Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Presedintie, CSAT
 
<< Previous thread | Next thread >>
Klaus presedinte !
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
bushes
Tue Nov 25 2014, 06:39PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517
Joined: Fri Aug 19 2011, 07:45PM

Posts: 745
Thanked 218 time in 141 post
Sperind ca n-a uitat promisiunile campaniei electorale : " La imunitate, la art 92 citim ca presedintele are imnunitate. Acest lucru mi se pare ca este un lucru la care putem renunta. Voi solicita comisiei care se ocupa de revizuirea consitutiei sa renuntam la o imunitate totala a presedintlelui, nu are nevoie de asa ceva." LINK astept cu mare interes pozitia noului presedinte dupa data de 14 ianuarie LINK

Curtea Supremă a amânat dosarul lui Iohannis pentru 14 ianuarie 2015. Dosarul ar putea fi suspendat
Curtea Supremă a stabilit că dosarul lui Klaus Iohannis în care ANI cere să fie sancţionat pentru incompatibilitate va fi judecat pe 14 ianuarie 2015. Judecătorii au admis că această cauză trebuie judecată pe fond. Până atunci, pe 9 decembrie, Curtea Constituţională va judeca o excepţie care vizează exact articolul de lege din reglementarea ANI care îl vizează pe Iohannis. Dacă CCR decide că articolul este neconstituţional atunci judecătorii ar putea constata că nu mai au bază legală pentru a judeca dosarul şi Iohannis scapă în baza acestei "chichiţe". De asemenea, una dintre variantele indicate de specialiştii consultaţi de gândul este aceea că din momentul în care ajunge să-şi preia mandatul de preşedinte - pe 22 decembrie - Iohannis se va bucura de imunitate. Acestă imunitate în unele interpretări este extinsă şi la acest tip de cauze, nu doar pe cele penale. Astfel, judecătorii ar putea dispune suspendarea dosarului până când Iohannis nu va mai fi preşedinte, respectiv nu se va mai bucura de imunitate prezidenţială.

Instanţa supremă a admis, marţi, să fie judecat pe fond recursul în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis şi a stabilit primul termen în 14 ianuarie, când vor fi citaţi Iohannis şi un reprezentant al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Atunci se va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

Curtea Supremă a judecat până acum patru termene în dosarul Iohannis. Marţi, 25 noiembrie Curtea a decis să admită de principiu recursul ANI, asta însemnând că judecătorii au decis că este nevoie de o dezbatere pe fond a cauzei, altă soluţie fiind respingerea din start a recursului ANI.

Curtea Supremă a transmis un comunicat public în care explică faptul că, în acest caz, la fel ca în toate procedurile de filtrare a recursurilor, trebuie parcurse şapte etape.

În economia procesului a apărut un element nou - Curtea Constituţională judecă pe 9 decembrie o excepţie de neconstituţionalitate care priveşte exact incompatibilitatea lui Iohannis. Preşedinta Curţii Supreme a declarat recent ca instanţa va aştepta mai întâi hotărârea CCR.

Una din soluţiile care se prefigurează în acest caz este aceea a suspendării cauzei pe mandatul lui Iohannis. Asta înseamnă că nu vor lua nici o hotărâre la termenul din ianuarie 2015. Acestă soluţie este emanată din interpretarea Constituţiei care spune că preşedintele se bucură de imunitate iar această imunitate ar acoperi şi această speţă. “În opinia mea, dacă soluţia ICCJ va fi dată după preluarea mandatului de către Iohannis, asta va duce automat la întreruperea procesului. Noul preşedinte se bucură de imunitate”, a declarat pentru gândul Laura Ştefan, expert anticorupţie din partea ExpertForum.

O situaţie similară s-a înregistrat în cazul lui Traian Băsescu. El a fost pus sub acuzate de procurori în dosarul privind devalizarea Flotei. Dosarul a fost suspendat după ce Traian Băsescu a devenit preşedinte, el fiind acoperit de imunitatea conferită de Constituţie.

Daniel Niţu a explicat pentru gândul că procesul lui Iohannis ar putea fi suspendat pentru că judecătorii vor fi obligaţi să ia în calcul imunitatea constituţională a preşedintelui care ar acoperi şi acest gen de procese. “Aş spune că imunitatea suspendă procesul (mai ales că incompatibilitatea asta e o abatere disciplinară) - adică dacă ar fi un proces penal pe conflict de interese sau pe fapte de corupţie s-ar suspenda”, afirmă Daniel Niţu.
Back to top
djebel
Wed Nov 26 2014, 10:29AM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
Speta cred ca este foarte alambicata de vreme ce sunt puncte vedere cati juristi sunt (chiar mai multe puncte de vedere , specific legislatiei romane). Nu cred ca se va ajunge acolo, mai ales ca legea se pare ca se va schimba, dar sa facem un exercitiu de imaginatie si sa consideram ca Iohannis va fi declarat incompatibil. Coledzii care au sarit la gatul lui Akos Mora pe o speta similara vor atenta si la gatul domniei sale?
Ha?
PS: cand citesc titlul topicului ma gandesc la colegul nostru de forum
Back to top
bushes
Wed Nov 26 2014, 10:50AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517
Joined: Fri Aug 19 2011, 07:45PM

Posts: 745
Thanked 218 time in 141 post
De-aia i-am si pus titlul asta ,din respect pentru colegul nostru de forum ...

Nu cred ca exista cineva asa de curajos in romania incit sa-l declare incompatibil . Deci ori curtea constitutionala respinge legea respectiva ori se suspenda dosarul pe motiv de imunitate .sansele sint de 40/60 ,zagrean dupa cum il stim isi va (re) negocia viitorul ,dar s-ar putea sa nu-si fi gasit omul , caz in care il astept pe iohaniss sa renunte la imunitate - altfel de politica , nu ?


Ps tu ai venit cu ideea sa -l deschidem ...
Back to top
bushes
Wed Nov 26 2014, 12:00PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517
Joined: Fri Aug 19 2011, 07:45PM

Posts: 745
Thanked 218 time in 141 post
Apropos de : " o altfel de politica "
LINK

Iohannis, pentru Reuters: Guvernul Ponta poate pica în 2015, vor pleca parlamentari din coaliţia de guvernare în următoarele săptămâni

Guvernul Ponta va pica în 2015 după ce mai mulţi parlamentari care susţin actuala coaliţie de guvernare nu vor mai susţine executivul, iar PNL poate veni la Palatul Victoria.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat într-un interviu pentru Reuters că în viitoarele săptămâni mai mulţi parlamentari care susţin actuala coaliţie de guvernare se vor alătura taberei învingătoare de la alegerile prezidenţiale. Mai mult, potrivit lui Iohannis aceste mişcări care vor avea loc în Parlament pot conduce în 2015 la răsturnarea guvernului Ponta.

Predicţia lui Iohannis este că votul din 16 noiembrie va eroda actuala majoritate parlamentară controlată de PSD şi alianţii săi.

”Toată lumea vrea să fie tabăra învingătorilor. Deci, este posibil ca în viitoare săptămâni sau luni vom aveam schimbări în Parlament”, a spus în interviul acord Reuters preşedintele PNL.

El a adăugat că datorită acestor mişcări din Parlament este posibil ca în 2015 PNL să aibă majoritatea în Parlament, ceeea ce îi conferi puterea de a schimba guvernul Ponta.

Reacţia lui CTP: „Acest vot masiv pentru Iohannis nu înseamnă înlocuirea unui grup de politicieni cu alt grup de politicieni din aceeaşi făină”

''În PNL sunt o serie de inşi care nu au ce căuta acolo şi care nu au ce căuta la guvernare”, a comentat, marţi, Cristian Tudor Popescu la Digi 24, cu privire la interviul acordat de preşedintele ales, Klaus Iohannis, agenţiei Reuters.

„Să nu uităm că acest cuib de şerpi de la ANRP nu este o afacere pesedistă, este o afacere pedelistă, deci nu cred că e cazul să vină la guvernare PNL-ul într-o formulă ca în 2004, cu soluţii de tip cooptarea PC-ului, soluţie imorală folosită de Traian Băsescu. Acest lucru nu va aduce nimic bun din punct de vedere al civilizaţiei politice din România. Acest vot masiv pentru Iohannis nu înseamnă înlocuirea unui grup de politicieni cu alt grup de politicieni din aceeaşi făină.

E vorba de o schimbare socială masivă, psiho-socială chiar, care reclamă şi în politică nişte schimbări fundamentale. Deci nu cred că astfel de combinageli prin care să ajungă la putere partidul lui Iohannis sunt bune pentru România”, a mai spus CTP.

„Domnii de la PNL, foarte mulţi dintre ei, sunt aceeaşi specie, consideră că acum trebuie să împartă caşcavalul, asta e semnificaţia victoriei domnului Iohannis. Domnul Iohannis a dat un semnal deloc încurajator, când a spus 'Vrem să luăm puterea', acest mesaj (este) de natură leninistă... Dacă domnul Iohannis cedează dorinţei unora dintre membrii PNL de a ajunge la putere cu orice preţ, înseamnă că votul popular nu mai are nicio valoare şi că domnul Iohannis nu a înţeles nimic. Dar nu cred că are o astfel de atitudine, 'să ajungem la putere cu orice preţ, noi şi ai noştri'. Ar fi o jignire la adresa celor care l-au votat. Aţi auzit în campania electorală, în scandări, în manifestaţii strigând 'ACL, ACL, PNL, PNL'? Eu nu am auzit. Că au strigat 'Jos Guvernul Ponta' e altceva. Deci fireşte că este legitimă dorinţa să cadă guvernul Ponta, dar nu şi înlocuirea lui cu alţii din aceeaşi făină. Deci sper că domnul Iohannis nu va avea o asemenea atitudine, ar fi extrem de trist ca domnul Iohannis să vină cu aceeaşi combinageală”, a declarat Cristian Tudor Popescu.
Back to top
djebel
Wed Nov 26 2014, 12:53PM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
La vremuri noi, tot noi.
Da, eu am propus acest topic dintr-un motiv foarte simplu: avem un castigator, alegerile nu au fost contestate si subiectul, cel putin teoretic, se va intinde pe mai multi ani.
Bun, referitor la exercitiul de imaginatie propus de mine mai sus, cei mai inversunati impotriva lui Akos Mora (PDL parca) au fost exact coledzii sai de partid, adica astia pe nou. La o speta similara ar fi la fel de intransigenti?
Back to top
bushes
Wed Nov 26 2014, 02:01PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517
Joined: Fri Aug 19 2011, 07:45PM

Posts: 745
Thanked 218 time in 141 post

Ala era un cacacios de parlamentar , asta e gaina cu oua de aur , omul care poate sa-i aduca la cascaval inainte de 2016

" Întrebat ce se va întâmpla dacă Iohannis devine preşedinte, iar decizia de incompatibilitate vine după alegeri, fostul ministru al Justiţiei a răspuns: "Va produce eventual efect, dupăce se va încheia mandatul de preşedinte al domnului Iohannis,aşacumspune articolul 25, alineatul 2 din legea care priveşte conflictele de interese şi incompatibilităţile".
De ce nu s-ar aplica decizia acestui mandat? "Textul spune că incompatibilitateaopereazătimpde trei ani de zile dupăîncetarea mandatului. Ca urmare, mandatul acela va înceta după cinci ani. Eu cred că (Iohannis) nu are emoţii în primul rând pentru că decizia de la Curtea de Apel Alba Iulia a clarificat lucrurile. Nu am nici un motiv să cred că acea decizie nu este conformă situaţiei din dosar. Acesta mi se pare de fapt argumentul cel mai important pentru care domnul Iohannis nu ar trebui să-şi facă probleme", mai precizează Stoica "

de aia am zis eu ca vreau sa-l vad pe preacinstitul iohaniss cum renunta la imunitate si da un exemplu
personal altfel nu cred ca-l apuca sfirsitul anului urmator in functie

LINK
Back to top
ALM
Tue Dec 02 2014, 01:58PM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Uite că nici n-a fost "uns" până la capăt preşedintele ales şi lingăii căutători de stipendii au făcut ciocu' mare. Mai mulţi "telectuali", printre care Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Andrei Oişteanu, Vladimir Tismăneanu, Stere Gulea şi Magda Cârneci, i-au adresat o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis. Aflăm astfel că ei, "societatea civilă" ( ) sunt cei care l-au ales pe Johannis şi că ei ar trebuisă numească sau să fie viitorii consilieri prezidenţiali. Dar, mai bine citiţi, ca să nu-mi iasă vorbe:

„Stimate Domnule Johannis,

Victoria dumneavoastră în alegerile prezidenţiale a reprezentat o cauză pentru societatea civilă din România. Aţi avut sprijinul ei, al tinerilor, al diasporei, în general al tuturor celor care vedeau în Victor Ponta şi în echipa lui o ameninţare la adresa statului de drept şi a poziţiei clare pro-occidentale pe care ţara noastră trebuie să şi-o asume. Majoritatea covârşitoare a voturilor obţinute de dumneavoastră n-a fost numai efectul unei reacţii anti-Ponta, ci şi semnul încrederii de care vă bucuraţi.

Chiar dacă în alegeri aţi fost candidatul unei alianţe de partide, votul a fost acordat acelor principii cu care am înţeles că vă identificaţi: lupta împotriva corupţiei, întărirea statului de drept, modernizarea ţării, impunerea unui alt stil de a face politică. Aţi vorbit recent despre asasinarea României în aceşti 25 de ani ai tranziţiei ca urmare a parazitării bugetului ţării de către o alianţă a clasei politice cu oameni de afaceri oneroşi. Cei ieşiţi în stradă la Cluj, Timişoara şi Bucureşti n-au manifestat în sprijinul vreunui partid politic, ci pentru valorile pe care le întruchipaţi în ochii lor. Ca primar al Sibiului, participând prea puţin la jocurile puterii de la centru, păreaţi să proveniţi mai curând din rândul lor decât din rândul acelor politicieni versaţi pentru care interesele de grup predomină asupra celor naţionale. La urma urmei, de asta aţi şi fost votat.

Tocmai pentru că aţi generat atâtea speranţe, am fost uimiţi când am citit lista posibililor dumneavoastră colaboratori. Până acum nu aţi dat nici o dezminţire în privinţa lor. Desigur, nu ne-am închipuit nici o clipă că echipa care vă va însoţi la Cotroceni va fi lipsită de orice culoare politică. Suntem totuşi uimiţi şi îngrijoraţi că v-aţi oprit, pentru funcţia de şef al cancelariei prezidenţiale, asupra unei persoane (Dan Mihalache) ale cărei antecedente nu-l recomandă în nici un caz ca pe un democrat veritabil. De la traseul său curricular, care începe în perioada Văcăroiu, traversează „perioada Năstase” virând apoi către Crin Antonescu, trecând apoi prin opinia sa, pe care a făcut-o publică, privind parteneriatul româno-american, şi până la felul în care se exprimă domnia sa („jigodie frustrată”, „mai du-te şi tu în mă-ta”, „mai caută pe goagăl”) e în grav dezacord cu ce aşteptăm din partea instituţiei prezidenţiale. Stilistic, se află la antipozi faţă de dumneavoastră, şi ne e greu să ne închipuim cum ar decurge o asemenea colaborare. Nu multe vorbe bune se pot spune şi despre ceilalţi consilieri ce par a fi fost nominalizaţi.

Domnule Johannis, nu sunteţi produsul jocurilor de culise din politica românească, aşa încât nu lăsaţi jocurile de culise să infesteze instituţia pe care o veţi reprezenta. Vă bucuraţi de un mare capital de simpatie, care cântăreşte mult mai mult decât o reţea de aranjamente. Purtaţi răspunderea încrederii care v-a fost acordată şi aveţi şansa de a reforma România. Vă dorim să n-o rataţi sub presiunea unor interese de care sunteţi străin."


N-am mai inclus pomelnicul de semnături dar, pentru conformitate, le găsiţi aici LINK


[ Edited Tue Dec 02 2014, 01:59PM ]
Back to top
djebel
Tue Dec 02 2014, 08:08PM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
Dincolo de traseismul personajului, Mihalache nu a fost membru al staff-ului de campanie, adica a pus si el umarul la "caruta" lui Iohannis? Interesant.

OK, in alta ordine de idei, vorbim de un deja vu? Sa nu uitam ca oracolul de la Gagesti, cel cu gaina care a nascut doi pui vii, a mai dat-o cu mucii-n fasole in previziunile sale LINK :

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Klaus Iohannis s-ar putea prăbuși sub povara uriașului orizont de așteptare

Cu vreo săptămînă în urmă, aflat la Găgeşti, o chestiune de-a mea legată de postul România tv, a făcut să discut la telefon cu Adrian Halpert, fostul meu colaborator la Evenimentul zilei din perioada Ion Cristoiu. Adrian Halpert s-a numărat printre puţinii ziarişti care au crezut în victoria lui Klaus Iohannis. O doză nefirească de patimă pusă de el între cele două tururi m-a surprins, ştiindu-l adeptul scrisului rece, nemilos ca un bisturiu.

Asumarea victoriei lui Klaus Iohannis ca pe ceva personal explică întrebarea sa niţel gînditoare din finalul discuţiei, despre mandatul lui Klaus Iohannis sau mai precis ce cred eu despre acest mandat. Am tăcut cu tîlc. Înţeleg – a zis Adrian Halpert – ştiu că nu le aveţi cu entuziasmul. Într-adevăr, cine mă cunoaşte cît de cît ştie că urăsc şi mă tem deopotrivă de entuziasme. Le urăsc, pentru că în politică cel puţin, dar şi în alte compartimente ale vieţii, entuziasmele trec în chip fulgerător. Adulatul de azi devine scuipatul de ieri. Mă tem de ele, pentru că entuziasmele provoacă una dintre cele mai periculoase stări sufleteşti colective:

Uriaşul, incredibilul orizont de aşteptare, faţă de un biet om.

Cum e vorba de un biet om, totuşi, dezamăgirea e rapidă şi devastatoare. Prea mult aşteptatul e urît mai tare decît adversarul său.

Tot Adrian Halpert ştie că entuziasmul mulţimii faţă de un Nou Ales răspunde de plecarea mea de la Evenimentul zilei, în februarie 1997.

Ca director al Evenimentul zilei, dar şi ca publicist (scrisesem zilnic, timp de patru ani comentariul de pe pagina întîi a ziarului), îl sprijinisem cu întreg armamentul din dotare pe Emil Constantinescu. La început în virtutea unei realităţi întîlnite şi acum, în 2014, în sprijinirea lui Klaus Iohannis. Eram un adversar pătimaş al lui Ion Iliescu, aşa cum acum mulţi confraţi tineri sunt adversari ai lui Victor Ponta. Apoi, l-am sprijinit din convingerea că Emil Constantinescu ar fi putut aduce în România infectată de politicianismul fanariot, travestit în politicianism comunist, un altfel de a face politică. Mai modernă, mai dreaptă, lipsită de şmecheriile tipice postdecembrismului.

Ca mine gîndeau nu numai cititorii Evenimentului zilei, dar şi milioanele de români care-l votaseră. Rezultatele celui de-al doilea tur au scos în stradă mii de bucureşteni. S-a deschis balconul Universităţii, s-a transmis în direct de către Pro tv reuniunea de la Sala mică a Teatrului Naţional Bucureşti. Orizontul de aşteptare era uriaş din partea românilor. Din nefericire pentru mine, era uriaş şi din partea mea. Ca jurnalist, ca scriitor, ca iscoditor de trecut, ar fi trebuit să ştiu că misiunea mea era cea de comentator rece al evenimentului şi nu cea de chiuitor al victoriei.

Ianuarie 1997 m-a găsit de partea cealaltă a baricadei, duşman al lui Emil Constantinescu.

Din nenorocire, am antrenat şi ziarul în această duşmănie. Cititorii, care nu sesizau încă, asemenea mie, marile slăbiciuni ale noului regim, confuzi, nu m-au urmat. Ulterior viaţa mi-a dat dreptate. Cum se întîmplă însă cu toţi cei care se dezamăgesc înaintea celorlalţi, lumea uitase că eu băgasem de seamă şi avertizasem asupra unor slăbiciuni ale noului regim încă din decembrie 1996.

Ce mă făcuse să mă schimb faţă de Emil Constantinescu?

Cîteva lucruri care-mi semnalau că noul ales nu practica un altfel de politică:

1. Înconjurarea rapidă, încă din noaptea victoriei, de jurnaliştii şi politicienii care-l înjuraseră pînă atunci. Chiar din balcon, s-a dat citire telegramei prin care Mircea Geoană, ambasadorul nostru la Washington, anunţa trecerea de partea noului Stăpîn. Mircea Geoană fusese pus acolo de Ion Iliescu. Ar fi fost normal ca Emil Constantinescu să-i refuze omagiile. N-a făcut-o. Era pentru mine semnul că Emil Constantinescu nu schimba nimic în felul de a face politică.

2. A venit apoi Afacerea TVR. Atunci, dar şi mai tîrziu, mulţi proşti au invocat un tîrg între mine şi Emil Constantinescu pentru şefia Televiziunii publice. Nu fusese vorba de aşa ceva. După victorie, Emil Constantinescu a dat afară pe toţi cei din conducerea TVR de pînă atunci şi-a pus o echipă condusă de Alina Mungiu Pippidi, o persoană fără nici o legătură cu gazetăria. Una dintre membrele echipei spusese nişte vorbe care deveniseră rapid celebre: Şapte ani voi. Şapte ani noi. Gaşca a purces imediat la lustruirea Puterii CDR şi la spurcarea Opoziţiei PSD-iste.

Descopeream uluit că noul regim aplica o politică asemănătoare celui vechi, deşi cîştigase cu sloganul Să schimbăm România!

La vremea respectivă am reacţionat prin numeroase comentarii care dădeau curs uimirii revoltate că Emil Constantinescu făcea şi el aceeaşi politică.

Atunci eram convins că am dreptate.

Acum însă, după experienţa a 18 ani de democraţie românească, îmi dau seama că n-aveam dreptate.

Emil Constantinescu era preşedintele României nu Apostolul Petru, şeful primei comunităţi creştine din Roma lui Nero. Ca preşedinte al României, Emil Constantinescu nu putea face o altfel de politică decît predecesorul Ion Iliescu. Putea, desigur, să nu repete greşelile grosolane ale fostului preşedinte, putea, desigur, să angajeze o bătălie de amploare cu Corupţia. Nu putea face însă minuni. Asta deoarece, oştile cu care lupta nu erau alcătuite din arhangheli, ci din politicieni români postdecembrişti, dar mai ales politicieni români, strănepoţi ai politicienilor satirizaţi de Caragiale. De cum a ajuns preşedinte, partidele care l-au susţinut şi-au cerut imediat partea de ciosvîrtă. Un comentariu semnat de mine se referea la pretenţiile exagerate ale PD-ului condus de Petre Roman în materie de împărţire a puterii. În timp ce Emil Constantinescu tuna şi fulgera, mai ceva ca Zeus, împotriva Corupţiei, demnitarii CDR se puseseră pe furat straşnic.

Unde greşeam eu?

În situarea pe aceeaşi poziţie cu marea masă de alegători.

Această mare masă de alegători îşi făurise un orizont de aşteptare neverosimil de irealist în privinţa lui Emil Constantinescu. Pricopsit cu puteri ieşite din comun, cu fanatisme morale, cu predispoziţii spre martiraj, într-un cuvînt, cu trăsături fără nici o legătură cu politicianul în general şi, cu atît mai puţin, cu politicianul român postdecembrist, Emil Constantinescu a dezamăgit rapid. Indiscutabil, regimul CDR adusese o anume schimbare în viaţa ţării şi în stilul de a face politică. Se voia însă de la el minuni. Şi cum minuni nu putea face un politician care nu provenea din basme, ci din tranziţie, Emil Constaninescu s-a prăbuşit în sondaje.

Urmărind destinul lui Klaus Iohannis de după al doilea tur, iau seamă la un proces identic celui traversat de Emil Constantinescu după victoria din noiembrie 1996:

1. Făurirea unui incredibil orizont de aşteptare faţă de noul preşedinte. Lui Klaus Iohannis i se cer o mie şi una de lucruri: de la creşterea nivelului de trai pînă la salvarea fotbalului românesc.

2. Intelectualii care l-au sprijinit, cam aceiaşi care l-au sprijinit şi pe Emil Constantinescu, îl consideră, ca şi pe Emil Constantinescu, proprietatea lor. Klaus Iohannis trebuie să facă şi să dreagă ce spun ei. Dacă nu, va fi vai de facebookul lui!

3. Noul ales face obiectul unui cult deşănţat al personalităţii. Înfrîngerea lui Victor Ponta e prezentată ca o victorie miraculoasă a lui Klaus Iohannis. Acolo unde ar trebui să fie prezente doar analizele reci, tropotesc metaforele: Ne-am luat ţara înapoi!; Ne-a salvat Diaspora! A fost blocată Ciuma Roşie! Un ziar l-a plasat pe Klaus Iohannis alături de Ferdinand, deşi bietul nu e încă preşedinte cu jurămînt. Cultul personalităţii lui Klaus Iohannis e întreţinut şi de Gaşca lui Mihai Gâdea de la Antena 3, care l-a părăsit pe Victor Ponta și, în căutarea unei noi statui ecvestre, s-a orientat către Klaus Iohannis.

Mai știi?

Poate Klaus Iohannis îl va grația pe Dan Voiculescu.

La fel s-a întîmplat şi cu Emil Constantinescu. Primii care s-au năpustit să-l amuşineze au fost jurnaliştii care-l înjuraseră de dragul lui Ion Iiliescu.

Sunt convins că Klaus Iohannis va aduce schimbări în stilul de a face preşedinţie şi în stilul de a face politică în general.

Pentru a fi sesizate şi pentru a fi apreciate faptele înscrise în acest Obiectiv ar trebui ca ele să fie raportate la un Preşedinte real, al unei Românii reale şi nu la un Preşedinte ideal, al unei Românii ideale.
Back to top
ALM
Sun Dec 07 2014, 11:04AM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Poate să-mi spună şi mie cineva de ce dl Klaus Werner semnează "Iohannis"? Este cumva numele de scenă? Cum să te cheme Iohannis când pe părinţi îi cheamă Gustav Heinz Johannis şi Susanne Johannis? Dacă voia să-şi "românizeze" numele trebuia să meargă până la capăt: Claus (Calaus?) Vernăr Iohanis, din părinţi necunoscuţi ...
Back to top
Boribum
Sun Dec 07 2014, 11:12AM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
Prin partile de tara de unde provine dânsul,oamenii sunt mai economi,si un I costa mai putina cerneala decât un J. Si cum tarisoara se cere redresata,nicio economie nu-i prea mica.

Edit : "Vernăr" suna bine,ca prenume. "Vernăr, Hăr Vernăr" !

[ Edited Sun Dec 07 2014, 11:14AM ]
Back to top
ALM
Sun Dec 07 2014, 11:41AM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Nu mă mulţumeşte răspunsul! Stiam că părinţii îşi reneagă copiii şi nu invers. Părinţii îşi fac un titlu de mândrie atunci când se naşte un băiat, sperând că le va duce numele mai departe şi că nu-l va schimba pentru o funcţie politică vremelnică ...

Dacă e vorba de economie ( ), atunci trebuia să o facă şi mai mare eliminând un "n", fiindcă nimeni nu spune Iohanânâis.
Back to top
djebel
Sun Dec 07 2014, 01:44PM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
ALM wrote ...

...din părinţi necunoscuţi ...


Corect e tata natural, mama natural...a(?)
Back to top
Boribum
Sun Dec 07 2014, 04:36PM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
ALM wrote ...

Nu mă mulţumeşte răspunsul! Stiam că părinţii îşi reneagă copiii şi nu invers. Părinţii îşi fac un titlu de mândrie atunci când se naşte un băiat, sperând că le va duce numele mai departe şi că nu-l va schimba pentru o funcţie politică vremelnică ...

Dacă e vorba de economie ( ), atunci trebuia să o facă şi mai mare eliminând un "n", fiindcă nimeni nu spune Iohanânâis.



Domnule ALM,omul e o fire strângatoare,si un "n" în plus nu strica. J-ul a fost transformat în I, nu-i cereti sa renunte de-a dreptul la o litera întreaga !
Acuma,ca-l cheama John,Johann,Iancu Jianu sau nu-l cheama nimeni si vine singur,important e sa-si faca treaba pentru care a fost ales. Traim,vedem... .
Back to top
criss-cross
Sun Dec 07 2014, 05:34PM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
Domnilor, daca omul se semneaza / se prezinta in documente si in ,,viu" cu prenumele Iohannis e clar ca certificatul de nastere/ C.I. ii soptesc sa faca asta; greselile completarii unui certificat la nastere te urmaresc toata viata.Nu-i imposibil, banuiesc, sa le corectezi cu ceva timp si efort, dar... tatal meu a purtat prenumele bunicului (in locul numelui de familie),gratie unuia care n-a facut diferenta intre ele: ex. Popescu Ion cu fiul Ion Constantin, intelegeti?
Back to top
ALM
Sun Dec 07 2014, 05:34PM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Poate aveţi dreptate, cum să nu strângă o literă când a strâns o grămadă de imobile. Scriu de astea că sunt sigure, alte "afaceri" sunt mai nebuloase şi nu vreau să risc. Dar, nu scriu cu răutate, în definitiv asta este "dreapta" românească: averi din venituri de bugetar ...
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.