul scutirii de bocanci?
Back to top
Mihais
Wed Oct 09 2013, 08:15AM

Registered Member #2323

1.Incearca cu o masina,nu cu lama.
2.Treci la alergat,ca sa treci testele pt. FOS.
Back to top
djebel
Wed Oct 09 2013, 11:45AM
Registered Member #3603

Pai, mai la indemana e BSIJ-ul. Si acolo am vazut baieti cu barba sau cu "botul imblanit".
Back to top
GIGN007
Wed Oct 09 2013, 01:53PM
Registered Member #7449

Mai oameni bun , eu doresc o solutie juridica , legala sau militareasca , cum vreti sa ii spuneti . Privitor la optiunile cu mutatul la Politie , stiti bine ca trebuie atatea semnaturi si nu eu nu imi beau cafeaua nici cu Toba , nici cu Olaru ....a si nici cu Balint ,asa daca aveti solutii ceva impartasitile , nu imi mai da-ti optiuni d-astea utopice pentru oamenii de rand . Ma mir ca nu imi ziceti sa plec in alta tara
Back to top
djebel
Wed Oct 09 2013, 02:11PM
Registered Member #3603

Ei, daca vorbim de alta tara, ia sa ne uitam la pionierii Legiunii ce barbi au si ce frumos defileaza pe 14 iulie .
Back to top
Klaus
Wed Oct 09 2013, 05:45PM
Registered Member #3279

@GIGN007 - nu stau sa caut, dar cred ca am mai scris pe undeva, pe SF, de problema asta. Reiau, cu riscul de a ma repeta, putin mai pe larg.

Pentru aplicarea ca atare a regulamentelor militare generale, din gama RG-urilor, la partea de militari in MAI exista (nu mai stau sa caut) un OMI, OMAI sau OMIRA, ce-o fi fost, in care se precizeaza acest lucru. Asta pentru ca ordinele cu pricina nu au mai fost semnate si de ministrul de pe partea de MI, ca pana in '89.
De problema asta m-am lovit si eu, cand un ofiter mai militaros observa subofiterii ca se prezentau nebarbieriti pentru intrarea in schimb. Azi asa, maine asa, pana cand l-am prins odata si cu regulamentul pe masa l-am intrebat daca subofiterul are voie sau nu la portul altor podoabe facilale decat mustata (in stare incipienta, de formare), cazand de acord ca da, conform articolului citat. Pentru ca ramasese cu obiceiul ala de a controla dimineata cu vata (de pe vremea MT-ilor), a jubilat cand a aparut modificarea RG-ului cum ca este permis (facultativ) numai portul mustatii in armata. Asa ca am zis sa intreb si mai sus (vorba aia, scripta manenta, verba volanta ) daca se aplica sau nu RG-1 ca atare, sau cu modificarea facuta prin ordinul SMG nr. 87/2010. Si culmea, raspunsul mi-a venit de la juristi cum ca ordinul SMG-ului nu are aplicabilitate in MI pentru ca RG-ul este in competenta de aprobare ministrului ApN, iar modificarea facuta de onor Danila ca sef al SMG-ului nu se aplica in MAI, fiind una de uz intern. Drept urmare, RG-1 se aplica in vechea formulare, militarii MAI avand dreptul de a purta oarece podoabe faciale, obrazul trebuind sa fie precum in RG, proaspăt ras. Iar delimitarea obrazului este si asta o problema, se intinde in jos pana la guler sau pana sub maxilar (precum la generalul cu pricina, fost sef SMG)?
Acum este drept ca sistemul militar are excesele lui, unii dintre jandarmi (dar nici cu unii pompieri nu-mi este rusine) sunt mai militarosi decat infanteristii.
Asa ca, in masura in care consideri, ai dreptul regulamentar de a lua un A4 si a scrie un raport personal catre comandantul de unitate in care sa expui problema cu pricina si sa intrebi, ingenuu, cum interpreteaza el prevederile art. 97 din RG-1, daca ai voie sa porti cioc sau nu, daca barbia face parte din obraz. In caz de raspuns negativ, impotriva evidentei, iar nervii si muschii te tin, poti reveni cu un raport pe aceeasi tema, in care sa arati ca raspunsul primit nu te satisface, si ca ceri punctul de vedere al urmatorului esalon, mergand pana la IG al IGJR, dupa care urmeaza ministrul MAI, raspunsul venind, de fapt, de la DGJ
Apropo, vezi ca se apropie perioada de notare/apreciere

@truepride - asa am zis si eu, toti militarii trebuie sa aiba acelasi regim, dar uite ca sunt niste chichite care pot da nastere la interpretari. La fel de convins eram si eu cu interzisul portului barbii la militarii din MAI, pana am primit raspunsul juristilor MAI.

[ Edited Wed Oct 09 2013, 09:50PM ]
Back to top
ALM
Wed Oct 09 2013, 06:02PM
Registered Member #2039

GIGN007 wrote ...

Mai oameni bun , eu doresc o solutie juridica , legala sau militareasca , cum vreti sa ii spuneti . Privitor la optiunile cu mutatul la Politie , stiti bine ca trebuie atatea semnaturi si nu eu nu imi beau cafeaua nici cu Toba , nici cu Olaru ....a si nici cu Balint ,asa daca aveti solutii ceva impartasitile , nu imi mai da-ti optiuni d-astea utopice pentru oamenii de rand . Ma mir ca nu imi ziceti sa plec in alta tara

Nu, nu v-aş sfătui să plecaţi în altă ţară. Pur şi simplu v-aş sfătui să renunţaţi la cioc. Uniforma vă ajută suficient ca să arătaţi ca un "macho"...
Back to top
truepride
Wed Oct 09 2013, 09:06PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Stimate Klaus, salut opinia juristilor MAI, si o cosider a fi sustenabil argumentativ pana intr-un punct. Inca o certificare a principiului doi juristi, trei opinii... daca mai era nevoie.
Asadar, este justa in sensul ca normele speciale priveaza in fata celor ordinare insa aplicabilitatea este conferita de cuvantul "militar", calitatea in sensul juridic, respectiv jurisdictia legii 80/95.Diferentierea regimului regulamentar nu cred ca produce avantaje decat un tratament inegal al militarilor in functie de apartenenta ministeriala.
Parerea mea.

Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF